Kulde is og sne som ikke skulle vert der i følge eksperten

KLIMA 22.12.2019 kl 17:04 3096

Vi har nå i flere år blitt proppet ørene fulle av CO2 skremse og klima skremsel l fra klima ekstremister, forskere, politikere, miljøfolk, polfarere og andre som mener de har svaret på hva som gjør at været forandrer seg.
Børge Ausland og co ligger nå fastfrossen i is som angivelig ikke skulle vert der
I dag slår klimafantastavisa VG opp at det har vert så kaldt på Island og så mye sne at 100 hester frøs ihjel
For 1000 er av år siden hadde vi altså ikke isbreer i Norge, hvem slapp ut CO2 da tro? Folgefonna var borte i 4500 år, mens andre isbreer har kommet og gått.
En av grunnleggeren til Greenpeace sier følgende om CO2 hysteriet , han har vert klimaaktivist i 50 år Det er sola som styrer temp på kloden, CO2 fører kun til at vi kan dyrke enda mer
Fra jeg var 25 år jobbet jeg 10 år på forsknings båter, I 1981 skulle vi gå til Grønland østside midt på sommeren, det skulle angivelig ikke være is der da. Men da vi nærmet oss ble det klart at vi var kommet dit med dårlig informasjon, det var masse is og vi måtte snu. Året etter var vi på tokt i Russisk farvann og dette var da isen skulle være lagt seg på Grønland, vi fikk da beskjed om å avbryte turen i Russisk sonen og dra til Grønland Dette var i 1982 og det ble ikke is før i Desember .
Vi har hatt masse endringer i klima også tidligere, men da var det ikke aktivister som tjente så søkkenes med penger på å skremme vettet av folk
Avgifter skal nå løse klima problemet. Kanskje de skal sy et stort teppe av de pengene å henge foran sola
Historiske data som ikke passer inn i klimakremselen, det blir bare lurt vekk

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Jo2vEm/vinterstorm-tok-livet-av-minst-100-hester-her-blir-freya-reddet-ut-av-snoemassene?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

Synes det er rart at ikke det forskes mer på nordlysets påvirkning av CO2 og det som skjer i polare strøk. Vi vet at det har vært mer aktivt de siste 20-30 år. Likeså vet vi at det kan gjøre katastrofale skader,og når man vet det, så er det mistenkelig at man ikke setter mer fokus på dette.

Mistenkelig? Forklar!

Når nordlyset kan få strenger til å gløde, ødelegge trafostasjoner og slite mye på lav- og høyspentnettet, så er det rart/merkelig at det ikke vies større oppmerksomhet.

Det er mistenkelig at forskerne ikke ser mer på dette. Men antar du misforsto meg, og det er merkelig det nordlyset gjør her på jorda.
oivindl
29.12.2019 kl 15:09 396

Mistenkelig innbefatter jo at det er noen som bevisst unnlater å forske, for å skjule noe eller unngå oppmerksomhet eller kunnskap om et fenomen.
Om det er det du mente, er begrepet dekkende. Men da gjenstår jo spørsmålet, hvem og hvorfor?

Sikker på at du har forstått det rett? Nordlyset er jo langt oppe i atmosfæren . Det skapes imidlertid av en «solstorm» som består av partikler. Når det treffer mangnetfeltet rundt jorda iinnenfor en viss avstand fra den magnetiske nordpolen får vi nordlys når partiklene interakterer med magnetfeltet. Uten magnetfeltet ville vi ikke kunne leve her på Jorden. Jeg tror ikke nordlyset har noen som helst betydning for klimaet da det er veldig høyt i atmosfæren. Derimot utgjør partiklene en stor trussel mot satellitter hvilket i vårt moderne samfunn er alvorlig. Ved veldig kraftige solstormer kan partiklene sågar forstyrre strøminstallasjoner. Men klimaet..... Har du noen link om det?
oivindl
29.12.2019 kl 15:44 364

oppvigår skrev Si det!
Så du blir mistenksom uten noen spesiell grunn?
Det er jo ikke slik at det ikke forskes på dette.
"I 2011 ble det opprettet en egen arbeidsgruppe for samarbeid med USA innen nordlys- og atmosfæreforskning ved hjelp av raketter."
https://www.romsenter.no/no/Laer-om-rommet/Nordlys-og-romvaer/Norske-forskere-og-nordlyset

Vondt for å tro det. Nettopp fordi de i all hovedsak fanges opp av magnetfeltet til jorden høyt, høyt oppe i atmosfæren og eventuelt lager nordlys og sørlys.

Hvis de mot formodning har noen effekt er jeg sikker på klimaforskerne vet om det og dermed tar det inn i modellene. Jammen komplisert nok som det er dette klimaet og dets forandringer.

Men det er da disse elektriske partiklene, som sliter på lav- og høyspentnettet ! (slitasje på lav-og høyspentnettet) Da når de helt ned til jordens overflate!
Redigert 29.12.2019 kl 16:27 Du må logge inn for å svare
Pe9s
29.12.2019 kl 16:26 318

Det er godt at det er glabal OPPVARMING og ikke global nedkjøling. Er kaldt nok som det er i Norge...

Det er penge politikk alt dreier seg om!
Redigert 29.12.2019 kl 16:27 Du må logge inn for å svare