--- DNB: Gjør klar for renteheving i mars ?

Slettet bruker
RENTE 06.12.2019 kl 19:55 975

DNB med advarsel: Kan være dårlig nytt hvis du har boliglån

Norges Bank hever ikke styringsrenten i desember, men det kan komme en økning i mars.

Internasjonalt har det vært en svak oppgang i markedsrentene, ettersom faren for en nedgangsperiode - resesjon - i verdensøkonomien har avtatt. På den annen side har både veksten i den norske fastlandsøkomien og sysselsettingen vært lavere enn ventet. I tillegg var prisstigningen i oktober under forventningene.

Dette taler isolert sett for en lavere såkalt rentebane fremover, altså en lavere forventet renteutvikling.

På vei nedover
Uendrede renter har også vært det mest sannsynlige utfallet i første kvartal neste år. Både gjeldsveksten i husholdningene og boligprisveksten er på vei ned, som reduserer behovet for å øke renten.

Kronesvekkelsen er riktig nok det mest dominerende trekket i markedet. Men DNB Markets mener Norges Bank vil være tilbakeholden med å stramme til rentene for mye, av frykt for en sterkere krone.

Norges Bank sa tidligere i høst at det er mer sannsynlig at neste renteendring er en økning enn en senkning. Når DNB nå veier opp argumentene for og mot, kommer de til at sentralbanken om to uker vil si det er 50 prosent sannsynlighet for en ny økning i mars. I så fall blir den på 0,25 prosentpoeng til 1,75 prosent.

https://www.nettavisen.no/okonomi/dnb-med-advarsel-kan-vaere-darlig-nytt-hvis-du-har-boliglan/3423890465.html
Redigert 19.01.2021 kl 00:24 Du må logge inn for å svare
paneldata
06.12.2019 kl 20:55 938

Sannsynligheten for renteheving i mars er nok mye mindre enn 50%
Slettet bruker
06.12.2019 kl 20:59 931

Enig, men når det gjelder hevinger har nesten ingen eksperter rett.
Den norske "SV & MDG" klima styrte krona kan fort bli farlig svak.
Hva er medisinen da ??
Slettet bruker
06.12.2019 kl 23:30 851

Helt usannsynlig med en renteøkning det nærmeste året etter min vurdering....merkelig oppkok av en artikkel. For å rettferdiggjøre DnB er det ikke de som sier at du skal gjøre deg ¨klar for renteøkning" heller...Men mulig det blir et klikk eller to av dette. Nesten som når Eika Jan blir karakterisert som "topp økonom" av samme journalist idag. Han er nok en intellektuelt meget sterk mann (Eika Jan altså) - men som har gått seg fullstendig vill i at løsningen på at det bygges for lite boliger i Oslo er at folk ikke skal få lov til å bestemme hvor de har lyst til å bo....flytt heller arbeidsplassene til Stange, Lofoten eller Namdal. Har sett bilder av denne flotte mannen i nyinnkjøpt lusekofte - mistenker at han er klar for budsjettkonferanser med Ap, SV, MDG, SP og Rødt på Halvorsbøle - eller at annet passende sted.....og det aller tristeste er at det kan skje ila 2 år..Bendito seas.
Redigert 07.12.2019 kl 00:35 Du må logge inn for å svare