Slettet bruker
12.11.2019 kl 20:18 681

Jeg ble en skrot tulling etter denne galskapen .
Heiv meg på , solgte gård og grunn.
Nå går det til dundas



Slettet bruker
12.11.2019 kl 20:29 672

Sterk motstander at FM nette ble stengt.
Hvorfor fikk ikke vi en stemmerett over dette, er for meg helt utrolig.
Slettet bruker
12.11.2019 kl 22:37 636

Nok et godt eksempel på våre kjære politikeres dumskap
Slettet bruker
12.11.2019 kl 22:51 627

Nå pøser de samme folka statssubsidier til folk som kjøper elbil. Mens Olga på gamlehjemmet må sove på badet
Winston Smith
13.11.2019 kl 00:16 611

Nok et eksempel på at nordmenn går baklengs inn i framtiden.

Mange nordmenn forsvarte og fortsetter å forsvare DAB på sin hals.

Mens i andre land lever vi helt fint med FM, i UK har man vel også DAB, men selvsagt er man ikke så stokk dumme at man stenger av FM-nettet. AM lever jo fortsatt etter Gud vet hvor mange år. Tipper FM vil leve i mange mange år ennå.

Og joda, kan faktisk høre at det er bedre kvalitet på FM enn på DAB i UK, heldigvis kan vi velge hva vil vil høre på.
Redigert 13.11.2019 kl 08:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.11.2019 kl 08:51 548

Få tilbake FM. Null lyttere i dag.
Slettet bruker
14.11.2019 kl 13:03 476

Dette er demokrati og folkestyre. Folket vet intet, men "folkestyre" demokrati og kongedømmet vet alt, om ikke selve "folket" behov. Klabb og DAB demokratiet bananmonakiet mad in noway. Med innføring av DAB radioen har norske makthaveren virkelig «lyttet» til folket. De viste intet før det hele var bestemt slik det utøves i stater vi ikke liker å bli sammenlignet med. De nye krav for bad og våtrom forteller helt tydelig hvilket folkestyre og demokrati kongerike Norge egentlig er. EN prosent av oss har behov for en rullestol (med all respekt). De øvrige 99 % som ikke trenger rullestol, må innordne seg behovet gjeldene den ene 1 %. Dette er meget illustrerende for kongedømme/demokrati og folkestyrestaten omsatt i praksis. Et lite mindretall herser med flertallet under forlydende å tale på vegne av oss alle. Kongen bærer ikke sin flosshatt ubegrunnet hver 17. mai. Nettopp for å selge dette ble Norge et kongerike i 1905.

APe landets arbeidsfolk Jens og Jonas har daglig demokrati i hele 4 år om gangen” vi andre” har demokrati” kun En dag hvert 4 år” Knapt nok! Opprinnelig var det 3 år, men noe før” krigen” Norges store helteepos, endret dem grunnloven slik at perioden deres ble økt med et år, noe som ikke var i henhold til grunnloven. Deretter hoppet de over hele valget, og stakk av med gullet kjøpt og betalt ved å selge maten ut av munnen på sitt eget folk. Hær og forsvar var ødelagt av samme årsak, mindre enn driten var igjen etter hele staten. Det ble de også betegnet som, av dem som sendte sine skip for å hente dem. Etter å ha lagt jorden brakk har de nå fylt fedrelandet med pakk, samt omgjort Norge til et først bombemål med flykjøpet sitt. Norge er nå okkupert av USA som har stående styrker her i demokrati folkestyre og kongedømme sitt. Nå med egen Sjaman.


Redigert 14.11.2019 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.11.2019 kl 13:13 467

From The Ministry of Culture

This is what DAB means for you.

https://www.regjeringen.no/en/topics/culture-sports-and-non-profit-work/film-og-medier/innsiktsartikler/this-is-what-dab-means-for-you/id2507614/


😂😂😂😜😜
Slettet bruker
14.11.2019 kl 13:18 461

For 2-3 år siden måtte alle nordmenn kjøpe nye DAB-radioer. Det analoge hjulet skulle erstattes med et hexagon. Daværende kulturminister Anniken Huitfeldt sa det selv fra Stortingets talerstol i 2011: «Dersom det var slik at bare Norge gjorde dette, og hele verden ikke gjorde det, så hadde jo dette vært en litt merkelig sak». Saken er at Norge er helt alene om slukking av sitt nasjonale FM-nett. Huitfeldt var en av mange politikere som faktisk ble grundig lurt.

Som kjent finnes det tre Dabianere: NRK med sine lisensmidler, og to utenlandske kommersielle aktører; svenskeide Nent (P4) og tyske Bauer Media (Radio Norge etc). Forleden ble Nent og Bauers regnskap for 2018 lagt frem, og tallene er katastrofale: P4-gruppen (Nent) har tapt 44 millioner i omsetning sammenlignet med 2017. Daglig mister altså P4-gruppen 120.000 kroner i annonseomsetning. Alene hadde P4 ca 25% av alle radiolyttere på FM. På DAB er P4 mindre enn halvparten så stor. Og P4s nisjekanaler veier ikke opp for det tapte. Det skal nok langt mer til enn variert musikk for å redde dem.

Bauer Media har på sin side tapt 52 millioner kroner de to siste årene - som et resultat av DAB-omleggingen. Det betyr et tap på 72.000 kroner hver eneste dag siden FM ble slukket. En økonomisk tragedie. Noen må varsle Luksusfellen.

Lyttertallene svikter for alle. NRKs tidligere flaggskip P2 samler bare 5% av alle nordmenn på DAB, og i dag er det bare 37 % av landets befolkning som daglig lytter til NRK radio. Man kan bli deprimert av langt mindre. NRK vil i fremtiden møte store problemer grunnet manglende konsekvensanalyser i årene før FM-slukkingen. Dabianerne løp i flokk som bikkjer etter et kjøttbein. Problemet var bare at publikum ikke fulgte etter. Det vi ser nå er ekte, norsk forbrukermakt.

Men dette er ikke alt. Dersom ett av de to kommersielle radioselskapene møter veggen – er konsekvensene dødelige for DAB. NRK eier nemlig ikke sin egen radiodistribusjon – det er det selskapet Norkring som gjør. NRK er fullfinansiert av staten, noe som gjør deres økonomi trygg, men ikke distribusjonen.

De kommersielle aktørene betaler 32,5 millioner kroner til Norkring årlig frem til 2031. Norkring er et kommersielt selskap, helt uten statlig myndighet – men de har fått DAB-aktørene til å oppføre seg som om de har det. Distribusjonsavtalene er formulert slik at det utelukkende er konkurs som vil frigjøre kringkasterne. Men blødningene stopper ikke der. I ytterste konsekvens vil da plutselig NRK stå uten en distribusjon på radio. Nå må politikerne våkne opp og innse hva de en gang sa ja til.

DAB-skammen burde være en klamp om foten til en rekke norske politikere. Det Dabianske eksperimentet vil gå på trynet, og det er ingen vei tilbake. Stortinget må snarest kreve at Riksrevisjonen kommer på banen.

DAB-teknologien fungerer heller ikke. Stadige utfall og mangel på signaler rundt om i Norge har fått publikum til å gi opp. Selv et katteskinn i brunst løper omveier for å unngå denne hersens ulyden. DAB vil aldri klare å reise seg fra grøften. Nettet er ferdig utbygd, men alt peker på at publikum vender seg bort fra DAB.

Det er oppsiktsvekkende at byråkrater og norske Stortingspolitikere fremdeles går i bresjen for å stenge FM-nettet for lokalradioene etter 2025. Indirekte har Stortinget under press fra Dabianerne i realiteten hjulpet to utenlandske selskaper til å forby norsk lokalradio i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Dette er rett og slett skammelig.

Denne hensynsløse DAB-politikken biter oss nå kraftig i skinnleggen. Og Norge er helt alene i verden. Kun 50 % av landets befolkning lyttet på DAB-radio (inkludert webradiolytting) sommeren 2019. Statistisk Sentralbyrå bekrefter disse tallene gjennom hele 2018.

Norge er det landet i Europa hvor det lyttes minst på radio. Digitale medier har ikke skylden.

I Sverige konsumeres det daglig nesten 40 % mer radio enn i Norge. 69 % av den svenske befolkningen lytter daglig til deres moderne FM-nett. 70 % av finnene lytter også daglig til radio. Alle våre nordiske naboer er like digitale som det vi er – forskjellen er bare at de i tillegg hører på radio – på FM!

Skal norsk radiokultur overleve må radiobølgene frigis nå. La Dabianerne holde på med sitt – og la publikum få valuta for sine DAB-investeringer. Alle DAB-radioer har nemlig en FM-knapp. Alle.

DAB-bilradioene som folk fortviler over har også en FM-vender. Og ettersom bare 50% av bilparken har investert i DAB – må vi frigjøre FM slik at folk kan motta viktige beskjeder i bil. Dette er det minste vi kan forlange av politikerne.

Å frigi FM på lokalt og regionalt plan vil styrke den norske radiolyttingen, kulturen, språket, norsk musikk, og ikke minst lokal og regional nyhetsformidling. Det vil skape nye arbeidsplasser og gi ny giv for en hel bransje som har blitt diskriminert i 35 år. Vi må slutte å regulere det som andre land tar som en selvsagt frihet. Radiobølgene tilhører folket. Vi trenger ikke regulere internett, så hvorfor skal vi da regulere FM? Best av alt: Det vil ikke koste staten én krone. FM-sendere eies av radiostasjonene selv. Radioens fremtid er bygget på en symbiose mellom FM og webradio.

Ikke lytt til Kulturdepartmentet og Medietilsynet som er inngrodd i sine egne vurderinger og spiller på lag med Dabianerne. Og selvsagt er de redde for å miste ansikt. Men det er folket som bestemmer i Norge. Og når folket vender DAB ryggen, må noen Stortingspolitikere ta ansvaret og si: Beklager! Vi tok grundig feil. Vi ble skikkelig lurt!

Det er på tide å frigjøre FM overalt. Det opp til publikum å velge hva og hvem de ønsker å lytte til.

Leve radioen – leve FM!

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/lAlz3o/dab-er-doed-vi-ble-skikkelig-lurt
Wrist
14.11.2019 kl 13:35 456

Nærradioene som satt igjen med FM-båndet kjente ikke sin besøkelsestid og har fortsatt med sine sære sendinger til marginale grupper.
De kunne overtatt mange FM-lyttere ved å tilby sendinger med mye bredere appell i det markedet som åpnet seg opp.
Amatørmessig.
Slettet bruker
14.11.2019 kl 13:41 453

Men det var et flott klimatiltak da, det skal de ha, dobbelttenkerne og nytalerne!
Stephen
14.11.2019 kl 13:42 448

Har en Fm motager lagret i kjelleren, mulig den kommer opp igjen.

Mvh Stephen
Slettet bruker
14.11.2019 kl 13:45 444

Som mener at FM Norge, er ingen messe verd...........

Men hva mente de med det? 13. desember 2017, ble hele det landsdekkende FM-nettet slått av?
Redigert 14.11.2019 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
børst
14.11.2019 kl 22:49 410

Det finnes ingen DAB-enheter i min husholdning. Ikke engang i bilen. Ingen hører på radio lenger.
CS_invest
14.11.2019 kl 23:57 393

Har en på kjøkken som frue ønskede seg. Med en gang ho er ute blir den slått av - er for trist at høre på. Akkurat som muzakk i et supermarked - bare tannløst ultrakomprimert baggrundsstøy.