PEN - SKAL KRAFTIG OPP!


Begynner å hardne til i PEN.
RSI ligger nydelig til, og PEN er i ferd med å bryte igjennom trenkanalen.
Gjetter at vi snart skal opp igjennom 15,- og teste 18 innen et par uker.

Hvis Carnegie verdsetter Dussafu til 441 mUSD så skulle det tilsi at hele feltet er verdt 6562 mNOK. Da utgjør dette ca 13 NOK for PEN sin andel, dersom ikke jeg tar feil. Jeg tror ikke analytikeren har inkludert FPSO'en i disse 441 mUSD pga den er verdsatt som egen separat linje i NAV-tabellen.

Da smaker det godt ha lisensen Oml113(Aje) på modning;)(den er tydeligvis ikke med i dagens kurs)
Hadde smakt utrolig godt å fått en melding om endelig salg(10 kroner pr aksje)?
Her er det bare å lene seg tilbake og nyte oppturen sakte men sikkert mot first oil i første omgang.??
Redigert 15.06.2018 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
Spitzer
15.06.2018 kl 15:03 6042

re cinet
Vedr. news fra TDN vedr. BWO så kom den i dag ja.
Spitzer
15.06.2018 kl 15:06 6036

re Oto.
Vedr. ditt regnestykke.
Dersom en skal investere et gitt beløp med tanke på eksponering mot Dussafu så får en mye mer igjen ved å investere i PEN da en ut fra markedspris får nesten 3 PEN aksjer per BWO-aksje.
Big_Bull
15.06.2018 kl 15:22 5995

@kokkentor

Dette må da være et veldig passitv/feilaktig anslag fra Carnegie sin side? Blant annet SEB analysen angir verdien av Dussafu vesentlig høyere.

Innlegget er slettet
agawu
15.06.2018 kl 19:16 5825

Fra artikkelen helloween la ut:

Beyond Cameroon and Congo-Brazzaville, NewAge E&P has an interest in the gas-rich Aje field off Nigeria, which is currently producing oil through a small floating production, storage and offloading vessel.
While Aje is said to be “a good fit” for NewAge LNG, it is “not quite ready yet,” said a source, suggesting that the third FLNG vessel could be deployed to exploit third-party gas resources.

Agawu

Takker?kommer stadig drypp fra media ang Aje, så får vi se om det ikke snart detter inn en melding til markedet ?

NewAge får bare bla opp ?for gass delen.
Redigert 15.06.2018 kl 20:52 Du må logge inn for å svare
agawu
15.06.2018 kl 21:40 5688

Først må nok dette komme i orden:

OML 113, is due to expire on 11 June 2018. To progress the project beyond this date requires a renewal of the lease
by the federal government of Nigeria.
The Petroleum Act provides that the holder of an oil mining lease is entitled to apply for a renewal of the licence not
less than 12 months before the date of expiration, and that “the renewal shall be granted if the lessee has paid all
rents and royalties due and has otherwise performed all his obligations under the lease.".

Som kjent ble fornyelse av OML113 lisensen startet på tilbake i 2017.

Aguwa

Går ut fra det er formaliteter ?
Redigert 15.06.2018 kl 22:21 Du må logge inn for å svare

agawu, er også fra min side observant på denne problematikken. Nå skriver Panoro i sin årsrapport 2017 følgende:

The Company’s license in Nigeria OML 113 is due for renewal
during the year 2018. Although, the license renewal is
expected to be customary, a near-term expiry exposes the
Group to short-term uncertainty.

FDP ble innsendt sammen med fornyelsen. Vil anta at Aje-lisensens intensjon med dette bl.a. kan bero på selve forlengelsen. Vi kjenner til at fiscal terms er under vurdering i Nigeria, men ingen endelig PIB er på plass, selv om delmål er etablert.

Markedet vet ikke om en forlengelse automatisk medfører endring i fiscal terms. Tror det ikke, men det kan ligge en kime til usikkerhet her. Ikke så mye på selve forlengelsen, men mer betingelsene (fiscal terms) kan være gjenstand for samtaler eller forhandlinger.

Kanskje Aje lisensen forsøker på i samband med selve utbyggingen av gass og olje (FDP) å få bedre betingelser eller det er myndighetene som ønsker å stramme inn. Kanskje det tar noe extra tid fordi FDP for selve gass-utbyggingen ble sendt inn i 2017, dvs. før oil rim prosjektet kom opp. Det sistnevnte prosjektet må inkorporeres i den videre utbyggingen. Kan ta noe extra tid.

I og med at FDP ble sendt sammen med forlengelsen inn til myndighetene samtidig, tror jeg mest på et "samlet oppgjør".

Lagos skriker etter Aje gassen og dette synes være avtalt på regjeringshold lokalt Lagos og på føderalt hold. Alle taper dersom Aje lisensen går i stå. Videre sender dette et ytterligere negativt signal - langt utover en PIB som synes medføre at IOCs vegrer seg for offshore, Nigeria.

Jeg lander på at myndighetene ønsker Aje gassen nå og at en forlengelse vil være til alles fordel. Inntektene fra Aje vil normalt også inngå inn i lagos sine budsjetter - gode inntekter for Lagos og Nigeria. Aje er blitt regnet som et prestisjeprosjekt for Lagos, som dessverre PEN og aksjonærene virkelig har fått blø for. En Fase 1 olje som savner sidestykke i klønete og svak teknisk kompetanse og gjennomføring. Lagos og Nigeria "kan selv" ved lokal deltakelse var parolen. Skulle så myndighetene sette seg på baken i tillegg, er det lite tilbake som kan minne om et prestisjeprosjekt for Lagos.

Dette ordner seg nok og jeg legger mest vekt på CEO Stefan Oiliver i MX Oil som synes være euforisk og ser for seg gass utbygging og ikke minst sammenligner Aje med Troll, jf. oil rim project.

Videre vitner den angivelige tilbakemeldingen til en aksjonær og gjengitt på MXO forumet om en optimistisk CEO som nevner at melding (RNS) er nært forestående. Han nevnte også at MXO ville ta opp podcast etc., virkelig at noe var på gang som var verdt å promotere.
Redigert 15.06.2018 kl 23:28 Du må logge inn for å svare

Lagos/ Nigeria er sultne på gass og ikke minst intektenr, så det er nok fortgang de ønsker ?ingen er tjent med ett slikt felt blir liggende brakk.
Redigert 15.06.2018 kl 23:55 Du må logge inn for å svare

Fint Gunnarius

Du har skrevet masse om gassen på Aje og hvis jeg har oppfattet deg riktig så mener du enten tilkobling til Wagp eller ny pipeline direkte til Lagos?

New Age derimot skisserer en helt annen løsning. Nemlig et flytende prossering og påfølgende lasting over på LNG tankere som antakelig vil seile det fjerne Østen hvo det er mulig å oppnå en betraktelig høyre pris.

Kan dog ikke forstå annet enn at det vil bli en løsning med betydelig høyere kostnader. Se side 2 her.
http://www.newafricanglobalenergy.com/operations/nigeria/

New Age er store på LNG og denne løsningen preges nok av det. Vet du eller noen annen om det er tatt noen bestemmelse? Hvis direkte tilkopling til WAGP så må vel det bety at Lagos ikke får noen direkte glede av gassen da jo gasstrømmen her går fra øst mot vest. Eller ser du heller for deg direkte ilandføring til Lagos via ny pipeline?Redigert 16.06.2018 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
Idar1
16.06.2018 kl 10:40 5275

Håper ikke Lagos blir avtager for gassen.Det kan vel fort skorte på betalings evne/vilje.
https://www.vanguardngr.com/2017/08/corruption-worse-n400bn-bribery-15bnplus-theft/
Redigert 16.06.2018 kl 10:55 Du må logge inn for å svare

Folkens,

Det er en kjensgjerning at "alle" vil ha gassen, men samtidig ikke ”alle” vil betale rettidig for den. WAPCo sliter med sin export i WAGP pipeline vestover og tilhørende betalingsforpliktelser.

Man må kunne forvente at dersom Lagos tar all gass (off take), som er indikert i media og det inngås avtale med Lagos som off taker, må forutsetningen være at myndighetene virkelig betaler rettidig. En off take avtale med garanterte volum og rettidig betaling kan medføre en enklere vei for Aje lisensen til ekstern funding.

Ditto gjelder vs. Glencore og funding. Ref. oil rim project hvor eventuelt Glencore ” blir konelig hoffleverandør” som off-taker på Aje. En tilsvarende funding har Glencore gjort tidligere offshore, Nigeria.

Ad Aje gassen - nøkkelordet for Aje lisensen vil trolig være forutsigbarhet og betalingsevne, samt betaling til rett tid. Likefullt er det en kjensgjerning at export gir bedre pris for gassen enn forbruk/salg innenlands. Derfor tror jeg det er en kabal Aje lisensen holder på med å legge, som både omfatter funding, betalingsevne ifm. off take og rettidig betaling, samt hvor hen skal gassen gå og selges.

Fluefiskeren du nevner: ”flytende prossering og påfølgende lasting over på LNG tankere som antakelig vil seile det fjerne Østen hvo det er mulig å oppnå en betraktelig høyre pris.”

Det siste som vel er presentert her finnes i presentasjonen fra MX Oil fra februar i år. Se side 9 av 15:

Aje Development Planning

http://mxoil.com/documents/180220%20MX%20Oil%20-%20Presentation%20(Website)%20V1.pdf

Det nevnes også: ”ny pipeline direkte til Lagos”

Se side 20 av 22 - WAGP

http://www.panoroenergy.com/wp-content/uploads/2018/03/Corporate-Presentation-March-.pdf

Gunnarius

Vi kan vel bare konkludere med at konseptet ikke er bestemt ennå. Minst tre muligheter.

Og en ting eg er sikker på er at det vil gjøre underverk på kursen ??uansett hvilke av disse 3 mulighetene de går for?

Redigert 16.06.2018 kl 12:02 Du må logge inn for å svare

hm, forsvant et innlegg. Forsøker på nytt med konsentratet:

MX Oil meldte i Update av 24. mai 2017:

As has previously been announced, the Aje Field is believed to hold significant resources of gas. The partnership has been progressing the field development plan for the development of the gas and has also held discussions with various potential gas off-takers.

http://mxoil.com/announcements/24052017%20Market%20update%20-%20Nigeria%20investment.pdf

Et par mnd. senere enn MXO Update 24. mai 2017, innleverte Aje lisensen FDP for gassen. Bør sannelig komme en melding her snart.
Redigert 16.06.2018 kl 12:50 Du må logge inn for å svare

Gunnarius

Det første innlegget ligger der det
bmw5
17.06.2018 kl 11:15 4628

Mye god informasjon er skrevet om Pen den siste tiden. Det vi mangler er den videre utviklingen av OML 113 som har et enormt potensial innen gass. På dussafu går alt som planlagt og FPSOen er snart på plass, ankret opp og flowlines koblet til klar for commissioning. Commissionings prosedyrene er forhåpentlig vis skrevet slik at alt er klart for testing av systemene. Vell det ser lyst ut for Pen og dussafu. Hva mer kan vi forvent ?.

Hordan er det med PEN aksjonærene sitter dere også med en fot i BWO? Har selv valgt i tillegg å investere i BWO med tanke på resultatutviklingen til Dussafu feltet. Muligens laver oppside i BWO i forhold til PEN men likevel ett interessant selskap med flere bein (prosjekter) å stå på (nok lavere risiko enn PEN).
Redigert 17.06.2018 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
oto1
18.06.2018 kl 00:18 4047

Hat en tå i BWO siden torsdag da jeg anser fallet ned til under 41 var overraskende.

Jeg ser for meg en grei 20% der innen ikke altfor lang tid.
Spitzer
18.06.2018 kl 00:26 4029

Har litt i BWO, men mest i PEN.
Tror BWO står foran betydelig opptur med Catcher-problemene nå løst, Dussafu ser ut til å bli eventyrlig og et interessant case med Kudu (sistnevnte kjenner jeg alt for lite til, men litt lenger frem kan vel dette være neste Dussafu?).

Når det gjelder verdi vedr Dussafu så tror jeg man får en del mer igjen for investering i PEN, men det er jo greit med litt diversifisering for å senke risiko.

BTW, har også WRL som jeg har tro på vil være et bra langsiktig case.
Redigert 18.06.2018 kl 00:27 Du må logge inn for å svare

Kudu er et gassfelt i motsetning til Dussafu.
Det er vel heller ikke noe field cluster slik som Dussafu.

2c betingede ressurser er 1,33 Tcf, tilsvarende 240 mmboe.
Alby
18.06.2018 kl 09:29 3763


Kan vi være sikre på at vårt skip fra Singapore er på vei ?

Spørs hva du mener med underveis. Siste posisjon var vel fra 14. juni. Da hadde den ankret opp utenfor verftet. Her skal det foregå testing og lasting. Front Puffin brukte flere uker på dette, uten at det dermed er sagt at dette også gjelder Adolo.

Skal man med sikkerhet vite posisjonen, må man nok ha satlittdekning hvilket jeg ikke har. Kanskje Agawu?

Tviler vel på at den er underveis i betydningen seiler.
Redigert 18.06.2018 kl 10:17 Du må logge inn for å svare

Sailaway innen juni er guidet for Adolo og det tror jeg de klarer.

Ifm. boring prod. brønn nr. 2 tolkes ingen meldinger om noe mulig negativt, som godt nytt. Også her bør gjelde, melding om ferdigstillelse alt OK innen juni. Vi er der snart .....

Igjen, dette angår prosjekt. Derfor vil en mulig melding om godt nytt påvirke den videre fremdriften positivt for Dussafu lisensen, men også andre forhold vedrørende verdiskaping.
Redigert 18.06.2018 kl 10:31 Du må logge inn for å svare
Alby
18.06.2018 kl 10:33 3631


Mange takk, gutter.

En helt annen (kanskje ikke fullt så viktig) observasjon er at det er hyggelig at vi "tilsynelatende" har fått en handelsrobot med på laget. Kjøpsmønsteret indikerer ihvertfall det. Så får vi se hvor langt opp den er programmert til å gå i første omgang :)

Haussegutten,

Det er stor forskjell på om det er en AI som trader kun Pen eller om det er bare en kjøpsordre som blir lagt på en algoritme.

Mange her inne som har et ganske så SCI-fi bilde av dette med algoritmer, ettersom jeg har programmert flere så vil jeg si at det er ikke så mye enn at man skal være glad for at de er der i form av volum og likviditet.
agawu
18.06.2018 kl 19:08 2769

FF: Abonnerer ikke på noe satellittdekning. Når det er sagt fikk jeg i dag godkjent endring av Azurite hos MarineTraffic i tillegg til at den blir satt til status aktiv. De skrev det ville ta opp til to dager.
Redigert 18.06.2018 kl 19:11 Du må logge inn for å svare

agawu eller Fluefiskeren,

Noe av det dere omtaler som kan medføre snarlig sailaway eller mer for sporing MT?

Den skulle vel sette kursen mot Dussafu «by the end of june»
Så det går nok ikke lenge før den er på vei:)

Gunnarius

Det gjelder sporing. Agawu gjør Marinetraffic oppmerksom på at Adolo ikke ligger i registeret deres.
Redigert 19.06.2018 kl 08:35 Du må logge inn for å svare