SCHA

Stein Eckbo
22.11.2017 kl 10:30 1450

KAPITALFORHØYELSE.

Meglerforetak er overrasket over kapitalforhøyelse. Kan ikke si at disse kan være særlig oppegående da dette ikke er første gang de gjør dette. Det har faktisk blitt ganske vanlig de siste årene.

At meglerfirmaet ikke kan se at selskapet brenner cash så det holder er ganske utrolig. At selskapet betaler kjempepriser for andeler i online virksomheter i Syd Amerika bør ringe noen bjeller. Selskapet betaler etter min mening super overpriser for eier andeler i disse landene for å forsvare de luftige verdivurderinger som de har på sine eierandeler. Disse må til slutt nedskrives og da er helvete igang.

Ser man på likviditeten til SCH så ser man tydelig at de brenner cash hele tiden. Hvis man ser på inntjeningen justert d.v.s utenom ekstraordinære inntekter de får med al selge eiendeler til oppblåste verdier så TJENER selskapet nesten ikke penger. De tjener så lite på den ordinære driften at det ikke holder til utbytte engang. Ikke noe rart at de trenger kapital innsprøyting jevnlig. Eneste positive er at de får inn mye penger fordi aksjen er så overvurdert Jeg ønsker eiere av aksjer i SCH lykke til og spår at de kommer til å tape mye penger..