💥 𝐄Ø𝐒 𝐞𝐫 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐫𝐭 𝐡𝐲𝐤𝐥𝐞𝐫𝐢 💥

Slettet bruker
19.11.2019 kl 18:57 751

𝐅𝐫𝐚𝐦𝐭𝐫𝐞𝐝𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐬𝐤𝐞𝐫 𝐭𝐫𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐡𝐚𝐝𝐝𝐞 𝐛𝐥𝐢𝐭𝐭 𝐛𝐫å𝐤 𝐨𝐦 𝐧𝐨𝐫𝐝𝐦𝐞𝐧𝐧 𝐛𝐥𝐞 𝐨𝐩𝐩𝐦𝐞𝐫𝐤𝐬𝐨𝐦𝐦𝐞 𝐩å 𝐡𝐯𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐞𝐫𝐭 𝐍𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐛𝐥𝐢𝐫 𝐢 𝐄𝐔𝐬 𝐥𝐨𝐯𝐯𝐞𝐫𝐤.

Norge er heldig med å ha EØS som alternativ til EU-medlemskap. Men avtalen er organisert hykleri. Den stadig økende integrasjonen i EUs lovverk holdes under radaren så ikke befolkningen begynner å bråke.

Det sa den fremstående europapolitiske eksperten Brigid Laffan da Arena senter for europaforskning ved Universitetet i Oslo mandag markerte sitt 25-årsjubileum med en europapolitisk konferanse.

Jubileet sammenfaller med 25-årsjubileet for innføringen av EØS-avtalen og for folkets nei da Norge arrangerte folkeavstemning om EU-medlemskap.

– Hva mener du egentlig med at EØS er organisert hykleri?

– Flertallet i folket her stemte jo nei til EU-medlemskap. Men landet blir hele tiden mer integrert i EUs lovverk. Hadde folk flest vært oppmerksomme på det, ville det blitt bråk, sier Laffan, som til daglig er direktør og professor ved Robert Schuman Centre for Advanced Studies, European University Institute i Firenze, til ABC Nyheter.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/11/19/195627660/eos-er-organisert-hykleri
Slettet bruker
19.11.2019 kl 18:59 749

🥨
🥯
🥞💥 𝐄Ø𝐒 𝐞𝐫 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐫𝐭 𝐡𝐲𝐤𝐥𝐞𝐫𝐢 💥 🥨
🥯
🥞
kokkohill
19.11.2019 kl 19:27 735

Noreg et underdanig Lydrike i Nord .

Med ett storting av feige slimåler ,uten ryggrad....
ladaen7,30
19.11.2019 kl 20:03 724

Men avtalen er organisert hykleri. Den stadig økende integrasjonen i EUs lovverk holdes under radaren så ikke befolkningen begynner å bråke.



Vi har jo sett det i det siste at selv politikerne som skriver under den økende mengde med EU-lovverk vi er forpliktet til å følge, ikke har nærmest peiling på hva de skriver under på. Enten det eller så gidder de ikke å ta ut den norske loven/reglene da man ikke kan leve etter to forskjellige lovverk.
Det ser vi i både bråket om NAV og barnevernet der Norge blir dømt i sak etter sak.

EU startet jo som Det europeiske kull- og stålfellesskapet til i dag til å bli lovbestemmende for alle medlemsland, det var vel ikke det som var intensjonen i utgangspunktet.
Bektes drømmeverden.......
Redigert 19.11.2019 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.11.2019 kl 21:06 713

Brigid Laffan

Bra navn.
Slettet bruker
19.11.2019 kl 21:11 705

Thig an nathair as an toll
Là donn Brìde,
Ged robh trì troighean dhen t-sneachd
Air leac an làir.

St. Brigid er assosiert med evigvarende, hellige flammer, slik som den som ble opprettholdt av 19 nonner på hennes helligdom i Kildare , Irland. Den hellige flammen ved Kildare ble sagt av Giraldus Cambrensis og andre kronikere for å ha blitt omringet av en hekk, som ingen mennesker kunne krysse av. Menn som forsøkte å krysse hekken, ble sagt å ha blitt forbannet for å bli sinnssyke, dø eller bli krøllete.


Surrete google translate...
Redigert 19.11.2019 kl 21:13 Du må logge inn for å svare
Noni
19.11.2019 kl 21:21 698

Ja hvem står bak denne EØS-avtalen, jo ingen ringere enn Gro Harlem Bruntland. Vi ser jo hva som gjelder, når vi leser om NAV i disse dager. Da kommer lovene i EU-frem, vi er nå knyttet til EUs lover, som vi stemte mot i en folkeavstemming, og vi vet hvem som lurte oss inn bakveien.
Men vi kaller det EØS.
kokkohill
19.11.2019 kl 21:42 688

En meget god artikkel i mediene om Norske forskere og Eu , med overskriften Norge ett Lydrike i Nord . Og omhandlet hvor lite selvråderett vi egentlig hadde igjen , er fjernet fra Nettet.
Dette møtet ble holdt rundt 2010 om jeg husker rett. Anyway sannheten skal gjemmes og forties .....

Var det noen som snakket om politikerforakt ? Eller politikere som forakter eget folk .....
Slettet bruker
19.11.2019 kl 21:43 687

Kan alltid spørre meg vet du...

"EUs lydrike i nord
Europaforskere slår alarm: Norge er blitt dypere integrert i EU enn noen egentlig aner.

6. mars 2008
Vanligvis er gjengen av professorer, amanuenser, stipendiater og studenter i Norsk Forum for Europaforskning opptatt av de store linjene i EUs utvikling. Men for en gangs skyld har de møtt hverandre for å kaste et blikk over skulderen: Hvor står egentlig hjemlige, lille Norge i bildet for tiden?

Mandag og tirsdag denne uken handlet det om utenforlandets integrering i EU, passende nok arrangert i Vil vite-senteret på Møhlenpris. Etter hvert bekjente flere av EU-ekspertene ekte forbløffelse: Er Norge virkelig så dypt integrert i EU at det snart bare er stemmeretten i EUs organer som mangler?

Professor Fredrik Sejersted ved Senter for Europarett ved Universitetet i Oslo sa at seminaret hadde gitt ham en «kraftig aha-opplevelse». Forsker Cathrine Holst ved ARENA-programmet samme sted mente det trengs ny forskning på hvordan EØS egentlig ble til, og hvordan avtalen som knytter Norge til EUs indre marked har fått skure og gå nesten i stillhet så lenge.

Hver med sitt

Professor Erik Oddvar Eriksen, også ved ARENA, var blant dem som sluttet seg til: «Vekslende regjeringer har tilpasset Norge til EU på så mange områder at det går helt på tvers av nei-flertallet i folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994».

Dette er jo ting enkelte politikere, organisasjonsfolk og journalister snakker om fra tid til annen. Hvordan kan slike erkjennelser da komme bardus på dem som jobber med temaene i dybden, og som vel skulle vite best? Den viktigste forklaringen er klassisk: forskere fordyper seg i sine fagfelt, og ser ofte ikke feltet ved siden av, enn si helheten.

Noen er eksperter på EØS og Norge, andre på EUs sikkerhetspolitiske samarbeid og Norge, atter andre på Norges plass i Schengen-samarbeidet og EUs strukturer på justis— og politisektoren for øvrig.

Nesten ingen vet noe

Men denne gang snakket de sammen, og med kolleger som vanligvis konsentrerer seg kun om EUs egen utvikling. Spesielt da justisråd Fredrik Bøckman Finstad ved den norske EU-delegasjonen i Brussel foredro om Schengen-samarbeidet, grensepassering, overvåking, datalagring, politisamarbeid og det ene med det andre, satt forskerne og formelig gapte.

I kommentarrunden etter innlegget bekjente en deltaker at mange nok skygget unna temaene fordi er de er tekniske og kompliserte. Da var det mange som nikket. Bøckman Finstad trøstet med at det finnes maks 10–15 nordmenn med nevneverdig kjennskap til materien.

Kunnskapen om EØS og om Norges plass i EUs sikkerhetspolitiske samarbeid – vi stiller for eksempel militære styrker til rådighet for en makt vi ikke er medlem av, intet mindre – er heller ikke stort mer demokratisk fordelt.

Ikke mye demokrati

Trolig har høyst en håndfull full oversikt om hvor mye av et EU-medlem Norge er blitt. Flere kan litt om mye, eller mye om noe. Men virkelig omfattende kunnskap om forholdet mellom Norge og EU er konsentrert i hodene til et fåtall byråkrater og forskere, og altså ganske langt fra «folk flest».

Det blir ikke mye demokrati av slikt, og nettopp det later til å være norske europaforskeres oppriktige bekymring. Denne gruppen av akademikere er stort sett tilhengere av norsk EU-medlemskap, men de er også jevnt over sterkt kritiske til dagens nestenmedlemskap, uten stemmerett i EUs organer. Problemet er, som Fredrik Sejersted påpekte, at Norge allerede har svelget unna så mange tusen EU-lover at utviklingen neppe lar seg snu.

Skitten løsning

Et annet problem for de forbausede forskerne er at EU-medlemskap ikke er aktuelt i overskuelig fremtid, og at en omlegging av dagens kurs heller ikke er det. EØS er norsk politikks skitne kompromiss, og ikke bare det: den sittende regjeringen og den foregående, begge med to nei til EU-partier på taburettene, har arbeidet for et tettest mulig samarbeid med EU.

Det finnes altså en slags tverrpolitisk enighet om at nei-flertallet fra folkeavstemningen i 1994 kun skal tolkes bokstavelig: nei til medlemskap. Å gjøre Norge til et lydrike uten stemmerett, derimot, det går fint.

Situasjonen er blitt norsk politikks likevektspunkt: så lenge nei-partiene er med på stadig mer EU-tilpasning, godtar ja-partiene å ikke styre mot en ny folkeavstemning om medlemskap. Dermed kan partiene bedrive regjeringssamarbeid i ro og mak. Så lenge velgerne også synes det er like greit slik, spiller det antagelig heller ingen rolle at landets europaforskere nå har fått seg en støkk."
Noni
19.11.2019 kl 21:50 680

Jeg tør å påstå at Stortinget ikke er blitt brifet om EU, vi vet alle hvem som satt i statsministerstolen
da dette var oppe.
kokkohill
19.11.2019 kl 22:18 664

Jøsses der imponerte du meg Merlot 👍.

Den er faktisk 11 År og vi skjønner hvor rævkjørt vi er blitt med tiden , mediene gjemmer den ubehagelige Sannhet.....

Det stiller ikke spørsmålene som trengs , mediahorene lar seg kjøpe for pressestøtte ............
kokkohill
19.11.2019 kl 22:20 661

Noni tror du har feil , tror heller mediene ikke har brifet folket , gjemt alt bak uvesentlig mediastøy

Støysenderen i Kiev er historie , støysenderen i oschlo leverer.......
Nuka
19.11.2019 kl 23:23 641

Det Noni skriver er bare piss. Noni hadde nok ennu merker av potteringen i ræva, den gang EØS-forhandlingene pågikk. Å skylde på Gro for er bare skitprat. Det var stort flertall i Stortinget for at vi måtte ha en ny og bedre avtale med EU. Jeg jobba selv i en bedrift som seriøst vurderte å flytte over grensa til Finnland. Og jeg vet at 2 andre fiskeribedrifter i kommunen vurderte det samme. Uten EØS-avtalen hadde det garantert forsvunnet mange arbeidsplasser i Norge.
ladaen7,30
20.11.2019 kl 09:07 575

Så du mener at en vanlig handelsavtale som fantes før EU ikke holder? Om du tror at EU-land ikke handler med land utenom EU så tråkker du vel feil?
Nuka
20.11.2019 kl 11:40 553

Det spiller vei ingen rolle hva jeg mener. Det var et stort flertall på stortinget som mente at en vanlig handelsavtale ikke var god nok. EU slutter ikke å handle med oss uten EØS. Spørsmålet er hvilke toll og avgifter våre varer blir pålagt. Jeg regner med at det sitter folk i regjering, og på storting som har mye mer peiling enn jeg har. Skal vi ikke vente å se hvordan det går med England først.
ladaen7,30
20.11.2019 kl 11:46 543

EU slutter ikke å handle med oss uten EØS. Spørsmålet er hvilke toll og avgifter våre varer blir pålagt.



Men hvorfor skulle det forsvinne en mengde arbeidsplasser i landet uten EU da? Henger jo ikke på greip i det hele tatt.
Og angående evt toll og avgifter som ville ha kommet har garantert blitt småpenger i forhold til alle milliardene som renner over til EU fordi de er så "snille å la oss være med".
Verdens sykeste medlemsavgift.




Slettet bruker
20.11.2019 kl 11:55 535

Norge sitter på enorme undervannsressurser verden trenger og kan muskle frem enkeltavtaler som favoriserer Norge best hvis vi legger press og skremmer med å nekte å selge noe som helst. Verden kommer til å skjelve i tanken og gi oss deals som gjør Norge winning and winning again. Typisk best norsk- Igjen.
-->NED - NyEøsDeal
Nuka
20.11.2019 kl 12:01 531

Ta heller en telefon til topplederne i våre største bedrifter som handler med EU, og spørre hva de mener om saken.
Nuka
20.11.2019 kl 23:19 484

Har dere hatt kontakt med noen norske bedriftsledere ?
Slettet bruker
20.11.2019 kl 23:29 475

Det er en bedrift i seg selv å lede meg, men ja jeg har hatt kontakt og fikk levert sofa i rett farge til slutt.
Nuka
21.11.2019 kl 00:03 471

Ja, du fikk jo rett farge på sofaen. Da er jo alt i orden.
kokkohill
30.11.2019 kl 00:22 390

Ap-landsstyrets krav til omstridt NorthConnect-kraftkabel ser ut til å krasje

Arbeiderpartiets landsstyre trodde at stortingsgruppa deres i 2018 hadde fått med seg Frp, Høyre, MDG og Venstre på en for dem viktig garanti mot å tillate enda en kraftkabel til utlandet.
De frykter at den omstridte NorthConnect-kabelen til England (se faktaboks), som har en søknad til behandling, vil øke kapasiteten til kraftuveksling med utlandet så mye at det truer konkurransekraften til norsk kraftforedlende industri.


https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/11/29/195630409/ap-landsstyrets-krav-til-omstridt-northconnect-kraftkabel-ser-ut-til-a-krasje
Slettet bruker
30.11.2019 kl 09:31 357

Nå skal Storbritannia avholde parlamentsvalg om 2 uker. Vi får da se hvordan det går.
Det kan tenkes at briten går ut 31 januar. Det vil bli en ny situasjon for Norge.
Et EU basert på land uten folkegodkjente valglover, er i utgangspunktet et
håpløst prosjekt. Jeg er for at vi trekker oss ut av EØS. Særlig på energi, fisk,
mineraler, og skog, vil vi tjene på å bestemme salgsbetingelser selv.
Slettet bruker
30.11.2019 kl 09:37 354

På tide med en valglov som er folkeinitiert og folkegodkjent.
Den antidemokratiske heksa Gro snakker om å kontrollere den
informasjonen folket får. Mens rikspolitikere skal egentlig bare
være VÅRE representanter. De skal ikke mene eller bestemme
noe selv, men utføre folkeviljen.
CS_invest
30.11.2019 kl 20:15 329

EU og EØS for den del er hevnen nazi-yngelet tok - pga. de tapte krigen i 45.