REC - Mulig nedleggelse av Moses Lake


Kommer det ikke en løsning på handelskonflikten mellom Kina og USA, så utelukker ikke konsernsjef Tore Torvund en fullstendig nedleggelse av Moses Lake.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/07/Rec-sjefen-Utelukker-ikke-nedleggelseDet kommer ingen løsning på handelskonflikten.

Husk at Kina eksporterer mye mer til USA, enn hva USA eksporterer til Kina. Kina har mest å tape - og derfor så tror jeg Trump vil vinne denne drakampen.
tommy00
03.07.2018 kl 10:42 2844

AB:
Det vet du jo ikke enda. Krystallkula tilhører Harry Potter og vi lever i den virkelige verden :)

Jeg synes det er så bra at du bare vet slik AB. Må være utrolig digg å alltid ha fasit.
anderix
03.07.2018 kl 10:48 2797

Er det ikke litt merkelig at TT spiller dette kortet nå? Dette er jo forutsetningene som de har jobbet under en god stund nå, og TT mer enn noen vet jo dette. Samme situasjon som under forrige presentasjon hvor tonen var « nu går alt så meget bedre» OK de har tydeligvis ikke fått solgt like mye i ROW som de hadde håpet, men de guidet jo bare marginalt ned. Synes dette bærer preg av politikk og nok et håpløst forsøk på å fri til Trump for hjelp. At kursen er rundt 0,70 synes jeg virker som en overreaksjon, men som TT og JUM selv har vært Med på å fremprovosere. ( i hvert fall de siste 20 ørene) . Kjøpte litt i dag også, og kan ikke annet enn å tro at REV vil stå seg høyere om et halvt år fra nå.
Green4y
03.07.2018 kl 11:14 2707

Anderix: spot on.

Det er ikke tilfeldig at ledelsen i REC spiller ut dette kortet nå- like før USAs sanksjoner igangsettes mot Kina. Utspillet setter sol høyere opp på agendaen til klimafornektere Trump - og bidrar dermed til å legge større press på både Trump administrasjonen og kinesiske myndigheter.

Selv om Trump er en klimafornekter, så evner selv han å forstå at en straffetoll på over 50% er svært urimelig. Sol har dessuten stor symboleffekt i USA. Husk at Trumps prosjekt handler om å gjenreise USA som økonomisk stormakt "America First". - Et slikt prosjekt handler om en større fordeling av kostnader knyttet til NATO - og en handelspolitikk som sikrer gode stabile arbeidsplasser i USA. Konkurransedyktige og fremtidsrettede næringer med et teknologisk fortrinn er selvfølgelig svært viktig i en slik kontekst. REC er i aller høyeste grad en slik virksomhet.

- Trump igangsetter de første økonomiske sanksjonene mot Kina allerede til uken. Det er nå viktigere enn noensinne at Kina nedskalere konflikten, uten å miste ansikt. Det kinesiske regimet er pragmatiske, selv om de kanskje gir uttrykk for vis-a-vis offentligheten. Denne kampen vinner USA, fordi Kina har mest å tape.
Redigert 03.07.2018 kl 11:32 Du må logge inn for å svare

@matusalem

Det er egentlig irrelevant når Kina snart er selvforskynt med polysilikon. I tillegg er Trump negativ til solenergi, og tariffene på solceller er nok langt bak på listen om noe skal oppheves. Om USA opphever tariffene på solceller betyr ikke det nødvendigvis at Kina fjerner tariffene på poly heller.
Redigert 03.07.2018 kl 11:45 Du må logge inn for å svare
asdf
03.07.2018 kl 11:31 2568

Jeg er uenig i at Kina har mest å tape. Hvorfor tror så mange det? Kina har haugevis av handelspartnere og eier store deler av USA. Tror ikke usa bør kødde veldig mye med Kina før det går til helvete.
Redigert 03.07.2018 kl 11:32 Du må logge inn for å svare

Da Kina vedtok tariff for snart 5 år siden sa jeg at REC måtte lære å leve med en permanent tariff og klare seg i ROW. I 5 år har imidlertid alle andre håpet og håpet på at det snart skulle komme en løsning rett rundt hjørnet. TT har brukt enormt mye plass på å lage falske forhåpninger. Og hver gang ble folk bare ekstremt skuffet over at det ikke kom noen løsning likevel. Alt var bare prat. Jeg har imidlertid hele tiden sagt at tariffen er permanent og det ville være bonus om det likevel ble en løsning. Sannsynligheten for at det skulle bli en løsning innenfor disse 5 årene var ikke tilstede. Det var heller mer sannsynlig at vedtaket ville bli forlenget med ytterligere 5 år.

Valget av Trump og starten på eskalerende handelskrig økte så sannsynligheten bittelitt for at vi kunne få en løsning. Men per i dag er det ingenting som tyder på en snarlig løsning for polysilicon. Kina er mer opptatt av å gjøre seg selv uavhengig av utenlandske aktører.

Nøkkelen for REC har hele tiden vært at ML må klare seg i ROW og ha det som sin hovedbase. Nå har vi riktignok en liten dupp i Kina som smitter over på Taiwan, men REC har de siste årene klart å komme i pluss og selge stadig mer. De har også effektivisert ML ganske kraftig. På lengre sikt ville ML øke salget og til slutt bli fulldekket. Det var også signalet fra TT inntil ganske nylig.

Nå derimot har TT snudd på tiøringen og antyder nedleggelse. Signaleffekten av det er at ingen kunder vil handle hos REC fordi det er dårlig leveringssikkerhet. Med sannsynlighet er det "Customer 1" som har gitt beskjed om at de redusere sin output på kortsikt og dermed handler mindre fra REC.

Jeg har ingen forventning om at det vil komme en løsning på handelskrigen som gjør at REC får tilgang til Kina i nær fremtid. Det er ren bonus om det skjer.

Just shut it down, who cares. Profit is given by income minus cost. If ML is not making money, then no point of keeping it in operation. REC is doing fine with Butte alone.

JUM knows all that, and he is using "ML-crisis" to bring the REC down so he can buy it all for nothing.

Now I know why Hegnar hates JUM's guts. Cynical SOB!
Redigert 03.07.2018 kl 11:51 Du må logge inn for å svare

It is amazing how dramatic the PWs are everytime they are out. And their timings are highly questionable!

We can only hope that a smart major investor who figures what JUM is up to can act before JUM does.
Redigert 03.07.2018 kl 11:54 Du må logge inn for å svare
Record
03.07.2018 kl 11:59 2411

Jeg har også en bedrift , den går rimelig greit , men om jeg blir spurt med riktig formulering , ville ikke heller jeg "utelukke" nedleggelse , dette er kun en teori etter min mening da :-)

Record

Hvis det kun er en teori så er det ikke opplagt at ML blir nedlagt, men blir de pålagt så vil nok noen bli innlagt bare sånn at det er sagt...:)

Kinesiske myndigheter måtte i natt roe ned markedet, og det spekuleres i om de har intervenert vis-a-vis egen valuta grunnet stor svekkelse mot dollar. Det kan med andre ord synes som om verken det kinesiske markedet eller myndighetene har tro på at Kina vil vinne drakampen mot USA.
Hektar
03.07.2018 kl 15:16 2167

Dere må ikke ta dette seriøst. Det er foreløpig bare frustrasjon og selskapene i junaiten må legge press på trompeten sånn at han roer seg.

På den andre siden, det må da for guds skyld finnes andre aksjer det går an å drive med enn dette her? Risikoen er jo ikke akkurat liten, og oppsiden selv med 100% potensiale bare for å komme tilbake der den var er fortsatt ikke verdt det med annet enn vekslepenger.
Odi.1
03.07.2018 kl 15:23 2133

" We can only hope that a smart major investor who figures what JUM is up to can act before JUM does. "

Ingen ledelse med sine fulle fem som går ut offentlig etter å ha redusert mannskapet, og tilsynelatende produksjonene, og etter at de har løp rundt som hodeløse høns i alle finanskorridorer å tigget etter penger for å betale på gamle lån, SOM går ut og sier de ikke er usannsynlig at fabrikken de sier de har brukt 14 milliarder på skal stenge ned...


Disse ordene er ett direktiv fra Styreformann til TT, at han skal gå ut med, HVORFOR??


Dette er politikk nå !
Redigert 03.07.2018 kl 15:25 Du må logge inn for å svare
Green4y
03.07.2018 kl 15:26 2121

Odi1: spot on. Nå prøver TT, JUM og de største aksjonærene i selskapet å spille Hardball med politikerne.
Redigert 03.07.2018 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
Green4y
03.07.2018 kl 15:34 2083

Og nå får vi også hjelp av USA som er i blått.

ett minutt siden · Eirik Amb Nysveen
Alle de toneangivende indeksene starter tirsdag med oppgang, og kort tid etter åpning er
Dow Jones opp 0,49 prosent

Nasdaq Composite er opp 0,26 prosent
S&P 500 er opp 0,35 prosent
Marketwatch skriver at optimismen som kom utover dagen mandag ser ut til å ha smittet over på tirsdagen, da bedre nøkkeltall enn ventet overskygget frykten for handelskrig.
Usikkerheten knyttet til handel er dog ikke borte, og nyheter kan fort snu optimisme til pessimisme.

https://aksjelive.e24.no/article/kaOzPj

Beste kjøpsanledning i år :)
Moses Lake blir ikke nedlagt, fordi nye markeder åpner seg i stadig økende grad world wide.
Joint venture forhandlinger pågår, sier ryktebørsen - spennende!


Hadde ryktebørsen summet om noe slikt, så hadde du nok sett en annen kursutvikling. Hold heller kjeft til du har noe med substans.
Record
03.07.2018 kl 16:34 1963

Håper det , har aldri kjøpt så mange aksjer på en dag før ,særdeles sterk i troen da :-)