Tidens sjakktrekk

MorganKane
REC 15.12.2019 kl 18:25 35538

Først; Jeg mener at JUM får ufortjent mye kjeft her på forumet. Etter hva jeg vet har han aldri shortet ut aksjer. Men hvis han hadde gjort det så hadde det også hvert helt greit. Det er slik verden fungerer. Han gjorde et ærlig forsøk og satset fullt og helt på en grønn næring. Før de fleste andre større investorer tok i grønne næringer med ildtang. Det skal han ha skryt for. Det var en handelskrig, en handelskrig som få forutså, som tok knekken på han. Han skal også ha skryt for at han ikke tok med oss alle i dragsuget. Og, til slutt, det er slett ikke sikkert at hadde solgt hvis det kun var en mengde mindre investorer som hadde kjøpt de 64 millioner aksjene hans. Kanskje han kun solgte (til denne prisen) fordi det dreide seg om en kjøper som virkelig kunne ta skuta videre. Slik sett er det trist å se han forlate skuta og ikke oppleve den potensielle oppturen som ligger foran oss.

Når det er sag er jeg utrolig glad på REC sine resterende aksjonærer sine vegne. Det er helt rått mange fordeler med få inn Røkke som hovedaksjonær. Vi snakker om Norges mektigste industrileder med en formue på 35 milliarder kroner vs. JUM som desverre nesten er konkurs. Kort oppsummert er noen av de mest spennende faktorene som følger:

1) Røkke vil selvfølgelig tillate at folk, kortsiktig, presser ned prisen (hvis det er tilfelle), men han har da mulighet til å foreta støttekjøp. Og øke eierandelen sin for en billig penge. Det vil gjøre enhver shorter nervøs, uavhengig av om han/hun mener at REC faktisk er overpriset eller om vedkommende prøver å manipulere prisen. Dette hadde ikke JUM noen som helst mulighet til de siste par årene. Det visste shorterne.

2) Sett i ettertid tror jeg JUM var helt avhengig av å selge Butte. Dette for å skape en buffer mot en mulig ny fremtidig EMI (for JUM var en ny EMI, igjen sett i ettertid, 100% umulig). Dette visste potensielle kjøpere og dermed satt de på gjerdet og bare ventet på st prisen for Butte skulle falle videre ned. Med Røkke bak roret er ikke en ny EMI utelukket. Heller motsatt. Når aksjekursen fortsatt er relativt lav kan han, slik jeg ser det, for en billig penge, lett øke eierandelen igjennom en EMI. MEN Røkke er en småaksjonærvennlig fyr og vil garantert tilby en repreasjons EMI hvis dette skjer så bekymret for å bli utvannet er jeg ikke (dermed er en EMI kun positiv). Uansett, REC er ikke lenger er avhengig av å selge Butte. Det er selvfølgelig fortsatt mulig at Røkke selger butte, men da til en vesentlig høyere pris enn hva JUM ville fått. Jeg tror imidlertid at et salg av Butte er utelukket.

Dette fordi 3). Han vil nok eventuelt dele opp selskapet istedet. Selv om Røkke vil kunne få en bedre pris for Butte enn JUM, vil det sannsynligvis være bedre å vente på at effektene fra den generelle oppgangen i semiconductor industrien den siste tiden skal dryppe ned på Butte. I tillegg, hvis Kina og USA kommer til en avtale vil man få en ekstra boost i verdensøkonomien igjen. Som igjen vil være svært positivt for Butte. Jeg tipper at senest i andre halvdel 2020 har vi en årlig-/kvartalsebitda på 60/15 mill USD igjen. Butte ble jo opprinnelig kjøpt av REC på et senere tidspunkt enn ML, er i en annen bransje enn ML, har helt uavhengig rapportering i kvartalsrapportene og en oppdeling vil derfor være naturlig. Skattekravene er vel også rettet mot ML. En oppdeling (og ikke et salg) vil dermed også gi en trygghet mot de som er nervøse for et eventuelt skattekrav. Butte tar med seg lånet på 110 mill USD, mens resten blir på ML (inkl det meste av cash for å holde skuta flytende frem til nye strategier er bestemt). I så fall, hvis vi alle beholder vår eierandel i Butte er bare denne verdien flere ganger høyere enn dagens verdi av REC. Som en bonus: Etter en deling av selskapet kan nok også lånet etter all sannsynlighet refinansieres.

4) Og strategiene for ML? Vel, som en følge av oppdelingen kan Røkke ta over ML 100% (nesten gratis?). Det er her de fremførbare underskuddene sitter. Røkke kan eventuelt skyte inn kapital for å øke til 49% i yulin (eventuelt selge 15% for 50-100 mill USD), samtidig som at han omorganiserer/legger ned/effektiviserer hovedadministrasjonen (-20 mill USD ebita per år og som verdsettes av enkelte analytikere til minus 100 mill USD eller noe i den dur). Uansett, ved en slik endring vil ML overleve mens man vurderer de alternative fremtidsmulighetene, både eventuelle sammenslåinger av fornybarselskaper i akersystemet, starte opp med egen waffer/solar produksjon i samarbeid med andre aktører, eller ulike samarbeidsformer med batteriselskaper. Han kan til og med tvinge igjennom et salg av ML til batteriprodusenter (til en billig penge) med trussel om at hvis ikke så stenges/skrapes ML helt ned. Jeg er rimelig overbevist om at, med så mye som tilsier at silisium blir en del av batterifremtiden, kjøpere vil se verdiene i ML. Hvorfor? Jo, nettopp. Pga de fremførbare underskuddene. En silisium-batteriprodusent vil åpenbart kunne utnytte disse fremførbare underskuddene. Og med på kjøpet får man altså verdens mest effektive og miljøvennlige silisium produksjon. Røkke kan til og med kjøpe en batteriprodusent. Her er det selfølgelig fordelaktig, kanskje til og med avhengig av at skattekravet frafalles/avgjøres. Ved et salg/kjøp til 'riktig pris' vil nok Røkke, eventuelt kjøperen av ML, vite sikkert hva han får. Men jeg tror at Røkke også vil kreve fortgang i denne saken. Det er helt urimelig at en slik sak skal henge over et selskap i så mange år og skape unødvendig usikkerhet. Uten å gå i detalj om tidligere argumentasjon så  mener jeg fortsatt at skattekravet frafalles. I verste fall må det betales 30 mill USD. Som i den store sammenheng er som peanøtter å regne.

En del av dette kan oppfattes spekulativt, men trust me, med et hav av muligheter til å skyte inn den kapitalen som i verste fall trengs har Røkke gjort tidenes sjakktrekk. Nå er det bare om å gjøre for oss andre å sørge for at han ikke får hele kaka alene. Jeg råder forsåvidt ingen til å kjøpe, det må folk vurdere selv, men hva du enn gjør ikke selg! I hvert fall ikke før vi vet hva Røkke planlegger videre.

Og som en bonus ligger en handelsavtale som inkluderer polysil, eventuelt et amerikansk tollfritak for solar som er laget med amerikansk polysil (som garantert også vil føre til et kvantesprang i prisene for amerikansk polysil), eventuelt et naturlig bortfall av den kinesiske tariffene den 20 januar når det uansett må tas en avgjørelse. Da har vi plutselig tidenes luksusproblem foran oss. Batteri eller solar? Slapp av, kjenner jeg Røkke rett får han til begge deler.
Redigert 21.01.2021 kl 08:02 Du må logge inn for å svare
Celsius
20.12.2019 kl 13:59 2366


50/50......

På et tenkt beløp....

Med påslag av renter på myntens (bak)side.....

Say no more !
fattigstakkar
20.12.2019 kl 13:44 2410

Jeg trålet nettet i går for å finne andre som hadde kommentert dette utfallet, men fant ingen andre enn Meyer og REC selv, så har du linker ser jeg gjerne på dem. Jeg hadde ikke våget å være aksjonær om jeg trodde det var en reell fare for 250musd i skattesmell, så nå som jeg i tillegg er ute tar jeg gjerne imot dokumentasjon på det før jeg vurderer å kjøpe meg inn igjen.
fattigstakkar
20.12.2019 kl 13:39 2427

Ut fra Hermannruds regnestykke er det åpenbart at han regner 50/50 mellom vunnet sak og betaling av 30musd siden kursmålet hans reduseres fra 1,70 til 1,30. Hadde coin flipen dreid seg om 250musd ville kursmålet havnet langt under null.

Men egentlig burde det vært 50 øre og ikke 40 øre reduksjon hvis han regnet 50/50, så akkurat det skjønner jeg ikke. Mulig han har glemt å regne inn rentene.
Redigert 20.12.2019 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Randers
20.12.2019 kl 13:28 2459

Fattig - "Så skremselspropagandaen om 250MUSD bør kunne legges død en gang for alle".

-Skremselspropaganda ?

Er det skremselspropaganda å skrive om faktabasert materiale som angår REC - OG som burde være
interessant for alle ?

Du refererer til en artikkel som viser hvor store utslag man kan forvente avhengig av hvordan saken ender.
Det er interessant. Men jeg ser fra en annen av dine kommentarer at du mener bastant at saken står om
0-30 MUSD. Og ikke 30-250 MUSD.

Så hvordan vet du hva Hermanruds coinflip dreier seg om. (Jeg ser også at han forutsetter et salg av Butte i samme slengen).
..og litt rart er det med Hermans coinflip, for ingen summer er fastslått ennå........

Jeg gidder ikke å begynne å regne på dette. Men Meyer snakker om 250 som worst-case. Da gjør vel Herman
det samme. De er begge ansatt hos SB1 Markets, right ?

----

-Dere andre, som er i glødepluggmodus. La Fattig svare..... ..ikke kom med fjolleriene deres
Celsius
20.12.2019 kl 12:59 2523

Også dette overgår din fatteevne, Risky.

Her er det IKKE FREMSATT FORMELT SKATTEKRAV, til tross for alle år som er gått. Bedømmelsen av et EVENTUELT SKATTEKRAV bør av de som forstår 10 X deg gjøres annerledes enn å flippe mynt 50/50.

Sats på det sikre Risky. Og det er ditt enorme tapsfradrag for feilinvesteringene du gjorde i oljeslamaksjene dine over svært lang tid. Du får fradrag, år etter år, og det er bra for deg.

Tror du det Risky, at REC punger ut milliarder til skattemyndighetene om de fortsatt ikke fremmer krav på 5 øre....?

Da er du også på kollisjonskurs med Rand2ri.
fattigstakkar
20.12.2019 kl 12:54 2536

Jeg har begynt å helle til det samme når det gjelder den kortsiktige kursutviklingen, men jeg er ikke enig med deg når det gjelder skattesaken av den grunn. Det er kun Meyer som har skapt frykt om 250musd og han har ikke kommet opp med noen gode argumenter. Selskapet selv avkrefter det, og jeg har ikke hørt noen andre analytikere som argumenterer for det.

Synes ABs gjennomgang her er fornuftig når det gjelder skattesaken, selv om jeg ikke er enig i alle de andre vurderingene hans:
https://www.shareville.no/aksjer/rec-silicon/kommentarer/meyers-sb1m-analyse-konkurs-og-skattekrav-den-primre-pa-72805941
Redigert 20.12.2019 kl 12:55 Du må logge inn for å svare
rischioso
20.12.2019 kl 12:47 2551

250m/nok eller 0 er vel det riktige og det er 50/50 for at det blir som at det ikke blir så da burde 125m/nok være et holdepunkt .... ;)
Redigert 20.12.2019 kl 12:48 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
20.12.2019 kl 09:58 2666

REC ser definitivt bedre ut teknisk på lang sikt etter den siste oppgangen, så naturlig at investtech snur. Candlestick-anbefalingene til norskbulls er mye mer kortsiktig. Og de har truffet ekstremt bra i det siste.
Slettet bruker
20.12.2019 kl 09:56 2667

Enig med deg i dette Trier. Tror vi vil få se en endring på hvordan selskapet ledes fremover.
Slettet bruker
20.12.2019 kl 09:29 2722

Og investtech dreit seg ut da de la Rec inn på hold-deg-unna-disse-aksjene lista. Men de har tatt ut Rec fra lista i dag.
fattigstakkar
20.12.2019 kl 09:24 2745

Norskbulls solgte i går. De har truffet bra på denne i det siste. Jeg gikk ut i breakeven på den siste inngangen og setter meg på gjerdet og avventer litt.
questi
20.12.2019 kl 08:58 2828

Hvis ikke Røkke selv trår til for REC, så klarer han kanskje å finne en rett komplementær fra Aker-ledelsen til TT :)
TT kan holde på med lede teknisk drift som han er god på, så kan noen andre stå for kommunikasjonen, karismaen, kreativiteten og visjonene :)
Redigert 20.12.2019 kl 08:59 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
20.12.2019 kl 08:55 2838

Har du fått med deg hva diskusjonen gikk på? Jeg påstår ikke at REC har noen garanti for å vinne. Men diskusjonen er ikke om det blir 30 eller 250, men om det blir 30 eller 0.
Slettet bruker
20.12.2019 kl 08:48 2875

Litt upresist kan man kanskje si at i løpet av årets første 6 mnd omtrent lå kursen på rundt 6 kroner, med noen blipper og dipper som skuffelsen over at straffetollen ikke forsvant, håp og skuffelser over handelskonflikten mantrodde skulle bli løst men som ikke ble løst allikevel. Da det ble brudd i handelsforhandlingene fallt man til omkring 5 kroner. Da ble ML stengt, og man reduserte kostnadene. Med stenging av ML, som allikevel ikke hadde kunder, fikk analytikere blod på tann og mente at konkurs er nær forestående, f.eks skattekravet ble igjen dratt fram som argument med fantasisummer. Til tross for et positivt resultat pga Butte klarte analytikerne å skremme mange til å tro at kursen måtte videre ned. Og den gikkk ned og vi var langt nede på 2-tallet. Da kom Messias fra Møre og kursen var på 3-tallet.

Det litt underlige er at selv om ikke så mye har skjedd med REC selv, mener aksjemarkedet noe annet. Kursen er mer enn halvert i løpet av året. Hva har gått skeis egentlig? Jeg tror at mye handler om ledelse og hvordan et selskap klarer å pleie finansmarkedene og sine investorer. Hva slags eiere vil man ha? Jeg tror at ledelsen i REC med stadig syting i årevis om at uten tilgang til Kina er det slutt nesten ble en selvoppfyllende profeti. Det ble også en sovepute for ledelsen. Det var jo ikke deres feil.. Det var Kinas feil.

Slik kan man ikke lede et moderne selskap. Ledelse handler om mer enn å produsere de beste produktene på best mulig måte, det handler også om overbevise både vare- og finansmarkeder at man fortjener livets rett, det handler om å være fleksibel og oppfinnsom. Det har ikke REC gjort, og man lurer på om de har troen på det de driver med. Jeg tror de har troen, men de må overbevise andre om det. Hadde Bjørn Kjos vært sjef i REC hadde han nok for lenge siden kommunisert at batterisaken er i boks. Hva sier REC om dette? Noen har vært på besøk etc... Det blir for defensivt det hele. Selv om TT kjenner Røkke så tror jeg vi trenger nye kluter,

questi
20.12.2019 kl 08:26 2957

Uansett hva REC wafer gjorde for sende å midler til REC ASA så gikk jo også REC ASA samlet sett også med dundrende underskudd og gikk vitterlig konkurs. Etter konkursen og kreditorene hadde hentet sitt, så er det ingen penger igjen, og Spetalen og JUM måtte skyte penger inn i hvert sitt nye selskap (REC Solar & REC Silicon) å få dem til å flyte.

Hvordan kan noen som både 'i sitt foregående liv' og ' i sitt nåværende liv' har hatt negativ inntjening (til tross for at det ble støttet av datterselskap) få skatt? :D

Redigert 20.12.2019 kl 08:39 Du må logge inn for å svare
rischioso
20.12.2019 kl 01:18 3219

Kjenner man historien så er skattekravet slettes ikke pussig ... ;)

Når datterselskapet REC Wafer i en konkurssetting selger betydelige verdier til morsselskapet (REC ASA - seg selv) for en slikk og ingenting så får det gjerne følger - i dette tilfellet så ble det skattekrav ...

Selv ikke Usain Bolt hadde klart å løpe fra skatteinnkreveren - langt mindre er det å forvente at TT & Co skulle klare det.. ;)

https://www.nrk.no/telemark/rec-konkursen-blant-norges-dyreste-1.11990321
Redigert 20.12.2019 kl 01:31 Du må logge inn for å svare
questi
20.12.2019 kl 00:36 3268

Litt sånn som slår meg som pussig....
Hvordan er det rett og rimelig at REC må betale skatt på flere milliarder .. når de aldri noen sinne har gått med overskudd? :)
Redigert 20.12.2019 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
questi
20.12.2019 kl 00:01 2506

Akkurat som at Equinor har et argument om at deres oljeproduksjon er renere enn kull og andre oljer..
Så kommer Equinor til å bruke argumentet om at deres solarprodukter (Scatec + Norwegian Crystal + REC) kommer fra en produksjon som er renere enn andres.
Equinor skal ha sol og vind.. og alle deler av kjeden.

De kommer til å lobbye i EU, USA og Australia (der de mest lukrative markedene er) om at deres produkter bør få fortrinnsrett foran feks Kina.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
rischioso
19.12.2019 kl 23:44 2525

RE - Det er åpenbart at selskapet bestrider hele skattekravet og at 26MUSD + renter er beløpet REC forventer å måtte betale HVIS de taper skattesaken.

* Så kjekt - da er vel en rettsak egentlig unødvendig når partene på forhånd kjenner til dommen - i noens verden virker det å være en sannhet ... ;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.12.2019 kl 23:31 2559

Synd at Meyer ikke debatterer her inne, fattig. Tror han ville kjørt over deg noe fryktelig. Nå har nemi skreket sine innlegg i månedsvis. Det er rart du tør å avvise skattekrav på 2,2 mrd sånn uten videre. Det virker jo rimelig at Rec må betale siden Rec er verdt nesten 0,8 mrd. Nei, ass. Solar går i dass og scatec lykkes. Rart nemi ikke har kastet seg på grafen bølgen? Det er sikkert fordi gan ikke tror det er noen fremtid for batterier, heller. Men en eller annen gang, nemi og Meyer, er jeg sikker på at bølgekraft kommer til å slå gjennom. Leste det på side 51 i en eller annen forskningsrapport fra juni i 2009 som jeg fant på biblioteket på Blindern.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
19.12.2019 kl 22:34 2674

Her er børsmeldingen hvor REC presenterte sitt syn på skattesaken. Det er åpenbart at selskapet bestrider hele skattekravet og at 26MUSD + renter er beløpet REC forventer å måtte betale HVIS de taper skattesaken.

https://www.recsilicon.com/media/newsroom/newshandler/?type=globenewswire&feed=%2fnews-release%2f2017%2f07%2f12%2f1042818%2f0%2fen%2fREC-Silicon-Reassessment-of-Income-Taxes.html%3fprint%3d1

Det samme har TT understreket på flere av kvartalspresentasjonene.

Hermannrud sier følgene:

"Trekker men fra gjeld, nedstengningskostnader og cash burn fra Moses Lake og andre forpliktelser, for så å legge til kontanter og andre eiendeler, så kommer meglerhuset frem til en verdi på 1,7 kroner per aksje gitt at skattekravet faller bort. Når skattekravet riskes som en coin flip (50/50), så kommer Hermanrud & co frem til en verdi på 1,3 kroner per aksje, så fremt Butte selges for 300 millioner dollar."
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2019/11/14/7472336/hermanrud-and-amp-co-om-rec-far-forventet-pris-for-butte-bor-aksjen-halvere-seg

Så skremselspropagandaen om 250MUSD bør kunne legges død en gang for alle.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 21:34 2784

Nemis

Før du ytrer mer, gjør jeg deg oppmerksom på at Ulltveit-Moe har solgt hele sin RECportefølje.
(Husker ikke akkerat navnet på kjøpern nå i farta, men kommer tilbake på det....)
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
nemi's
19.12.2019 kl 21:29 2803

Du må høre hva selskapet sier. Som Tore Tafatt og CFO sa i forrige måned, så er ikke semi-produksjon core business. Og handelskrigen med lave semi-marginer oppgis som grunn for at Butte skal selges. Og selskapet er forberedt på å akseptere en lavere pris nå enn da Butte ikke ble solgt i 2018. CFO sa til pv-tech at et salg kan bli gjennomført nå rundt årsskiftet.

REC har bevisst publisert i bransjemedia, og vært usedvanlig opplysende. TT sier at de selger gjerne til en batteriprodusent, ikke-kinesisk vel å merke. Styret har bestemt at det kun er FBR salg i Kina som er fremtiden fra US. Siden ROW ikke finnes. Og som dere vet klarer verden seg fint uten REC's solar polysil i dag.

Det er REC's styre som bestemmer, skjønner dere. Eller mest trolig ikke. Og jeg forteller dere her igjen siste nytt fra selskapet. TT sier REC kunne fått til noe rundt silangass og batterier om et par år, kanskje. Men REC drives med driftstap, og må prioritere sine store gjeldsforpliktelser, sier både CFO og TT. Og det er jo klart. Det høres ut som dere tror Aker vil sponse drifststap, og semi-produksjon til LCD-skjermer i østen de nærmeste årene fordi Røkke plutselig har fått dilla på elektronikk som core business.

Vi venter på nyheter om det snart foreliggende Butte-salget. For det sier REC. Og styret vet best, regn med det.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 21:26 2820

Du har visst ikke fatteevne, Risky 🙃 Oljegassgift ?

Gjør som Røkke og kjøp REC. Røkke har så vidt begynt 🙂 Du får jo kroner på konto St.Hans om ikke annet.

Spørsmålet til deg var altså:

Tror du REC vil overføre penger ala 30 USDM til skattemyndighetene dersom skattemyndighetene ikke fremmer krav om det ?
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
rischioso
19.12.2019 kl 21:21 2842

Ja, men det tar litt tid før kursen er nede på 1,3nok, men til 2,5nok går det nok raskere - tror du ikke?

Ser man dette i sammenheng at ny storinvestor kjøer for 1,3, mens andre virker å ha vært glade for å kjøpe til det dobbelte og neste 3 dobbelte før man tok til vettet og begynte å lempe ut.

... og akkurat det har nettopp startet ...;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 21:17 2857

Dette spørsmålet fixa du faktisk, Risky.

Bare å gjøre som REC-Røkke.

Ikke mer komplisert enn det.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
rischioso
19.12.2019 kl 21:11 2874

Røkke virket ikke like sikker som deg og betalte knappe 1,3nok pr aksje for bare dager siden noe JUM godtok nettopp fordi et uavklart skattekrav av en slik størrelse er å anse som et høyst mulig lik i skapet - ikke mer komplisert enn det ... ;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 20:53 2935

Et kvarters betenkningstid skulle man tro var tilstrekkelig selv for Risky. Tatt i betraktning at han har 50 % mulighet til å svare rett på dette ja/nei-spørsmålet.

Men så lenge det er 2 mulige svaralternativer, står han nok fast i oljeslamgjørma si som sikrer skattetapskroner på kontoen St.Hans. Fenomenet heter visstnok handlingslammelse, og som stammer fra fossiltiden.

Svaret på ja/nei-spørsmålet som verken Rand2ri eller Risky klarte å håndtere, er...
nei.

REC kommer aldri til å betale noe skattekrav dersom skattemyndighetene ikke fremsetter krav om det 🙂

Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.12.2019 kl 20:50 2948

Noen tror fremdeles at polysil blir særdeles viktig med tanke på solarsatsningen som skjer og må skje. Enkelte tror også at halvleder industrien vil slite hvis de ikke får tilstrekkelig polysil og Silane gass. Det værste er kanskje at det også finnes en del mennesker som virkelig tror at det vil komme en batteri revolusjon hvor polysil og Silangass blir brukt på batteriets anoder. Det høres jo helt utrolig ut? Ikke sant rand, nemi, Meyer og siri? Det må da være mer sannsynlig at Rec må betale 2,2 mrd i ekstraskatt, ikke sant? Nei, det kan da ikke stemme at polysil har en fremtid? Nei, Rec er jo utestengt fra Kina. De må betale 2,2 mrd i ekstraskatt ikke sant. Vi ses på 0,25,- Rec må da konk. Det er vel ingen som bruker halvledere lenger. Nei, Rec går konk. Nei, silisium er dumt, har mye mer tro på scatec. Skal forresten ikke se bort fra at bølgekraft vil utkonkurrere sol. Har dere forresten hørt om grafen? Silisium har ingenting å stille opp mot grafen. Grafen er fremtiden. TT er gammel. Rec er snart konk. Snart må de betale 2,2 mrd, visste dere ikke det? Se på side 77 i årsrapporten fra 2018. Yulin andelen er verdt 15 MNOK, så det så. Skjønner dere eller, det står på side 77.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.12.2019 kl 20:48 2952

Røkke og Equinor posisjonerer seg for kraftig vekst innennsokenergi! :-)
.....
Equinor har kjøpt 6,5 millioner nye aksjer i Scatec Solar
Equinor øker sin eierandel i Scatec Solar til over 15 prosent.


ØKER: Equinor øker eksponeringen i solenergiselskapet Scatec Solar. På bildet: Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor.
FOTO: EQUINOR
ENERGI
NJÅL EIVIND KLEIVEN
Publ. 19:36 - 19.12.19 | Oppd. 19:53

ANNONSE
I en pressemelding fra Equinor går det frem at selskapet har kjøpt 6,5 millioner aksjer i Scatec Solar, tilsvarende 5,2 prosent av de utestående aksjene i selskapet.
Aksjene ble kjøpt til kurs 116 kroner, og energiselskapet la dermed 754 millioner kroner på bordet for aksjene.
Kjøpskursen impliserer en premie på dagens sluttkurs på om lag fem prosent, men er på samme nivå som aksjeemisjonen i september.
Etter transaksjonen eier Equinor snaue 19 millioner aksjer i solenergiselskaept, tilsvarende 15,2 prosent av den utestående aksjekapitalen.
«Gjennom dette kjøpet av flere aksjer i Scatec Solar, øker Equinor eksponeringen mot den raskt voksende solenergisektoren. Siden vi kjøpte en andel på 10 prosent for et år tilbake, har vi fortsatt å jobbe effektivt med ledelsen i Scatec. Vi utnytter nå muligheten til å øke eierandelen i selskapet som presterer på et svært høyt nivå», sier Pål Eitrheim, konserndirektør for New Energy Solutions i Equinor.
I pressemeldingen skriver Equinor at den globale solenergisektoren har vokst med om lag 50 prosent hvert år de siste 10 årene. Det ventes at solenergi vil være en viktig kilde til fornybar energi fremover med høy vekst.
Equinor aksjen handler opp 0,91 prosent til 19,41 dollar i New York.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 20:31 2985

Takk til all omsorg fra deg Risky, til tross for at alle dine ben og armer sitter fast i oljeslamgjørma.

Si meg, ettersom Rand2ri jo er fullstendig døv på alle 4 ørene...

Tror også du REC vil betale et skattkrav på 32 USDM selv om det aldri skulle bli satt fram av skattemyndighetene?

Jeg skal gi deg Risky, slik jeg alle ganger ga Rand2ri, det alternativ at dette er et ENTEN ja, ELLER nei, spørsmål.

Spent på svar 🙃
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
dno corelli
19.12.2019 kl 20:26 3002

Ser equinor betaler seg opp i scatec solar, de verdsetter selskapet til 15 mrd, det er vel ikke ståa med REC, selv om det burde stått i denne verdien. Nå er nå de ikke i samme segment imnenfor solceller, men det viser nå at det er mulig å tjene penger da i leddene.
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
rischioso
19.12.2019 kl 20:25 3016

For andre fremstår det heller som virkelighetsfraværende tvangstanker, men for all del - stå på, det vil nok komme godt med i den nedadgående heiskjøringen fremover ... ;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 20:20 3023

Rand2ri

I så henseende betrakter jeg jo deg som simpelthen forbilledlig....

Ren og rak tale, alltid sammenhengende, og uten emosjoner....

🎄
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Randers
19.12.2019 kl 20:13 3047

Celsi, du er veldig rar. Såpass snål at normal kommunikasjon blir rimelig fraværende.

Det henger jo ikke sammen lengre det du skriver. Det er bare ord plassert i en rekkefølge
i håp om at noe (kanskje) blir (nesten) fornuftig - sett fra din egen krakk


Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 20:01 3088

Hehehe

Det vet du alt om, Risky

Jeg lytter, og (av noen) lærer 😁
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
rischioso
19.12.2019 kl 19:52 3116

Da kom svaret på hvordan du var kommet frem til skattekravet og oljeslamaksjene mine går så de suser de noe de fleste kjenner til om de ikke bare er opptatt med å beregne skattekrav ....

Aldri lurt å forelske seg i en aksje - kjærlighetgjengivelsen blir gjerne ikke den man håpte på ... ;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
19.12.2019 kl 19:03 3191

Risky, ditt bet ja....

Du har vel tapt ca 95 % av kapitalen din på oljeslamaksjene dine. Ja, de oljeslamaksjene av aller verste sort (på alle mulige regnemåter).

Artig at du etter dette har trang for å brette ut for all verden at du skal BETALE GEVINSTSKATT med glede 😁

Det er nok den gedigne SKATTELETTEN som du kan glede deg til når St.Hanstiden endelig kommer 😜
Redigert 21.01.2021 kl 07:33 Du må logge inn for å svare