Styrerepresentanter trekker seg


Gladnyhet? Kanskje tegn på at det "tas grep" i selskapet. Ikke for tidlig vil mange mene - tror jeg. Men har vi tillit til dem som tar grep? Spør valgkomitéen.

Hvis dette er mulig,burde det ikke være tvil om at så bør skje. Dersom ikke det er mulig vil min ide være god. Er det mulig å få Ok pris for betaglukan,så selg det. Hvis ikke,la aksjonærer slippe å se at denne enhet tynger tallene og selskapet.
nextmove
24.11.2019 kl 18:24 2904

Trist, fryktelig trist å se at det en gang så lovende selskapet nærmest råtner på rot. For det er nede i rota - altså det markedet ikke ser og vet - at den råtnende dritten befinner seg. Men her skal ingen ting spas opp. Det sørger vokterne for, og de sitter trygt så lenge de største aksjonærene vil ha det slik. Hva disse største aksjonærene ser fram mot, blir en stadig større gåte for meg.

Det er sjældent, at jeg er enig med dig Jan - men jeg tror, at du er spot on her. Jeg tror, at striden handler om, at den ene lejr vil frasælge Woulgan og fokusere på at skabe overskud med AZ alene, mens den anden (den gamle skole) stadig tror på, at Woulgan kan blive godt. Jørgensen tilhørte den fraktion, der ville sælge Woulgan, hvilket er det eneste fornuftige at gøre.

JanRaa
På hvilken måte, og i hvor stor grad, bidrar Annexstad, Hartvig og Handeland til Biotecs positive utvikling og gode renomme?
Ved siden av deg selv og GR er det disse som danner rota (se nextmove sitt innlegg) i hele perioden fra før Biotec gikk på børs?

Styreledere, styremedlemmer og ceo har kommet og gått.
De nevnte har sittet sentralt under HELE perioden, og virkelig bidratt med å utvikle Biotec til stadig nye nivåer.

Når man i ettertid evaluerer roller, reell maktfordeling og hvor beslutningsmyndigheten egentlig ligger, kan man gjøre seg noen tanker. Biotec sitt særegne regime er ikke noe tilfeldige ansatte har etablert og vedlikeholdt. Det er nå min tanke?

PS
Rørstad sitt bidrag er jeg godt kjent med, det trenger du ikke bruke så mye tid på.
Redigert 25.11.2019 kl 10:57 Du må logge inn for å svare

Jan,
det kan godt være at RE er en dyktig fagmann, men som sjef for en innovativ forskningsavdeling for nye spennene produkter er skivebom. Om han har hatt en rolle i strategien vet jeg ikke, jeg kan ikke helt se at det i har vært en uttalt strategi på mer enn 10år annet enn strategien til S&N, uheldigvis gikk den ut på å holde Woulgan ute av markedet. Om det er mulig med en helt ny strategi for Woulgan vites ikke, men vi kan fastslå er at dagens ikke fungerer.

Jeg er heller ikke sikker på ledelsen i AZ, sjefen nå sjefen for det hele har sterke bånd til største kunde, utvikling av nye produkter styres av forespørsler fra kunder. Det koster flesk å utvikle slike produkter, er AZ villig til å påta seg utviklingsansvaret for odde (Mikki Mus) produkter blir veien til stor suksess lang.
De fleste produktene har vært Mikki Mus produkter dessverre, til nå er det fortsatt ingen produkter som kan måle seg med SAP. SL stoppet å rapportere salg per produkt på grunn av Mikki Mus beskyldningene, men mulighetene er flere og spennende på begge områder, men aldri slik Biotec er organisert i dag.

Uten en ny stor eier med forståelse for produkter og markedsmulighetene kommer Biotec til å trå vann i all overskuelig fremtid. Hoved aksjonærene har null kompetanse og dette er kanskje den største utfordringen. Biotec trenger eiere som kan ta grep, dagens aksjonærer kommer igjen til å støtte valgkomiteens anbefalinger, og da er prioriteringen igjen historie dessverre.

Illuminati: Siger du, at TOs opslag uden ende på Facebook ingen effekt har? :D

Cog_rouge,
At hoved invester sitter å klipper og limer innlegg på FB har selvfølgelig ingen effekt, all informasjon er kjent info så hvordan skal dette kunne gi effekt.
Det beste AKA og TO kan gjøre for Biotecs fremtid er å legge alle aksjene i en pott å tilby disse til en seriøs investor med ambisjoner og kunnskap om produkter og marked. Slik det står nå er hoved-aksjonærene den sikreste garantien til Biotecs undergang. Jeg må legge til, de har stått mot ethvert forsøk på forandring, min anbefaling til dem, ta tapet for dumskapen og kom dere ut.

Jeg er meget enig. Mit problem med TOs “klippen og klistren” på FB er ikke, at det i sig selv er dårligt, at (mere eller mindre) relevante ting bliver lagt op hele tiden. Mit problem er, at TO (og andre “større” investorer) sagtens kan mobilisere energi til at lægge op en masse ligegyldigt lort om konference-deltagelse som generer nul salg eller en eller anden åndssvag andenplads til en innovations-pris - men når det kommer til at bruge deres aktier til at skabe reel forandring i selskabets rådne ledelse, så sidder de bare på røven. Man kan sagtens mobilisere himmel og helvede for at undgå et skambud på 50 NOK, men man kan tilsyndeladende ikke mobilisere noget som helst, når det handler om at få ændret på ledelsen. Derfor, og kun derfor, må jeg grine af TO, når han for gang 6.000 lægger en eller anden video op med en sygeplejerske, der fortæller om, hvor fantastisk Woulgan er. Vi har fattet, at Woulgan er godt - vi er ved at være lidt trætte af at høre den samme sang om og om igen, mens BIOTEC fuldstændig taber sutten, ikke informerer markedet, fejler i alle sine strategier, fyrer direktører og styremedlemmer på stribe og pisser alle grønne tal på bundlinjen væk på deres amatør-håndtering af alt.
Redigert 26.11.2019 kl 02:07 Du må logge inn for å svare
Argus
27.11.2019 kl 11:42 1766


Når skal Biotec-ledelsen, den som er igjen, innse at man for lenge har valgt feil strategi?

I 2019 kan man ikke overse markedet og for lenge feilberegne markedets reaksjoner.

Jeg kan nesten ikke tenke meg en verre situasjon enn den Biotec for øyeblikket befinner seg i:

Selskapet har nylig lagt frem nok et underskudd. Og adm. direktør forsvinner ut av selskapet bare timer før resultatet offentliggjøres.

Hvorfor?

Ingen, utenom styret, vet.

Og presentasjonen kanselleres. Man bryter med andre ord alle kontakter med markedet og lar seg heller ikke kontakte på den såkalte "kontakttelefonen" som styreleder henviser til i børsmeldingen. Hun befinner seg i utlandet og kan jo bare la være å ta telefonen som viser landskode 47. Noe hun gjør. Det betyr også at hun kan gå glipp av interessant henvendelser fra kunder og potensielle aksjonærer. Hva hjelper det med en flott CV, en superutdannelse og en solid bakgrunn når du opptrer som en førsteklassing? Når det er en villet avgjørelse å bryte enhver kontakt med omverdenen, passer man ikke lenger som styreleder. Vi fikk nok av slik opptreden med den forrige styrelederen.

Noen få uker senere trekker så to styremedlemmer seg fra styret og gjør alle styrevedtak umulig.

Hvorfor?

Ingen, utenom styret, vet.

Nå, mens aksjekursen faller og faller som snøen på trærne, befinner selskapet seg i et ingenmannsland. Ingen vet noe, ingen sier noe, ingen "er til stede".

Konstituert direktør har ikke hørt fra seg siden han tiltrådte for flere uker siden.

Og dette skal være et børsnotert selskap?

Latterlig og uprofesjonell opptreden!. Skjerp dere før det er for sent.

Fortsetter man på samme måten, ender det i konkurs.
rufus01
27.11.2019 kl 15:21 1656

Helt enig!. Måten selskapet nå opptrer på er direkte respektløst overfor aksjonærene som har betalt lønna deres frem til dags dato. Mange har henvendt seg til selskapet i en årrekke. Med spørsmål om det ikke er på tide og endre strategien vad gjelder komersialisering av woulgan. Uten at noe biter på denne tallentløse ledelsen, som fortsetter i det samme talentløse spor år etter år. Heldigvis er det bedring og spore når det gjelder enzymer. Men det er også det eneste lyspunktet jeg klarer og se på nåværende tidspunkt.
Argus
28.11.2019 kl 10:45 1462


Nok en dag uten et pip fra selskapet! Godt gjort.....

Må godt nok også være hårdt for dem sådan at skulle leve op til forpligtelserne som et børsnoteret selskab - stakkels BIOTEC!
oppturen
28.11.2019 kl 19:24 1267

Tellef kan du kontakte earlybird og høre om de har noen kandidater til styre jobben ?

AKA kunne vel også stilt med en representant, økonomi har de ihvertfall greie på.
Gjern
28.11.2019 kl 19:41 1244

Dette er jo fuldstændig bananrepublik og lugter langt væk af at nogen ved mere end andre.

Jeg har nu sendt en klage til Oslo Børs over at handlen med aktien ikke sættes på pause, da der er stor risiko for at nogen drager personlig fordel af situationen og at jeg som udenlandsk investor i selskabet ikke behandles fair.

Jeg har ikke prøvet dette før, så om og hvad der sker aner jeg ikke.
Redigert 28.11.2019 kl 19:55 Du må logge inn for å svare
fabian2
28.11.2019 kl 20:59 1184

Selvfølgelig sker der intet , men flot at du prøvde :)
Argus
29.11.2019 kl 13:54 1015

Flott, Gjern! Det er viktig at noen følger med og følger opp når ting ikke fungerer.

I noen tilfeller innhenter børsen opplysninger fra selskapet for å vite om man skal reagere.

For eksempel er det viktig for børsen å vite hvorfor adm. direktør og to styremedlemmer trekker seg med kort tids mellomrom.

Dersom det er på grunn av uenighet om strategien, er det forsåvodt greit. Det er lov å være uenige. Men så fortell det til markedet da vel. Dersom strategen er årsaken til avgangen, så vil ikke markedet reagere med annet enn et skuldertrekk.

Dersom det er på grunn av underslag, svindel el.l., stiller det seg helt anderledes. Da er det viktig at markedet mottar lik orientering snarest mulig.

Jeg sier ikke at adm. direktør har gjort noe galt, men for guds skyld; styreleder setter jo alle på pinebenken fordi vi ikke får vite noe om årsakene til avgangene.
Det er tross alt et børsnotert selskap og ikke en pølsebod vi har å gjøre med, selv om det kan virke som det siste noen ganger.

Biotec fortjener ikke å være på børsen. Ledelsen er totalt uten kompetanse på området kommunikasjon. Og selvom både ledelse og styre har skiftet de siste årene, gjør man de samme feilene om og om igjen. Dersom noen av de ansatte leser dette, bør de viske et par ord i øret på sjefen og meddele at selskapet sulteforer markedet og dermed skader seg selv. Desto dårligere kommunikasjon, desto verre omrdømme, og vanskeligere blir det å oppnå ordre, lån, gode medarbeidere osv. Men slikt skjønner ikke Biotec-ledelsen.

Jeg snakket med en hudlege forleden dag. Han etterlyste siste nytt om Woulgan fordi han, etter henstilling fra meg, brukte gelen på ett av mine familiemedlemmer. Vedkommende ble bra igjen i hodebunnen. Hudlegen hadde overhodet ikke hørt eller sett noe til hverken produktet eller selskapet. Det er godt gjort av Biotec å unngå å gjøre Woulgan og Biotec kjent i sitt eget land og blant sin kanskje aller viktigste målgruppe!
Redigert 29.11.2019 kl 13:59 Du må logge inn for å svare

Les Nextmove sitt innlegg, tenk over det, og prøv å forstå det.
Biotec råtner på, og fra, rota.
Det er i dag 4-5 personer som har sittet, og sitter, helt sentralt (rotfast) med full kontroll over hvem som skal få gjøre hva i selskapet. Det har de gjort siden før Biotec gikk på børs. Styret og ledelse (med unntak for Viksmoen, som var/er en meget dyktig person, men i dette tilfellet dessverre omgitt av noksagter), har under hele perioden opptrådt som nikkedukker.
Det vil selvfølgelig være utenkelig å få inn dyktige personer i styret, hvem i all verden vil involvere seg i dette ormebolet?
Minst like utenkelig er det å få inn en "seriøs investor med ambisjoner og kunnskap om produkter og marked" I løpet av Biotec sin 15-årige børshistorie, har det ikke kommet inn en eneste slik investor. Ikke en. Og det vil aldeles heller ikke gjøre det under dagens situasjon.

Alt rotfast i Biotec må fjernes. Grundig og ettertrykkelig. Det er eneste løsningen.
Argus
29.11.2019 kl 15:33 937Kanskje målet må være å få de ansattes organisasjoner til å engasjere seg i ledelsesproblemet. Det kan de ganskje enkelt gjøre ved å holde seg inne med de ansattes styrerepresentanter. Dersom de ansatte ikke blir ivaretatt, kan de også trekke seg som en symbolsk handling. Da vil situasjonen blir kritisk, noe jeg tror vil gavne selskapet på lang sikt.

Som regel gir det en god løsning å se på hva ledelsen har ment før den støttet forskjellige styrevedtak. Så ser man på resultatet og konfronterer vedkommende en for en med dette. Dersom vedkommende har støttet flere styrevedtak som har gitt dårlig resultat, er det på tide å gå. Slik er styrelivet oig forretningslivet.

Skal vi gjette på hvor lang tid til det tar før det selskapet er "over og ut"?
Argus
02.12.2019 kl 13:02 643

Jeg tror ikke Biotec er ute, men selskapet må først selge ut Woulgan. Da vil overskuddet komme raskt.

Mitt forslag er at Biotec selger Woulgan på rot til Calanus. Det var Jan Raa som oppfant produktet som nå selges av Calanus.

De to produktene, Woulgan og Calanus Oil (det siste produsert av raudåte) vil sammen passe meget godt i porteføljen til Calanus.

I stedet for å selge ut Woulgan dyrt, kan man inngå en avtale om at Calanus betaler kr. 3 millioner til Biotec samt 10% av salgsinntektene de neste tre årene. Det er en avtale som begge parter vil kunne profitere på.

Hva er din mening om dette, Jan Raa?

Redigert 02.12.2019 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
Gjern
02.12.2019 kl 17:40 536

Så kom der endelig nyt fra selskabet med at Woulgan sættes til salg til andre som har tyngden til at få succes med det.
Selskabet slankes og fokuseres på AZ som hovedforretningen fremover og overskud i løbet af 2020....
Redigert 02.12.2019 kl 17:43 Du må logge inn for å svare

Og der har vi nok også grunden til både Jørgensens og de to styremedlemmers afgang.

Jeg synes, det er fornuftigt. Jeg er faktisk rigtig lettet. AZ skal nok blive en rigtig god forretning. Der har været al for stor fokus på taber-produktet Woulgan i mange år nu, og markedets forventninger til Woulgan er lig nul, hvilket også er reflekteret i markedsværdien. Flere har faktisk spekulerer i, om Woulgan ikke holdt markedsværdien væsentligt lavere, end AZ berettiget. Med Woulgan ude kan vi måske få en re-pricing, hvor der kun ses på AZ?
bj111
02.12.2019 kl 20:57 342

Tja du traff med den Argus og woulgan kommer ikke til å bli solgt dyrt. De har nå innrømmet at de har mislykkes totalt med sin strategi fra dag 1. Tok sin tid for de å innse dette. Woulgan gis trolig bort til SN eller kanskje calanus som er fult av gamle Biotec svindlere, Rørstad som daglig leder og Svein Lien i styret. Er til å bli kvalm av...og det stinker i så fall for begge har støtter opp og stått for strategien om woulgan i Biotec. Jan Ras kan få Woulgan gratis med forutsetning om at ingen fra Biotec skal ha noe med produktet å gjøre og heller ikke kunne tjene en krone på det.