EMAS OFFSHORE / EZRA HOLDINGS

EMAS 22.11.2017 kl 15:05 9254

I ca mars / april 2018 har Emas vært pauset i Sing og Oslo i 12 mnd. Jeg kan ta feil, men tror ikke den kan være pauset lenger en ett år før de-listing. (Noen som vet?)

Emas Offshore har fått fred for kreditorer i 6 mnd i Sing for å forhandle en restrukturering, og for å få inn en White Knight. Og så har Ezra (med flere datterselskaper) fått konkursbeskyttelse under Chapter 11 i USA. Hensikten er også her en restrukturering og sletting av gjeld.

Ingen nyheter har lekket ut, meg bekjent. I denne situasjonen er tiden vår aller beste venn. Stigende oljepris, og aktivitet i offshore-segmentet er dagens aksjonærers siste håp. Bondholders og banker har nok derimot allerede avfunnet seg med tapene. Gjelden var jo formidabel, og det er ingen annen utvei. Myndighetene i Sing vil kanskje også spille en rolle i løsningen. Gjelder jo mange arbeidsplasser lokalt.

Så vil det vise seg hvor stor utvanningen blir for eksisterende eiere etter at White Knight har gått inn, hvis det skjer. Etter denne førstehjelpspakken er i havn, kan Emas Offshore reise seg igjen. Da mangler bare kontrakter på levelige rater. De har jo relativt ny tonnasje.

Med litt hell kan Emas Offshore stige (trolig etter en dump først) i 2018 og 19. Den er jo konkurspriset nå. "Skjærer" forhandlinger seg - og en splitter opp selskapene i deler, så er det vel lite igjen av verdier for aksjonærene. Personlig tror mest på en ordning som både omfatter Ezra Holdings og Emas Offshore siden de har holdt på så lenge i rettsapparet og med forhandlinger. Jeg tror holdingsselskapet kommer til å bli helt omstrukturer eller avviklet. Eierne har gjort mye rart og jeg er usikker på tilliten til disse i markedet. Emas Offshore, som har faktiske verdier kan få nye eiere og leve videre. Kanskje under nytt navn (under White Knight sin paraply). Tror prosessen ville ha blitt avsluttet dersom alt håp var ute. Lurer også på om de vil fortsette å være på begge børsene når dette er ferdig. Som så alltid: Her kan alt skje. Synspunkter?
Redigert 22.11.2017 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
Jono
16.09.2020 kl 20:04 331

Bravi, kanskje du bør lese en gang til, om hva jeg skrev og mine tanker, men hvordan skulle du kunne selge dine eller meg mine aksjer til deg, så lenge EMAS er sperret for handel, at jeg hadde et lite håp om, at noen visste bedre enn deg ...
bravi
16.09.2020 kl 20:00 336

Har forstått det slik at hvis selskapet går konkurs får aksjene verdi null og man kan kreve skattefradrag for hele tapet, det er forsåvidt greit. Hvis noen kjøper aksjene er det enda bedre, får håpe noen tilbyr seg å gjøre det. Det verste er evighets uavklart situasjon slik som det har vært hittil. Dette er kjedelige greier, vet ikke hva som skjer etter en de-listing, kan man forholde seg til dette selskapet?
Jono
16.09.2020 kl 19:38 356

Nei, ikke noe kjekt å høre at flere er i samme posisjon som meg selv. Dessverre eier mine aksjer i et AS og ikke privat. For om jeg det gjorde, kunne solgt til mitt AS og skrevet av på skatten, noe som jeg håper og tror at helt lovlig.

Må si jeg er noe usikkert, forsøker bare å "tenke høyt"! At dette heller ikke er et norsk eller EU selskap, gjør ting så mye verre dessverre. Nå er alle her på forumet anonyme, ingen vet hvem den andre er, sikkert unntak, men om "vi" hadde opprettet et felles selskap og solgt alle våre aksjer til, måtte sikkert hatt en god avtale oss i mellom, til hvilken kurs osv. Selv har jeg ingen problemer med å innrømme at min kostpris er kr. 2,18 og sist omsatt til 29 øre, som også blir et formues grunnlag.

Det enkleste for de fleste vil nok heller være å selge til en god venn, men om hvordan dette kan gjøres, ikke har noen gode svar på.

Kanskje noen andre som vet mer om dette, ikke minst skatte jussen om, at jeg kommer til å ta opp med revisoren til mitt AS.

Dette er en aksje jeg hadde lagt i skuffen for flere år siden, så mange andre som går bra heldigvis, har interesser i mer enn 15 selskaper, så alt for mange, ikke har noe behov for å informere om hvor mange aksjer mitt AS eier heller! :-.)

Som sagt, bare noen tanker fra meg, og ønsker alle en fortsatt fin og hyggelig kveld!

PS: har selv skrevet til på "hjemmesiden" deres, linken som jeg har lagt inn, også på deres FB siden, men den er enten fjernet eller skjult for andre! :-(

Hvis de kunne aksepterer at de er konkurs, så kan vi selge aksjene å ta tapet. Det er ikke realistisk med et comeback her. Jeg har snakket med Oslo Børs flere ganger og de er ikke i nærheten av å tilfredsstille kravene til rapportering for børsnoterte selskaper. Problemer er at de bare trenerer prosessen og det har gått flere år uten at vi får en avklaring.

Hvordan mener du dette er relevant for å ta tapet?
Uten børslisting vil det vel bare bli enda vanskeligere å selge dem, om selskapet skulle vekkes til live i en eller annen form? Og evt avvikling ved konkurs fremskyndes vel ikke av delisting? Husk at Oslo børs bare er en mellominstans mellom kjøper og selger. Oslo børs har ingen direkte påvirkning på om selve selskapet drives videre i det uendelige. (Kreditorene derimot, har det. Når disse aksepterer så mye drøying, er det jo fordi de ser et håp om å redde noen av verdiene.)
Redigert 15.09.2020 kl 11:11 Du må logge inn for å svare

Takk for alle aksjer, er nå lastet til ripa, he he ralla her nå.

Jeg har kontaktet dem flere ganger - aldri fått svar!
Jono
13.09.2020 kl 19:03 672

Har gjort noen søk i dag, men var ikke mye informasjon, kan virke som det ikke er noen virksomhet lengre;
http://www.ezraholdings.com/

Fant også en FB side, men denne er ikke oppdatert siden 2016;
https://www.facebook.com/EmasOffshore/

Har ikke tatt kontakt selv enda, men om noen andre skulle få lyst til å gjøre;
http://www.ezraholdings.com/contact/
Redigert 13.09.2020 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
bravi
12.09.2020 kl 20:14 775

Mine aksjer er ihvertfall til salgs, de som ønsker skal få dem skikkelig billig.
Hvis kua enda ikke er melket helt knuske tørr vil avgjørelsen om de-listing blir anket, så skal anken behandles i all evighet, det fører til at man ikke får skattefradraget for tapet på 2020 selvangivelsen heller, snakk om drittaksje.
Jono
12.09.2020 kl 20:03 784

Hva vet du som ingen andre vet, du kan få kjøpe mine, kom med et bud.
Jono
12.09.2020 kl 20:01 792

Mine også, hva hadde du tenkt å selge for og hvor mange? :-) Håper noen kan forklare, eller vet noe mer, at dette er aksjer jeg har forsøkt å glemme selv.
Jono
12.09.2020 kl 19:57 794

Nei, det var ikke mer å lese fra linken din. Heller ingen opplysninger på gammel adresse.

Offshore - mine er til salgs, gi beskjed!

Får håpe nå at man endelig kan få tatt tapet på aksjene i dette møkkaselskapet, men de klarer vel å trenere prosessen videre ved å anke!

Hei alla Emas folk, eg kjøper Emas aksjer privat, alt eg kommer over, her blir det ralla. He he.

Å ja, hva og hvordan skal feires?
https://newsweb.oslobors.no/message/513217
Utklipp deler av mld.;
Finansdepartementet has handled the appeal and made the following resolution:

“The resolution by Finanstilsynet of 15 August 2018 to impose the Oslo Stock Exchange to delist the shares of EMAS Offshore Limited (ISIN SGIAD2000008) listed on Oslo Børs, is upheld. The deadline for delisting is set to 21 September 2020”.

In accordance with the above, the shares of EMAS Offshore Limited will be delisted from Oslo Børs with effect from 21 September 2020. The last listing date will be 18 September 2020.

Da blir det fest i Emas. He he.
Jono
09.07.2020 kl 21:58 1506

Bare å glemme, og meg med flere andre aksjonærer har gjort, men så lenge det er liv -- også er et håp, om hva det heter.
Så klart, om du eller andre sender en sur epost og ber om opplysninger, heller ikke har lov til å svare på, men om NOE er positivt, at det har klart å forlenge sin konkurs begjæring, at godt kan være at er gode grunner for, at det ligger en løsning i det fjerne, at vi kan få et svar i løpet av høsten.
Når det er sagt, bare å håpe at ikke skyldes korona som en god grunn for, men selvfølgelig også kan ha påvirket en refinansiering av selskapet.
Bare å se til Archer, en latterlig lav aksjekurs og DET til tross for gode tall så langt i år, tjente nesten like mye som børsverdien i 1Q pga. mye gjeld, som også er kraftig redusert, selv om alt for mye og en høy kostnad i form av renter.
Joda, så lett å være etterpåkloke, men det må være lov å spørre seg om hvor styret var, som trodde alt skulle vokse inn himmelen, nesten som Kodak -- at ingen tør å satse på olje lengre, heller betaler store summer for å eie aksjer i NEL og andre "grønne" selskaper.

Denne er bare å glemme. De har ikke oppfylt noe av det de har lovet i forhold til finansiering etc. De bare trenerer slik de har holdt på i flere år og man blir sittende stucked med aksjene. De svarer aldri på mailer vedrørende situasjonen og de oppfyller fortsatt ikke kravene til Oslo Børs - rett og slett et useriøst møkka selskap.
Jono
09.07.2020 kl 00:25 1652

takk og pris for at vi ikke er alene om å lure på!
kanskje du har lyst til å kjøpe mine aksjer?
oivindl
07.07.2020 kl 19:19 1778

Ser ut til at fristen for å komme frem til en løsning, er utvidet med seks måneder.
Denne uttalelsen kan jo tenne et lite håp om at ikke alt er tapt.
"The Company wishes to announce that work being undertaken by the Judicial Managers to achieve
the purposes stated in the JM Order is ongoing. In addition, progress on negotiations with potential
investors has been delayed as a result of COVID-19."
Jono
07.07.2020 kl 17:32 1826

Beklager, leste meg opp på Magnora, gamle Seven Marine i går, at i kveld bare angrer for at jeg ikke solgte noen NEL aksjer som planlagt og kjøpte, mange, mange flere aksjer i, at avsluttet dagen som en stor vinner på en ellers rød børs!
Ja, det er lett å være etterpåklok, at jeg kjøpte flere aksjer i EMAS på 20 øre, eller hva disse en gang gikk for?
Har nå lest gjennom, og om KAN være positivt, at ikke konkurs enda, men ikke minst kan være lys i tunnelen!
Fortsatt stor usikkerhet, at ikke har lest noe om selv på flere år, bare forsøkt å glemme, lagt mine aksjer i en "skuff" for dette, at jeg har flere enn 10 andre å følge...
Jono
06.07.2020 kl 21:02 1949

en stor takk, at ikke bare deg som venter på informasjon, at ikke har lest, usikker på om bør vente til i morgen, du la ingen føringer, om gode eller dårlige ...
Jono
06.05.2020 kl 20:57 2518

Nei, og samme som deg, har mer til felles, at meg la til i min liste på min "Aksjelive" i dag, tenkte over det samme som deg, men ble skuffet over at bare gamle nyheter.

Ikke får vi skrevet av våre tap, før selskapet er konkurs heller, gjorde noen søk på i dag, ikke fant mer enn en hjemme side, ikke sjekket FB enda, men om du tar kontakt via deres hjemmeside, kanskje finner noen som vil kjøpe dine og mine aksjer, eller hva selger du for, kan betale 5 øre stykke om du ikke har for mange! :-)

PS: nei, og ikke noe å spøke med, sikkert flere som sitter med større tap enn meg, var det ikke 28 øre før denne stoppet for handel på Oslo Børs?

http://www.emasoffshore.com/home/
Redigert 06.05.2020 kl 21:01 Du må logge inn for å svare

Carlossantana skrev Stabilt sideleie :-(
Er det noen som vet noe om Emas? Rykter sier att de er på veg opp igjen?
bravi
02.03.2020 kl 20:06 2888

Synes denne har holdt seg forbausende bra gjennom siste ukes virus storm. Står stødig uforandret på mitt depot, det har den gjort lenge.

"FOR AN EXTENSION OF THE JUDICIAL MANAGEMENT " tror det er tredje eller fjerde gangen denne kommer ut!

Hadde aldri trodd det skulle ta over 3 år å konke dette selskapet.
curly
06.02.2020 kl 13:29 3143

Skjer det noe snart??


Da er det på`n igjen for dette møkka selskapet - fortsetter treneringen og fortsetter å plage tidligere aksjonærer. APPLICATION BY THE JUDICIAL MANAGERS OF EMAS OFFSHORE LIMITED
FOR AN EXTENSION OF THE JUDICIAL MANAGEMENT ORDER AND TIME TO SUBMIT THE STATEMENT OF PROPOSALS AND CONVENE THE CREDITORS’ MEETING
_________________________________________________________________________________
The Board of Directors (the “Board”) of EMAS Offshore Limited (the “Company”) refers to its announcement dated 25 October 2019 in relation to the outcome of the Company’s application to be placed under judicial management pursuant to section 227B of the Companies Act (Cap. 50, 2006 Rev Ed) (“Companies Act”) (“JM Application”). Unless otherwise defined, all definitions used herein bear the same meaning ascribed to them in the 25 October 2019 announcement.
The Company announced that the Court had, on 21 October 2019, granted the Company’s JM Application and ordered, inter alia, that the Company be placed under judicial management pursuant to section 227B and the provisions of Part VIIA of the Companies Act and Goh Thien Phong and Chan Kheng Tek, both of PricewaterhouseCoopers Advisory Services Pte. Ltd., be appointed as the Judicial Managers of the Company (“JM Order”).
As the work being undertaken by the Judicial Managers is still ongoing, the Company wishes to announce that the Judicial Managers have, on 16 December 2019, made an application to the Court for, inter alia:
(a) an extension of the JM Order for a period of 6 months from 20 April 2020 until 20 October 2020; and
(b) an extension of time for a period of 6 months from 20 December 2019 until 20 June 2020 to provide the Company’s creditors and members with the Judicial Managers’ statement of proposals for achieving one or more of the purposes stated in the JM Order for whose achievement the order was made (“Statement of Proposals”) and convene a meeting of the Company’s creditors (“Creditors’ SOP Meeting”),
(collectively, the “Extension Application”).
The Extension Application is scheduled to be heard on 10 January 2020 at 10 am. The Company will provide further updates pertaining to the Extension Application in compliance with the listing requirements of the Oslo Bors or when there are material developments.
When in doubt as to the action they should take, shareholders should consult their financial, tax or other advisers.

Ja, det er jeg ganske sikker på. De har brukt år uten å klare og oppfylle kravene Oslo Børs stiller. Jeg har sendt selskapet mail med spørsmål som ikke uventet er ubesvart. De har ved flere anledninger bekreftet at finansieringen er i orden, men virkeligheten er noe ganske annet. Disse pengene er tapt, det er bare så synd at vi ikke får sjansen til å ta tapet å komme vider i livet.

Hvor lenge skal vi vente uten informasjon?
Er alt håp ute?

Tolkinger av hva det innebærer i praksis?
Muligheter for snuoperasjon/salg der dagens aksjonærer er med, eller bare lengre ventetid på skattepengene?
Redigert 27.10.2019 kl 22:53 Du må logge inn for å svare

(Incorporated in Singapore)
(UEN/Company Registration Number: 200702224N)
UPDATE ON APPLICATION BY EMAS OFFSHORE LIMITED
TO BE PLACED UNDER JUDICIAL MANAGEMENT
_________________________________________________________________________________
The Board of Directors (the “Board”) of EMAS Offshore Limited (the “Company” and together with its subsidiaries, the “Group”) refers to its announcements on 22 July 2019, 13 September 2019 and 24 September 2019 in relation to the Company’s application in the High Court of the Republic of Singapore (“Court”) on 19 July 2019 for inter alia an order that the Company be placed under judicial management pursuant to Section 227B of the Companies Act (Cap. 50, 2006 Rev Ed) (“Companies Act”) (“JM Application”).
Further to these announcements, the Company wishes to announce that the Court has on 21 October 2019 granted the Company’s JM Application and made, inter alia, the following orders:
1. EOL be placed under judicial management pursuant to section 227B and the provisions of Part VIIA of the Companies Act;
2. Goh Thien Phong and Chan Kheng Tek, both of PricewaterhouseCoopers Advisory Services Pte. Ltd., be appointed as the joint and several judicial managers of EOL (“Judicial Managers”); and
3. the affairs, business and property of EOL be managed by the Judicial Managers in order to achieve one or more of the following purposes:
(a) the survival of EOL, or the whole or part of its undertaking as a going concern;
(b) the approval under section 210 or 211I of the Companies Act of a compromise or arrangement between EOL and its creditors; and/or
(c) a more advantageous realisation of EOL’s assets would be effected than on a winding up.
The Company will provide further updates pertaining to the judicial management in compliance with the listing requirements of the Oslo Bors or when there are material developments.
When in doubt as to the action they should take, shareholders should consult their financial, tax or other advisers.
This announcement is subject to disclosure in accordance with section 5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.
The Judicial Managers
EMAS OFFSHORE LIMITED (UNDER JUDICIAL MANAGEMENT)
Jono
12.10.2019 kl 19:06 4265

god helg gamle EMAS aksjonærer!

håper det ikke bare er meg som savner mer informasjon om hvordan det går, og trøster meg bare med, at så lenge er notert, kanskje er et lit håp om at kommer tilbake på børsen:

kanskje bare å innse, men for meg -- bare noen lotto kuponger, lagt inn "en skuff", men om noen har noe nytt, ville satt stor pris på, ikke minst at jeg lager en NY tråd om dette selskapet, som bare ville vært for dumt, eller... ?