TOMRA - UNIKT SAMARBEID TOMRA, PespiCo and Procter & Gamble

KanonBra5
TOM 20.11.2019 kl 20:33 2320

Store ting på gang!!!!!!

https://endplasticwaste.org/latest/member-companies-tomra-pepsico-and-procter-gamble-collaborate-on-new-recycling-technology/

Dette blir spennende. Ikke akkurat små gutter Tomra jobber med her ;-)

Investor
Redigert 19.01.2021 kl 12:44 Du må logge inn for å svare
Kommentatoren
20.11.2019 kl 23:54 2224

Ja, det er utrolig hva "panteselskapet" Tomra får til og er involvert i, ikke sant? Panteselskapet Tomra? Ja, jeg er ironisk her, for Tomra omtales konsekvent som panteselskapet i norske finansmedia. Dette bare fortsetter på samme måten, men det får bare være, for det influerer selvsagt ikke det grann på Tomras virke innen Sorting Recycling, Food og Sorting Mining ute i den store verden. At de aller fleste her hjemme nok har gått glipp og går glipp av Tomra som investeringsobjekt på grunn av ignoransen, kombinert med råd fra meglerhus som konsekvent har bommet, er jo dumt, men influerer heller ikke på Tomras virksomhet og har gjort at andre kan gni seg i hendene. Jeg tipper som eksempel på det at et visst svensk investeringsselskap er rimelig fornøyd med størrelsen på sin eierandel i Tomra og enda mer fornøyd med anskaffelsesprisen...

Når det gjelder "The Alliance to End Plastic Waste" sier Stefan Ranstrand at dette er klodens desidert største allianse som arbeider for å bekjempe plastforurensning, og at de aller fleste alliansepartnerne er selskaper hvis emballasje eller -produksjon er det som faktisk forårsaker plastforurensningen verden sliter med mens Tomra er hentet inn i alliansen for å hjelpe disse med å løse problemene fordi selskapenes omdømmer og brands ikke lenger tåler å bli assosiert som opphav til forurensningen på grunn av den folkelige opinionen mot denne som har reist seg og vokser med uforminsket styrke. Jeg har sitert Stefan Ranstrand på denne uttalelsen som han kom under Tomras Capital Markets Day i september 2018 her på forumet noen ganger allerede og gjør det gjerne igjen: "Until now we've only seen the lab version of Tomra, now it's time for THE REAL TOMRA". Jeg har ikke blitt skuffet over utviklingen etter at uttalelsen falt og ser med stor spenning og forventning frem til fortsettelsen.

Anbefaler alle å se BBCs nyhetsinnslag fra Tomras forskningssenter i Tyskland (video). Det er linket i artikkelen KanonBra5 linker til i trådstart, men linken ligger inne i teksten og er dårlig fremhevet så her er den eksplisitt:

https://www.bbc.com/news/av/business-50335737/could-invisible-barcodes-revolutionise-recycling

Redigert 21.11.2019 kl 00:02 Du må logge inn for å svare
KanonBra5
21.11.2019 kl 07:18 2145

Helt enig Kommentatoren. Dette har jeg sagt i mange år!! Tomra blir bare sett på som et panteselskap av norske meglere/analytikere. Jeg mener også at Tomra er for store internasjonalt til å bare være notert på Oslo børs. Verdien hadde garantert vært dobbelt så stor med en notering på en av de store internasjonale børsene!!

Investor
Kommentatoren
21.11.2019 kl 11:59 2048

Netfonds ble kjøpt opp av Nordnet som dermed var heldige og fikk Roger Berntsen med på lasset. Roger har integritet så det rekker og er derfor både interessant og morsom å lytte til. Han har ikke mange favoritter på Oslo Børs, men Tomra er en. I går gjestet han FaTV. Det ble en underholdende og innholdsrik seanse som det er vel verdt å få med seg.

https://finansavisen.no/fatv

Som Kanonbra5 påpeker er det giganter som PepsiCo, Proctor & Gamble, Nestlé m. fl. som søker til Tomra for å få hjelp til å løse et mer og mer presserende markedsproblem for disse selskapene, avfallet produktene deres genererer og som i sterkt økende grad forsøpler kloden. For disse selskapene har det enorm verdi å finne konstruktive løsninger her. Dette er noe man bør merke seg selv om det går fullstendig under radaren her hjemme.
Redigert 21.11.2019 kl 12:10 Du må logge inn for å svare
Kommentatoren
22.11.2019 kl 13:45 1920

"Alliance to End Plastic Waste" fortsetter å vokse! Som nevnt i innlegg tidligere på denne tråden, er Tomra med her som et medlem som er i posisjon til å hjelpe de fleste andre medlemmene hvis posisjon er at de genererer plastavfall. Tomra er altså medlem i kraft av å være tilbyder av konstruktive, teknologiske løsninger på kjempeproblemene disse selskapene nå har. Vi snakker om store selskaper her. Mange er globale giganter. Tviler på at markedet her hjemme har tatt innover seg hvilke forretningsmuligheter medlemskapet i "Alliance to End Plastic Waste" innebærer for Tomra.



22 NOVEMBER 2019 NEWS

Four new companies join Alliance to End Plastic Waste


Charter NEX Films, Milliken & Company, Pregis and Geocycle have joined the Alliance to End Plastic Waste (AEPW).

The four companies have joined the global coalition to address the issue of plastic waste in the environment.

Charter NEX Films is involved in the manufacture and production of speciality films, Milliken & Company focuses on speciality chemicals, Pregis develops protective packaging, and Geocycle provides sustainable waste management solutions.

In July, 12 companies, namely Equate Petrochemical, Gemini, Grupo Phoenix, Mondi, Novolex, PepsiCo, Sealed Air, Sinopec, SKC, Storopack, TOMRA, and Westlake Chemical joined the alliance.

AEPW president and CEO Jacob Duer said: “It’s a great source of pride that in one of my first public announcements I get to celebrate the continued growth of the Alliance by welcoming these new members.

“Everyone agrees: plastic waste does not belong in our ocean, or anywhere in the environment. The reach, expertise and commitment of these four companies are going to help us advance our comprehensive approach to addressing this global challenge, while simultaneously developing sustainable solutions.”

Launched in January, AEPW’s global membership strength has now grown from 27 to 42 since its launch.

The members comprise chemical and plastic manufacturers, consumer goods companies, retailers, converters and waste management companies.

The global coalition has pledged to invest more than $1.0bn with the aim of reaching $1.5bn in the next five years to end plastic waste.

https://www.packaging-gateway.com/news/four-new-companies-join-alliance-to-end-plastic-waste/
Redigert 22.11.2019 kl 13:53 Du må logge inn for å svare
KanonBra5
25.11.2019 kl 07:33 1742

God Morgen :-)

Virker som Tomra raketten er i ferd med å starte igjen. Internasjonale investorer har nok fått øynene opp for denne juvelen!! Dette i en kombinasjon med kommende nyheter kan gjøre dette skikkelig morsomt. Ser nok 300 - 350.- til nyttår!!!

Ha en god Tomra uke alle sammen :-)

Investor
Kommentatoren
25.11.2019 kl 18:09 1594

Ja Kanon, alle kan jo selv lese og se video på denne tråden om hva Tomra er involvert i sammen med globale giganter i HolyGrail 2.0 prosjektet når det gjelder resirkulering av plast. Samtidig jubler diamantgruveindustrien hemningsløst forTomras XRT sorteringsteknologi mens aktørene i dagligvarebransjen står i kø for å få installert Tomras nye vidunderpantemaskin R1 som sluker hele sekken med med tomgods i et eneste jafs. Det er bare å glede seg uforbeholdent til R1 lanseres globalt om noen måneder. Selv tippet jeg i fjor vår at kursen vil passere 300 i 2019. Ved St. Hans tider manglet det vel snaut et par kroner på at tipset gikk inn. Som du sier, kursen har tatt sats igjen så vi får se om det er mulig å komme helt i mål med det tipset. Gjentar tips om at kursen passerer 1000 i løpet av 2022. Kunne sagt 2023, men synes det vil være vel mye safing og derfor litt for feigt.
Redigert 25.11.2019 kl 18:14 Du må logge inn for å svare
KanonBra5
26.11.2019 kl 07:30 1469

Absolutt enig med deg Kommentatoren. Men jeg tror “dessverre” at Tomra blir kjøpt opp før dette. Store internasjonale oppkjøpsfond sirkler nok rundt Tomra nå for tiden. Jeg vil anta noe skjer i løpet av det neste halve året. Man vil nok prøve å få dette i boks før ting tar helt av i Tomra sine forretningsområdet. Den største triggeren er nok panteordninger som skal innføres på løpende bånd. Ordrene for Scotland begynner nok å tikke inn i midten av neste år. Etter dette går det jo slag i slag (resten av UK/Europa/verden). Så her blir det travelt!! Tror nok ikke AB Latour selger sin ca. 26% store andel for under 500.- pr. aksje. Disse folkene er smarte og vet hva fremtiden vil bringe for Tomra. Og dette skal de ha betalt for!!!

Hvor er det blitt av all den negative omtalen vi fikk om Tomra i Oktober? Dette var garantert FAKE NEWS for å få ned kursen og dermed ha mulighet til å komme seg inn i aksjen på et lavt nivå. Dette fikk de til. Men nå er det slutt. Tomra er og blir det neste STORE norske industrieventyr!!

Investor
Redigert 26.11.2019 kl 08:26 Du må logge inn for å svare
Kommentatoren
07.01.2020 kl 15:18 1194

Artikkel med foto fra Tomras forskningssenter. BBCs nyhetssak (VIDEO) fra Tomras forskningssenter som omtales i artikkelen, finner dere link til i innlegg 20.11.2019 kl 23:54 på denne tråden. Må sees! :)


Companies embrace invisible barcode to aid in sorting

Posted on January 3, 2020
by Jared Paben


This photo shows the optical sorter module developed to test the sorting of packaging with the Digimarc digital marker. The barcode scanning system works in conjunction with NIR identification. | Courtesy of Digimarc. (Min anmerkning: Fra Tomras forskningssenter)

A major packaging producer will begin using a discrete barcode technology that can provide optical sorters with critical recycling information.

Berry Global Group announced it will incorporate the barcode technology from Beaverton, Ore.-based tech company Digimarc on its plastic packaging. The digital barcodes can be incorporated into labels or the plastic packaging itself, but they’re not perceptible to the eye.

Digimarc’s technology is already used around the world in currency, identification cards, video broadcasts, products for sale in retail stores and other applications. When applied to recycling, its barcodes can enable an optical sorter to fire on an item based on a number of characteristics, including material composition, the product it held, recyclability versus compostability, brand, and more.

As a result, the watermarking technique can help a materials recovery facility (MRF) or plastics reclaimer accurately sort dark-colored packaging, multi-layer films, bottles with full-body sleeve labels, plastics with problematic additives or other types of challenging packaging. Meanwhile, the barcodes do not inhibit simultaneous use of NIR detection, and they can be read even if the package is partially obscured or crumpled, according to Digimarc, a 25-year-old publicly traded company.

In November, BBC News broadcast a piece exploring the technology and its recycling potential.

From HolyGrail 1.0 to 2.0

In 2019, a three-year European project called Holy Grail wrapped up. The project, which was led by Gian De Belder of Procter & Gamble and facilitated by the Ellen MacArthur Foundation, researched and tested digital barcode versus fluorescent tracer technologies for marking packaging. The latter involves applying a substance to the package that glows under a UV lamp, allowing optical sorters to separate the package as needed.

According to Berry, the project partners decided to pursue digital watermarks. Digimarc is a driving force behind the follow-on project, HolyGrail 2.0, which recently kicked off and is meant to advance the technology and push it into the marketplace for use by the recycling industry.

On Oct. 22, during the K show, a plastics trade event held every three years in Düsseldorf, Germany, HolyGrail 2.0 kicked off with a demonstration of the digital barcode technology. The demonstration was held at equipment supplier Tomra’s recycling headquarters in Mülheim-Kärlich, Germany, an hour-and-a-half drive from Düsseldorf. The event, which drew about 140 people, included presentations from Digimarc, Tomra, Procter & Gamble and Verstraete, a labeling company owned by Multi-Color Corp.

Larry Logan, Digimarc’s chief evangelist (a job title equivalent to business development manager), recently told Plastics Recycling Update HolyGrail 2.0 is expected to be moved under the auspices of a European governance body.

In announcing its participation in HolyGrail 2.0, Evansville, Ind.-based Berry Global said it would work with Digimarc to add the code to drink cups and thin wall lids for containers. Berry already offers packages with Digimarc’s codes to boost consumer appeal of certain products by linking their smartphones to additional product information.

“We have been collaborating with Digimarc to utilize their technology in our decoration for years,” Berry Global Marketing Communications Manager Amy Waterman told Plastics Recycling Update. “The digital barcode offers great potential for accurate sorting of recyclables.”

In December, packaging company PACCOR also announced it was adopting Digimarc’s code. During K show, PACCOR demonstrated sorting of a PET thermoform the company created with the barcode embossed in it.

https://resource-recycling.com/plastics/2020/01/03/companies-embrace-invisible-barcode-to-aid-in-sorting/
Redigert 07.01.2020 kl 15:30 Du må logge inn for å svare