-- Sverige: Slik gikk det i den "varmeste" kommunen..Krise !!

Slettet bruker
SWEDEN 25.11.2019 kl 10:19 1039

Flest flyktingar till Kramfors
Publicerad 14 oktober 2015

Enligt Migrationsverkets statistik är Kramfors den kommun i Västernorrlands län som tar emot flest flyktingar per invånare.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flest-flyktingar-till-kramfors-av-lanets-kommuner

24 november 2019
Kommundirektören: ”I grunden är det ett slags systemhaveri”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kommundirektoren-i-grunden-ar-det-ett-slags-systemhaveri
Slettet bruker
25.11.2019 kl 11:00 1014

Ballen ruller, nå sykehus.
Blir vel først alvor når "pampene" selv rammes.

Södersjukhuset varslar 100 anställda
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sodersjukhuset-varslar-100-anstallda

Storvarsel på Karolinska: 600 tjänster ska bort
Publicerad 6 november 2019
Karolinska universitetssjukhuset lägger ett varsel på 250 läkartjänster och 350 underskötersketjänster. -Vi har försökt göra allt vi kan för att undvika det här, säger sjukhusdirektören Björn Zoëga.

Samtidigt väntas årets resultat landa på minus 1,6 miljarder kronor.

– Vi försöker anpassa vår kostym efter uppdraget vi fått, men vi har varit lite för sena med detta vilket lett till att vi fått stora ekonomiska problem, säger Björn Zoëga till SVT Nyheter.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/storvarsel-pa-karolinska-600-platser-bort
Redigert 25.11.2019 kl 11:03 Du må logge inn for å svare
Chorizo
25.11.2019 kl 11:09 1006

Her var det mye rør, ts.

Hvilken sammenheng er det mellom det som skjedde i den kommunen i 2015 og den dårlige kommuneøkonomien i dag? Har du sett regnskapene?

Og hvor i helvete kommer Karolinska inn i denne sammenhengen?
Slettet bruker
25.11.2019 kl 11:15 996

Hvilken sammenheng er det mellom det som skjedde i den kommunen i 2015 og den dårlige kommuneøkonomien i dag? Har du sett regnskapene?
Er redd at ingen har turt å se på de kommunale regnskapene før nå.

At sykehus nå for alvor rammes har vel med Sverige sin økonomiske tilstand å gjøre, sykehussektoren trenger folk, men har ikke råd til å ha de i jobb.
Winston Smith
25.11.2019 kl 11:26 987

At svenskene må kutte i budsjettene kommer selvsagt av at de innvandrerne de har tatt imot de siste 50 årene ikke produserer på langt nær like mye i skatteinntekter som såkalte etniske svensker, eller innvandrere fra EU-land, USA eller det vi kaller vestlige land.

Enkelt og greit.

« För många av Sveriges kommuner kommer de närmsta åren att präglas av sparkrav. Åtta av tio kommuner planerar besparingar och en av dessa är Kramfors som måste spara 50 miljoner kronor, en otrolig summa för en kommun med omkring 18 000 invånare.
– På kort sikt är det omöjligt. Vi måste försöka lägga ut det över tid helt enkelt, säger Peter Carlstedt kommundirektör i Kramfors kommun.

Hur mycket kan man spara in innan det får orimliga konsekvenser?

– Vi är nog ganska nära nu skulle jag vilja säga.»
Redigert 25.11.2019 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.11.2019 kl 11:33 977

Hvorfor er du ikke negativ til innvandring for helvete?
Chorizo
25.11.2019 kl 11:36 971

Hvor er sammenhengen mellom den dårlige kommuneøkonomien i nevnte kommune og det som skjedde i 2015? Hva vet du om den kommunen? Bor mange av flyktningene fortsatt der og hvordan påvirker det kommunens økonomi?

Karolinska har ingen verdens ting med den kommunens økonomi å gjøre. Hvorfor kuttes seks hundre årsverk der nå? Fordi det er folk med mørk hud i Sverige?

polemiker
25.11.2019 kl 11:39 965

Vel, hva sa vi? Sosialistene kommer naturligvis til å prøve å legge skylda på alle andre enn seg selv, på tross av at de ble advart på inn og utpust fra en rekke innvandrerkritikere. Man trenger altså ikke være hjerneforsker for å kunne forutse at dette ville skje.

Lõfven og Fredrik Reinfeldt ba tåredryppende om at folk skulle åpne sine hjerter slik at Sverige kunne bli en "humanistisk stormakt" og ta i mot alle som "flyr for sine liv". Det var også hovedsaklig "høyt utdannede" folk som Sverige "hadde behov for". Nå viste det seg å være en gigantisk løgn alt sammen.

Det var hverken høyt utdannede eller reelle flyktninger som kom, men i all hovedsak arbeidsuføre analfabeter som ville migrere til land med de beste velferdsgodene. Selv om media og politikere prøvde å skjule det så godt de kunne, var det ikke til å unngå at bilder med horder av unge menn i beste alder som utgjorde majoriteten av "flyktningene". Media fokuserte mest på barn og kvinner.

Folket i Sverige ble åpenbart ført bak lyset, men man må være rimelig sosialistisk indoktrinert for være i stand til å tro på slik propaganda. Når det nå går opp for folk at de er blitt lurt trill rundt, er det stadig flere som vender sosialdemokratene ryggen. Importen av muslimer fra den 3. verden var ikke noen "investering for fremtiden" slik Löfven prøvde å innbille folk, men tvert i mot sikker vei mot en styrt katastrofe og avviklingen av velferdssamfunnet i Sverige.

Politikere i Sverige og Norge hørte på forskere som skremte med den nær forestående eldrebølgen og at det ville bli for få "hender" i arbeid for å brødfø det store antallet pensjonister. Det ble da også brukt som et argument for å åpne portene til helvete ved å slippe inn folk som tror på den sataniske ideologien islam. De trosset alle advarsler og 1400 år med empiriske data som tilsier at import av muslimer til et område aldri har ført noe godt med seg.

Prisen for den kortvarige godhetsfølelsen sosialistene følte da de åpnet opp for massiv innvandring, og som de fortsatt gjør, er katastrofal og noe Sverige vil måtte slite med i flere generasjoner fremover. Velferdssystemet vil bryte sammen over hele Sverige, de ligger allerede i verdenstoppn når det gjelder muslimvoldtekter, gruppevoldtekter, barneran og i europatoppen når det gjelder skyteepisoder og drap på unge folk.

Muslimer har som kjent liten eller ingen nasjonalfølelse eller respekt for demokrati eller samfunnsinstitusjoner. For dem er det Allah og det muslimske samfunnet som vil ha første prioritet og deres tilhørighet. Mange lar det gå sport i å snyte staten for alt de kan av penger og tjenester. Det har blitt avdekket en nærmest eksplosivt utbredelse av trygdesvindel blant innvandrere nå. Det går på alt fra barnebidrag, sykemeldinger, omsorgslønn for fiktive personer osv. Selv utenriksministeren i Irak får trygd fra Sverige.

Som en følge av at samfunnet kollapser vil det medføre at stadig flere personer i Sverige blir radikalisert og det vil ikke være til å unngå at nazister eller voldelige nasjonalister vil få et voldsomt oppsving. Dette vil igjen medføre ennå mer uro og uhygge i det svenske samfunnet. Det vil bli skoleskytinger og diverse varianter av ABB som vil ty til ekstrem vold.
Chorizo
25.11.2019 kl 11:53 957


Du skriver utrolig mye dumt.

"Dette vil igjen medføre ennå mer uro og uhygge i det svenske samfunnet. Det vil bli skoleskytinger og diverse varianter av ABB som vil ty til ekstrem vold."

Jøss. Snakker du for deg selv nå? Skoleskytinger har som regel ikke en dritt med fremmedhat å gjøre. Var ABB et offer, synes du?

Men kan du hjelpe ts ut av knipa? Hen klarer ikke å svare på det jeg har spurt om. Kan du?
Redigert 25.11.2019 kl 11:56 Du må logge inn for å svare
Load
25.11.2019 kl 12:21 948

Hva tilfører muslimsk masseinnvandring vårt vestlige samfunn Chorizo?

Gi oss tre positive og tre negative eksempler og la oss veie disse opp mot hverandre.
Redigert 25.11.2019 kl 12:22 Du må logge inn for å svare
Chorizo
25.11.2019 kl 12:33 936

Hvilken masseinnvandring?

Slettet bruker
25.11.2019 kl 12:54 921

Hei Chorizo

Jeg lar SVT sitt oppslag fra i dag svare.

"– Läget är ansträngt, och vi tvingas nu ta lite krafttag efter att fullmäktige beslutat om en ny budget för 2020, säger kommunchefen Göran Eriksson.

Hur hamnade ni här?

Bengtsfors kommunchef Göran Eriksson.

– Jag tror att det finns två orsaker. Vi har varit generösa och tagit emot många nyanlända, men i grunden så är det också ett demografiskt problem. Vi har en åldrande befolkning och kommunen krymper, säger kommunchefen Göran Eriksson.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-kommuner-sparar-pa-de-mest-utsatta
Winston Smith
25.11.2019 kl 13:08 912

Les mitt innlegg en gang til pølsa, hvordan tror du offentlig sektor finansieres?

Ved å trykke penger??

Finansiering av kommuner, sykehus og alt det der henger selvsagt sammen med hvor mange skattekroner man (ikke) får inn bl.a fra innvandrere fra den 3.verden.
polemiker
25.11.2019 kl 13:11 906

For deg virker det kanskje dumt, men det må du nok klandre dine foreldre for da de åpenbart ikke har gitt seg så god mental kapasitet. Du får trøste deg med at du har fått en hel horde av "nye landsmenn" som trolig er på samme nivå som deg.

Hvor er sammenhengen mellom den dårlige kommuneøkonomien i nevnte kommune og det som skjedde i 2015?
I 2015 slapp svenskene inn 160.000 muslimske analfabeter til landet. De lokket kommunene med svært gunstige bidrag for å ta i mot og huse disse migrantene. Problemet var at den hjelpen kun var kortvarig. Det var jo en gjeng med leger, sykepleiere og ingeniører som skulle få hjulene i gang i de små kommunene som slet med nedgang i folketallet.

Nå er introduksjonsordningene slutt og kommunene sitter igjen med regninga. 80-90% av dem er fortsatt avhengig av kommunale bidrag for å kunne overleve, og som ansvarlige i kommunene sier, så er det ikke så mye lys i tunnelen heller. De blir tvunget til å kutte ut fritidsordninger. Svømmehaller, idrettsannlegg, skoler og kulturtilbud må legges ned. Det eneste de ikke tør å kutte ut er vel ungdomsklubber for innvandrere.

Når det gjelder ABB så følte han seg som et offer. Han var fly forbanna på Gro Harlem Bruntland og APene som slapp inn horder med muslimer fra Pakistan og Balkan. Derfor prøvde han å drepe flest mulig APe politikere som satt i Høyblokka, men i hans forvaklede tankesett anså han også barna deres og politikerspirer på Utøya som "legitime" mål. Nå får vi selvsagt aldri vite dette med 100% sikkerhet, men mye taler vel for at denne aksjonen ikke hadde skjedd dersom ikke Gro & co hadde ødelagt hovedstaden med denne massimporten av muslimer.

Tilsvarende kan man si om en rekke andre terroraksjoner andre steder i verden også, både fra muslimer og nazister. Christchurch i NZ hadde neppe skjedd om det ikke hadde vært noen moskeer der. Mannhaus i Bærum måtte også funnet på noe annet å gjøre, osv.
børst
25.11.2019 kl 13:24 896

Går det virkelig an å betvile at innvandringen fra U-land er årsaken til de økonomiske problemene i typiske innvandrertette kommuner i Sverige? Det finnes ingen tall som underbygger en hypotese om at innvandring fra ikke-vestlige land er lønnsomt. Men det finnes mange undersøkelser som viser at det belaster offentlig økonomi på flere områder. Det finnes bare ett argument for fortsatt asyl- og flyktningeinnvandring utover det som framgår av internasjonale lover, og det er at "det er synd på dem" og "vi har en moralsk plikt til å hjelpe". Altså en slags religiøs argumentasjon.
Redigert 25.11.2019 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
polemiker
25.11.2019 kl 13:56 880

Han måtte legge til et lite men for ikke å bli tatt for å være rasist og "høyreradikal" blant sine PK venner.

Vi har en åldrande befolkning och kommunen krymper, säger kommunchefen Göran Eriksson.

Dette er nok en sannhet med modifikasjoner. De har riktignok fått en større andel eldre som han sier, men befolkningen synker ikke lengere som han påstår. Etter 2015 har befolkningsantallet hold seg relativt stabilt, mot en årlig reduksjon de fåregående 30 årene.

Fortsatt er det ca. 1000 personer som flytter ut av kommunen hvert år, men det oppveies mot at minst like mange flytter inn. Problemet er at det er etniske svensker som flytter ut og innvandrere som kommer inn. Generelt kan man si at det er arbeidsføre og skattebetalende svensker som flykter fra kommunen, mens det er arbeidsuføre økonomiske migranter fra MØNA landene som er avhengige av kommunale og statlige bidrag som flytter inn.

Selv om de pålegger urbefolkningen å stå lengere i arbeid ved å kutte i alderpensjoner og heve aldersgrensen, vil det ikke være nok eldre til å brødfø det stadig økende antallet asylsvindlerne. Nå er ikke dette den første kommunesjefen som går ut og roper varsku. Man bør også lese litt i mellom linjene her, da vi vet at det for sosialister sitter svært langt inne å innrømme at SD politikere og innvandringskritikere hadde rett hele tiden.

Situasjonen er rett og slett kritisk i stadig flere kommuner nå. I løpet av de 2-3 neste årene vil omtrent samtlige kommuner være teknisk konkurs. Staten må inn med gigantiske redningspakker for å holde kommunene i gang. Disse "redningspakkene" er ikke noen engangshendelse, men må komme hvert eneste år fremover i uoverskuerlig fremtid. Selv om skatter og avgifter kommer til å stige dramatisk vil det ikke være nok. Svenskene blir tvunget til å ta opp hundrevis av milliarder i lån hvert år etterhvert.
Load
25.11.2019 kl 14:04 873

Den i Sverige f.eks
Load
25.11.2019 kl 14:17 862

Kom igjen, gi oss tre positive og tre negative sider ved musliminnvandringen til vesten, så titter vi litt på fordeler og ulemper sammen.
Risk-reward1
25.11.2019 kl 14:22 854

Pølsa DenialBenekte har for noen måneder siden fått det svart på hvit at svenske kommuner nå søiter big time som følge av at den 3 årige statlige støtteordningen tok slutt i fjor. Nå sitter de med alle kostnadene, mens inntektene forbundet med disse kostnadene er borte. Men som vanlig fornekter pølsa. Det er ingen evne til å ta til seg realiteter og ny informasjon. Han lever på et sent 1980 talls nivå.

Den gang ble det frontet hvor få utlendinger det var, at en utlending kun var en fremmed du ikke kjente ennå, osv.
Det ble advart mot at det ville komme mange, for mange, og at integrering ville være svært vanskelig om ikke umulig. I dag er deres barn og barnebarn av de som kom mindre integrert generelt sett, enn foreldre og besteforeldrene som kom.

Sverige økonomi har lenge vært blåst opp som følge av statlige overføringer, men ingen lever av omsetning om kostnadene er vesentlige høyere. Ei heller land, men dette har fått pølsa til å tro på historien om at svensk økonomi går superbra!
En illusjon, som kommer til å rakne mer og mer i tiden fremover

RR
polemiker
25.11.2019 kl 14:28 845

Ikke rart denne kommunepampen er litt forvirret. De bestilte en rapport over befolkningsutviklingen i kommunen og med en prognose frem til 2026. Den 36 siders rapporten er en detljert beskrivelse av inn og utflytting fra kommunen fordelt på alder og kjønn. Det mirakuløse er at de faktisk ser ut til å ha stogget utflyttingen. I 2016 økte den sågar og de regner fortsatt med at årlig innlytting vil bli større enn utflyttingen.

Rapporten er jo et makkverk i seg selv, da den ikke nevner ordet "innvandrere" eller "migranter" en eneste gang.

De nøyer seg med å bare nevne at det kan være et problem. :-)
- Det kan finnas en stor skillnad på in- och utflyttarna avseende socio-ekonomiska faktorer såsom utbildning, inkomst eller arbetsmarknadsstatus. Det är därför viktigt att göra kompletterande analyser av flyttströmmarna för att få en så heltäckande bild som möjligt.
https://www.kramfors.se/download/18.6729f6c6169757e4387500a/1552563664012/Befolkningsprognos%20Kramfors%20kommun%202017-2026.pdf

BEFOLKNINGSUTVECKLINGEN UNDER PERIODEN 2017 - 2026
Under prognosperioden 2016 - 2026 kommer folkmängden i Kramfors
kommun att minska med 645 invånare, från 18 681 till 18 036 personer.
Flyttnettot förväntas bli i genomsnitt 34 personer per år och födelsenettot
-99 personer per år. Totalt ger detta en förändring med -65 personer per år.

Antalet inflyttade beräknas bli i genomsnitt 1 092 personer per år medan
antalet utflyttade skattas till 1 058 personer. Detta ger ett årligt flyttnetto på
34 personer för varje år under prognosperioden.

Antalet barn som föds förväntas vara 169 per år i genomsnitt under
prognosperioden medan antalet avlidna skattas till 268 personer. Detta
medför en befolkningsförändring med -99 personer per år-


De burde jo vært hoppende glade som har klart å snu en negativ befolkningsutvikling som har foregått i 30-40 år?
triki
25.11.2019 kl 14:51 828

Nå er det ikke bare i Sverige at kommuner er i trøbbel. I begynnelsen av dette år ble kommuner oppfordret til å ta i mot flyktninger. Flere kommuner i Trøndelag og Nordland nektet, da sosialbudsjettet var brukt opp nesten før året hadde begynt, da de hadde tatt imot masse flyktninger årene før. Nå måtte de stenge bygdeskoler og fritidsordninger og kommunale tjenester.
Alle disse tjenester som den opprinnelige har betalt for går nå til å fø på disse som fremende som forlanger et gratis liv i Norge.

Skatter og avgifter øker både fra stat og kommuner, vel, de passer nok på at den arbeidende del av folket har nok bensinpenger slik at de kommer seg på jobb. MENA folket er «hellig» må vite.
Load
25.11.2019 kl 21:35 760

Og på rene politiker vis, så slutter Pølsa og svare når spørsmålene blir litt ubehagelige.
En karriere på stortinget er nok innen rekkevidde for den karen.
Slettet bruker
07.12.2019 kl 12:03 582

Det går seg ikke til.

Samhället slår tillbaka
https://www.expressen.se/gt/samhallet-slar-tillbaka-mot-ungdomsgangen/
Londonmannen
07.12.2019 kl 13:26 563

Hvilke masseinnvandring? Unnskyld meg med var du edru gjennom 2015? I så tilfelle kan du ikke ha unngått å få med deg masseinnvandringen som skjedde til Europa. Sverige tok imot sin del, og mere til. Og nå ser vi klare eksempler på at det svenske samfunnet får svi for sin godhet. Malmø er et skrekkeksempel over hvordan en by kan ødelegges med en ukontrollert innvandring og opphoping av fremmedkulturelle mennesker.

Dersom du bor i Oslo så burde du kunne se at også vær hovedstad er sterkt preget av den innvandringen som har skjedd til Norge. Selv om innvandrerne blir spredd rundt om i landet så søker de etterhvert mot Oslo for der finner de større grupper av mennesker av sin egen kultur.

Innvandring til Europa har aldri vært et stort problem. Europa har tatt imot flyktninger fra Vietnam, Chile, Cuba, Kina og fra diverse land i Afrika og Øst-Europa. Dem som er kommet hit har adoptert europeiske verdier og blitt integrert og sågar assimilert av det europeiske samfunnet. Isdag lever mange fra ulike kulturer som gode europeere. Men så kom bølgen av muslimer. En folkegruppe styrt av en religion som ikke godtar verdigrunnlaget som det europeiske samfunnet er basert på. Muslimer som betrakter oss europeere som urene og ille verdige å ekste deres døtre. Muslimer som krever at matvaner endres, at svinemat ikke spises og at de skal kunne gå med sine spesielle kleskoder.

Pussig at i Iran PG andre muslimske land så kjemper kvinner for å slippe å bære hijab. I Europa bæres hijab som et tegn på at «jeg er mulsim, jeg er et bedre menneske enn deg, du som europeer er uren og mindre verdt enn meg!» Det er en form for rasisme som det sosialistiske Europa godkjenner og aksepterer. I tillegg ser vi stadig eksempler på at muslimer i Norge og Skandinavia skal tas hensyn til på alle bauer og kanter, og i den grad vår egen norske kultur kan virke støtende for en muslim, så skal norske tradisjoner og verdier undertrykkes. Når kommer vårt korsflagg opp til diskusjon? For der første har det er kors som viser til vær kristne kulturarv. I tillegg har flagget fargene til Tricoloren, blått, hvitt og rødt som henviser til verdiene frihet, likhet og brorskap. Verdier som muslimer absolutt ikke kan godta. Følgelig lå det norske flagget være en torn i øyet på muslimene.

Joda, det har vært en masseinnvandring og en god del av dem som kom er muslimer. Noe både Europa generelt og Skandinavia spesielt skal få slite med i flere tiår. Og du vil oppleve at muslimske verdier vil vinne terreng på bekostning av norske verdier og tradisjoner. Vi snakker rett nok ikke om en snikislamisering, men en direkte muslimifisering. Moskeer spretter opp som paddehatter og i disse moskeene blir nye generasjone indoktrinert som muslimene sin fortreffelighet og at deres rettigheter er ukrenkelige, samt at europeere er urene og ikke verdig å ekte muslimske kvinner. Når muslimer nekter å la seg assimilere i vårt europeiske fellesskap, og der stadig blir flere av dem, så vil deres politiske innflytelse øke over tid. Men dette kommer til å ende i en katastrofe, dersom vi europeere ikke velger å underkaste oss Islam. Er det noen som ønsker seg tilbake til Mellomalderen? Ikke jeg.