WRL - mitt syn på delisting fra Oslo Børs. Er det så galt?


Tillater meg å komme med en kommentar til nyheten om delisting.
Er det så galt?
Historisk har vi en aksje som er vesentlig lavere priset enn den burde være. Selskapet går på skinner akkurat nå og kommer til å gå med store overskudd i 2018. Selskapet har i årevis blitt overhausset, og resultatet er at mange investorer som leser HO samt analytikere og meglere i Norge, åpenbart skyr selskapet som pesten. Nyhetsmeldinger som vil gi rakettfart i kursen til de fleste andre oljemygger, blir tatt i mot med det skuldertrekk. Så vi har å gjøre med et selskap som har dritdårlig rykte, delvis fortjent, men som virkelig har stort potensiale.

Så må man spørre seg om hva som er styrets oppgave og plikter. Min mening er at de ved å gjøre det som er best for selskapet, også gjør det som er best for aksjonærene i det lange løp. Og da snakker jeg ikke om forvirra daytradere. WRL har ikke hatt suksess på Oslo Børs. Og det ser ut som de neppe kommer til å ha det pga det ryktet, haussere og ledelsen har brakt selskapet inn i..

Nå har selskapet vedtatt å flytte til UK. Det sparer penger. I UK finnes det flere investorer, ikke bare hjernedøde og korttenkte forumfjols. Vi vet at lignende selskap på AIM børsen med dårligere resultat og resurser enn WRL, er priset til 3 ganger hva WRL verdsettes til. Dersom WRL delistes, vil to ting skje, det kan fokusere på ett marked, de får en mye større investorbase å forholde seg til, de sparer mange penger og masse arbeide og de kommer meget sannsynligvis til å komme med i ønskebøtta til den anerkjente oljemygg guru Malcy.

Men neida, her snakker folk som ikke har evne til å se lenger enn til nesetippen, «nå må alle lage så mye støy som mulig, faen meg «send 1000 mailer til styreformann og den nye lederen. La dem få litt andre ting å holde på med enn å drive selskapet så godt som råd er.» Erre mulig - hvor korka går det an å bli?

Jeg er ikke inne i WRL for å tjene få noen tusenlapper. Jeg har ikke tenkt å selge i morgen. Jeg er ikke interessert i selskap som visse andre selskaper på børsen får kursutvlikling som en jojo, og deres suksess avhenger av dersomhvisomatte. Jeg er ikke interessert i et selskap som drives av fake news, hvor kjeltringer som boltrer seg med robothandler, luremus selskap der daytradere driver med kjeltringstreker og kompishandler for å pushe opp kursen. Jeg synes faktisk OB er en drittbørs hvor det er åpenbart at slike ulovligheter skjer ukentlig, uten at børsstyret tar et oppgjør med det som skjer.

Jeg tror et selskap som drives godt og hvor selskapet tør ta kloke beslutninger som på sikt gir størst verdi for selskapet, og som sparer penger der de kan, faktisk får rekordoverskudd blant oljemygger på børsen, er helt ok å ha aksjer i.

Men selv om selskapet går på skinner, er det en kjent sak at aksjekurser har en tendens til å få en humpete vei. Jeg mener man må kunne evne å se langsiktig.

ankon
27.06.2018 kl 10:32 2450

Enig med deg brumlemann. Har noen tusener med aksjer i Wrl og akter å sitte på dem. Ser for meg at ved å deliste fra OB vil kursen doble seg flere ganger på kort tid.
nova
27.06.2018 kl 10:40 2443

Listingen på osb har og er ingen suksess. Jeg tror på dette nye kapitlet. Aksjen selges allerede på AIM over Oslo nivået.
Vel talt brumlemann.