Nel øker produksjonskapasitet fra 40 til 340 MW/year


med sin nye plan. Nyemmisjonen idag/igår ble gjort til 3,12 kr pr aksje. http://nelhydrogen.com/news/private-placement-and-secondary-sale-successfully-completed-major-shareholding-notification/

Gjennom at øke antallet aksjer med 10% så 8,5 dobler man produksjonskapasiteten i Notodden. Sen bestillingen på 448 electrolysers trenger 2,2 MW hvilket er totalt 985 MW. Med en produksjonskapasitet på 340 MW/year vil man da altså klare å levere ordren på ca 3 år.

Er det noen her inne som heller hadde sett ingen nyemmisjon og heller levert med 40 MW pr år og levert denne ordren på 24 år. Noen som heller hadde gått for den løsningen? :-)

Man trenger ikke å være Einstein for å skjønne at det var smart med å ta inn penger for å øke produksjonskapasiteten.

Et av børsen sikreste case de nærmste 3 årene. Her vil vi vel ganske enkelt få en dobbling av aksjekursen innen en snar fremtid.
mvh
Redigert 29.06.2018 kl 02:41 Du må logge inn for å svare

Godt sagt helt enig SV
Zuq
29.06.2018 kl 04:21 3487

9% nye aksjer + utsalg av 5% = 14% aksjer til lavere verdi vil føre kursen ned. Nå er det ikke sikkert at Sullivan vil selge direkte eller vente. Uansett er dette en kjempenyhet for NEL, endelig får de en kontrakt som endrer hele driftsystemet. Å ta emisjon kontra lån er mye smartere for bedriften når man ser på langsiktige mål. Alle som har langsiktige mål i selskapet bør være meget glad i dag. For oss som har fulgt kursene opp og ned, er dette en "kjent" nyhet som vil lønne seg over tid.
Lorden
29.06.2018 kl 07:36 3121

Ja dette er virkelig gode nyheter for alle aksjonærer i NEL ASA. Fremtiden ser meget lys ut. Jeg tror også at aksjekursen vil doble seg på meget kort tid. Nel er en sikker vinner på OSE fremover. Dagsomsetning i går var helt vill...kr 286.000.000,- på en dag er ATH,som sier mye om potensialet til NEL.
Nå kan Nel også bli en traderfavoritt, da omsetningen blir høy og flere kontrakter kan børsmeldes anytime. Festen har startet.
Solen skinner. Jeg gleder meg til å se hva dagen bringer. Jeg tror at vi ser en kurs 3,50 skulle ikke overraske meg.
Husk at NEL er verdt mye mere i dag enn det NEL var verdt i går.
Redigert 29.06.2018 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Oljebris
29.06.2018 kl 07:52 3034

Utdrag fra E24.
Nylig fikk Nel også sitt gjennombrudd i Asia, med sin første kontrakt på en fyllestasjon i Sør-Korea, til 19 millioner kroner. Selskapet venter flere kontrakter i landet, som har planer om å bygge ut 100 fyllestasjoner innen 2020.
Så om vi får noen av fyllestasjonene Korea så har Nel noe å gjøre frem til 2020.
abroker
29.06.2018 kl 10:48 2709

Men prisen på H2-bil er enda alt for høy mot El-bil prisene og rekkevidden på El-bilene øker formidabelt
nå fremover og dette gjør at populariteten bare bykser fremover for El-biler med større, lettere batterier.

Prisen på Nikolas nye trailere slår Teslas batterivariant på alle punkter. Ladetid, rekkevidde, innkjøpspris, vekt (og dermed innspart drivstoff). For større selskaper innen tungtransport er hydrogenbiler en gullgruve. Det som hindrer er ladestasjoner. Her kommer NEL inn som storaktør med sitt "nye" selskap.
Lorden
29.06.2018 kl 12:15 2495

Nel fikk tilbud om «symbolsk» eierskap i lastebilmaker Nikola: – Skal vurdere det seriøst
Nel har fått tilbud om å investere i sin største kunde, lastebilprodusenten Nikola.
– For dem er dette mer symbolsk, sier Nel-sjefen.

VURDERER EIERSKAP: Norske Nel skal levere elektrolyserer og hydrogenfyllestasjoner for flere milliarder kroner til amerikanske Nikola Motor Company, som produserer lastebiler drevet på hydrogen. Nikola har blant annet fått en betydelig ordre på 800 lastebiler fra bryggeriet Anheuser-Busch.
VURDERER EIERSKAP: Norske Nel skal levere elektrolyserer og hydrogenfyllestasjoner for flere milliarder kroner til amerikanske Nikola Motor Company, som produserer lastebiler drevet på hydrogen. Nikola har blant annet fått en betydelig ordre på 800 lastebiler fra bryggeriet Anheuser-Busch. FOTO: NIKOLA MOTOR COMPANY
Kjetil Malkenes Hovland(E24) Publisert: 11:15 - 29.06.2018
Lastebilprodusenten Nikola har tilbudt norske Nel å investere i selskapet.

Den norske leverandøren av elektrolysører og fyllestasjoner for hydrogen skal få investere rundt fem millioner dollar (drøye 41 millioner kroner) i Nikola.

Det skjer etter at Nel torsdag underskrev en avtale med Nikola om tidenes største leveranse av elektrolysører, som omtales som et nytt stort gjennombrudd for Nel.

– Jeg tenker at vi i hvert fall skal vurdere det seriøst. Fem millioner dollar er jo ikke et betydelig beløp i Nikola-sammenheng. For dem er dette mer symbolsk, sier Nels konsernsjef Jon André Løkke til E24.

– De vil at vi skal ha «skin in the game», at vi har hånden på kokeplaten begge to. Finansdirektøren i Nikola smiler litt av dette, for han trenger jo ikke disse pengene fra oss, sier Løkke.

– Og dere tar denne avgjørelsen senere?

– Nikola jobber med et stort finansieringsløp, og da kan vi eventuelt vurdere å henge oss med på de samme prisingen. Vi har ikke noe press på oss til å bestemme oss nå, sier Løkke.

Les mer: Nel får kontrakt til «flere milliarder»


Nel-aksjen til værs etter milliardkontrakt: – Må kanskje unne oss et lite wienerbrød
Nikola-sjefen i Norge
Torsdag morgen kunngjorde det norske selskapet at en bestilling fra Nikola verdt «flere milliarder» kroner var signert.

Avtalen kom i stand etter at Nikola-sjef Trevor Milton denne uken kom til Norge for å diskutere med Nel-ledelsen. Avtalen er svært viktig for Nikola, for å sikre et nettverk av fyllestasjoner til selskapets hydrogenlastebiler i USA.


Nikola Motor Company
@nikolamotor
Our CEO was in Norway for a surprise visit & signed a contract for 448 electrolyzers with @nelhydrogen. This contract fulfills the first 100+ stations and sets in motion the largest hydrogen network in the world. Delivery to begin starting in 2020 for @AnheuserBusch & @usxpress
9:05 AM - Jun 28, 2018
303
115 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
– Han var i Norge på tirsdag. Vi diskuterte noen viktige elementer i avtalen. Så satt vi på Skype natt til torsdag, før vi signerte torsdag morgen, sier Løkke.

Les mer: Nel-aksjen til værs etter milliardkontrakt: – Må kanskje unne oss et lite wienerbrød


FOR ABONNENTER
Børskommentar: Nel har påført seg selv tre riper i lakken etter jubelkontrakten
– Tøffe diskusjoner
Avtalen løftet Nel-aksjen med 19,75 prosent torsdag, men fredag faller aksjen med rundt syv prosent, etter at storaksjonæren F9 Investments kvittet seg med aksjer for 156 millioner kroner.

Nel skal levere hele 448 elektrolysører og lage et nettverk av fyllestasjoner for hydrogen i USA for Nikola. Selskapet hentet også inn 281 millioner kroner i markedet torsdag, for å sikre en utvidelse av produksjonen og oppfylle ordren fra Nikola.

– Dere har tatt ett steg videre, hvordan er stemningen mellom dere?

– Det er alltid hyggelig når man blir enig og får signert, for det er det alle vil. Så er det alltid noen tøffe diskusjoner når man skal bli enig om store avtaler som får store konsekvenser for alle parter. Det er alltid en lettelse å få signert. Nå vil vi bare løpe videre, sier Løkke.

Les mer: Børskommentar: Hvis dette er «gjennombruddet» er det bare å laste opp Nel-aksjer (for abonnenter)