Mulig rentetak + forbud aggressiv markedsføring av forbrukslån


Er dere bekymret for at man fremover vil seg dårligere lønnsomhet og lavere vekst i forbrukslånsbankene? Hvilke aktører er i dag «aggressive» og hvem vil tjene på at det strammes inn? Kommer Monobank litt for sent på banen og mister festen, eller er Wideroe-kortet og solide tekniske løsninger noe som likevel kan gi suksess?

Bra volum idag, esse.

Blir bra dette serru!

Nå:
Drikke Plumbomix

Dersom man går inn på Forbrukerrådets hjemmeside, vil man se at de fem dyreste ( mest grisete ?) forbrukslånsaktører er sparebanker.
Videre vil man se at de virkelig grisete rentene hører kredittkortene til,forbruksbankene er reneste moder theresa sammenliknet med kredittkortrentene.
DnB , Gjensidige og sparebankene er aggressive og rå hva gjelder forbrukslån og kort, men se skjuler seg bak Cresco, OPP finans og Enter Cards.
Og av agenter er Lendo aller størst,aller mest aggressiv og de er 100% eid av Schibsted , men det nevner aldri Schibstedavisene når de skriver om sektoren.

Testversjon av creditt appen er nu tilgjengelig.

Måtte prøve gettsann.

Ble søknad avvist, esse.

Nå :avinstallere monoapp
Rs_007
24.10.2018 kl 21:40 2282

Det er så utrolig mange som er reklamerer for forbrukslån, siste nå er nye retningslinker https://www.finanstopp.no/hva-innebaerer-de-nye-retningslinjene-for-forbrukslan/

Det har vært stille i Mono fjøset en stund men mere nytt:

MONO-ME:GJORT RETTET EMISJON PÅ 24,83M AKSJER, KURS 2,30

08:39
Oslo (TDN Direkt): Monobank har gjennomført en rettet emisjon mot 4finance Holdings datterselskap TBI Bank EAD på 24.826.567 aksjer til kurs 2,30 kroner, ifølge en melding torsdag.Provenyet fra emisjonen vil bli brukt til å finansiere banken vekststrategi, gi nødvendig kapital for ytterligere grenseoverskridende ekspansjon og styrke regulatorisk kapital, opplyses det.TBI Bank EAD vil ha en eierandel på 9,1 prosent i Monobank etter emisjonen.

HH, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70
© TDN delayed
Redigert 08.11.2018 kl 09:05 Du må logge inn for å svare
olemt
08.11.2018 kl 15:49 1855

Bulgarsk/rumensk ny storeier der altså.
Kitchen
08.11.2018 kl 19:45 1788

Bak kjøpet står TBI Bank, det er en forbruker- og småbedriftsrettet bank som er basert i Sofia, Bulgaria.
Den er igjen eid av den Luxembourg-registrerte nettbaserte låneformidleren 4 Finance Holding.
Sjefen der er nordmannen Øyvind Oanes, som ble ny konsernsjef 1. august i år.
Han er også tidligere styremedlem i Monobank og har tydeligvis fortsatt klokketro på Monobank.

Ellers ble i dag finansklyngen "Finance Innovation" som Monobank er en del av gitt NCE-status. Noe som gir tilgang til offentlige midler til utvikling av ny teknologi.

https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/l12Bwk/Bank-samarbeid-far-nye-midler-i-kampen-mot-Facebook-og-Google
Redigert 08.11.2018 kl 19:46 Du må logge inn for å svare

Melding til Mono fjøset som ikke er postet her tidligere ser det ut til: Pareto har redusert kursmål til 3,50 mot tidligere 4,50 fra 08.11.2018:
BANK:PARETO KUTTER EST. PÅ FORBRUKSBANKER, OPPGRADERER NOFI

10:01
Oslo (TDN Direkt): Pareto Securities reduserer sine kursmål og estimater på forbruksbankene Komplett Bank, Norwegian Finans Holding, Monobank og Instabank, ifølge en sektoroppdatering fra meglerhuset onsdag.Pareto-analytikerne mener investorene ikke bør ha hastverk med å kjøpe aksjene etter at tredjekvartalsrapportene har vist flere svake punkter, noe som vil føre til fortsatt usikkerhet knyttet til bankens utvikling i noe tid fremover, ifølge oppdateringen.Lavere verdsettelse åpner imidlertid opp for konsolidering, mener meglerhuset, som viser til at høy prising tidligere har begrenset fusjons- og oppkjøpsaktiviteten i bransjen.Til tross for de reduserte kursmålene har Pareto kjøpsanbefalinger på alle de nevnte bankene etter at anbefalingen på Norwegian Finans Holding oppgraderes fra hold til kjøp.Kursmålet til Pareto på Komplett Bank nedjusteres til 30 kroner fra 35 kroner, Norwegian Finans Holding-kursmålet tas ned til 100 kroner fra 115 kroner, Monobank-kursmålet kuttes til 3,5 kroner fra 4,5 kroner, mens Instabank-kursmålet reduseres til 2,5 kroner fra 2,75 kroner.For øvrig gjentar DNB Markets i en oppdatering datert 30. oktober sin kjøpsanbefaling på Norwegian Finans Holding, mens kursmålet kuttes til 105 kroner fra 120 kroner. Meglerhuset kutter anslaget for bankens nettoresultat for 2019-2020 med 15 prosent.Danske Bank Markets reduserer sitt kursmål på Norwegian Finans Holding til 112 kroner fra tidligere 120 kroner. Meglerhuset mener bankens tredjekvartalsrapport, som ble lagt frem i går, var svak, men tror dette var en one-off, ifølge en oppdatering onsdag.

ØT, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70
© TDN delayed