Tidens sjakktrekk

MorganKane
REC 15.12.2019 kl 18:25 35648

Først; Jeg mener at JUM får ufortjent mye kjeft her på forumet. Etter hva jeg vet har han aldri shortet ut aksjer. Men hvis han hadde gjort det så hadde det også hvert helt greit. Det er slik verden fungerer. Han gjorde et ærlig forsøk og satset fullt og helt på en grønn næring. Før de fleste andre større investorer tok i grønne næringer med ildtang. Det skal han ha skryt for. Det var en handelskrig, en handelskrig som få forutså, som tok knekken på han. Han skal også ha skryt for at han ikke tok med oss alle i dragsuget. Og, til slutt, det er slett ikke sikkert at hadde solgt hvis det kun var en mengde mindre investorer som hadde kjøpt de 64 millioner aksjene hans. Kanskje han kun solgte (til denne prisen) fordi det dreide seg om en kjøper som virkelig kunne ta skuta videre. Slik sett er det trist å se han forlate skuta og ikke oppleve den potensielle oppturen som ligger foran oss.

Når det er sag er jeg utrolig glad på REC sine resterende aksjonærer sine vegne. Det er helt rått mange fordeler med få inn Røkke som hovedaksjonær. Vi snakker om Norges mektigste industrileder med en formue på 35 milliarder kroner vs. JUM som desverre nesten er konkurs. Kort oppsummert er noen av de mest spennende faktorene som følger:

1) Røkke vil selvfølgelig tillate at folk, kortsiktig, presser ned prisen (hvis det er tilfelle), men han har da mulighet til å foreta støttekjøp. Og øke eierandelen sin for en billig penge. Det vil gjøre enhver shorter nervøs, uavhengig av om han/hun mener at REC faktisk er overpriset eller om vedkommende prøver å manipulere prisen. Dette hadde ikke JUM noen som helst mulighet til de siste par årene. Det visste shorterne.

2) Sett i ettertid tror jeg JUM var helt avhengig av å selge Butte. Dette for å skape en buffer mot en mulig ny fremtidig EMI (for JUM var en ny EMI, igjen sett i ettertid, 100% umulig). Dette visste potensielle kjøpere og dermed satt de på gjerdet og bare ventet på st prisen for Butte skulle falle videre ned. Med Røkke bak roret er ikke en ny EMI utelukket. Heller motsatt. Når aksjekursen fortsatt er relativt lav kan han, slik jeg ser det, for en billig penge, lett øke eierandelen igjennom en EMI. MEN Røkke er en småaksjonærvennlig fyr og vil garantert tilby en repreasjons EMI hvis dette skjer så bekymret for å bli utvannet er jeg ikke (dermed er en EMI kun positiv). Uansett, REC er ikke lenger er avhengig av å selge Butte. Det er selvfølgelig fortsatt mulig at Røkke selger butte, men da til en vesentlig høyere pris enn hva JUM ville fått. Jeg tror imidlertid at et salg av Butte er utelukket.

Dette fordi 3). Han vil nok eventuelt dele opp selskapet istedet. Selv om Røkke vil kunne få en bedre pris for Butte enn JUM, vil det sannsynligvis være bedre å vente på at effektene fra den generelle oppgangen i semiconductor industrien den siste tiden skal dryppe ned på Butte. I tillegg, hvis Kina og USA kommer til en avtale vil man få en ekstra boost i verdensøkonomien igjen. Som igjen vil være svært positivt for Butte. Jeg tipper at senest i andre halvdel 2020 har vi en årlig-/kvartalsebitda på 60/15 mill USD igjen. Butte ble jo opprinnelig kjøpt av REC på et senere tidspunkt enn ML, er i en annen bransje enn ML, har helt uavhengig rapportering i kvartalsrapportene og en oppdeling vil derfor være naturlig. Skattekravene er vel også rettet mot ML. En oppdeling (og ikke et salg) vil dermed også gi en trygghet mot de som er nervøse for et eventuelt skattekrav. Butte tar med seg lånet på 110 mill USD, mens resten blir på ML (inkl det meste av cash for å holde skuta flytende frem til nye strategier er bestemt). I så fall, hvis vi alle beholder vår eierandel i Butte er bare denne verdien flere ganger høyere enn dagens verdi av REC. Som en bonus: Etter en deling av selskapet kan nok også lånet etter all sannsynlighet refinansieres.

4) Og strategiene for ML? Vel, som en følge av oppdelingen kan Røkke ta over ML 100% (nesten gratis?). Det er her de fremførbare underskuddene sitter. Røkke kan eventuelt skyte inn kapital for å øke til 49% i yulin (eventuelt selge 15% for 50-100 mill USD), samtidig som at han omorganiserer/legger ned/effektiviserer hovedadministrasjonen (-20 mill USD ebita per år og som verdsettes av enkelte analytikere til minus 100 mill USD eller noe i den dur). Uansett, ved en slik endring vil ML overleve mens man vurderer de alternative fremtidsmulighetene, både eventuelle sammenslåinger av fornybarselskaper i akersystemet, starte opp med egen waffer/solar produksjon i samarbeid med andre aktører, eller ulike samarbeidsformer med batteriselskaper. Han kan til og med tvinge igjennom et salg av ML til batteriprodusenter (til en billig penge) med trussel om at hvis ikke så stenges/skrapes ML helt ned. Jeg er rimelig overbevist om at, med så mye som tilsier at silisium blir en del av batterifremtiden, kjøpere vil se verdiene i ML. Hvorfor? Jo, nettopp. Pga de fremførbare underskuddene. En silisium-batteriprodusent vil åpenbart kunne utnytte disse fremførbare underskuddene. Og med på kjøpet får man altså verdens mest effektive og miljøvennlige silisium produksjon. Røkke kan til og med kjøpe en batteriprodusent. Her er det selfølgelig fordelaktig, kanskje til og med avhengig av at skattekravet frafalles/avgjøres. Ved et salg/kjøp til 'riktig pris' vil nok Røkke, eventuelt kjøperen av ML, vite sikkert hva han får. Men jeg tror at Røkke også vil kreve fortgang i denne saken. Det er helt urimelig at en slik sak skal henge over et selskap i så mange år og skape unødvendig usikkerhet. Uten å gå i detalj om tidligere argumentasjon så  mener jeg fortsatt at skattekravet frafalles. I verste fall må det betales 30 mill USD. Som i den store sammenheng er som peanøtter å regne.

En del av dette kan oppfattes spekulativt, men trust me, med et hav av muligheter til å skyte inn den kapitalen som i verste fall trengs har Røkke gjort tidenes sjakktrekk. Nå er det bare om å gjøre for oss andre å sørge for at han ikke får hele kaka alene. Jeg råder forsåvidt ingen til å kjøpe, det må folk vurdere selv, men hva du enn gjør ikke selg! I hvert fall ikke før vi vet hva Røkke planlegger videre.

Og som en bonus ligger en handelsavtale som inkluderer polysil, eventuelt et amerikansk tollfritak for solar som er laget med amerikansk polysil (som garantert også vil føre til et kvantesprang i prisene for amerikansk polysil), eventuelt et naturlig bortfall av den kinesiske tariffene den 20 januar når det uansett må tas en avgjørelse. Da har vi plutselig tidenes luksusproblem foran oss. Batteri eller solar? Slapp av, kjenner jeg Røkke rett får han til begge deler.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.12.2019 kl 19:01 14417

Slapper alltid av. 🍸
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.12.2019 kl 19:44 14246

REC er klare med enorme mengder silisium når batteriprodusentene trenger råmaterialer til de nye batteriene som viser seg og ha 15% bedre rekkevidde ;)
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Celsius
15.12.2019 kl 23:04 13722

Visjonært dette, Morgan. Visjonært - med rette.

Verdien av REC-Røkke kan ikke overvurderes. Investorer - av betydning (og da dreier det seg ikke om baissernicka her på HO) - vet naturligvis dette og kommer til å verdsette REC deretter. Kursen vil gradvis reparere seg selv fra nå, samtidig som Blackrock leter med lys og lykte etter anledning for gjenkjøp av deres 7 millioner shortaksjer og i et visst håp om at det kan skje under 3 kroner som jeg tror de ikke lykkes med.

MEN, når det kommer til JUM derimot, er det først nå vi kjenner fasit på hans - med støtte av TTs - desperate forsøk på å selge Butte. Få forstod hvorfor, og mange feiltolket (tror jeg nå) siktemålet, den gang melding om dette kom sent i oktober. Desperasjonen om å selge Butte, bunnet i JUMs personlige desperasjon for å bli tvangssolgt i REC (som han åpenbart er blitt få dager før PhaseOne). Dette levner JUM liten ære, om noen ære i det hele tatt.

Vel. Nå er REC i ny æra. Det er de som forstår, mot de som aldri forstår.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
kompetansen
15.12.2019 kl 23:24 13617

fin oppsummering MK av mange kjempeinteressante muligheter som åpner seg for REC. Med sine finansielle muskler og industrielle erfaring er Røkke som skapt for å bygge REC( enig i at JUM må ha mye kreditt for sin satsing og store risikovilje ang grønn satsing og slik åpner veien for de som kommer etter) Fremtida for fornybar er gigantisk, trykket fra Madrid vil bare akselrere, batterirevolusjonen m ed silisium i anodene kommer og handelshindringene er endelig på veg bort! Utrolig merkelig kommentar i DN av kommentator Thor Chr. Jensen om Røkkes REC-satsing med overskriften "Årets dummeste investering", hovedpremisset er at Røkke har tatt dette på sparket og ikke vet hva han holder på på med. For noe tøv!! Røkkesystemet jobber ikke sånn , dette er gjennomtenkt og analysert. Røkkesystemet har teft. ( og hadde Jensen lest Fin avisen ville han sett at Røkke og Eriksen sitter til og med sammen med Recsjef Tore Torvund i styret i et av oljeselskapene, har nok vært noen kaffekopper om diverse der) Når Rec-kursen bikker kr 100 utpå neste høst venter vi kommentar fra Jensen med følgende tilbakeskuende tittel "Fjorårets dummeste børskommentar"!
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
MorganKane
16.12.2019 kl 09:09 13178

Når det gjelderJensen så bommer han på masse. Blant annet sammenligner han norske skog med rec. Det er en helt feil sammenligning. Eneste de har felles er at begge er norske. Norske skog kjøpte seg opp i en bransje hvor forbruket av papir var på vei ned. Digitale avviser vokste på bekostning av de gode gamle papiravisene. For rec er situasjonen helt anderledes. Dette er en bransje i sterk vekst og det er markedstilgang som er problemet. I batteri vokser det også opp et helt nytt marked. Det er kanskje riktig at batteri kan sammenlignes med norske skog sitt håp om å bruke trevirke i 3 generasjons biodrivstoff, men husk at norske skog invisterte i paporfabrikker. Disse kunne ikke brukes til noen biodrivstoff produksjon. Det er derfor en dårlig sammenligning. Dessuten tok ikke 3 generasjonsdrivstoff av. For batterier tror jeg det er helt anderledes. Dette kommer til å ta av. Og silisium kommer til å være en viktig bestanddel i batteriene.

Det er det som er feilen med mange av kommentatorene og investorer generelt. De klarer ikke tenke nytt. Same same. Ofte, slik som for fornybarbransjen, så er dette selvoppfyllende profetier. Vi kan skifte til fornybart helt hinsides fort hvis vi faktisk vil, men hvis kommentatorer og de med penger vil tviholde på fossile drivstoff og ikke vil invistere i alternativene (og samfunnet for øvrig ikke gidder å engasjere seg) så blir det ingen overgang.

Fornybar har blitt holdt tilbake i mange mange år, men overgangen kommer nå raskt. Man har, på tross av slike selvgode folk som Jensen, endelig klart å få en holdningsendring. Man har fått folk litt engasjert. Det er tross alt jordas fremtid man snakker om. Ikke bare i Norge, men i de store industrilandene generelt. Og Kina. Du har også folk som Musk som er helt sinnsykt viktige i så måte. Rec og fornybarbransjen med solenergi på topp og den nødvendige batteriproduksjonen som kommer med, er så langt fra norske skog sitt utgangspunkt det er mulig å komme. Greit at det er overproduksjon av polysil, men årsaken er en helt annen. Sol er i sterk vekst og vil spise opp overproduksjonen rask (forhåpentligvis vil man også redusere subsidieringen av kinesisk produksjon eller sikre fair amerikansk markedstilgang på annen måte) , mens papir var i sterk nedgang.

Nå ser også endelig folk som Røkke litt anderledes på saken. Jeg er rimelig overbevist om at Røkke og folkene rundt ham ser litt flere muligheter enn hva Jensen klarer å oppfatte. Jensen fremstår som en person som ikke klarer å forme en eneste ny tanke, men alt, absolutt alt, er det samme gamle. Enig i at overskriften 'årets dummeste invistering' fremstår som årets dummeste overskrift. Dette bare forsterkes når man leser kommentaren. Om Røkke kan ha en plan vurderer ikke Jensen i det hele tatt. Dette til tross for at han tilsynelatende vet at Røkke folka har vurdert oppkjøp i Rec tidligere. Ei heller vurderer han de ulike mulighetene (i kombinasjon med sterk vekst) i fornybar og overgangen til El biler som nå kommer med stormskritt. Eneste tanke er, for å sitere grevinnen og hovmesteren, 'same procedure as last year'. Da blir resultatet deretter.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.12.2019 kl 09:13 13137

Mange fond osv vil følge røkke da de vet hva han er god for. Vi ser allerede at kursen så vidt har begynnt å snu.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.12.2019 kl 09:16 13074

For ikke snakke om Dnb som mer enn dobblet sin beholdning på 6,68.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
MorganKane
17.12.2019 kl 09:02 12586

Som en kuriositet,

Dere skal ikke se bort ifra at Meyer og swedbank (og andre) blir litt mer forsiktige med å bare lesse på med ville teorier og påstander uten å ha litt bedre dokumentasjon på det. For eksempel, jeg tviler på at de vil gjenta påstanden om at Yulin vil ta over siliane markedet. Det er en så drøy påstand at den er helt vill. Problemet med JUM var at han ønsket å fremstå som en gentleman og han ønsket å heve seg over slike påstander. Å kødde med JUM hadde heller ingen kostnad. Røkke derimot... Røkke vil rive opp Meyer med rota og kaste han på dynga. Aker systemet genererer vanvittige verdier for meglerhusene i flere sammenhenger og det koster rett og slett for mye å komme med udokumentare påstander om REC nå. Makta rår! Hvis det er noe som helst ryggrad i Meyer opprettholder han selvfølgelig kursmålet, og spesielt de ville påstandene om at Yulin vil slå som egen medeier konkurs, men Meyer eier nok ingen ryggrad. Blir nok mer stille derifra fremover. I så fall viser det virkelig hvordan det står til med moralen der borte i meglerhusene. Om det er noen som er kjøpt og betalt så er det disse folka. Det er bare å ønske han god jul...
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 09:17 12471

Synes vi allerede ser at både meglerhus og media ønsker å holde seg inne med Røkke. Helt klart andre spilleregler nå enn med JUM.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 09:19 12421

Røkke har begynnt så smått og finte ut shortere/tradere og annet møkk i denne aksjen. De har hatt fritt spillerom alt for lenge. Ingenting som tilsier at denne aksjen prises her nede. Det samme skjedde med Rec når selskapet splittet i RECsol og RECsil. Kursen var sykt lav og vi som så set tjente mye penger. Historien gjentar seg.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 09:25 12330

Helt på sin plass med dine kommentarer, og er helt enig.!
Det blir jo spennende om meglerhusene kommer med reviderte analyser og hva grunnen til en eventuell revisjon i kursmålet er.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
garve
17.12.2019 kl 09:26 12314

Og vi vil regne med at Røkke har en plan med investeringen sin. Det kom nok litt brått på at JUM skulle selge og rask beslutning måtte tas. Tenker Man planlegger som bare det i Aker nå hva man skal få ut av REC. Nyheter om salg av Butte, strategiske samarbeid om batterier, økning av eierandel i Yulin osv. er bare noen av alle triggerne som hver og for seg vil løfte REC etter hvert som de kommer.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 09:33 12226

Bare det å få bort shorterpakket og de stadige negative omtalene blant husene og i media vil løfte kursen betraktelig. For det er fortsatt lite samsvar mellom kurs og det fundamentale IMO. Så får vi håpe at driften av selskapet bedres i de kommende årene.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
garve
17.12.2019 kl 09:35 12169

Hvem i all verden er det som selger REC-aksjer nå? Oppgang på 10 % daglig
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
sologmåne
17.12.2019 kl 09:40 12093

Denne handelen har nok vært på trappene lenge. Får håpe Aker har en langsiktig plan med kjøpet
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 09:40 12083

Røkke kommer aldri til og la shortere/tradere få fritt spillerom så lenge han skal være inne i aksjen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Sydney
17.12.2019 kl 09:42 12036

Sjekket i går. Det er fremdeles short en haug med aksjer.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
17.12.2019 kl 12:47 11705

Nå er kursen 50% opp på en uke. Det hadde vært et perfekt tidspunkt å sette en emisjon slik at alle spekulasjoner om mislighold av lånebetingelser ble ryddet av veien, og vi kan la være å selge Butte. Mulig det er noen som ønsker å presse kursen opp for å få en bedre kurs ved en emisjon.
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Randers
17.12.2019 kl 12:59 11616

MK - " og spesielt de ville påstandene om at Yulin vil slå som egen medeier konkurs".

-Interessant. Hvor står dette å lese - Meyers påstand ? (..jeg antar du mener "slå SIN egen medeier konkurs"..)

Det er teknisk umulig for "Yulin" å slå REC Silicon konkurs.. ..hvis det var dèt han mente
Redigert 21.01.2021 kl 03:46 Du må logge inn for å svare
Celsius
17.12.2019 kl 14:26 11693

Fattigstakkar.

Ditt budskap bærer preg av at du har solgt mye/alt.
Tenk deg om, og dermed være langsiktig fra nå....
Du risikerer at lokomotivet enten har forlatt plattformen og/eller at billettprisen er svært høy.

Emisjons-ordet er dessuten noe som befinner seg lett tilgjengelig i shorternes arsenal. Det er liten grunn til å tro at det er det første Røkke ber styret om, FØR NOE OPPBYGGELIG ER PÅ GANG. Når nettopp det inntrer, er det god grunn til å ønske emisjon velkommen SAMTIDIG som kursen stiger i tillit til nye kluter og ny giv.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
17.12.2019 kl 15:04 11577

Jeg har alltid argumentert for at REC bør kjøre emisjon for å stå sterkere og bidrar gjerne i en slik emisjon selv. Dette er ikke noe jeg sier fordi jeg har redusert posisjonen. Jeg tror også det er mye av grunnen til at kursen stiger, fordi markedet tar inn over seg at Røkke har mulighet til å bidra her. Alternativet er å selge høns i regnvær som var tilfellet under JUMs styre. Mye bedre å beholde Butte, og finansiere ekspansjon på andre måter.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Celsius
17.12.2019 kl 15:16 11494

Godt Fattigstakkar.

Vi har de samme lange horisonter, og det er det som er klokt å innta i REC som trades i en finansverden som (ennå) ikke tar inn over seg verdens største krise, en krise som kanskje blir større enn verdenskrigene til sammen.

REC blir SOLeklar vinner under krisens vekst. Og nå heter styrmannen Kjell Inge Røkke.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Celsius
17.12.2019 kl 15:33 11406

BLACKROCK gjorde ingen inndekning i går mandag.

Er B på kjøper'n i dag, eller i morgen....?
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Celsius
17.12.2019 kl 15:48 11307

Tror Blackrock "håper" på billigere inngang....

Men når gjeninnkjøpet skjer må de gjøre det en og samme dag for ikke å bli avslørt.

Da går kursen trolig inntil 20 % EXTRA.

I morgen, Blackrock... ?
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 16:00 11196

Sikter vi på 20% closing idag? Litt av en utvikling!
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
kongkveite
17.12.2019 kl 16:02 11176

På Dagens kurs er Den fremdeles på billigsalg..hvem selger nå?
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
vase
17.12.2019 kl 16:27 11053

Håper du kom deg inn igjen med trader potten din fattig.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 16:30 11011

Grattis til alle recere i dag vi fortjener dette.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 16:31 10978

Wow.. ble spist. 98K pluss.
God reise videre folkens.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 16:32 10953

https://finansavisen.no/fatv

Hegnar omtaler REC og Røkke i dagens sending. 2:40 ut i sendingen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
OZZY
17.12.2019 kl 16:42 10863

grattis Alle
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 17:31 10643

Dette var mer ment som en optimistisk spøk, men se der.. Julenissen er tidlig ute i år.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Celsius
17.12.2019 kl 18:25 10437

En del små dumpinghandler tidlig på dagen indikerer trang til kursjustering nedover. En slik trang har bare shortere (de som senere MÅ kjøpe tilbake aksjer de først har lånt, og deretter har solgt).

Den eneste gjenværende store shorteren siste 3 måneder er Blackrock, med litt mer enn 7 milljoner REC-aksjer short (dagsverdi ca 25 millioner kroner).

Blackrock må dermed alene kjøpe REC for 25 millioner kroner for å tilfredsstille eierne som har lånt deres aksjer ut.

Tilbakekjøp fra Blackrock må gjøres innenfor en og samme børsdag - om den spres over flerer dager forstår markedet at kursen senere MÅ opp og kursen stiger uforholdsmessig mye ved andre kjøperes spkulative RECkjøp.

Så til HOVEDPOENGET:

Inntil tilbakekjøp fra Blackrock vil det måtte skje et gedigent kursopprykk (trolig mer enn 20 % oppgang)
+
Den dag inndekning HAR skjedd, vil det være få som lenger har behov for å UNDERTRYKKE/NEDJUSTERE kursen i REC

NÅ, må man kjenne sin besøkelsestid og KJØPE KURSRAKETTEN REC som blir en sikker vinner i verdens store klimakrise.

Jeg ser REC i 40 kroner LENGE FØR 2025.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 18:44 10320

Tja, fortsetter dagens oppgang videre, så er vel kursen i 40 en gang i januar 2020. :)
Hadde gledet meg for noen av de shortersvina.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
MorganKane
17.12.2019 kl 19:52 10095

Randy,

Du hørte riktig. Meyer mener i praksis at Yulin vil slå REC konkurs. Hvis Yulin hopper inn og faktisk lykkes med (noe de ikke har noen som helst mulighet til uten hjelp fra REC) å få produsert og solgt noe særlig mer enn 1000 tonn vil silisiumgass vil markedet kræsje fullstendig (siden det totale verdensmarkedet er på 5-6000 tonn). Dette ville i så fall sannsynligvis føre til kroken på døra for REC. Enkelt og greit.

Poenget mitt er at alle som har iq på mer enn 70 forstår at Meyer sine påstander om at det ville være en sinnsykt bra løsning for Yulin å ta vekk inntektsgrunnlaget fullstendig fra sin egen medeier, en medeier som har all knowhow og som Yulin er 100% avhengig av for å lykkes både når det gjelder pv-sil og silianegass, samtidig som de ikke får noen inntekter selv heller fordi markedet kræsjer, er helt riv ruskende gale. Men i en verden hvor det er null moral. Null skrupler. Og null konsekvenser. Så vil slike påstander komme hvis det bare er et ørlite lite snev av mulighet for å tjene penger på det. Nå, med Røkke bak roret, vil imidlertid slike påstander få konsekvenser...
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Shares4fun
17.12.2019 kl 20:15 9974

Ingen grunn til å hovere over JUMs tap, ei heller til å gratulere med oppgang, eller glede seg over at dette er en julegave. Jeg er selvsagt fornøyd med at kursen korrigeres noe for det absurde fallet som er påført aksjen det siste året, men det skulle da bare mangle at dette måtte ta slutt...

Vi er fortsatt ned nær 3 kroner siden nyttår. Det etter at ML omsider er blitt stengt i påvente av bedre tider, med mindre pådrag kostnader enn så lenge. Kanskje største endringen er at handelsavtalen er kommet betydelig nærmere, at hjulene ruller der og kanskje fortere på alternative ben ML-fabrikken kan stå på😊 I tillegg er selskapet endelig kvitt JUM, som IKKE har vært riktig eier eller vært ansvarlig ledelse for selskapet eller dets eiere, og i stedet fått inn mer solid eierskap 😊 Røkke har selvsagt også regnet på verdier i selskapet, og vet at kjøpet kan vise seg å bli en fantastisk investering 💪🍾 I tillegg er vi ett år nærmere fremtiden, som fortsatt ser lysere og lysere ut 😊 Resultat? 40 % reduksjon siden inngangen til 2019...

Misforstå meg rett; vi skal glede oss over oppgangen, men ingen grunn til å feire før vi legger disse nivåene langt bak oss, og klarer å se hvor vi er f.eks. ift historiske kurser 1-2 år tilbake...
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
kronekursen
17.12.2019 kl 20:21 9936

BullX3 funket bra det i noen dager :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
17.12.2019 kl 20:44 9832

«Inntil tilbakekjøp fra Blackrock vil det måtte skje et gedigent kursopprykk (trolig mer enn 20 % oppgang)»

Du får det til å høres ut som om BlackRock (og andre) må kjøpe aksjer over børs. Det stemmer ikke helt. Mye av handelen foregår i dark eller på andre måter, og det er derfor fullt mulig å dekke inn et betydelig antall aksjer uten å flytte kursen så mye som du påstår. Ett alternativ er for eksempel å kontakte trygda og høre om de vil selge resten av det de har igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 20:49 9785

Du har skrevet mine tanker, helt på linje med deg. En kurs på 3,50 er egentlig en katastrofe på bakgrunn av fundamentale selskapsverdier. Kursen er sannsynligvis på under halvparten av en konkursverdi. At man gleder seg over oppgang er ok, men å være i nærheten av fornøyd nede på et ett-sifret nivå er idiotisk. Sannheten er at de fleste sitter med tap, og tapt tid (tid er penger). Kursen bør være langt over 10 kroner relativt raskt, og mye høyere om få måneder.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2019 kl 21:13 9681

Er enig med dere i dette, men aksjen er helt ødelagt teknisk og det er derfor laaaaaangt opp til 10kr. Tror ikke vi ser dette nivået i 2020 med mindre REC får full tilgang til Kina og prisene forsvarer en oppstart av ML. Dessverre ga ikke JUM seg tidlig nok og ødela mye i løpet av den siste tiden sin i selskapet. Det er fort gjort å glemme uke inn og uke ut med daglige nedganger på 5-10% som var tilfellet i høst. Uten at jeg vanker i miljøet og kan bekrefte noe så må det ha vært viden kjent at JUM hadde kniven på strupen. Mange ventet nok kanskje også på at REC skulle bli en øreaksje igjen. Heldigvis for REC sin del så var Røkke interessert. Nå kan dette faktisk bli et norsk industrieventyr og ikke bare en kjapt finansielt sprell. Vi får krysse fingrene.🤞
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare