Generelt om aksjer

Slettet bruker
11.12.2019 kl 13:48 219

Hold deg innenfor ditt kompetansefelt

«You don’t have to be an expert on every company, or even many. You only have to be able to evaluate companies within your circle of competence. The size of that circle is not very important; knowing its boundaries, however, is vital.”

En annen viktig årsak til Buffetts suksess er at han har holdt seg til selskaper, bransjer og ting han kan forstå. Dette burde du som investor også gjøre. Det betyr ikke at du ikke skal lære og tilegne deg ny kunnskap, men gradvis utvide kompetansesirkelen din.

For eksempel trenger du ikke ha en mening om alle selskapene på Oslo Børs. Hold deg til, og fokuser, på de selskapene du liker og forstår. Gjerne fokuser på selskaper hvor du selv er sluttbruker. Det gjør det enklere å forstå etterspørselen etter selskapets produkter. Ofte ligger holdbarheten til et selskap i hva kundene mener om selskapet – hva du mener.

Du har mulighet til å tjene penger i aksjemarkedet selv om sirkelen ikke er stor. Det viktigste er at du vet hvor grensen går og at du unngår selskaper du ikke føler deg komfortabel med og bransjer du ikke forstår.
Redigert 20.01.2021 kl 19:00 Du må logge inn for å svare