EMAS OFFSHORE / EZRA HOLDINGS

EMAS 22.11.2017 kl 15:05 9253

I ca mars / april 2018 har Emas vært pauset i Sing og Oslo i 12 mnd. Jeg kan ta feil, men tror ikke den kan være pauset lenger en ett år før de-listing. (Noen som vet?)

Emas Offshore har fått fred for kreditorer i 6 mnd i Sing for å forhandle en restrukturering, og for å få inn en White Knight. Og så har Ezra (med flere datterselskaper) fått konkursbeskyttelse under Chapter 11 i USA. Hensikten er også her en restrukturering og sletting av gjeld.

Ingen nyheter har lekket ut, meg bekjent. I denne situasjonen er tiden vår aller beste venn. Stigende oljepris, og aktivitet i offshore-segmentet er dagens aksjonærers siste håp. Bondholders og banker har nok derimot allerede avfunnet seg med tapene. Gjelden var jo formidabel, og det er ingen annen utvei. Myndighetene i Sing vil kanskje også spille en rolle i løsningen. Gjelder jo mange arbeidsplasser lokalt.

Så vil det vise seg hvor stor utvanningen blir for eksisterende eiere etter at White Knight har gått inn, hvis det skjer. Etter denne førstehjelpspakken er i havn, kan Emas Offshore reise seg igjen. Da mangler bare kontrakter på levelige rater. De har jo relativt ny tonnasje.

Med litt hell kan Emas Offshore stige (trolig etter en dump først) i 2018 og 19. Den er jo konkurspriset nå. "Skjærer" forhandlinger seg - og en splitter opp selskapene i deler, så er det vel lite igjen av verdier for aksjonærene. Personlig tror mest på en ordning som både omfatter Ezra Holdings og Emas Offshore siden de har holdt på så lenge i rettsapparet og med forhandlinger. Jeg tror holdingsselskapet kommer til å bli helt omstrukturer eller avviklet. Eierne har gjort mye rart og jeg er usikker på tilliten til disse i markedet. Emas Offshore, som har faktiske verdier kan få nye eiere og leve videre. Kanskje under nytt navn (under White Knight sin paraply). Tror prosessen ville ha blitt avsluttet dersom alt håp var ute. Lurer også på om de vil fortsette å være på begge børsene når dette er ferdig. Som så alltid: Her kan alt skje. Synspunkter?
Redigert 22.11.2017 kl 17:13 Du må logge inn for å svare

Offshore - mine er til salgs, gi beskjed!
Jono
12.09.2020 kl 19:57 793

Nei, det var ikke mer å lese fra linken din. Heller ingen opplysninger på gammel adresse.
Jono
12.09.2020 kl 20:01 791

Mine også, hva hadde du tenkt å selge for og hvor mange? :-) Håper noen kan forklare, eller vet noe mer, at dette er aksjer jeg har forsøkt å glemme selv.
Jono
12.09.2020 kl 20:03 783

Hva vet du som ingen andre vet, du kan få kjøpe mine, kom med et bud.
bravi
12.09.2020 kl 20:14 774

Mine aksjer er ihvertfall til salgs, de som ønsker skal få dem skikkelig billig.
Hvis kua enda ikke er melket helt knuske tørr vil avgjørelsen om de-listing blir anket, så skal anken behandles i all evighet, det fører til at man ikke får skattefradraget for tapet på 2020 selvangivelsen heller, snakk om drittaksje.
Jono
13.09.2020 kl 19:03 671

Har gjort noen søk i dag, men var ikke mye informasjon, kan virke som det ikke er noen virksomhet lengre;
http://www.ezraholdings.com/

Fant også en FB side, men denne er ikke oppdatert siden 2016;
https://www.facebook.com/EmasOffshore/

Har ikke tatt kontakt selv enda, men om noen andre skulle få lyst til å gjøre;
http://www.ezraholdings.com/contact/
Redigert 13.09.2020 kl 19:04 Du må logge inn for å svare

Jeg har kontaktet dem flere ganger - aldri fått svar!

Takk for alle aksjer, er nå lastet til ripa, he he ralla her nå.

Hvordan mener du dette er relevant for å ta tapet?
Uten børslisting vil det vel bare bli enda vanskeligere å selge dem, om selskapet skulle vekkes til live i en eller annen form? Og evt avvikling ved konkurs fremskyndes vel ikke av delisting? Husk at Oslo børs bare er en mellominstans mellom kjøper og selger. Oslo børs har ingen direkte påvirkning på om selve selskapet drives videre i det uendelige. (Kreditorene derimot, har det. Når disse aksepterer så mye drøying, er det jo fordi de ser et håp om å redde noen av verdiene.)
Redigert 15.09.2020 kl 11:11 Du må logge inn for å svare

Hvis de kunne aksepterer at de er konkurs, så kan vi selge aksjene å ta tapet. Det er ikke realistisk med et comeback her. Jeg har snakket med Oslo Børs flere ganger og de er ikke i nærheten av å tilfredsstille kravene til rapportering for børsnoterte selskaper. Problemer er at de bare trenerer prosessen og det har gått flere år uten at vi får en avklaring.
Jono
16.09.2020 kl 19:38 355

Nei, ikke noe kjekt å høre at flere er i samme posisjon som meg selv. Dessverre eier mine aksjer i et AS og ikke privat. For om jeg det gjorde, kunne solgt til mitt AS og skrevet av på skatten, noe som jeg håper og tror at helt lovlig.

Må si jeg er noe usikkert, forsøker bare å "tenke høyt"! At dette heller ikke er et norsk eller EU selskap, gjør ting så mye verre dessverre. Nå er alle her på forumet anonyme, ingen vet hvem den andre er, sikkert unntak, men om "vi" hadde opprettet et felles selskap og solgt alle våre aksjer til, måtte sikkert hatt en god avtale oss i mellom, til hvilken kurs osv. Selv har jeg ingen problemer med å innrømme at min kostpris er kr. 2,18 og sist omsatt til 29 øre, som også blir et formues grunnlag.

Det enkleste for de fleste vil nok heller være å selge til en god venn, men om hvordan dette kan gjøres, ikke har noen gode svar på.

Kanskje noen andre som vet mer om dette, ikke minst skatte jussen om, at jeg kommer til å ta opp med revisoren til mitt AS.

Dette er en aksje jeg hadde lagt i skuffen for flere år siden, så mange andre som går bra heldigvis, har interesser i mer enn 15 selskaper, så alt for mange, ikke har noe behov for å informere om hvor mange aksjer mitt AS eier heller! :-.)

Som sagt, bare noen tanker fra meg, og ønsker alle en fortsatt fin og hyggelig kveld!

PS: har selv skrevet til på "hjemmesiden" deres, linken som jeg har lagt inn, også på deres FB siden, men den er enten fjernet eller skjult for andre! :-(
bravi
16.09.2020 kl 20:00 335

Har forstått det slik at hvis selskapet går konkurs får aksjene verdi null og man kan kreve skattefradrag for hele tapet, det er forsåvidt greit. Hvis noen kjøper aksjene er det enda bedre, får håpe noen tilbyr seg å gjøre det. Det verste er evighets uavklart situasjon slik som det har vært hittil. Dette er kjedelige greier, vet ikke hva som skjer etter en de-listing, kan man forholde seg til dette selskapet?
Jono
16.09.2020 kl 20:04 330

Bravi, kanskje du bør lese en gang til, om hva jeg skrev og mine tanker, men hvordan skulle du kunne selge dine eller meg mine aksjer til deg, så lenge EMAS er sperret for handel, at jeg hadde et lite håp om, at noen visste bedre enn deg ...