Rec Silicon Pareto: kursmål senkes til rundt 0,8 kroner pr aksje

Slettet bruker
REC 02.07.2018 kl 20:42 16072

Ja ja ja - det måtte komme Pareto senker Rec Silicon kursmål til rundt 0,8 kroner pr aksje og vi endte på kr 0.7640 i dag, ned -16.59 prosent.

Kopi under av denne omtalen:

"Rec Silicon meldte mandag at selskapet vil redusere produksjonen ved Moses Lake-anlegget til 25 prosent av kapasiteten, og vil også redusere bemanningen der med nær 40 prosent, tilsvarende rundt 100 personer. Selskapet senket samtidig guidingen for FBR-produksjon i andre kvartal til 2.040 MT, tilsvarende 240 MT under guidingen som ble gitt 26 april 2018.

Pareto skriver at oppsigelsene peker mot en reduksjon i estimert ebitda for 2019 på rundt 20–25 millioner dollar, mens meglerhuset tidligere hadde ventet en reduksjon på rundt 50 millioner dollar.

«Vi har en hold-anbefaling og et kursmål på 1,4 kroner på Rec, som vil bli vesentlig redusert etter disse nyhetene. Gitt en kapasitetsutnyttelse på 50 prosent i 2020 (mot tidligere ventet 90 prosent) vil kursmålet senkes til rundt 0,8 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.

REC-aksjen endte ned 16,59 prosent til 0,764 kroner pr aksje."

----------------------------------

Kopi av hele DN artikkelen under:



Nytt fall etter handelsuro
TDN Finans
Publisert: 02.07.2018 — 20:37 Oppdatert: 02.07.2018 — 20:38
Oslo Børs falt i likhet med de fleste børsene i Europa mandag, etter til dels store fall i Asia samme dag grunnet økt handelsuro. Mandagens oppmerksomhet på Oslo Børs var blant annet rettet mot Nordeas oppkjøp av Gjensidige Bank, Recs nedskalering av et anlegg i USA og et oppkjøpsbud på Link Mobility.

Mandag meldte Nordea om avtale om kjøp av Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner. Avtalen omfatter også et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid.

DNB Markets mener verdsettelsen ser attraktiv ut dersom en ser på 2019-estimatene, sammenlignet med de øvrige nordiske bankene, men at den ser utvannende ut om man sammenligner med de høyere multiplene innen forsikringssektoren.

Analytiker Johan Ström i Carnegie sier salget er økonomisk rasjonelt, med tanke på avkastningene i Gjensidige Bank og Nordea, og mener oppkjøpet er gjensidig nyttig.

– Gjensidige Bank har aldri bidratt til utbyttebetaling for aksjonærene. Det er lavere egenkapitalrentabilitet i bankvirksomheten enn i forsikringsvirksomheten hos Gjensidige. Samtidig er det høyere egenkapitalrentabilitet i Gjensidige Bank enn Nordea, så det er i innvannet for begge parter, sier Ström til TDN Direkt.

Videre tror Strøm det er mest sannsynlig at Gjensidige bruker inntektene til videre ekspansjon og eventuelle oppkjøp, men utelukker ikke at en betydelig del også bli til et økt utbytte for aksjonærene.

Gjensidige Forsikring-aksjen steg 0,07 prosent til 133,7 kroner.

Rec Silicon meldte mandag at selskapet vil redusere produksjonen ved Moses Lake-anlegget til 25 prosent av kapasiteten, og vil også redusere bemanningen der med nær 40 prosent, tilsvarende rundt 100 personer. Selskapet senket samtidig guidingen for FBR-produksjon i andre kvartal til 2.040 MT, tilsvarende 240 MT under guidingen som ble gitt 26 april 2018.

Pareto skriver at oppsigelsene peker mot en reduksjon i estimert ebitda for 2019 på rundt 20–25 millioner dollar, mens meglerhuset tidligere hadde ventet en reduksjon på rundt 50 millioner dollar.

«Vi har en hold-anbefaling og et kursmål på 1,4 kroner på Rec, som vil bli vesentlig redusert etter disse nyhetene. Gitt en kapasitetsutnyttelse på 50 prosent i 2020 (mot tidligere ventet 90 prosent) vil kursmålet senkes til rundt 0,8 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.

REC-aksjen endte ned 16,59 prosent til 0,764 kroner pr aksje.

Link Mobility Group steg markant fra start i mandagens handel etter at Link fikk et bud på samtlige av aksjene i selskapet fra Victory Partners VIII Norway, et selskap eid av private equity-selskapet ABRY Partners, samt deler av ledelsen og andre aksjonærer i Link.

Budet er ifølge Link på 225 kroner pr aksje, noe som verdsetter selskapet til 3,4 milliarder kroner og tilsvarer en premie på 27 prosent fra sluttkursen til aksjen fredag.

Analytiker Erik Ehrenpohl Sand i Danske Bank Markets sier til TDN Direkt at aksjen har hatt en god reise og han mener budet er til en god premie til der aksjekursen er i dag. Han poengterer likevel at han har troen på Link som et langsiktig case, og at det er to sider av saken når selskapet leverer sterk vekst og gode marginer, med tilsvarende gode multipler.

– Det er en attraktiv mulighet til å låse inn profitten og si seg fornøyd. Spørsmålet er om man er langsiktig eller om man er fornøyd med det man har fått til så langt, sier han.

Han er ikke veldig overrasket over at det kommer et bud på Link.

– Budet er fra en type spiller som man kan forvente at kommer på banen. Det er ikke så mange industrielle aktører som kunne vært aktuelle kjøpere, så da blir det en finansiell kjøper, slik vi ser nå, sier Ehrenpohl Sand.

Videre tror analytikeren at det kan komme flere bud.

– Dersom man er enig i vurderingen om at det er godt verdipotensiale på lang sikt, kan det nok trigge et press om konkurrerende bud, sier han.

Link-aksjen endte opp 26,84 prosent til 224 kroner pr aksje.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,73 prosent til 872,73 poeng, omsatt for 3.455 millioner kroner(Vilkår)

Børs Finans BLI VARSLE
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 20:56 11249

Er det mulig å få tak i denne analysen og få den kopiert inn her?

Siste analyse
TITLE DATE
REC Silicon - U.S./China trade dispute forces layoffs – significant negative 02.07.2018 08:45

http://www.paretosec.no/selskap/rec-silicon
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 20:59 11219

Heller ikke Pareto så dette komme :-) Artig at husa blir tatt på senga :-) Under fra i vinter.

Anbefaler kjøp av Rec Silicon
Ledelsen utelukker emisjon. Dermed ser Pareto Securities en gyllen kjøpsmulighet i Rec.

Foto: REC Silicon ASA.
Foto: REC Silicon ASA.

annonse

Artikkel av: Are Strandli
12. februar 2018 - 10.43
Lest av
8187

REC -17.39%
SISTE
0.76
I ÅR
-33.62%
annonse


Meglerhuset Pareto Securities oppgraderer Rec Silicon til kjøp fra hold, fremgår det av en oppdatering gjengitt av TDN Direkt.

Samtidig løftes kursmålet til 1,3 kroner pr aksje, fra tidligere 1,1 kroner.

Oppgraderingen kommer i kjølvannet av at selskapet slapp en overraskende sterk rapport for fjerde kvartal fredag.

EBITDA ble pluss 10,3 millioner dollar, mot pluss 4,9 millioner dollar i fjor. Her var det ventet pluss 5,15 millioner dollar.

Driftsinntektene beløp seg til 78,0 millioner dollar, sammenlignet med 80,4 millioner dollar i 4. kvartal 2016, og ventet 69,9 millioner dollar.

Noe av det viktigste som kom fram, noe også Pareto påpeker, var at konsernsjef Tore Torvund utelukket at selskapet vil hente inn egenkapital for å betjene gjeldsforpliktelsene i 2018.

«Utgangspunktet nå er at selskapet vil gjennomføre refinansiering på 100 millioner dollar i løpet av de neste månedene. Med risikoen på balansen tatt ned, har muligheten til å produsere på full kapasitet i nær fremtid og selge til det kinesiske markedet blitt mer verdifullt», skriver meglerhuset.

Rec Silicon stiger 4,32 prosent til 1,1112 kroner på Oslo Børs.

Så langt i år er imidlertid aksjen ned 19,6 prosent.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/02/Anbefaler-kjoep-av-Rec-Silicon
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 21:10 11134

FA i morgen.

Kan gå mot fabrikkstans
INDUSTRI:Tore Torvund mener situasjonen for REC Silicon er kritisk og sier selskapet gjør alt de kan for å kutte kostnader. – Ingenting er utelukket, sier konsernsjefen.
Hans Iver Odenrud
– De ansatte får beskjeden samtidig som markedet. Når de kommer på jobb informeres de om situasjonen. Vi har laget en liste over ansatte som vil måtte forlate arbeidsplassen allerede i løpet av dagen, sier Tore Torvund, konsernsjef i REC Silicon.

Silisiumprodusenten varslet i en børsmelding mandag morgen norsk tid at nærmere 40 prosent av de ansatte ved fabrikken i Moses Lake blir sagt opp og at produksjonskapasiteten kuttes til 25 prosent.

Inntektene til REC Silicon har falt med 70 prosent og rundt 500 ansatte har mistet jobben siden 2011.

– Kritisk

REC Silicon produserer superrent silisium til solceller i Moses Lake og silangass til blant annet halvlederindustrien ved anlegget i Butte i Montana.

Selskapet har vært rammet av handelskrigen i solbransjen (se bakgrunn) mellom USA og Kina siden 2012, og Finansavisen har tidligere skrevet at REC har tapt et milliardbeløp på det storpolitiske spillet. Nå ryker altså nye arbeidsplasser, og i verste fall kan hele fabrikken bli stengt.

– Det er kritisk både for oss og andre amerikanske aktører at man finner en løsning på handelskonflikten med Kina. Vi må gjøre det vi kan for å kutte kostnader. Ingenting er utelukket, men vi håper nedbemanningene sender et tydelig signal til Washington, sier Torvund.

Styreleder og største aksjonær, Jens Ulltveit-Moe, beskriver selskapet som et offer.

– Det er skjebnens ironi at den aktøren med den beste teknologien blir utestengt fra markedet. Vi kunne tjent veldig gode penger om vi hadde hatt tilgang til Kina. Det er politiske forhold som har skylden, det er det ingen tvil om, sier Ulltveit-Moe.

Han kontrollerer drøye 580 millioner aksjer i selskapet. Børskollapsen på Oslo Børs mandag kostet ham dermed rundt 70 millioner kroner på papiret.

– REC Silicon er i en krevende situasjon. For de ansatte er dette helt forferdelig. Vi kan bare beklage dypt, sier han på telefon fra Sør-Frankrike.

Startet under Obama

USA-president Donald Trumps tollbarrikadering i flere sektorer har fått mye oppmerksomhet den seneste tiden, men konflikten i solbransjen startet faktisk i Barack Obamas presidentperiode.

En klage på konkurransevilkårene fra tyske SolarWorld i USA førte til at amerikanske myndigheter innførte straffetoll på import av kinesiske solpaneler for seks år siden, før kinesiske myndigheter svarte med økte tollsatsene på amerikanskprodusert silisium.

Siden den gang har REC i praksis vært utestengt fra det enorme kinesiske markedet.

I første kvartal kunne selskapet vise til sitt beste driftsresultat på tre år, blant annet som følge av høy etterspørsel, men gleden ble altså kortvarig.

Mye av RECs produksjon har den seneste tiden gått til Taiwan, som ikke er direkte rammet av handelsbarrierene, men som likevel er tett knyttet til Kinas solbransje.

For tre uker siden ble det kjent at kinesiske myndigheter tråkker på bremsen og ønsker å få bedre kontroll på den eksplosive veksten. Dette skal gjøres gjennom å redusere feed-in-tariffer og midlertidig stanse tillatelser til å bygge flere store solparker.

– Dette har ført til at taiwanske aktører opplever langt mindre etterspørsel fra kinesiske kunder, noe som igjen påvirker etterspørselen etter vårt silisium, sier Torvund.

Etter å ha tilbragt dagen på hovedkontoret på Fornebu, satte han mandag ettermiddag kursen mot den amerikanske fabrikken.

REC Silicon-aksjen endte ned 16,59 prosent mandag.

Bakgrunn

REC Silicon

Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 21:21 11077

Meglerne jobber på høygir nå for å komme med nye kursmål, som vil være vesentlig lavere enn dagens.

Jeg har sagt det hele tiden: Det fundamentale vinner alltid til slutt, og det fundamentale har sett elendig ut for REC i lang tid.

Og nei, det er ingen bedring i sikte, å kjøpe nå er det samme som å kaste penger ut av vinduet. Dette er ikke noe som "ordner seg over natten".


Folk har blitt advart, men har ikke lyttet.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.07.2018 kl 21:32 11009

enig coldman
dog kjøpte jeg en ørliten post i dag under 80 øre, ett par timer kunne jeg hatt 3 % på den , men lot det være
Nesten så det står hugget i Stein nå at REC går ned til 50 øre, i hver fall tangerer ATL ( 62,8 )

har prøvet å hinte flere ganger, men for døve ører , REC har ikke nok kunder, da hjelper det lite å produsere billigste i verden når ikke det er nok kjøpere til denne kvaliteten.

Det blir små poster fremover, småtrade litt nå og da. Langsiktig er dette DØDth
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 21:36 10969

Det står respekt av ditt innlegg, Odi.1! Du må være en av de få som kan være inne i REC, og allikevel ha to tanker i hodet og innse realitetene.

Beundringsverdig!
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
anderix
02.07.2018 kl 21:37 10956

Men denne situasjonen vil vel ikke vare evig? Tipper at REC klarer å komme seg igjennom krisen og er klar til å trykke på knappen når etterspørselen tar seg opp igjen, og det vil den på et tidspunkt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Badgirl
02.07.2018 kl 22:24 10730

Det som er Coødman, er at REC kan gå 30% opp på en liten gnist. Så man skal ikke ta forgitt at denne blir lenge på 70 eller kanskje 60 tallet. Mens Rec tar svalestup flyr solaksjene i US. BG
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 22:27 10712

BG: ble du med ned på dagens skrell?
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
stockwalker
02.07.2018 kl 22:32 10678

JUM i morgendagens FA: - DETTE ER HELT FORFERDELIG
Vil gubben ha kursen godt under ALT...

Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Badgirl
02.07.2018 kl 22:33 10662

Jepp fikk meg en ørefik i dag ;) Men har ikke så høyt snitt, så blør ikke av den grunn. Så ikke den komme gitt. Har vært for lenge borte fra markedet ;) BG
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.07.2018 kl 22:55 10786

Synd BG, bare flaks at jeg gikk ut i forrige uke etter all in tidligere og høyt på banen. Kjørte på med litt med for mye trades både Seadrill, Polarcus og REC og forstod raskt at jeg måtte slippe en av de tre for å ikke miste fokus. De solgte jeg REC siden den stort sett bare gikk sidelengs den dagen. Bare flaks :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
02.07.2018 kl 23:24 10681

Triste greier det som sto i Finansavisen, taper mye penger på handelskrigen. Dundrer nok ned i morra også. JUM’ern er ikke redd å kalle en spade for en spade..
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Mysterymanx
03.07.2018 kl 02:09 10522

Og hvem fikk solgt 50 mill + aksjer til kurs 1,33 rett før fallet begynte for noen uker siden? Jo det var JUM det.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
stinkapiano
03.07.2018 kl 05:13 10463

Det står ingenting i FA-artikkelen som ikke var kjent fra før eller ble kjent i går.
JUM sier at "for de ansatte er dette helt forferdelig", og det må han da ha lov til å si.
Det er jo nettopp dette som er RECs budskap til Trump-administrasjonen, som er så opptatt av amerikanske arbeidsplasser.

Når finner amerikansk kapital ut at det kan være en god ide å bygge ut amerikansk solcelleproduksjon, og ikke la Kina få monopol på framtidens viktigste energibærer? Med REC på laget og utbygging av FBR-B og FBR-C ville de ha tilgang til verdens billigste kvalitetsråstoff, og det ville innebære en haug med amerikanske arbeidsplasser og et vektig bidrag til en ønsket miljømessig utvikling.

Jeg nekter å tro at REC med sin verdensledende teknologi, verdifulle anlegg og flere ben å stå på, ikke skal være en viktig aktør i denne bransjen framover.
Jeg kjøpte i går og legger inn nytt kjøp i tilfelle videre fall i dag (uansett hvilken karakteristikk jeg får av Hammers og hans medkryp i Manipuleringsmafiaen :). Vi er i ferd med å bunne ut.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 08:45 10188

Trade war kan bryte ut om få dager. Det kan bli langvarig og ev utløse nedgangstider. Det kan også skje at man kommer frem til en avtale. Eksperter tror fortsatt på en løsning . Jeg har vanskelig for å tro at ikke solar/poly vil være en del av ev slik avtale. Det kan altså snu over natta eller bli langvarig. Jeg er enig med stinkipiano at det blir for dumt om ikke den beste polyteknologien til slutt vinner frem. Rec snakker i aviser lokalavis USA ( se annen tråd idag) om at aktivitet vil nok ikke bli flyttet hvis langvarig Trade war ( rec har ikke penger til det) men teknologi kan bli flyttet. Jeg leser det som at de ser for seg å kunne selge fler lisenser. Jeg tror faktisk Trade war løser seg. Kina er sterkt påvirket allerede. Børs Shanghai er ned over 20% og i bear modus. Investeringer og innhemsk etterspørsel faller . Markedet har trua på USA. Dollar stiger/aksjer stiger. Kina vil nok gjerne ha en deal ja. Hvis rec får tilgang til Kina så tenker jeg ledelsen vil kunne gå til 100% drift rimelig omgående. Avis heter Montana standard og nyhet meldt av Green4y takk green4y .https://nytt.forum.hegnar.no/thread/6708/view
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
questi
03.07.2018 kl 08:55 10118

REC vil selge teknologi til Kina og India, ja :)
Overtallige ansatte kan bli høytlønnede konsulenter i andre land :) Pengemaskiner som trenger bare hotellrom og kantinemat :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
JohnnyBGood
03.07.2018 kl 08:56 10107

Ja, Kina er besatt av frykten for opptøyer og kaos. Når børsen faller, og Kina-kapitalistene ser at deres gjeldsbeslåtte formuer forsvinner, samtidig som markedet også forvitrer, da begynner kanskje murringen. Og når eliten i Kina blir misfornøyd, får partiet og Winnie the Pooh tre valg:

1. En nye "kulturrevolusjon", kanskje i en litt mer moderne form

2. Etablere et fiendebilde av USA og Vesten som truer Kina og kinesiske interesser

3. Tilpasse seg omverdenen, og akseptere at de nå er en del av den globale økonomien, og må derfor adoptere prinsippene som gjelder der.

Hva tror dere blir utfallet?
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 09:02 10076

Veldig bra. Mange har skrevet om salg av lisenser og mange sitter nok å venter på lisensavtaler og jv-er. Tenker Rec har noe i kikkerten siden de nevner dette. Kan bli gøy fremover. Det er noen land som har mye penger og rikelig med sol. Tror faktisk AB var den første som beskrev scenariet hvor Rec kun solgte lisenser, et par år siden. Eller hva tror du, polion - haha - har du fått med deg at Rec og aksjonærene kan leve fett på salg av lisenser - haha. Synes du, i motsetning til oss andre, at det var negativt at AB beskrev dette scenariet - haha!
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 09:05 10050

Du har rett JBG. Det står nå mellom alternativ 2 og 3. Jeg håper og tror at de velger alternativ 3. Dette forutsetter at de kan velge dette uten å miste ansikt. De må ha en stor forhandling i bejing hvor de aller nådigst gir vesten markedsadgang. Det må være en deal begge føler de kan leve med. Historien lever sterk i de fleste land og hvert fall i Kina. Det er bare rundt 100 år siden USA soldater ,engelske og tyske marsjerte i gatene og voldførte seg på den kinesiske nasjon. Derfor kan mot all fornuft alternativ 2 ikke helt utelukkes. Nasjonalisme er en hovedkomponent for å holde sammen Kina og ledelsens legitimitet er basert på dette himmelens mandat å forsvare nasjonen. Berntsen: Nyhetsbildet har vært svært tynt det siste døgnet, dermed er det få holdepunkter for investorene i dag. Når det er sagt, mange venter at USA og Kina skal gjenoppta forhandlinger om handel. Om så skjer vil det, med stor sannsynlighet, bidra til børsoppgang, skriver Roger Berntsen i Netfonds.
Amerikanske børser endte gårsdagen i pluss, mens de asiatiske børsene endte ned i natt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 09:10 10700

MCAP123: er du inne i REC? Ble du med ned i går?

Trader du i dag? Jeg gjør det.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Odi.1
03.07.2018 kl 09:16 10646


Aksjen uten fallskjerm , kun en paraply fra 20 000fot
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 09:21 10593

Nei jeg trader nok ikke som du. Jag kjøper og selger av og til. Jada jeg er med ned. Per idag er taktikken blir med ned (mann og mus). Dette fordi jeg har en grunnleggende sterk tro på rec. Så mye bra her. Teknologi, lisenser, ML, yulin og Butte. Butte forsvarer med letthet dagens kurs. Lisenser vokser voldsomt i verdi den dagen vi får melding om semi grade produksjon i yulin. Vi eier 15% av yulin med opsjon og det er ikke til å kimse av men på lenger sikt er det viktigste å få demonstrert FBR B semi grade capacity. Dette er planlagt vil skje i Q3 eller Q4. Når dette er demonstrert vil jeg heller si at rec er et semi selskap (Butte, yulin og lisenser) som også er verdens største på silangass og har noe solar Fbr A i ML.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Tbra
03.07.2018 kl 09:24 10545

Aksjekurs er ca. halvparten av egenkapitalen pr. aksje. Betryggende
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 09:26 10527

OK, da bunner vi ut her som en test. Jeg kjøper litt nå med tette SL.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Leoparden1
03.07.2018 kl 09:28 10485

Er det en reell konkursfare for REC?
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 09:36 10401

De kan tvinges stenge ML men butte går bra og har nok inntekter at overholde alle forpliktelser. Worst case er konk grunnet kortvarig likviditetskrise. Da må vi ha en perfekt storm av skattekrav og og lån indemnification loan ikke overholde bondekravet etc som plutselig skulle måtte betales umiddelbart. Men jeg har ingen tro på en konkurs. Faktisk har jeg i mørke stunder håpet på det for å synliggjøre verdier ved auksjon av teknologien og anlegg. Tror det ville blitt tidenes beste konk for aksjonærer hvor de fått ut betydelig mer verdier enn vad som er dagens kurs.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 10:31 10289

MCAP123: Bare hyggelig å kunne bistå deg :-)

Avis heter Montana standard og nyhet meldt av Green4y takk green4y .https://nytt.forum.hegnar.no/thread/6708/view
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 10:35 10239

MCAP123: THX :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 10:37 10210

Jeg limer den inn under jeg :-)

More in News, Manufacturing, Fab & Facilities, Materials, Markets & Finance, Companies, People, Europe, Americas, Asia & Oceania

REC Silicon cuts polysilicon production at Moses Lake plant to 25% of capacity

By Mark Osborne Jul 02, 2018 9:43 AM BST 0
Share
REC Silicon has a JV in China to supply second-generation FBR polysilicon to the China market. Image: REC Silicon

REC Silicon is further reducing its workforce in Moses Lake, Washington due to the ongoing solar trade war between China and the US.

Due to a lack of official talks over anti-dumping and countervailing import duties on polysilicon made in the US, which previously supplied ingot/wafer production in China, REC Silicon is reducing its workforce at its Moses Lake plant by around 40%, or around 100 employees, leaving around 400 workers at its facilities in Moses Lake, Washington and Butte, Montana.

Before the trade war, REC Silicon employed approximately 900 workers in the US and had annual revenue of around US$1.0 billion. The company reported revenue of around US$272 Million in 2017.

Additional impairments to inventories, accounts receivable, and fixed assets were said to be expected in its second quarter earnings release on July 19, 2018.

REC Silicon also noted ahead of its second quarter 2018 earnings release that it had approximately US$42 Million in cash deposits and expected to report approximately US$58 million in revenue for the quarter.

Fluidized bed reactor (FBR) production is expected to be 2,040MT or 240MT below the guidance on April 26, 2018.

The company also highlighted that President Trump and U.S. Trade Representative Robert Lighthizer had been committed to finding a resolution to the China tariffs on polysilicon import duties, which have effectively excluded US polysilicon makers such as Hemlock Semiconductor from the largest market, yet there had not been any re-opening of the China market to REC Silicon.

PV Tech has previously highlighted that the Chinese government wanted the country to become self-sufficient in high-purity polysilicon production for both its solar and semiconductor industries, encouraging capacity expansions to meet demand growth.

China impacted by demand slowdown
However, a recent twist to policy, which has seen an installation cap placed on the utility-scale PV market and the Distributed Generation (DG) markets, resulting in PV deployments expected to be in the 30GW to 35GW range in 2018, down from over 53GW in 2017, has started to impact polysilicon demand in China.

Equity investment firm ROTH Capital reported last week that its channel checks indicated that around 150,000MT of polysilicon capacity in China out of approximately 400,000MT of capacity had recently been idled to limited overcapacity and ASP declines.

The lull in demand has enabled some firms to undertake annual maintenance of facilities but operations may be under maintenance for an extended period, according to ROTH. The firm also highlighted that some of the major capacity expansions underway could be halted, noting that un-named Chinese banks had stopped loan activity related to polysilicon capacity expansions.

PV Tech has previously highlighted that the Chinese government wanted the country to become self-sufficient in high-purity polysilicon production for both its solar and semiconductor industries, encouraging capacity expansions to meet demand growth.

REC Silicon has a JV in China to supply second-generation FBR polysilicon to the China market.

Tags: rec silicon, polysilicon, fbr polysilicon, c-si manufacturing, china
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
03.07.2018 kl 10:53 10124

Full brems på oversupply-situasjonen allerede ser det ut til... og bankene struper nye polyprosjekter i Kina. Oppløftende at markedsmekanismene virker. Hvis det nå kommer en åpning i den spente handelskrig-fektingen denne uka så kan REC få en rask og sterk rekyl.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
JohnnyBGood
03.07.2018 kl 10:58 10107

Igjen, Kina har skylden. Først så finansierer de en overetablering av nasjonal industri i bransjen. Godt hjulpet av statshjulpet patentjuks og subsidier av både produksjon og avsetning for å etablere seg som størst i verden. Så hugger de til på bremsen når de ser at FiT-kostnadene blir enorme og innpassing av solenergi på nettet går i stå. Da raser jo produksjonen som skapet sjokkbølger nå over hele industrien.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 11:46 10022

Uansett godt å se at de kan føle “pain” der også . Går ikke å subsidiere alt over tid da er man snart i full sovjetstat modus. Åpenbart at deres ressurser ikke er uuttømmelige hvert fall. Da kan vi kanskje legge diskusjon om at poly kan selges under produksjon cost over tid død. Rec er altså cost leder så hvis vi får oppleve marked adgang til Kina så vil ML fint kunne gjøre comeback. Salg pv insight og andre registrert i det siste må ha vært opphørssalg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 12:02 9963

Hallo, Kina er en kommuniststat som er bygd over samme lest som Sovjetunionen. Og, Kina subsidierer bedriftene sine. Kina går ikke tomt på lenge, lenge. Recs håp, for å drive business i Kina, er et nytt jv i Kina, tenker jeg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 15:38 9804


Rec Silicon : WorkSource to hold orientations for REC workers
share with twitter share with LinkedIn share with facebook share via e-mail
0
07/02/2018 | 04:08pm EDT
July 02--Print Article

MOSES LAKE -- Washington WorkSource will be holding a special event for the workers hit by the latest round of REC Silicon layoffs.

WorkSource Central Basin will hold a Dislocated Worker Orientation for recently laid-off REC employees on Thursday, July 5, beginning at 1:30 p.m., and Friday, July 6, at 9 a.m. in the WorkSource/SkillSource office at 309 E. 5th Ave in Moses Lake.

"Any time there's a large layoff, we do what is called a rapid response," said SkillSource Training Manager Emily Anderson.

Anderson said the two-to-three hour event will help the former REC employees become familiar with the services and programs available to them -- such as unemployment benefits, job search help, and special assistance for those who have lost their jobs as a result of trade disputes or imbalances.

"This is a super overwhelming time for them," she said.

There is also assistance available to "displaced homemakers," stay-at-home spouses in single-income families, Anderson said.

Displaced REC employees do not need to attend both sessions. Everything they need to know will be explained at one session, Anderson said.

Anderson also said she expects that many of the laid-off REC employees -- especially those with a maintenance or mechanical background -- will likely find new work fairly quickly. However, because REC's wages were so high, they will likely not find comparable pay.

"They will find new work without a lot of difficulty," she said.

REC, which produces "high purity" polysilicon for the solar power and electronics industries, has been engaged in a lengthy battle with Chinese companies and the Chinese government over tariffs, with REC claiming the Chinese government has unfairly imposed duties on the company's products, blocking access to the Chinese market.

The weekend layoffs are only the latest in a round of downsizing at the Norwegian company's U.S. production facilities in Moses Lake and Bozeman, Montana.

REC Silicon's shares have lost more than 50 percent of their value on the Oslo Stock Exchange over the last two months, falling from an early April high of 1.54 Norwegian Kroner per share (19 U.S. cents), falling about 17 percent from a Monday opening of 88 øre (11 cents) to end trading at 77 øre (9 cents).

Charles H. Featherstone can be reached via email at countygvt@columbiabasinherald.com

Print Article

___

(c)2018 the Columbia Basin Herald, Wash.

Visit the Columbia Basin Herald, Wash. at www.columbiabasinherald.com

Distributed by Tribune Content Agency, LLC.

© Tribune Content Agency, source Regional News

http://www.4-traders.com/REC-SILICON-ASA-1413255/news/Rec-Silicon-WorkSource-to-hold-orientations-for-REC-workers-26865179/
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 15:42 9786

Hvor mye er bare Butte verdt? Skulle tro mye mer enn dagens kurs så bare vent til tall knuserne får sett over tallene. Da stiger vi til kr 0,80,-
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.07.2018 kl 16:20 9725

Da kjører vi opp :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:16 Du må logge inn for å svare