En særs nødvendig fot i bakken


Det er lenge siden jeg har skrevet på diverse aksjefora, uten at det skal dveles mer ved det. Føler dog at nedgangen er rettferdig, men til de grader overdreven. Dermed må dronen sendes opp i luften og sirkulere litt; med fokus på hva som har hendt og veien videre

Kortversjonen:

Rett før endelig avgjørelse hva gjelder videre kriterier for blant annet fracking i Qebec, og etter en årelang prosess med miljøkartlegging i samarbeide mellom sittende styre og stell med involverte selskaper; proklamerte øverste høvding "No more fracking". Kort tid før dette hadde Qec steget markant på en melding til markedet om at Repsol ga avkall (til QEQ) på arealer, rettigheter, brønner og resultater fra geologiske undersøkelser tilsvarende en verdi på mellom... Tja –det spekuleres en verdi på alt mellom 3,- og 6,- pr. Aksje:

"Med på kjøpet får Questerre leterettighetene i et område på 753.000 acres (tilsvarende drøyt 3.000 kvadratkilometer), samt tilknyttede brønner og annet utstyr, pluss geologisk og geofysisk data"

Det ble samtidig meldt markedet om at Qec kan revertere/ gi avkall på dette og heller fortsette en pågående rettslig tvist mot Repsol der QEC sannsynligvis kan motta alt mellom 300 millioner til 1,3 milliarder norske kroner kroner (husker ikke spennet)

Nesten umiddelbart heves kursmålet fra 11,- til 16,- og oppturen begynte... Helt til høvdingen nevnt over uttalte "no more fracking in the lowlands". Panikken tiltar – aksjen raser- Binnion raser. Hva gjør aksjonærene? - Tisser i bleia som vanlig...

Men hva har egentlig hendt? Jo -aksjonærene har ikke innsett at leterettighetene, utstyret og dataene innehar stor verdi – ikke bare hva gjelder muligheter for fracking, men hydrokarboner generelt – Eller tenker dere at dataene kun kan benyttes til tradisjonell fracking som nå er "bannlyst" ?

"Quebec to ban shale gas fracking, tighten rules for oil and gas drilling" skriker pressen –og umiddelbart fokuserer vi på at QEC "er vant til" å fracke uten å anerkjenne at vi nettopp "fikk" 753 000 acres med potensielt gull der vi kan operere med oil and gas drilling under tight rules?

Melken er altså skjemt i disse dager så fort den bæres i plastpose og ikke papirMen vent litt-ble fracking egentlig bannlyst? -Nei...

Høvdingens tale reflekterte nemlig ikke det skrevne ord i manifestet–eller innholdet i twittervideoen han slapp kort tid etterpå -men det blir detaljspikkeri; så jeg stjeler fra OddHarker her på HO som så elegant forklarte det slik:

Det er ikke «ban». Dette er bare snakk om ordvalg i en valgkamp ved å kalle det «forbud MEDMINDRE det oppfyller disse og disse miljøkravene». (Det blir som å si at det i Norge er forbud mot å bore etter olje MEDMINDRE du har konsesjon – dvs. du må søke og oppfylle en rekke tekniske krav og miljøkrav og kan ikke bare ta deg til rette som du vil som i ville vesten). Så kan det være delte meninger om hvor strenge miljøkravene er; miljøbevegelsen f.eks. synes de favoriserer olje/gassnæringen. Nå skal disse foreslåtte kravene der distansekravet er økt fra 500m til 1000m ut på høring, og da er det lurt at representanter for olje- og gassnæringen ikke spretter champagnen, men heller fremstår lunkne i offentligheten, for å oppnå best mulig reguleringer når det kommer til stykket og politisk aksept av dem. Vi ser et spill hvor både miljøbevegelsen og olje- og gassnæringen nå prøver å dreie reguleringene i sin retning.

For QEC har det alltid vært meningen å oppfylle strenge miljøkrav, og sånn må det være for et olje- og gasselskap som ønsker å drive i et vestlig land, enten det er Canada eller NorgeOvenstående kunne Binnion med letthet meddelt markedet –men han unnlot altså dette.

Hvorfor? Deres forklaringer er like plausible som mine – men akkurat her har et forklaringsproblem da noen i hans rolle selvfølgelig skulle møtt dette med stor ro og tenkt over at et aggressivt tilsvar neppe ville komme selskapet eller aksjonærene til gode. Med mindre han da har en høyre hånd på skulderen som ønsker "bråk" rundt dette? Glem ikke at godeste Binnion har en sterk stilling i "Oil & gas council" som blant annet via sine nettsider frontet dette senest 4. mai 2018:

Questerre has two new technologies/innovations. One is a new retorting technology to process diesel and jet fuel from surface mineable oil shales. Second is a Clean Gas™ approach to create a zero emissions, zero drinking water and zero toxic chemicals natural gas field:

https://twitter.com/theoilcouncil/status/992404021121114112

Merk også at han ikke rettet noe skyts mot Repsol som antydet at de visste noe om hva som skulle skje i forkant av den "skjebnesvangre" meldingen –ei heller meldte han at de ville revertere avtalen som sikret QEC 750 000 acres...Og her står vi og sutrer mot Binnion og PAS –hvis kursmål fremdeles er 10 (!)

Muligens er derfor svaret at Binnion langet ut mot sittende regjering i regi av Oil & gas council –men via QEC – for på den måte å trekke opp en rød linje som dreper dialog med 'en aktør i stedet for talerøret til en hel bransje?

Vil markedet nå i ettertid klare å fokusere på at Binnion har deltatt aktivt med regjeringen for å utforme miljøkravene som skal stilles i forbindelse med fracking? Hva med å i alle fall prise inn at QEC beviselig kan bestå ECO-friendly fracking og dermed innfri de nye, strenge kravene? Skal vi for eksempel la oss forlede til å tro at fracking utgår fordi borret ikke skal penetrere vannspeilet?

Hint: "Well turns horisontal"

http://shalestuff.com/wp-content/uploads/2012/03/horizontal-hydraulic-fracking.jpg

Neste hint –og hør på hele:

https://www.youtube.com/watch?v=XQCl21AWv10

=

https://twitter.com/pierremoreauplq/status/1004429596245221377

Fall ikke for fristelsen til å tro at "forbudet" ikke er et forsøk på å tilegne seg enorme verdier for en skyggespiller – ikke vanskelig å skjønne dersom man leser beskrivelsen av arealene vi snakker om:

The Lowlands are situated in Quebec, south of the St. Lawrence River between Montreal and Quebec City. The exploration potential of the Lowlands is complemented by proximity to one of the largest natural gas markets in North America and a well-established distribution network

http://www.questerre.com/quebec/

-Vi kan altså fastslå at QEC ikke sitter med svarteper – De sitter på gull som menn i dress maskert bak økopiratflagg vil berøve dem...men det vil ta dem noe mer tid å vise utredninger som beroliger sittende styre og stell –klarer de det innenfor 45 dager? -Neppe, men her vil det komme en mengde meldinger til markedet som ikke kan annet enn å vise progresjon mot en felles enighet (alt annet ville skutt valget i senk for Couillard – selv han kan ikke kreve miljøtiltak som straffer seg for aktørene å innfri på - endog pådra seg enorme søksmål)

Irriterende? -Ja

Rettferdiggjør det 50 prosent kursfall? -Nei!

La oss ta en worst case der en analytiker (Arctic) uttaler at dersom forbudet blir noe av så vil arealene være verdiløse (If implemented, Questerre’s Utica shale assets will be worthless) Hvorfor legger de ikke til "under sittende regjering" ? Jeg finner det nemlig lite trolig at de neste som skal styre og stelle med dette vil si nei til miljønøytral utvinning av naturgass med dertil bedret økonomi og arbeidsplasser... I tillegg sitter QEC nå på så mye geologiske data og rettigheter at det selvfølgelig også vil bli meldt om mulighet for andre typer "sanking" av hydrokarboner enn fracking?

-Så skal jeg ikke mase stort rundt dette siste punktet –men folkens... QEC har en fair price rundt tieren UTEN casen vi har diskutert over –men det får noen andre ta seg bryet med å forklare:

http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2433837

Binnion kan like gjerne melde ny partner med miljøvennlig fangst av hydrokarboner i "the lowlands" når han kommer til Oslo neste uke – poenget er at INGEN VET inntil den godeste herren har fått trukket pusten og sortert kortene. Det som uansett fremstår som klinkende klart er at siste ord ennå ikke er sagt i denne saken

Ikke hør på trollene som trekker paraleller til da oljeprisen var på 30 dollar og QEC kursen lå under 2,- … - les deg heller opp på øvrige prosjekter og la tiden gå sin gang under de kommende 45 dagene – ta f.eks en titt på denne om Jordan prosjektet –stikk deretter fingeren i jorda og finn fornuften i dagens kurs (selv dersom man tar innholdet i linken med en stor klype salt)...

https://questerre.wordpress.com/2017/09/11/jordan-oil-shale-gullkalven-rorer-pa-seg/-Just my five cents

Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Sunrise
10.06.2018 kl 00:34 9753

Fint innlegg. Håper du har rett og at det fins en vei ut av suppa for oss aksjonærer. En endeløs vandring rundt kr 4 og under i lang tid frister ikke mye.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
TommyLee
10.06.2018 kl 01:11 9689

Takker for bra innlegg, @ærligtalt. Du bør skrive oftere.
Blir spennende å høre om også Binnion kommer med noen oppmuntrende ord til uka.
Vi er nok mange som har sittet over flere år i QEC som er vant til store svingninger men som følte denne nedturen var litt vel i overkant å svelge.
Er nok mange som kastet kortene etter noen netter med dårlig nattesøvn og føler seg ferdig med QEC.
Men sannsynligvis kommer de fleste tilbake med positive nyheter. Jordan blir også spennende etterhvert.
Bare så synd alt skal ta så sykt lang tid. Men det har jo Binnion advart om. Blir spennende å se hvor vi er om et år eller to.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Takker for gode ord. Stor takk også til Trump som nå går rett i strupen på disse skurkene. Løftebrudd virker å være genetisk kodet - de overlever neppe valget når stemmeberettigede innser at disse menneskene lyver samtidig som de raserer økonomien og ødelegger internasjonale relasjoner

https://m.nettavisen.no/nyheter/utenriks/trump-trekker-usas-sttte-til-g7s-slutterklring/3423499435.html
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Meget informativt og "sunt" spekulerende. Takk så mye, TS.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
livsal
10.06.2018 kl 12:11 9109

Ærligtalt

Strukturert og godt innlegg. Var nok noe «lottofeber» ute å gikk på OSE. Når det er sagt så tror jeg Binnion ble tatt på senga her. Han hadde nok sterke signaler om det motsatte, ellers ville han ikke handlet slik han gjorde. Kuvendingen fra regjeringen kan nok ha sammenheng med G7 møtet i Quebec. For de aksjonærene som har ventet i 7-8 år på en løsning var nok dette en gedigen skuffelse, men om et år kanskje er situasjonen annerledes.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
10.06.2018 kl 12:48 9029

Ja dette ble ærligtalt.....

Det du skriver har jo lite verdi egentlig.
Det er rart da at Binnion som sittet close til det hele bannlyser reguleringen.

En ting er ihverfall sikkert nå. Det blir ikke utvinning på lowland der qec er. Er du investor og fremdeles tror det. Da tror jeg du bommer.

For meg selv. Alldrig mer Qec
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
solid1
10.06.2018 kl 12:55 9009


Ser at enkelte dyktige aktører solgte en stor del aksjer i tide. Tenkte selv å selge, ikke fordi jeg hadde liten tro på videre oppgang, men fordi jeg var fornøyd med avkastningen.

Har gått ut av mange selskap, men går skjelden inn igjen i det samme selskapet.

Jeg tror personlig at QEC vil komme opp igjen, og kjøpte ytterligere 50 000 aksjer til en pris av kr 3,80.
Sluttkurs fredag var vel kr 4.- i Oslo og kr 4,20 i Toronto
Optimismen er altså sterkere i Kanada enn i Norge

Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Børshai: Det hevdes at det ikke blir fracking i lowlands med mindre man innfrir særs strenge krav. Øvrig opphenting av hydrokarboner blir også gjenstand for skjerpede krav- men vil også være en mulighet for QEC på sine "nye" 735 000 acres. Hvorfor skal man være så snarlige med å avskrive alle verdier?
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
solid1
10.06.2018 kl 18:06 8574


Det spekuleres i sak hvor Repsol mulig kan betale mellom 3 og 6 kr PR aksje til QEC.
Vil ikke det være mer fornuftig av Repsol å kjøpe opp hele selskapet?

Kr 6 - 10 så får de mulig det hele.
Er jeg på bærtur eller ryktes dette?
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Pick Up
10.06.2018 kl 20:10 8338

Ærligtalt
Når jeg argumenterte på gamle forumet at fracking ikke ville bli tillatt, fikk jeg høre at det var umulig å få til lønnsom gass- og oljeutvinning på en annen måte enn ved fracking. Det er merkelig at ingen forteller deg dette når du nå argumenterer som du gjør. Det skulle vel aldri ha sammenheng med at man prøver å beskytte sine interesser? Her er imidlertid et innlegg fra det gamle forumet:

Innlegg av: Geezer (23.05.18 20:21 ), lest 5493 ganger
Ticker: QEC
RE^3: Qec. Enda en onsdag til uten reguleringene. TTT.

PU, du får mene hva du vil. Jeg er overbevist om at det blir tillatt med fracking i Qc siden jeg ikke kan se hvordan de skal klare å få til olje og gassproduksjon på en lønnsom måte uten fracking. Dette henger tett sammen. Men om du vil tro på Alexander Shields og andre miljøaktivister så er det greit for meg. Gjør som du vil. Tiden vil vise om det er smart å sitte long i QEC nå.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Compensation will be Required for the Proposed Cancellation

A number of the Quebec Oil and Natural Gas companies as well as Investors and Shareholders that are Negatively affected by the proposed cancellation of the permits in the Lower St Lawrence ( known as the Quebec Shale play ) will be organizing and commencing Legal action for Breach of Contract, Misrepresentation, Fraud and other legal actions for Full and complete Compensation ( some companies shave suffered losses of over $100 Million dollars ) . By Virtue of the Cancellation of legally obtained permits since 2008 in the St. Lawrence lowlands with work commitments and Rent commitments Full Compensation will be required for these cancellations(expropriation ) . There is a Recent Legal Precedent from Anticosti Island whereby the Qubec Govt cancelled hydrocarbon permits and as a result provided full compensation to the different Companies for there losses and expenses. We understand this is a work in progress and the timing of any Legal action will be a result of the communications between the Quebec Government and the affected companies. As events unfold ( during this 45 day period we will know more )


Read more at http://www.stockhouse.com/companies/bullboard/t.qec/questerre-energy-corporation#dggfgZpA1OJcWb6c.99
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Pick Up
10.06.2018 kl 22:55 8023

Dette må jo være siste utvei. Good luck
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
hvasa
10.06.2018 kl 23:28 7906

Tullemelding uten hold.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Hektar
10.06.2018 kl 23:41 7850

Fremleggelse av erstatningskrav som følge av økt fokus på miljøvern? Eh... Snakk om å tisse i buksa for å holde seg varm.

Det PR-marerittet sender QEC ned til 2 kr.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Pick up: Ingen sitter med fasit her, men kjennes det logisk at det f.eks kun er shale fracking som skal forbys -og ikke andre typer fracking ?

Dessuten er det allerede presedens her - og spør du meg så skal QEC nå ha kompensasjon for gamle lisenser -i tillegg til de ca. 750 000 acres de nylig fikk fra Repsol:
http://www.stockhouse.com/companies/bullboard/t.qec/questerre-energy-corporation?postid=28146701

Som det er nå så vil "de" garantert tape valget når konfrontert med fakta som dette - i tillegg til eventuelle søksmål med dertil utbetalinger:
http://www.stockhouse.com/companies/bullboard/t.qec/questerre-energy-corporation?postid=28148478

..."It is looking for financing, and is getting shunned because it is located in Quebec, under a Liberal government; with a Prime Minister who has the reputation of being against oil and gas extractions. The consequences of the Prime Minister’s words and actions are clear: We are being avoided, like a plague”; expressed regretfully Chantal Soucy, during the Question Period.

Notwithstanding global context and the market energy price, the member for Saint-Hyacinthe asked the Minister of Energy to reassure the industry, by declaring loud and clear that Quebec is interested in oil and gas investments. Pierre Arcand refused to make the statement. “It is no longer a secret, that the economy is trivial for this government. It stands against Anticosti and Old Harry. The Liberals are harming the business sector. Mr. Arcand, you are the Minister of Natural Resources, not a delegate for the environment. It is time to take the reins of your ministry"...


Dermed er det ikke engang sikkert at det blir søksmål ut av dette - mye mulig får QEC beskjed om å pelle seg ut av Quebec med X-antall millioner CAD i lomma - so be it... move on (korrupte politikere vil selvfølgelig gi disse lisensene billig om noen år til sine fettere og kusiner -men skitt au...)

Saken er jo at med presedens for at selskaper kompenseres for kansellering av lisenser så stiller QEC her relativt sterkt - hva skal man ellers si om et selskap som kan tilby miljønøytral fracking i tråd med hva regjeringen krever men som likevel får beskjed via en pressekonferanse at lisensene deres skal kanselleres?

Nei... Denne saken er ikke ferdig diskutert - kursen falt for mye. Ja -den fortjente å falle; men ikke 50 %
Hvordan vil markedet reagere på en melding om at QEC får en sjekk på X antall millioner CAD de pløyer rett inn i allerede lovende felt og prosjekter andre steder?

Hovedbudskap: Det er slett ikke sikkert at dette blir en tvist som løses i rettsapparatet - Ref. link over med kompensasjon i lignende saker kan de like gjerne beregne en brøk på tapte inntekter og betale...først som sist -og akkurat det...trenger man ikke en langdryg prosess på å avklare

Kommentar til Hektar: De har allerede kompensert selskaper ved lignende løftebrudd - selvfølgelig skal man kompenseres dersom noen bryter en avtale. Dersom ikke - lar du staten rive huset ditt uten behørlig erstatning dersom det viser seg at en skjelden froskeart legger rumpetrollene sine i hagen din?

Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Pick Up
11.06.2018 kl 08:26 7426

Innlegg av: Pick Up (08.06.18 17:51 ), lest 819 ganger

Ticker: QEC

RE^2: QEC erstatning fra REPSOL KAN UTGJ. 4KR. AKSJEN?

Ofte blir slike saker gjort opp utenfor rettssalen. Den finasielt svakeste part finner seg best tjent med å akseptere et tilbud som ligger godt under opprinnelig krav for å slippe en krevende og langvarig rettssak som imgen kan garantere utfallet av.

Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
solid1
11.06.2018 kl 09:12 7243


Du «glemmer» et viktig poeng PU
Her har Repsol allerede gitt fra seg enorme landområde til QEC. som skulle være erstatningen.
Verdien av området er et minimum de må ut med.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Pick Up
11.06.2018 kl 09:55 7125

Solid1
Dette er et område som Qec skulle betale for. Men hvis nå Qec forfølger tvisten..

Fra Upstream
Questerre will pay $16.1 million for the assets, including abandonment liabilities, and will become operator of the acreage
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
solid1
11.06.2018 kl 10:14 7042


Der har du rett PU. Qec skulle betale 16,1 mill for eiendelene.

Skal imidlertid Repsol hevde at landområdene ikke har større verdi enn 16,1 million, så må Repsol innrømme at de har hatt informasjon som tydeligvis ingen andre har hatt.
Verdien til QEC steg på grunn av at "alle" andre antok at verdien var enormt mye større.

Repsol har her en meget, meget vanskelig sak ved at de "må" innrømme at de visste mer enn oss andre dersom verdien av området skal settes til det laveste anslaget.
Da må de nødvendigvis ha brutt regelverket.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Tøm og røm
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Karl Ewa
11.06.2018 kl 10:21 6987

Jeg legger merke til at Binnion lover å kjempe som ei løve for frackingtillatelser i Quebec. Det store spørsmålet blir da, "hvem tror dere skal betale den kampen" Vi vet jo alt nå at selskapet ligger langt bak sine egne mål når det gjelder produksjon. Og det lille de produserer ikke holder til å holde hjulene i gang uten å ofte må ty til emisjoner. Denne smellen selskapet fikk nå vil nok ikke gjøre det så lett som før å plasere sugerøret ned i aksjonærenes lommebøker som før, så her blir det spennende.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Pondus
11.06.2018 kl 12:09 6745

Pondus skrev Innlegget er slettet
Selskapet har fortsatt gode verdier i Montney, med økende produksjon og god oljepris. Kicking Horse er også en solid partner!
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
really
11.06.2018 kl 13:04 6615

Vi må regne med at regjeringen ikke er tapt bak en vogn heller. De vet at et direkte forbud vil utløse erstatningskrav. Ved å formulere seg som de gjør oppnår de at det er en mulighet for å produsere fra feltene og da blir det vanskeligere å gå til sak.

Om det over tid viser seg vanskelig å få lønnsomhet i feltene med dette miljøregimet vil effekten økonomisk sett ligne et forbud. Men med kraftig redusert mulighet for økonomisk kompensasjon.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Jeg har ikke ordlyden foran meg, men jeg går ut fra at tillatelsene som ble gitt i 2008 gjaldt fracking i Utica-skiferen. Siden dette er eksplisitt forbudt i det nye forslaget til forskrifter, må det vel bli vanskelig å unngå et erstatningskrav?
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
really
12.06.2018 kl 11:10 5996

Dette er jus, umulig å konkludere for utenforstående.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
mern1
12.06.2018 kl 11:58 5895

Tror shorten gikk i dag
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare

Da var omsider Short posisjonen til Oxford innløst!
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
mern1
12.06.2018 kl 17:38 5463

Da er vi i alle fall på vei opp mot 5 tallet innen kort tid
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
rolas
12.06.2018 kl 19:01 5302

Qec opp 12 % i canada
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
12.06.2018 kl 19:21 5251

Tor, fre mandag var godt i rødt, de obligatoriske falldagene etter særdeles dårlig melding. Idag endte det 3% opp, volumet på vei ned.

Ikke utenkelig at vi får en rekyl oppover på 4 tallet imorgen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare
Trond55
15.11.2018 kl 12:06 2988

Svært relevant enda. Store summer som skal prises inn uavhengig av resultatet i Qubec. Flere hus har kursmål på 6-7 kr uten Qubec og Jordan.
Det kommer snart oppdateringer rundt Jordan ble det meldt om i Q3. Qubec kan komme positive signaler anyday, senest rettsak i febrar om ikke myndighetene med ny regjering åpner opp før. Spennende :)
Redigert 21.01.2021 kl 03:18 Du må logge inn for å svare