Fjøslaks er ikke menneskeføde, fysj så uapetittelig !

Imama
16.11.2019 kl 17:16 1663

– Se så mye fett
På knappe to kilo røykelaks skal det ha rent av 2,5 desiliter fett.







https://www.folkebladet.no/nyheter/2017/06/23/%E2%80%93-Se-s%C3%A5-mye-fett-14918788.ece
OZZY
16.11.2019 kl 18:13 1624

ærsj er det dette vi tyller i oss i enorme mengder ? fytti helvete.
M-invest
16.11.2019 kl 18:50 1568

Så kjøpe villaks da? Skjønner ikke hvorfor du klager, 90% av befolkningen spiser oppdrettslaks uten å klage. Et gjennomsnittelig oppdrettsanlegg i Norge inneholder mere laks enn hele villaksbestanden i Norge, så hva mener du skal gjøres? Endring av for er jo en mulighet, men med et for med mindre fett, proteiner osv så vil det ta lengre tid å få fisken opp i vekt, som vil øke prisen på laks..
Imama
16.11.2019 kl 19:05 1540

Jeg kjøper ikke laks, jeg fisker den selv. Jeg velger kvalitet foran kvantitet, det burde fjøsrøkterne også gjøre fremfor å forsøple våre fjorder, og rasere villaksbestanden som nå er mer enn halvert siden 80-tallet.
-Dëë-
16.11.2019 kl 20:44 1492

Var på tide med en ny sutretråd. Noen uker siden sist nå ja.
Mens salget av laks har nådd nye høyder.... igjen. 😂🤑🤑🤑
Dere glade amatører trenger en klem dere tror jeg. 😂😂
16.11.2019 kl 20:56 1474

Norske matmyndigheter er i gang med å vurdere kostholdsrådene de gir til nordmenn, snart kommer advarslene ! EUs mattrygghetsorgan, EFSA, har slått alarm i en over 300 sider lang rapport. Venter i spenning.
Noni
16.11.2019 kl 22:22 1421

Fettet blir fordelt på flere, det er forresten sundt fett, det er kommet tabletter av fiskefett, som er lovprist av professor(er).
16.11.2019 kl 22:33 1399

Hvilke ? Det eneste jeg har sett som er lovprist av tabletter,er produktet fra Calanus, og det handler om noe helt annet enn fiskefett.
Risky
16.11.2019 kl 23:56 1345

Oppdrett i åpne anlegg burde vært forbudt for lenge siden. En skandale for villaksen...
M-invest
17.11.2019 kl 00:10 1327

Er enig i at det har vært alt for mye rømming, helt ekstremt faktisk. Men man kommer ikke vekk fra oppdrettslaks desverre, lukkede mærer og anlegg på land har det vært snakk om i evig tid. Men laksekongene vil ikke ta regninga for et slikt prosjekt og den omstillingen om med 100% sikkerhet vil føre til et enormt stup i omsetning og overskudd. Sålenge Chile og andre oppdrettsland kan produsere i åpent anlegg og uten noe form for ekstra skatt så tror jeg ikke det kommer til å bli en endring her heller. For hvor mye penger rister ikke oppdrettsnæringen av seg på både stat, kommuner og arbeidsplasser?
Nuka
17.11.2019 kl 00:33 1297

Oppdrettslaks er noe dritt. Har kjøpt røkt oppdrettslaks noen ganger. Det ser bra ut når du åpner pakken, men neste gang du skal skjære i i den er det noe uappetittelig dritt som flyter i soyaolje, og gå rett i søppla.
Odi.1
17.11.2019 kl 10:46 1167

Tørk den i varmluftsovnen først.

Ingen tvil om at villaksen er i en helt annen divisjon enn den «IKEA»-laksen som produseres i oppdrett. Men vi nordmenn er tydeligvis lettlurte og lite kvalitetsbevisste. Derfor er Norge et godt marked for IKEA, Claes Olson, Biltema, Plantasjen og Europris. Der betaler man billig for produkter man tror holder samme kvalitet som dem du kjøper til langt dyrere priser. Så får man huset fullt av sølvkre i kartonger fra IKEA og plantejord uten næring fra Plantasjen. Men når Ola Dunk sparer noen kroner så driter han i at planter visner eller at røkelaksen flyter i soyafett.

Ja vi er et forunderlig folk. ;-))

Du kan jo prøve å fiske nok villaks til å dekke etterspørselen etter rød fisk:)

17.11.2019 kl 17:04 968

Kjøpte en i dag. Utrolig mye "fett". Kan nok være at tiden er inne til å vurdere både kosten til fjøsfisken, ytterligere sikkerhet i mærene, landbasert, prisingen, forurensningen, fortjenesten, konsesjonene osv. Dette billigst mulig syndromet som rir samfunnet på samtlige varer, er ikke bare til det gode.
Noni
17.11.2019 kl 17:18 944

Fisken er da ikke verken uren, eller farlig for helsen, tvert i mot. Fiskefett er noe av det sunneste fett en kan spise. Hvorfor drikker vi tran?
Det er jo rent fett. Forskjellen, er at fettet i torsken sitter i leveren, mens i laksen. sitter fettet i selve fisken.

Det er bare de rike som kan spise laks som er enten selvfisket eller kjøpt i dyre dommer som ikke hver mann har råd til å kjøpe. Men fisken
er like sunn og næringsrik som villaks.
17.11.2019 kl 17:22 929

Greit det NONI, men det renner da ikke av en villfanget røkt laks. Når det blir så mye "veske" er det ikke rart at man undrer- Ikke bare er det mye mindre delikat- men er det rett å slett sundt.

Artikkelen din er er fra 2004, og det har skjedd mye med foret etter det. Mye av fiskefôret er byttet ut med vegetabilske oljer og det har ført til mye mindre omega-3 fettsyrer. Det som er bra er at det som følge av det har blitt lavere konsentrasjon av miljøgifter.

Ikke rart man holder seg frisk når man spiser oppdrettsfisk, man får jo samtidig en god dose antibiotika og annen fiskemedisin.

Det beklagelige med oppdrettsnæringen er all forurensingen som skjer i sjøen under merdene. Selv villfisken som beiter på pelletsen blir uspiselig. Jeg spiser ikke villfisk som er fisket i farvann der det er mye oppdrettsvirksomhet. Mulig jeg er en smule kresen. Dog skjønner jeg at etterspørselen ikke kan dekkes med villaks.
nordnes
17.11.2019 kl 18:22 814

Fakta er at oppdrettsnæringen i dag står for ca. 1% av forbruket av antibiotika i Norge.Til sammenligning bruker kjøtt- og eggprodusentene 14 % og hele 85 % brukes til behandling av mennesker

Kilde;
https://www.biomar.com/no/norway/arkiv/helse/antibiotikamyten/
milk
17.11.2019 kl 18:46 784

En hel verden elsker laks,bortsett fra noen særinger som er mot oppdrett rent prinsipielt. Vær ærlig mot dere selv og innrøm at laks er både sunt og godt,men de som driver med oppdrett tjener for mye......

"Forurensingen" du snakker om er kloakk, noe som alle fisk og dyr i havet produserer? Anleggene blir GRUNDIG testet før man setter ut fisk, havstrømmene, dybde osv skal være perfekt så ikke kloakken samler seg under anlegget. Antibiotiabruken er nesten ikke eksisterende p.d.d. Ja du er ekstremt kresen, hvilke matprodukter kan du spise? Sprayet frukt og grønt? "Feilforet og medisinert" kuer og sauer? Nei, det går vell kun i selvprodusert mat hjemme hos deg?
Greit at oppdrettsbransjen ikke er perfekt, men trenger jo ikke å overdrive heller. Det er problemet med både oppdrettsmotstandere, elbilmotstadere også for den saks skyld, dere er så EKSTREME! Jekk dere et par hakk ned, så blir det saklig og forståelig.
Redigert 17.11.2019 kl 18:49 Du må logge inn for å svare
vicktor
17.11.2019 kl 21:17 683

Det er mer miljøgifter i villaksen enn i oppdrettslaksen.
Hvorfor spiser dere da villaks ? se artikkelen
https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=52057
Imama
18.11.2019 kl 23:34 479

Miljøgifter er det i det aller meste, og bedre blir det ikke når kortsiktig gevinst går foran hensynet til våre etterkommere. Aksjer innen oppdrett er moralsk forkastelig.