REC - Reprising! Salg av assets!

Slettet bruker
REC 12.11.2019 kl 14:19 1138

-Nyheten om at Rec vurderer å selge Butte er viktigere enn at tredjekvartal blir svakt, sier analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux til TDN Direkt torsdag.

Han legger til at spørsmålet nå er om Rec kan få en god pris på salget.

Aksjeanalytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets ser på et potensielt salg som interessant.

-På en side vil det være positivt fordi det gir penger i kassen til REC, som på våre estimater trenger ekstern finansiering innen 12-18 måneder i dagens marked. På den andre siden, så gjør det at selskapet sitter igjen med en fabrikk (Moses Lake), som fortiden er stengt ned og taper penger for hver dag som går, skriver Meyer i en kommentar til TDN Direkt.

Meyer føyer til at for eiere av obligasjonen vil ett salg av Butte være veldig positivt ettersom REC, etter deres forståelse av låneavtalen, da må innfri lånet på rundt 115-118 prosent av pålydende på grunn av en "change of controll"-klausul.

Hvis et akseptabelt bud på Butte mottas vil provenyet bli brukt til å tilbakebetale gjeld, som buffer til forpliktelser, og til å forbedrede en oppstart av FBR-produksjonen i Moses Lake når handelskonflikten med Kina er løst og Rec Silicon gjenvinner tilgang til silisiummarkedene i Kina, opplyser selskapet i dagens melding.
Redigert 21.01.2021 kl 07:50 Du må logge inn for å svare
nemi's
12.11.2019 kl 14:52 1056

Dere skulle ha gjort som Bertheussen anbefalte dere å gjøre da kursen var 3.40 i forrige uke. SELGE REC. Oppgangen var totalt ubegrunnet. Og dere får aldri sjansen igjen.

Å si at dere er REC-aksjonærer er det samme som å si at dere er idioter. Ingen analytikere ser noe fremtid for dette selskapet. Derfor er eneste oppgitte kursmål nå 1.0kr.

Det er ingenting feil med aksjen REC. Selskapet derimot, er et totalhavari. 30MRD NOK i investert kapital. Snart verdt 0.5MRD. Og en uendelig lang rekke med bløffer om batterier, lavest cash cost... mens realiteten er at det kontinuerlig trengs friske penger til hårreisende investeringer for å holde tritt med konkurrentene. Synd at de 198MUSD i JV-lisenser ikke ble betalt som utbytte... det får en si. Og heller ikke Butte skal betales til akjsonærene. Nei, for det er jo klart - det trengs nye 50MUSD for å investere i å produsere polysil i ML, for å være med i racet. Racet om ingenting.

Hadde REC solgt Butte i 2018 ville de 1) sluppet REC04 til 11.5% rente, 2) fått en høyere pris enn nå, 3) sluppet horrible kompensasjoner til obligasjonseierne.

Når man snakker om dette selskapet, vet man knappest hvilken ende man skal starte i for å beskrive den endeløse rekken med sørgeligheter. Men de er behørig omtalt her inne gjennom årene.

Dere skal sitte hele veien ned til ingenting... vel, det er det som er problemet - nettopp det tenker JUM også. Men for 80-åringen som snart venter på evighetens ro er det neppe så ille som for dere.

Nei, se til å få solgt som er av verdi i company group, retire debt, og betal aksjonærene utbytte. Det er dere verdt. Ellers ser dere alt fordufte. Sannheten er at REC Silicon trengs ikke.
Redigert 21.01.2021 kl 07:50 Du må logge inn for å svare
spanjolen
12.11.2019 kl 20:51 782

Entreprise value 2.3 miliarder. Aksjeverdien ca 800mil.

Betyr at man kan få store svingninger i aksje kursen og det er bra for trading. Må bare få noen av de store til å lempe ut noen aksjer til oss som vil leke litt:-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:50 Du må logge inn for å svare