NEL - Full pott - verdenserobring

EBITDA
NEL 29.06.2018 kl 20:22 19582

Nel har nå fått en kontrakt som overgår det de aller fleste hadde vurdert sannsynlig lenge før det de fleste mente var mulig tidspunkt.

Ordren er for 112 stasjoner a 4 tonn pr. døgn, over tid skal Nikola ha 700 stasjoner med 12 tonn pr. døgn. Her er det bare gange opp.

NEL er det nye Tomra!!!

Nel har nå oppfylt det som markedet har vært skeptisk til ikke skulle materialisere seg.

Det har nå California med Shell, USA med Nikola, Sør Korea i samarbeid med myndighetene og Hyundai.

De har under etablering verdens største fabrikk for elektrolysører og gjennomført det de trenger av emisjoner på overskuelig fremtid.

Det er nå duket for å motta ordre fra andre prosjekter også.


Hva mer kan en ønske seg? Nel har nå gjort og fått det markedet har ventet på, og fortsatt prises Nel til halvparten av sammenlignbare konkurrenter.

Om Nel noen gang skal opp i minst 5 bør det skje nå, det er absolutt fortjent, dette er jo bare starten. At det går noe tid før effektene kommer regnskapsmessig, er jo virkelig ikke verdt 50% rabatt. Her kommer det løpende nye ordre.


Tenk også hvilke service, vedlikehold og reservedels kontrakter som vil rulle fast til evig tid.....


Dette er allerede kjempestort, Nel blir garantert et stort industrieventyr. Det er galskap å selge på dagens kurser!!!!
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Selfolgelig er det insider. Sitter folk Fra proton i ledelsen, så de kan se allting. Mulig nel har en rar definition på insider, men det er helt klart insidersalg enligt gjellende praxis.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
really
02.07.2018 kl 07:48 8770

Selv om folkene kom fra proton så jobber de hos NEL nå. Det er ikke automatikk i at de lekker som en sil, selv om det er ikke er usannsynlig. En annen sak er at Proton har vel folk i styret.
Og det er ikke proton delen som er kritisk ser det ut til, det er elektrolyse delen. Men at en som selger en virksomhet ønsker cash og ikke vil ha alt i en høyrisikobedrift er vel åpenbart. Og at de valgte å la 23 mill aksjer sto til nyttår er jo faktisk et uttrykk for at de tror på bedriften i det korte bildet. De kunne solgt de i dag.

En annen sak er at NEL gambler på at det blir noe av kontrakten med Nicola. Det er ikke opplagt, men med de samarbeidspartnerne Nicola har er det sannsynlig. Men detter langt frem. NEL begynner ikke å levere før 2020 og det betyr at det neppe skal leveres biler før tidligst i slutten av 20. For folk fra bilbransjen fremstår det ikke som Nicola har særlig god tid. Det er mye som skal være på plass på kort tid. Er for eksempel typegodkjenning på plass? Hva med regelverket i delstatene, er det noe som kan stikke kjepper i hjulene for brenselcelle biler? Og leverandørene skal samkjøres med en kvalitet som gir driftssikre biler.

Den fallback NEL har er at fabrikken de bygger kan brukes til å bygge for andre kunder. Men de sier fabrikken skal være (hel)automatisert. Det kan bety at den i noen grad er skreddersydd for produksjonen til nicola. Men mest sannsynlig er den bygget for produksjon av elektrolyseanlegg av en bestemt størrelse (2 MV) som er en størrelse som er anvendbarogså for andre kunder.

Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
Framtia
02.07.2018 kl 08:26 8603

Beklager, men her tar du helt feil! Du mener med andre ord at Nel hadde vært historie uten Nikola kontrakten??...Da sier jeg ikke at denne kontrakten ikke er viktig! Nel jakter nye markeder og da er alle relasjoner viktige...Nel og Nikola er selvfølgelig gjensidig avhengige av hverandre på nåværende tidspunkt...
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
AksjeRik
02.07.2018 kl 08:29 8642


Bare det at Nikola har valgt Nel sier utrolig mye , andre vil også veldge Nel fremover uten tvil.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
gunlove
02.07.2018 kl 09:05 8409

Lord B, så for deg er det bare problemer og idiotisk at Nel har fått den største kontrakten i historien fra Nikola. Du klarer altså ikke å dra frem noe positivt? Tror du Nel var det eneste hydrogenselskapet som kjempet om denne kontrakten? Siden det var Nel så var det kanskje det verste som kunne skje? Hvorfor bryr du deg da, hvorfor skriver du på Nel tråder overhodet? Det finnes mye informasjon om Nel og hydrogen andre plasser enn dette forumet. Omtrent alle er positive til dette, utenom de to oraklene lord b og hildur, jeeezzeeezz
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Hvor i hel..... blir det av himmelferden
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Re gunlove

Er enig i at dette blir å male bredt med helt svart pensel. Klart at Nikola kontrakten er ekstremt viktig for NEL. Når det er sagt har Lord B et poeng i at det er stor risiko forbundet med å ha Nikola som eneste store kunde. Ja, de leverer slengere her og der, men som stadige emisjoner viser klarer de pr. nå ikke å leve av dette volumet.

Risiko utfordringene til NEL er fire delt slik jeg ser det;
1 Nikola som eneste store og vikte kunde gir stor risiko for kjøper makt (les dårlige marginer til NEL)
2 Nikola har et rykte som ikke er av de beste med tanke på gjennomføring. Jo lenger det drøyer før ting materialiserer seg med tanke på fabrikk lokasjoner, type godkjenninger osv, desto mer usikkerhet skapes.
3 For lav ordreinngang generelt sett som gjør at NEL ikke kan leve av dagens omsetning.
4 Lange ledetider på ordren til Nikola som gjør at det drøyer før NEL får inntekter (forutsatt at de ikke får noe upfront, underveis før levering etc. som jeg ikke har hørt noe om at de får).

Vi vet alle at ordreinngangen til NEL bortsett fra Nikola kontrakten har vært omtrent svarte natta. Til og med mye dårligere enn 1H i fjor, hvis vi da ser bort fra Nikola. Det er ikke bra. 2018 skulle liksom være hydrogen sitt år. Også urovekkende at de måtte trekke seg fra H2V kontrakten. Det forteller meg at ting ikke går så fort som man ønsker likevel.

Dermed gjenstår Nikola. Jeg anser denne kontrakten (og da at det blir noe av denne leveransen) omtrent som make or break for NEL. Uten denne er det faktisk ikke usannsynlig at de blir enten kroken på døra eller at de blir kjøpt opp for knapper og glansbilder av en av de større aktørene i markedet. Jeg håper på det første da vi har alt for lite industri eventyr i Norge.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
gunlove
02.07.2018 kl 10:23 7960

Selvsagt er det risiko, som jeg har skrevet før vil det alltid være risiko når man kjøper aksjer i børsnoterte selskap. Uten noe risiko vil man heller ikke kunne få avkastning. Jeg bruker som regel ikke tid på skribenter som er kronisk negativ, bare se på logg. De dukker alltid opp på forskjellige tråder for å spre negativitet, de skal ofte fremstå som om de er de smarte og alle andre er det motsatte. Legg også merke til at slike skribenter ofte legger inn RT kurs når den er på det laveste i løpet av dagen, men aldri når den er på det høyeste. Ikke at kurs fra time til time, dag til dag er det man bør fokusere på i Nel, men det sier mye om de skribentene som gjør det.

Det man må spørre seg angående kontrakten med Nikola er om man heller ville stått utenfor og sett på at et annet hydrogenselskap fikk den istedet. Jeg vet at jeg hadde blitt utrolig skuffet hvis det hadde skjedd og hvordan hadde Nel sett ut da? Jeg foretrekker at Nel fikk kontrakten og er heller ikke overrasket over at de fikk den. For nevnte skribenter er det selvsagt negativt, for vær sikker på en ting, ingenting av det Nel gjør vil være positivt i slike personers øyne. Ikke mer tid på slike skribenter nå fra min side.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
mozel
02.07.2018 kl 10:28 7917

At enkelte totalt ser bort fra risiko, er ikke ukjent på HO. Kontrakten er kjempe, men den er med et selskap som ikke har et ferdig
utviklet produkt. Det innebærer risiko for NEL, det er årsaken til at denne begeistringen ikke deles med proffe investorer. Vi må nok
få kontrakter fra andre kunder det neste året skal dette kunne fortsette uten nye emisjoner. Kapasitet vil de ha både på fyllstasjoner og elektrolyse enheter.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Løkke skal svare på spørsmål rundt avtalen kl 0900 i morgen på AX Exposure på FB.

https://www.facebook.com/AXExposure/
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Gteier vi å holde oss på 3 tallet tro. Ser jo ikke bra ut. Frykten må være om NEL har redusert prisen så mye at de faktisk ikke tjener penger. Det er vel det investorer frykter. Og det er kanskje noe i det .
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

På en mørkerød børs er NEL i pluss, ser da ikke såååå galt ut. Løkke kommenterer avtalen senere i dag. :)

Jeg følger 30 aksjer og NEL er blant få som har blå tall.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 11:52 5917

Håper Løkke kan belyse hvordan kontrakten med Nikola vil påvirke evnen til å håndtere andre større kontrakter. Som han har nevnt tidligere, nye emisjoner er ikke utelukket og "vi får se hvilke sprell vi finner på". Det etterlater en stemning om at de er på bristepunktet kapasitetsmessig. Og må ta sjangser for å imøtekomme andre større bestillinger. Hvordan ser potensielle kunder og større investorer på en slik uttalelse? Oppskalering av produksjonen for å kunne gå Nikolas bestilling i møte gir kundene billigere produkter på sikt. Som burde øke interessen. Jeg tror ikke NEL trenger å prise seg så lavt at de de sliter med inntektene. Overbevist om at storskalaproduskjonen vil gi de fordeler de trenger for å være konkurransedyktige.

Spørsmålet er hvor raskt de kan få det gamle bygget opp og gå til tipp topp moderne automatisert produksjonslinje.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 12:00 5886

Sant eco. Positivt driv i Nel-aksjen tross alt som skjer rundt om i verden.

Kuriosa og helkonspiratorisk: Siri Kalvig nevnte Nikola Tesla som en av to store forbilder:) Er jo lov å håpe det var et hint hahaha :-D
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
laazarus
02.07.2018 kl 12:07 5853

Om de får opp kostnadseffektiviteten er det vel ikke noen grunn til at de ikke skal tjene penger, selv om prisen senkes
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 12:15 5807

Husk løkke har lovet minst ett kvartal i pluss i 2018. Priser seg nok med den marginen de trenger.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
NEL20
02.07.2018 kl 12:22 5774

Her var det mye svartmaling og konklusjoner basert på dårlig/feil grunnlag.

Nel har fått en fantastisk avtale
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 12:51 5688

NEL20,
Enig, Nel har fått til en fantastisk og historisk avtale med Nikola, det er det ingen som helst tvil om.
Emisjon ifbm. storkontrakt er gjennomført og Nel er nå rustet finansielt til å håndtere både denne kontrakten og mest sannsynlig andre større oppgaver som ligger foran.
H2V, Korea og Kina er store potensielle triggere i tillegg til California.
Det er bare å klamre seg fast, for det vil skje mye i Nel framover!
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
NEL20
02.07.2018 kl 13:30 5578

Kursen nå fremstår latterlig. Knapt gått opp siden avtalen med Nikola, en avtale som er på 2-4x NELs børsverdi.
Og det er jo ikke sånn at dette er alt som kan komme fra Nikola, det er vel heller bare for en start å regne.
Neste steg er...
* flere stasjoner ( avtalen torsdag var på 10-20 % av totalt antall Nikola skal bygge ut )
* økt kapasitet på allerede etablerte stasjoner (starter med 8 tonn, men skal opp til 32 på endel)
* inntekter fra drifts og vedlikeholds avtale på stasjonene
* et Nikola som etter hvert kommer til å jobbe mot etablering av store hydrogen-nettverk i andre verdensdeler.

Rundt årsskiftet begynner de første Nikola lastebilene å trille på amerikanske veier. Trevor har selv lovet et betydelig PR-stunt når det skjer.
Det vil gi en boost for Nikola, og samtidig innebære et betydelig fokus mot NEL som selskapets viktigste underleverandør.
Før det kan vi oppleve betydelige kontrakter fra Sør-Korea, JIVE bussnettverk i Europa, at H2V hoster opp penger til 900 mill for to P2G-anlegg og div andre mindre avtaler.

Hvis man var Shell, equinor osv så vil NEL fremstå som en diamant de kan kjøpe for vekslepenger. Derfor skal kursen _langt_ opp fra dagens nivå.
At kursen ikke er høyere enn rundt 3,2 mener jeg helt og holdent at folk ikke kjenner sin besøkelsestid.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
Funderer
02.07.2018 kl 13:32 5560

Ligger på kjøp kr 3,00 , men den skal vel ikke dit i dag .
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
AksjeRik
02.07.2018 kl 13:33 5554

Folka et overnærvøse, selger når alle andre selger og kjøper når alle andre kjøper. Hva med å se litt på det fundamentale???
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
Crom
02.07.2018 kl 13:54 5493

Ja, dette begynner å bli for dumt til det kjedsomme.

NEL har nå 1/6 av selskapsverdien i fri kapital, de har ingen gjeld og en ordrebok som overstiger selskapsverdien med god margin.
Selskapet har videre planer om å vokse kraftig med opp til over en 8-dobling av produksjonskapasiteten på Notodden.
I tillegg står et større antall mulige kontraktstriggere i kø: H2V, stasjoner i Korea, pilotanlegg stålindustrien, bussnettverk, stasjoner i USA, stasjoner i Tyskland, produksjonsanlegg fra solkraft, Fredericia anlegget, osv.

Det som muligens hindrer kursøkningen nå er den akkurat gjennomførte emisjonen hvor psykologien er at en skal ned til emisjonskurs, samt uttalelsen fra Løkke om at hvorvidt kapitalbeholdningen var solid avhang av hvilke sprell de fant på videre, noe som markedet tolker som mulighet for flere emisjoner. Likevel burde man se forskjell på emisjoner for vekst og emisjoner for å dekke gjeld og driftskostnader. Her snakker vi om emisjoner for vekst.
En annen negativ vinkling er at det vil ta noe tid å installere ny produksjonslinje på Notodden, men det er ikke til å komme utenom i et vekstselskap som ekspanderer virksomheten.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
ulla
02.07.2018 kl 13:58 5478

Hvis denne kontrakten er så fantastisk som det her skrives så er NEL oppkjøpt innen kort tid!
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
ulla
02.07.2018 kl 13:58 5476

Hvis denne kontrakten er så fantastisk som det her skrives så er NEL oppkjøpt innen kort tid!
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Ganske fantastisk at noen får hentet aksjer ned mot emi-kurs nå når investorer med peil flokket seg til selskapet la inn 281 mill på 3,12 på svært kort tid.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
kreinh
02.07.2018 kl 14:19 5405

Crom, jeg kunne ikke ha skrevet det bedre selv! Ecotricity; jeg har de samme tankene....
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Til alle dere bablehuer som ikke vil ta risiko: Sett pengene i banken. Risikoen er jo hele konseptet med børsaksjer:) For oss som tåler litt spenning er det bare å sope til seg for i løpet av tidlig høst står denne hvert fall over 4 kroner.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Når er emisjonsaksjene synlig i markedet?
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 15:35 5164

Nel er en hard aksje rent psykologisk. Da man aldri vet hva ledelsen finner på. Spennede å se i morgen om Løkke klarer å snakke kursen videre ned.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Oppgjørsdag for handel 28/7 er 2/7. Hjemmesiden oppdaterer vel dette i morgen.

Kanskje en melding etter børs idag hvis Løkke skal ha noe nytt på nettet imorgen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 16:01 5069

Det hadde vært topp om han bjudar på i eftas. Kan ellers bli noe ensporet opplegg i morgen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

"Til alle dere bablehuer som ikke vil ta risiko: Sett pengene i banken."

Det er noen som starter egen bedrift og forventer omsetning og fortjeneste fordi de har funnet på et fint firmanavn.
De vil gjerne at investering i f.eks. NEL skal gi utbytte etter 24 timer.
Og forbanner "ledelsen" fordi de ikke tar markedet innen to døgn, enda de har kjøpt aksjer.

Antagelig er det de samme som "forbanna Spetalen fordi han tok gevinst for fort"
Slik går no dagan.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
Lord B
02.07.2018 kl 18:37 4691

Vurderer å kjøpe NEL på et senere tidspunkt. Risikoen nå er skyhøy og jeg har ingen penger å tape. Skriver ikke for å være negativ, men veksler meninger om at alt kanskje ikke er rosenrødt slik mange av NEL aksjonærene mener tilstanden til selskapet er nå.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
Nikko
02.07.2018 kl 18:46 4666

Enda et orakel.
Herregud, nå håper jeg virkelig at de kan konsentrere seg om noe de kanskje har greie på.
Ta dine analyser med deg og gi oss nå fred her på Nel-trådene
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

Anallysene til småsparerne er grundig og Totalt meningsløs?????
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
dotcom
02.07.2018 kl 19:00 4604

Kan du forklare nøyaktig hva du mener med at risikoen nå er skyhøy, og er den høyere enn den var for to uker siden, for en måned siden, for et år siden? Og når blir den lavere, om to uker, to måneder, to år? Du sier at du ønsker å utveksle meninger men svartmaler nå situasjonen og insinuerer at "mange" som er inne tror fremtiden er rosenrød. Spar meg, det blir ikke mindre baising av at du "bare" insinuerer. ;)
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
Nikko
02.07.2018 kl 19:01 4601

Hehe. Anallyser. Det var det riktige ordet for dette :-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare

"Risikoen nå er skyhøy og jeg har ingen penger å tape"

Det er ingen som har "penger å tape".
Og å sette i gang bedrifter, spesielt inne nye områder, er alltid risikofylt.
Hvis det ikke var det, med fortjeneste innen mulighet, ville fru Hansen gjort det. "Det er ingentingå tape , hvorfor ikke ". ;-)

De som ikke ser at dette er stort, eller et stort fall hvis det går galt, har ingenting på børsen å gjøre.
Da er banken det rette.

Har lokal forurensningen vært et problem i tiår etter tiår?
Kan (kun ) batteri-elektrisk greie dette problemet , og det nye skiftet alene?
Vil hydrogen ha betydning innenfor tung-transport og industri i årene framover?

Orkla ( matvarebransjen) og banken kan være et godt alternativ.
Ale MÅ ikke investere i ny industri.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare
02.07.2018 kl 19:04 4583

Lord B,
Det du sier med at risikoen nå er høyere enn noen gang faller på sin egen urimelighet.
Skal du først fremme slike påstander burde argumentasjon være et absolutt minimum.
Redigert 21.01.2021 kl 03:29 Du må logge inn for å svare