PROTCT-kan tidevannet snu i 2020


Jeg har tatt inn protct i porteføljen. Jeg har ikke helt oversikt over aksjeposisjonene til protct,men har regnet meg fram til en ca. gevinst på 90 mill for q4. Obligasjonene kommer på toppen av dette. Kanskje kan det snu alt i q4 for denne gamle traveren. Dersom de klarer guiding på 100% combined ratio vil q4 antagelig komme inn mellom 150-200 mill i resultat. Med prisøkning tilsvarende 5-6% for 2020 kan det borge for en fin,fin kursutvikling for protector neste år.

Det er i det hele mye som «stemmer» med å eie denne aksjen. Aktivt eierskap,god trackrecord over tid(dårlig i det kortere bildet). Fin vekst og muligheter i Storbritannia. Først skal profit tilbake på plass,deretter en noe mer forsiktig vekst%,men protct er ikke så små lenger. Målet er fortsatt 20% avkast på egenkapital.

Aksjelikviditet og aktivitet her på forumet forteller meg at dette er en glemt aksje. Det kan fort snu.
Redigert 20.12.2019 kl 20:57 Du må logge inn for å svare

Råder folket til å ta en titt på protct posisjoner og vurdere. Du kan finne ut en del ved å se på presentasjoner og årsrapport. Mye av årsaken til min protct eksponering er at jeg liker valgene som er gjort siste tiden. Skal ta en oppsummering om dagens utvikling senere i ettermiddag,men det har vært betydelige løft for de fleste av deres aksjer idag.

Jeg tror protct er eksponert i:
1.b3 consulting +9% idag.
2.protct +8% idag
3.lehto Group +5% idag. I tillegg går Ework,multi,zal,compusoft og Elanders godt(1-3% idag).

Jeg understreker at dette er spekulasjoner,men siste presentasjon samt årsrapport ser ut til å peke ut følgende syv største investeringer(dette kan ha endret seg):
1.multi +2% idag
2.ework +1,6% idag
3.protct +7,6%
4.lehto +5,5%
5.verkkokauppa +1,7%
6.b3 8,1%
7.elanders 1,2%

Ikke helt kronologisk etter størrelse vil jeg tro. De har mye multiconsult,det er sikkert(4 mill aksjer).:-)


Tydeligvis fler som fant frem kalkulator i går på lille julaften. Hvorfor gikk protct 7,65% og sluttet på HOD? Fordi verdsettelsen er alt for lav med de porteføljeprestasjoner protct nå fremviser,samt et guidet forsikringsresultat omkring 40 mill for q4. Reprisingen her har nettopp begynt. Gjenstår fortsatt usikkerhet hva som først og fremst blir endelig forsikringsresultat,men for finansavkastning er det bare et par handelsdager igjen. Etter gårsdagen kan man plusse på 30-40 mill på finansavkastning. Dvs vi bør ha bikket 150 mill på finans og muligens nærme oss 200 mill resultat før skatt dersom resten innfrir. Mcap er såvidt passert 4mrd. Ingen tvil om at dette har snudd kraftig for protct i q4. Da er det bare krysse fingrene for 2020. Forsikring har jeg ikke peil på,men deres aksjeposisjoner har jeg god tro på fremover.
Siden det tross alt er forsikring som er hovedbussiness kan jeg legge til at de er Quality leader i UK og Skandinavia der de opererer samt kostnadsledende på verdensbasis. Ta en titt på november presentasjon.

Fortsatt hyggelig utvilkiling for protct porteføljen. Jeg vet ikke hva som er rekord for finansresultat til protct,men det kommer inn fint for q4-19(tipper 150-200).
Så blir det selvsagt interessant med forsikringsbiten,Selv om q1 vil være langt mer spennende for denne delen.

Nå er det jo tydeligvis ingen som interesserer seg for dette caset,men protct porteføljen har hatt en fin start på nyåret etter et sterkt q4. Verkkokauppa opp 14% og Ryanair nesten 10%. 22/1 kommer det oppdatering på forsikringsvirksomhet.
Forøvrig fler av aksjene til protct som holder på å presse seg ut av tradingrangen,deriblant Zalaris,Lehto og Ework.
Elanders eneste med negativ utvikling(-4%).

Svake protct tall for 2019 dessverre. Åpenbart fortsatt noe å jobbe med. Forhåpentligvis får de kontroll på dette i 2020. Positivt med lav vekst slik situasjonen har vært for protct. Lønnsomhet må stadig prioriteres.