------- Kina vil innføre restriksjoner mot Sverige !!!!

Slettet bruker
SVERIG 05.12.2019 kl 18:34 678

Norske kroner går vel nå med i sluket.

Kina vil innføre restriksjoner mot svensk handel
Det kan gå mot en ny isfront fra Kina mot et nordisk land etter utdeling av ytringsfrihetspris.

Kinas ambassadør til Sverige, Gui Congyou, sier at landet vil begrense handelen med Sverige som en reaksjon på den svenske regjeringens håndtering av tildelingen av ytringsfrihetsprisen Tucholskyprisen til den svensk-kinesiske forleggeren Gui Minhai. Det skriver Göteborgs-Posten.

– Ingen kan regne med at på den ene siden skade Kinas interesse og på den andre siden gjøre store seire i landet, sa ambassadøren under et seminar onsdag, ifølge avisen.

Det var i november at Sveriges kulturminister Amanda Lind delte ut PENs Tucholskypris til forleggeren som sitter fengslet i Kina uten rettssak. Allerede i forkant av utdelingen var Kina sterkt kritisk til utdelingen.

– Den kinesiske regjeringen kan absolutt ikke tillate noe land, organisasjon eller person å skade Kinas nasjonale interesser. Vi må selvsagt gjøre mottiltak. Den svenske regjeringens kultursamarbeid med Kina kommer naturlig nok til å påvirkes. Våre økonomiske relasjoner og handelsrelasjoner kommer også til å påvirkes, sa Congyou.

Sveriges utenriksdepartement sier til avisen at de ikke er kjent med noen restriksjoner fra Kina, og at de derfor ikke kan kommentere saken. Sveriges utenriksminister Ann Linde har heller ikke ønsket å kommentere saken.

Isfront mot Norge
Norge har tidligere vært i Kinas søkelys etter tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske demokrati- og menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo tilbake i 2010.

Først i 2016 møttes Norge og Kina igjen for å gjenoppta forhandlingene om en frihandelsavtale. Fortsatt er ikke en slik avtale inngått, men i sommer var kinesiske utsendinger i Norge for å forhandle om tollfrihet for norske varer og tjenester.

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/RRn72O/kina-vil-innfoere-restriksjoner-mot-svensk-handel
Redigert 20.01.2021 kl 00:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.12.2019 kl 18:47 659

Kinas ambassadör till GP: Handelsrestriktioner ska införas mot Sverige

NyheterKina kommer att begränsa handelsutbytet med Sverige som en reaktion på regeringens hantering av Gui Minhai-fallet. Det säger ambassadör Gui Congyou till GP efter ett seminarium i Göteborg. Beskedet innebär en väsentlig upptrappning av den pågående diplomatiska krisen mellan länderna.
– Ingen kan räkna med att å ena sidan skada Kinas intressen och å andra sidan göra stora vinster i landet, säger Gui Congyou.

https://www.gp.se/nyheter/kinas-ambassad%C3%B6r-till-gp-handelsrestriktioner-ska-inf%C3%B6ras-mot-sverige-1.21197960
Slettet bruker
07.12.2019 kl 10:29 525

Kinesiske partitoppen tror att kameran är av – sågar svenska politiker

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/701vaw/kinesiske-partitoppen-tror-att-kameran-ar-av--sagar-svenska-politiker