Hvem som eier "hva" av media, her i klovneriket vårt


Schibsted – og Wall Street
Det største mediekonsernet i Norge er Schibsted. Det er også et av de fire største i Norden. De eier VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen osv. Schibsted eier også Svenska Dagbladet og Aftonbladet.

Schibsted er også største eier i Polaris Media, som eier en masse lokalaviser, sånn som Adresseavisen, Sunnmørsposten, Altaposten osv.

Og hvem eier så Schibsted? Det er den søkkrike Schibsted-familien, naturligvis, gjennom Blommenholm Industrier, men Wall Street har også tunge poster i selskapet gjennom giganter som State Street, JP Morgan, Goldman Sachs osv. Finanskapitalen på Wall Street eier minst 20% av Schibsted, og 20 prosent er mer enn nok for finanskapitalen til å kontrollere et mediehus. Schibsted og Aftenposten trenger kreditt. De får ikke det hvis Goldman Sachs sier nei.

Dessuten har den høyreorienterte svenske familien Adler en posisjon gjennom Nwt media AS, som dessuten er nest største eier i Polaris.

Her kan du lese deg blå og grønn.

https://steigan.no/2018/09/hvem-eier-norske-medier/


I 1990 var det ei ung jente som ga et tåredryppende vitnesbyrd om hvordan irakiske soldater hadde tatt seg inn på en fødeavdeling i Kuwait, hadde ødelagt kuvøsene og latt nyfødte, premature barn dø. Hun kalte seg Nayira. Vitnemålet gjorde et enormt inntrykk og det spilte en stor følelsemessig rolle i den første Gulkrigen mot Irak. Problemet var at hele saka var en bløff. Nayira var datter av Kuwaits ambassadør til USA. Hennes vitnemål ble lagd av et PR-firma, og det hun fortalte hadde ingenting med virkeligheten å gjøre. Kilde: Wikipedia.

Denne historia har alt. Ung, gråtende jente, premature spedbarn, barbariske soldater. Som Frank Zappa ville ha sagt: It is carefully designed to suck the twelve year old listeners into our camp.

Det var PR-byrået Hill & Knowlton, verdens eldste PR-byrå, som sto for manus, regi, styling og trening av jenta før vitnemålet. Vitnemålet var sånn at kristne pasifister skulle reagere med å støtte krigen mot Irak. (Hill & Knowlton jobbet for tobakksindustrien for å undergrave forskning som viste skadevirkning med tobakksrøyking og for oljeselskapene i dag for å undergrave kritikk av skadelige virkninger ved fracking.)

Et langt mer berømt tilfelle er naturligvis USAs utenriksminister Colin Powells presentasjon i FNs sikkerhetsråd, der han la fram falske «bevis» for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen. Det var også svindel fra ende til annen, men ble formidlet av alle de store mediene som om det var det hellige evangelium.

https://steigan.no/2014/11/om-fortellerkunstens-rolle-i-krig/


https://steigan.no/2018/02/tanker-om-mediesituasjonen-i-norge-og-samfunnskritikkens-armslag/

Det er merkelig at du kommer med en engelsk versjon om den konstitusjonelle krisen i Venezuela? Hvem er det som tar beslag Venezuela bankkonti og øvrige fordringer de måtte ha, samt nekter og straffer dem som selger medisiner og øvrige basisvarer til Venezuela befolknings sin eksistens? HVEM. Krise i Venezuela: - Barna her dør Situasjonen i Venezuela har ført til mangel på mat og medisiner.
https://www.dagbladet.no/nyheter/krise-i-venezuela---barna-her-dor/70721016
Hvem var det som sa det var verd det etter 500 000 irakske barn var drept, fortell?

Tyveriene av den venezuelanske stats penger og verdier fortsetter for domstoler i USA. Etter at USA, i strid med folkeretten og all sedvane, anerkjente som landets president en som ikke har stilt til presidentvalg. Så har advokater fått det påskuddet de trenger for å konfiskere Venezuelas verdier i USA og overføre dem til kupp-presidenten. https://steigan.no/2019/07/har-lars-gule-mistet-bade-folkeskikken-og-folkeretten/

Det er umulig å avgjøre om pengene til fondet kom før eller etter at kontraktene for våpensalg var godkjente. Norge var også en stor bidragsyter. Saken er en potensiell politisk skandalesak i Norge, men ingen politikere eller noen større medier tør å ta den opp.

https://www.derimot.no/clinton-fondet-penger-og-korrupsjon/

NRK Pravda. Mad in noway

Sportsavdelinger skal økes og de ansatte i Brennpunkt programmet som utfører journalistikk, som avslører, avdekker dokumentarer og forklarer med i sin undersøkende journalistikk, hva som angår oss alle, det skal nå nedlegges? Isteden skal "sportsavdelinger" med sine ansatte økes? Folkekrav eller hjernevask?
Redigert 01.12.2019 kl 16:20 Du må logge inn for å svare