Tiden etter warrants 2.0

KennyL
PNOR 12.12.2019 kl 08:13 27860

Oppretter ny tråd da den forrige ble spammet ned. Prøver å få til en balansert diskusjon her :-)

Har som sagt full forståelse for det som har vært og at skuffelsen ligger tykk på utsiden av de fleste.

Da har Petronor vært på besøk i Oslo og holdt en presentasjon for investorer og andre idag.
Det ble bekreftet at warrants ikke kommer til å bli verdt noe før fristen går ut.
Dette gjør vel at vi endelig kan flytte fokuset fremover og vurdere selskapet utover warrants.

Her er deres egen triggerliste for kommende år:

- Develop PNGF Sud, initially through 2020 infill drilling program
- Øke produksjonen på eksiterende brønner
- Finalise PNGF Bis contract and commence drilling
- Starte testborring og eventuell produksjon i 2020
- Rejuvenate OML 113 partnership and Aje development plan
- Resolve Senegal and The Gambia disputes
- Grow PetroNor into a leading E&P independent through M&A
- Target 30,000 boe/day net production by 2023

Og så kom det til info om at de er i samtaler både i Ghana og Gabon, så her er det mye på trappene!

Personlig tror jeg at kursen kommer til å bevege seg opp mot kursmålene til de respektive meglerhusene Sparebank1 Markets (1,4kr) og Arctic (1,5kr) relativt kjapt fremover nå, når først skuffelsen over warrants får lagt seg.

Noen vil selge seg ut, i harnisk muligens over ledelsens narrespill rundt warrants, mens sannsynligheten for at flere investorer (nye) vil kjøpe seg inn er STOR!

De er på et roadshow nå, og har store ambisjoner om å få inn nytt blod på aksjonærlista! Om de lykkes gjenstår å se...


FKL har tatt seg bryet med å lage et flott sammendrag av seansen:

Kan bekrefte at Warrants ikke vil innløses verken for APCL eller Petronor. Har lenge vært sterk tro på at dette skulle være mulig, men det er nå svært usannsynlig at dette vil inntreffe. Dette er negativt for oss som har Warrants, men positivt for alle som har kjøpt etter fusjonen. Derimot så har man fremdeles tro på løsninger både i Senegal og Gambia, men prosessen har tatt lengre tid enn de forventet. Det er bekreftet at det er konstruktive samtaler mellom alle partene og at målet er første halvdel av 2019. Det ble også bekreftet at styreleder er aktiv i disse sakene og at Abu Dhabi har tyngde. Forhandlinger vil altså fortsette etter 31/12 og dette er ingen deadline i forhold til om det blir full sak eller ikke. I og med at fristen nå ryker så kan man også se for seg helt andre løsninger enn det som var warranetskravene.

Det ble vel også avvist at det skal komme noen emisjon eller nedsalg på bakgrunn av de analyser som nå er lagt ut fra Sparebanken og Arctic. Disse er ikke "bestilt" av PetroNor. Pareto vil også komme med sin analyse etter hvert. Selskapet bekreftet ryktene om at de har hatt samtaler med andre investorer, men at det ikke foreligger noe dramatisk rundt dette.

Dagens portefølje vil kunne ta oss opp mot 9000bpd i 2023 uten tilføring av nye felt. Selskapet påpekte at de har fått Aje billig og at det her ligger store muligheter. Dette er også i samråd med strategien vår, ta over lite utviklede felt med stort potensiale.Selskapet tror de kan oppnå mye på Aje og vi venter nå på godkjenningen fra myndighetene i Nigeria.

Det foregår for tiden forhandlinger i andre land enn Senegal, Gambia, Nigeria og Kongo. Deriblant Ghana og Gabon. Går alt etter planen så vil det komme nye avtaler etter hvert. De har altså en god plan for sine ambisiøse mål på 30.000 bpd og arbeide er i gang for å nå dette. Det ligger nok mye positivt i pipeline og vi vil nok se flere liknende avtaler som på Aje. Jens' ord "we have a healthy pipeline to get to 30.000".

Som Nybegynner opplyser om så vil det komme en konsolidert økonomisk rapport for 2019 og ikke minst kontinuerlig rapportering etter dette. En plan for rapporteringen legges ut innen 1 måned.

Snittproduksjonen i 2019 vil være på 2330 pbd for Kongo og når Aje kommer vil den tilføre 320 bpd. Dette er selvfølgelig uten de utbygginger som er planlagt både i Kongo og Nigeria.

Fri flyt er ikke noe totalt krav fra børsen og det er heller ikke satt noen frist for oppnåelse. Derimot så har selskapet avtalt med børsen at de skal jobbe mot dette. Det vil ikke komme en emisjon for å nå fri flyt og dette vil nok komme over tid ved nye avtaler. Dette er også i samråd med den informasjon jeg selv har fått tidligere fra børsen.

Forhandlingene går som planlagt på Bis og det er forventet at dette ferdigstilles i 2020. Vi har da 14% på det mye feltet. Det finnes to solide funn på dette feltet som er underutviklet.

Selskapet bekreftet oppslagene i media om at det var en avtale på gang som gjaldt både Senegal og Gamia som en total pakke i 2017. Farmout i begge land var et penneslag unna. Jens ville ikke bekrefte at problemene gjaldt Gambia, men det er dette som er hevdet i media. Aktøren trakk seg da ut fordi dette skulle være en total pakke.

Selskapet kommer til å flytte fra Austalia til Norge og Oslo etter hvert. Dette vil også bety at de australske styremedlemmene går ut.

West påpekte at selskapet ønsker å ha en økonomisk situasjon der de kan låne penger og at de minimum vil holde et forhold på 50/50 mellom gjeld og eiendeler, altså ikke under 50% på eiendeler. Dette viser vel igjen at selskapet ikke kommer til å selge billige aksjer. Han påpekte også at Artic's analyse med kursmål 1,5 er basert på hva vi har i dag og ikke fremtidlig vekst.

Her er link til presentasjonen som ble holdt i dag:
http://petronorep.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/2019/11/201911_PN_CORP-PRES_FINAL-RELEASE.pdf

Hva har vi nå da?

Produserende felt:
Vi har Congo (2350 fat pr dag)
Vi har/får Nigeria/AJE (320 fat pr dag)

Congo skal oppgraderes H1 2020, og forventer å gi ca 420 fat ekstra.
Aje-feltet er forventet å gi opptil 3000 fat pr dag når/hvis det går som det skal.
Det forhandles i tillegg om nye felt i flere land i regionen, hvor det finnes masse olje, men mangel på teknologi og erfaring, gjør at PNOR kan komme inn for en fornuftig penge.
Aje-feltet er jo godt eksempel på businessideen: 10 mill USD for 320 fat - mål om 3000 fat, altså 10 gangen. Litt flåsete og enkelt regnestykke gir da en verdi på 100 mill USD. Er det mulig? Verdiskapning for oss aksjonærer på høyt nivå!!!!!!!

Emisjoner eller låneopptak vil vel komme en eller annen gang, det er vel ingen tvil om. Det koster penger å utvikle felt! Nå får PNOR andre til å ta de største utgiftene, mot at de får nyte godt av PNOR sine kunnskaper og teknologi!
Men om de fortsetter å ha like god avkastning på penger de får tak i, så er jeg mer enn gjerne med på det :-)

Dette er en no brainer, om man kan kalle noe for det. To meglerhus har forsiktig estimert 1,4kr og 1,5kr i nåverdi på aksjen. Dette uten å ta særlig hensyn til økning i produksjon i nåværende eiendom.


Lykke til folkens :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
Kvike11
30.12.2019 kl 12:02 1726

Som aktionærer undrer jeg mig meget over dit indlæg, går ud fra det fra din fri fantasi.
for det første er der ikke kommet en melding til aktionærer om nul værdi på warrents der udløber den 31. december
og så skriver du:
Det ble bekreftet at warrants ikke kommer til å bli verdt noe før fristen går ut.
de bliver noget værd når fristen er udløbet..
Det forstår jeg intet af
og hvorfor er det kun nogle aktionærer der får denne meddelelse, det hele virker meget strafbart.
Håber du er klar over hvad du skriver og fantasere.
godt nytår
Slettet bruker
30.12.2019 kl 12:04 1718

Fremover nå vil kursutvikling være viktig for ledelsen, det skal gjøres opp kjøp av Aje med aksjer og det skal gjøres nye avtaler hvor det er naturlig å tro at kursen vil avgjøre eventuell utvanning. Så det kan bli en spennende tid fremover og det starter kanskje allerede i Stavanger neste uke med presentasjon.
FkL
30.12.2019 kl 12:34 1663

Regner med at du rettet dette spørsmålet til trådstarter Kvike11, men i og med at jeg var på aksjonærmøtet så tar jeg meg frihet til å svare. Dette er ikke fri fantasi, På aksjonærmøtet ble det dessverre opplyst om at det var høyst usannsynlig at de ble innløst.Dette skyldes at ting tar lengre tid enn forventet. Jeg har selv warrants og skulle gjerne sett de omgjort i aksjer, men slik blir det altså ikke. Selv om det er synd for oss, så er det absolutt positivt for de som ikke har og verdifordelingen på det som kommer fremover.Det blir da ikke utstedt 310.000.000 nye aksjer og følgelig blir de resterende mer verd når eventuelle handler og forlik kommer.
thief
30.12.2019 kl 12:36 1658

Ja,er vel liten tvil om at høy kurs fremover vil være en enorm verdi ved inngåelse av avtaler,der de planlegger noe betaling med aksjer!Så regner med de jobber på spreng med å få til løsninger i Senegal og Gambia!Kan de fort gjøre avtaler med betaling i aksjer til 2kr++🙂
klaesp
31.12.2019 kl 14:06 1340

Som jeg har skrevet tidligere så er det mulighet for reklyl i aksjen opp til 1.10 nå på nyåret... Ellers blir jeg ikke overrasket om det blir rockering i ledelsen i løpet av første halvår pga manglende resultater.... uansett så ønsker jeg alle et godt nytt år👍
thief
31.12.2019 kl 14:15 1327

Får vel håpe på en noe høyere kurs🙂Skattemotivert salg ferdig,og burde være lite til salgs oppover.Nå som usikkerheten rundt warrents også er avklart.Vi slipper 30% økning i antall aksjer,noe som vil øke kursen mye mer ved triggere fremover. Regner også med flere vil inn nå,som kanskje bare hadde warrents.Får har de troa på blant annet forlik,går kursen lett det dobbelte av dagens kurs.Men er jo mange andre triggere også.Så kjøp på krona tror jeg er en meget god deal,når vi sitter her på samme tid neste år🙂
klaesp
31.12.2019 kl 14:20 1310

Markedet vil fokusere på resultatet og utvikling og alle vet at JP og deler av ledelsen ,tidligere Apcl ikke har levert noe som helst... Å levere til aksjonærer er litt ferskvare ,hvis du ikke leverer over en periode, blir tillitten borte...
Slettet bruker
31.12.2019 kl 14:28 1301

Jeg skiller mellom APCL og PNOR. APCL fins ikke lenger, PNOR har levert en formidabel vekst til sine aksjonærer fra første stund og har allerede på noen få måneder som «nytt selskap» kjøpt seg inn på Aje og samtidig opprettet nytt selskap med operatøren i Nigeria. Neste steg er å fullføre neste avtale i Kongo, løse voldgiftene og gjøre nye avtaler, her sier de at mye er i lufta allerede.

Så kan det jo være en trøst eller betryggende at ikke det er JP som skal løse situasjonen i Senegal og Gambia, fra trådstarten:

Det er bekreftet at det er konstruktive samtaler mellom alle partene og at målet er første halvdel av 2019. Det ble også bekreftet at styreleder er aktiv i disse sakene og at Abu Dhabi har tyngde. Forhandlinger vil altså fortsette etter 31/12 og dette er ingen deadline i forhold til om det blir full sak eller ikke. I og med at fristen nå ryker så kan man også se for seg helt andre løsninger enn det som var warranetskravene.
Redigert 31.12.2019 kl 14:31 Du må logge inn for å svare