NSG - konkurs nå

olav1
NSG 23.11.2017 kl 08:46 23994

Dagens nyhet betyr at aksjonærenes verdier i Norske Skogindustrier ASA i realiteten er tapt.

https://e24.no/boers-og-finans/aker/aker-og-oceanwood-vil-kjoepe-norske-skog-as/24193903
Redigert 21.01.2021 kl 09:11 Du må logge inn for å svare

Rimelig elendig ledelse opp gjennom som klarte å skakk kjøre selskapet slik det ble gjort og at de ikke klarte å omstille seg på et tidligere tidspunkt når de så hvor papir markedet gikk.... Jeg var kun med som lykkejeger det siste året og det var spennende å følge prosessen, men synes virkelig synd på de som har investert tungt over tid.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
OZZY
17.01.2018 kl 00:51 8047

Enig. Den gamle ledelsen med skyhøye lønninger kjøpte den ene fabrikken etter den andre og papirmarkede var på vei rett i bøtta. Dette er helt ubegripelig for Ola og Kari som har investert i dette. Tipper den gamle ledelsen melket Nsg før de stakk av. Sett de i Fengsel. Seriøst.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare

Vi får håpe at de med norske interesser som kan gripe inn, men foreløpig sitter stille i båten vet hva de gjør. Sveaas sa jo at dersom det ikke kommer en frivillig løsning er fabrikkenes fremtid høyst usikker. Personlig tror jeg ikke husfreden ville senket seg i norske skog om Sveaas hadde lyktes heller, med alle disse ulvene med i eierskapet. Det ble jo sagt at det ikke var riktig å bruke skattebetalernes penger for å redde norske skog, men dersom fabrikkene legges ned så går det noen kroner via Nav i tillegg til at mange arbeidsplasser og skatteinntekter forsvinner. Jeg har ikke noe tall på hvor mye tømmer det hogges i norge, men regner med at norske skog tar i mot en vesentlig del så dette vil jo sette enda flere arbeidsplasseer utover selskapet i fare og skogeierne sitte med skog de ikke blir kvitt eller må selge til utlandet. Et annet alternativ kan jo være at en utenlandsk aktør tar over fabrikkene og importerer tømmer fra Polen (ect) til og gjør norsk tømmer drift ulønnsomt, eller stenger ned kapasitet. Vi har jo sett dette i transport bransjen hvordan utlendingene nesten tok knekken på hele bransjen i norge mens regjeringen satt handlingslammet å så på. Selskapet er ned dynget i gjeld og på kort sikt ser det stygt ut å redde ASA, men alternativet kan bli mye værre for norske skogeiere og norske arbeidsplasser innenfor skogdrift på lang sikt. Får ikke OW og Aker tak i fabrikkene har vi raskt russisk eller kinesisk mafia på vei inn her. Ble meldt her en dag at det var stor interesse for fabrikkene. Regner med SO viser vei der også hvis det trengs, så kan vi sitte her om 10 år og tenke på mulighetene som forsvant i 2017/18 mens landet gror igjen. Forhandlingene Sveaas prøvde på var jo kun med pengegriske utlånere som ikke har noen interesse av hvordan fremtiden til fabrikkene så ut så at det ikke gikk var kke noen overraskelse. Oceanwood kommer til å rømme skuta hvis de skulle tjene så lite som 5 øre over verdien av lånet sitt på denne auksjonen. Da forsvinner også aker og da kan dette bli spennende. Selvfølgelig elendig ledelse å rote seg oppi denne smørja, men gjort er gjort. Ingenting hørt fra myndighetene ang NSG som sikkert har mer enn nok med å kartlegge sex vanene til hverandre i kjølvannet av metoo kampanjen. God helg :-)
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare

Takk for er et godt og reflektert innlegg EnAksjeTil. Merkelig stille fra myndigheter ja. Og her inne også. Av en eller annen grunn så er det lynsjestemning og negativitet her inne på forumet mot NSG aksjonærer og jeg kan ikke forstå hatet.

Øyvind Eriksen i Aker har uttrykt at myndighetene har respondert positivt på deres engasjement. I tilfelle dette stemmer har myndighetene et kraftig forklaringsproblem.

Har fulgt opp dette og annet istedenfor å være pratmaker her. Nå har jeg lyktes med å få refleksjonene inn til Trygve Slagsvold Vedum for gjennomlesning. Tror dette
er en passende sak for ham og SP. Vi får se hva det avstedkommer. Det finnes en løsning her for hele selskapet og alle interessenter om vi har næringslivspolitikere som vil. Men det er spørsmålet; har vi i det hele tatt næringspolitikere her i landet. I så fall er de nettopp det du sier; handlingslammet.

Tror ikke Sveaas er av samne oppfatning idag som tidligere mht. Om myndighetene skulle blande seg eller ikke.

Spennende blir det fortsatt. Men frykter for at alt er tapt. Er også viss på at dette får etterspill historisk.

Det er en fiendtlig overtakelse der staten indirekte er med som bidragsyter til "svigerfar" Aker, via sitt eierskap i Aker Solutions.Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare

Jeg hadde også forventet å høre mer fra politisk hold og spesielt fra Vedum som er (var) så opptatt av "det norske" når storheten og skogeiernes flaggskip norske skog vaklet. Men staten skulle jo være så uavhengig opp mot næringslivet når hjelp til Nsg ble nevnt og skjulte seg bak EØS reglement og Eu ditt og datt. Samtidig ser vi at feks Nrk, SAS, og ikke minst Norsk Tipping (som staten nå vurderer å sperre ip adresser mot utlandet for å skjerme)har fått drive på skattebetalernes regning og/eller på dels egne villkår nå og opp gjennom tidene. Bondegårder holdes kunstig i live av subsidier. Tariff avtaler osv gjør generelt at statlig uavhengige konkurrenter ofte legitimt knekkes av lønnsnivå og/eller egne "krav" myndighetene har funnet på. Ofte skjult som "grønne" tiltak eller avgifter. Så i praksis så skjermer/bemidler/sanksjonerer myndighetene eller er deleiere i deler av næringslivet der de vil ha innflytelse og da er lønnsomhet irrelevant, mens andre næringer skal være fritt vilt og må forholde seg til spekulative lånegivere for å ekspandere uten sikkerhetsnett. Når det blir stilt spørsmål så tales det med 2 tunger. Hvis det er så likt for alle og staten ikke kan hjelpe selskaper i krise eller som kan stå på egne bein så regner jeg med at NRK og SAS (som sannsynligvis har kostet mye mer enn norske skog noen gang vil gjøre) er statlig fristilt/lagt ned i nær fremtid, at Betsson, Unibet osv får konkurrere på like villkår med norsk tipping og at uber får kjøreløyve i norge. Tilpasset markedsøkonomi er et fint begrep når man ønsker å forskjellsbehandle og unngå ansvar.

Tilbake til norske skog så er nok en overtakelse med "svigerfar" som du sier :-) i spissen noe folket og politikerne svelger rått og aksepterer uten spørmålstegn. Røkke har opparbeidet seg en så sterk posisjon i norsk næringsliv at politikerne kvier seg nok for å nekte han det nye leketøyet sitt. Vi husker jo tidligere næringsminister Sylvia Brustad som prøvde å sette seg opp mot Røkke, ble temmet, for så å bli ansatt i Aker med millionlønn. Så svigerfar er det viktig å holde seg inne med den dagen politiker karrieren er slutt. Sveaas, skogeiere og småaksjonærene er en lav pris å betale sånn sett. Gitt at Røkke får tak i fabrikkene så går han inn her kun for å tjene penger så skogeierne må nok i beste fall belage seg på undergå hverandre i pris uten noen mulighet for påvirkning ettersom de nå nok kun blir leverandører. Bra at du følger opp GoldenMean. Mange aksjonærer ble nok lurt inn i NSG på skrøna om at det var +-10 millioner det stod om i forhandlingene og konkursen så og si var avblåst. Hadde også vært interresant å vite hvor lenge Aker trakk i trådene og deres spill i kulissene forut for 23.11.17. Jeg frykter også at alle aksjeverdiene er tapt. Så får alle økonomi ekspertene som forutså at norske skog skulle gå under for 17 år siden fortsette å sende inn lotto kupongen sin å betale Nrk lisens i vårt "frie statlig uavhengige næringsliv". Synd for skogeierne i norske skog at de ikke er langt nok inne med gutteklubben grei i storting og regjering slik at de kunne fått ryddet opp i gjelda og restrukturert selskapet med et sterkt norskt eierskap.

https://www.dagbladet.no/nyheter/europeiske-spillselskaper-vil-ha-slutt-pa-norsk-spillmonopol/67514260
https://e24.no/jobb/kjell-inge-roekke-ansetter-sylvia-brustad/21526278
https://www.dn.no/nyheter/article2051055.ece
https://www.dn.no/nyheter/2017/08/02/1609/Industri/norske-skog-krisende-borgerlige-partiene-gir-erna-solberg-full-stotte
https://www.dagbladet.no/kultur/nrk-er-politikernes-bortskjemte-drittunge/68771982
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare

Røkke har fått mr. Farstad shipping til å forlate selskapet sitt etter falske lovnader. Har samtidig en torpedo i hælene. Spørs om dette blir gull og grønne skoger....?
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
mimsa
01.02.2018 kl 23:16 7267

Ja, du får sagt det du. Hvilken tarvelig mann er vel ikke denne Kjell Inge Røkke, som snart skal gi store deler av sin formue til fellesskapet, for å få lisens for forskningsbåt og goodwiill til egen intekts ervervelse. En sjarlatan av de sjeldene.

Hva heter han eventyreren som blei dømt for å ville prøve å finne sine omkomne venner i Sydhavet, ja en forbrytelse av de sjeldene, så grov at vi burde skrive om historiebøkene og siktet sydpolfarerne og fordums helter for lansforæderi post mortem. Krill og rekefiskeren kan stort sett gjøre som han vil.

Var det ikke en av hans ledre Øyvind Eriksen, tidligere advokat i Ba'ar som var innblandet i bedrageri som vi anntok var medvirkende til at Tore Tønne tok sitt liv. Hm, Kjell Inge var vel ikke innblandet i den historien? Kari Breirem hadde integritet og trakk seg fra Bahr.

Truet av torpedo? Dette er vel ikke første torpedohistorien, falske sertifikater, lyging og luring. Han var jo venn med Jens og mange i AP. Han har lurt det norske folk trill rundt. Samme som han gjorde med forsikrigselskapene og bankene i USA da han malte rustholken av en båt på ene siden for å få lån. Smart kar vil vel mange tenke. Ellers er det vel stort sett lik i lasten. Regelrett plyndring ved innløsing av minoritetsaksjonærer ble det vel også sagt.

Listen er lang, lenger enn lang. Et forbilde for mange, en bauta som vi alle i Norge kan være stolte av!!!!!

Moralsk, er det værre å true noen på livet og ikke begå handlingen? eller å mulighens være delaktig at noen begår selvdrap?

Ja, janteloven, litt må vi vel tåle.

Håper at han greier å redde papirfabriklkene borte mot svenskegrensa.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
Linuss
02.02.2018 kl 10:15 7173

Jeg synes ikke der er så mye å være stolt av når det gjeller NGS. Det er blitt totalt plyndret inn i det siste. Av ALLE!!! Pinlig og nasjonal fiasko, vill jeg kalde det. En av de få Norske firmaer som burde ha klaret seg. Men ikke nok med dette så har deres hjemmeside været pinlig og ærlighet om deres situasjon er vel ikke det første man tenker på.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare

Helt enig linuss. Selskapet er blitt plyndret og skal nå pines til døde på loppemarked. En SKAM mot de som grunnla selskapet og drev det fremover før rottene tok over å ødela det.Ingen politikkere av betydning tørr å si noe offentlig. De venter nok på at Røkke sier "Hopp" og da hopper nok både storting, regjering og kongehus så høyt de kan.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare