NEL - og den første millionen!

Hammers
HAMMER 22.12.2019 kl 21:11 15674

Her er en flott KLASSISK låt - som "lesemusikk"; https://www.youtube.com/watch?v=fR4HjTH_fTM

Når man handler på børs er det alltid greit med en liten pekepinn om kursen - sett opp mot de underliggende verdier!
En slags sikkerhet for ikke å risikere innkjøp av "katta i sekken" - over tid. At man ikke kjøper "utvannet medisin" fra en homeopat!

Det er flere tall man kan gripe fatt i, men tradisjonelt har P/E vært en grei gjenganger. Aksjekurs delt på inntjening.
Dess lavere tallet er - dess større "verdier" får man igjen for egne investeringer!

For ulike bransjer varierer tradisjonelt vurderingene av en "fair" PE.
I solide og trausete selskaper ligger tallet gjerne svært lavt - mens det innen high-tec og slikt (vekstbransjer) ligger langt høyere.
Når PE begynner å overstige 100 eller i hvert fall 200 vil de fleste anse caset som svært dyrt - sett mot det underliggende!

Eks; banker er trauste og forutsigbare med relativt lav PE. På 80-tallet husket jeg truste ELK hadde en PE rundt 3-6.
Det var også flere skyhøye vurderinger av selskaper som aldri maktet overskudd. Da krakket kom ble alle tatt av flommen.
____________________________

NEL er slikt selskap som aldri klarer overskudd. Tapene fortsettere i stadig større grad for hvert eneste år!
Fra starten i 2014 er rekka slik (jeg benytter selskapets egne Operating Losses):
MILLIONER i MINUS: 11 - 14 - 55 - 117 - 196 - 191 (etter 3 kvartaler. 2019 ender kanskje rundt minus 250?).

Det er ikke ETT tegn på positivitet. Dess større omsetning - dess større tap!
For også omsetningen har vokst noe tilsvarende i perioden.

Hydrogen er et område der det ser ut som om det er UMULIG å tjene penger. Gå med overskudd!
Øystein Spetalen (Utdannet sivilingeniør innen petroleumsteknologi) skjønte dette da kursen sto i 2-3 - og han solgte.
I ettertid skjønte han nok ikke at kursen skulle havne på 8,40 - og det gjør ikke jeg heller.

Stigningen har uansett ikke noe med REALITETER å gjøre.
Den minner mest om et pyramidespill der det ikke skapes noe som helst - og der det fort kan SMELLE dersom et ledd i pyramiden forsvinner!
Eks at de insiderne (hvis LOCKUP ble opphevet i starten av desember) plutselig selger seg ut. Slikt KAN være en utløsende faktor.

Så ille er ståa - at HVIS NEL en eller gang i framtiden klarer EN LITEN MILL i overskudd ila ett år, ja da ligger PE på astronomiske 10 500.
Et tall som er ganske langt unna gamle ELK's lave PE 5. NEL har i dag PE på MINUS 23!!!

Så langt oppfører negativiteten seg stadig mer som universet. Et univers som stadig beveger seg lengre unna NULL. Fra The Big Bang!
1 liten MILL er nå ca 250 mill unna - og til neste år er det ENDA fjernere! Universet er i en konstant ekspansjon!

Hilsen Hammers.......som selv IKKE er i tvil om hva han ville ha gjort dersom han var en av insiderne.........!
Kanskje DE venter på årsskiftet - av skattemessige eller andre årsaker? Jeg vet ikke om JEG ville ha ventet så lenge!

Joda, NEL har en LANG og "KRONGLETE" vei å gå - for å karre seg til +1 mill!
Redigert 21.01.2021 kl 08:41 Du må logge inn for å svare
coccoman
24.12.2019 kl 08:41 3646

Veldig, veldig bra tråd! Her viser Hammers til en "fundamental sikringsramme" P/E over sin glimrende TA-linial. Det har jeg ant han har hatt siden jeg for flere år siden traded i REC.

Det som forunderer meg er hvor mange år børsnotert selskaper får holde på med å øke underskuddet og drifte på inverstorenes regning - emisjon etter emisjon - år etter år etter år. Thinfilm er et annet godt eksempel - en emisjonsfabrikk drevet av drømmer om milliardmarked. Biotec i Tromsø et annet der klok investor ser tegninga og trekker seg ut "i rett tid" mens menigheta sitter igjen her på HO og spinner ull og gnåler på udugelig ledelse.

Jeg forstår at noen blir provoserte av stilen til Hammers ;O). Den er frisk! Men å be han holde seg vekk fra forumet fordi han er kommet med en annen konklusjon enn dere om en aksje blir helt feil - det ville være et stort tap for forumet. Mange av oss blindes av egen investering og evner ikke å se faresignalene Hammers peker på. NAS er et godt ferskt eksempel der mange kunne spart tap hvis de hadde lyttet til Hammers og 'kvalitetssikret' egen inverstering. At en aksje plutselig stiger på nyhet beviser ikke at Hammers tar feil med sin analyse av av selskapet. Det blir som klimafornekterne som ikke greier å skille på vær og klima og nekter å innse realitetene fordi Lance er fast i isen og overser været i Moskva og Australia. Dere er advarte om NEL - take it or leave it - det er deres penger. Men gå gjerne en runde til med egne vurderinger og investeringer - og legg ikke alle egga i samme kurven.

God jul alle børsgamblere - for det er gamblere vi er selv om vi pynter på det og kaller oss inverstorer! Såpass ærlige må vi være på en dag som denne.
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.12.2019 kl 09:25 3620

Kvalitetssikret gambling;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
omans
24.12.2019 kl 09:34 3607

Han kaller folk flatskaller, pga de er uenige med han eller ikke tenker som han, på tross av at de tjener mer enn han på en aksje mange av "flatskallene" har tjent seg til god velstand på allerede. Som følge av oppgang over tid på høyt volum.
Samtidig stusser han på at noen kan reagere på dette, siden det er atpå til dagen før dagen.
I tillegg nevnes både Nsg og Rec som stadig gikk nedover og nedover, Rec slet med lavere priser på S og problemer i prod land, økt konkurranse etc. Nsg slet med udugelig ledelse som skulle ekspandere for fort, og dermed altfor høy gjeld i marked som ikke trengte mer papir.
Nel er en av flere big players innen hydrogenmarkedet som er ventet å vokse signifikant på relativt kort tid (0-4 år)
GNel'delig jul, også GNel'drere 🎅
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
amerelium
24.12.2019 kl 12:04 3559

...få dere et liv - alle sammen
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
Shinkage
24.12.2019 kl 12:33 3544

Jaja, Hammers - da har du fått selskap av et par andre av "folkeopplysningens" hvite riddere. Hva skulle vi vel gjort uten dere, hehe. Dere ofrer mye av deres dyrbare tid på å advare de uvitende om aksjemarkedets farer, uten noen som helst egen agenda. En nominasjon til St. Olavs Orden er kanskje på sin plass?

Sorry folkens, men jeg kjøper ikke den - ingen ved sine fulle fem gidder å bruke så mye energi som mange på forumet her gjør på å snakke ned noe de ikke har interesser i. De eneste mulige unntakene jeg kan ser er dersom man bare er en notorisk kverulant (klarer ikke å se Hammers helt der, men det er noen andre gode kandidater), eller søker etter å få en slags influencer-rolle, med mange følgere. Som en slags aksjesekt, hehe.

Jeg tror ikke det finnes en eneste tråd på forumet som ikke har disse "hvite ridderne" hoppende rundt for å advare om spesifikke aksjers elendighet, og selvsagt foreslå egne alternativer. Dette er selvsagt tydeligst i det som Finanspressen liker å kalle Lottoaksjer, for der har vi jo også en gjeng som ikke sparer på de store orden når de skal få folk til å lese artiklene sine. Der vanker "blodrøde konkurser" (kanskje daglig leder ble massakrert?), "aksjekursen stuper" (3-4% ned), "aktiv dødshjelp" (aksjer på nedadgående trend) osv.

De såkalte Lottoaksjene er typisk dominert av ny teknologi og biotec. Aksjer der det er mulig å kunne hente store gevinster ved suksess (langt forbi indeksfond og andre aktivt forvaltede porteføljer), men der man også kan tape alt om man ikke oppnår tilfredsstillende resultater innenfor investorenes tålmodighetsrom. Skal man involvere seg i disse nytter det i alle fall ikke å være pessimist.

Ja, du kommer som regel med realistiske tall, og mener sikkert at du dermed sprer realisme når selskapene sammenlignes med det som er helt normal evaluering av selskap. Du (og de andre hvite ridderne) vet derimot like godt som meg at disse selskapene aldri blir evaluert på den måten. Alt dere da kommer med av "vil aldri noen gang tjene penger" vås og tilsvarende usubstansierte spådommer er derfor bare reinspikka pessimisme, og har ingen reell verdi.
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
Shinkage
24.12.2019 kl 12:52 3520

........og til Imprex - du er kanskje ikke en av disse "hvite ridderne", det var nok kommentarene om folkeopplysning som gjorde at du ufortjent/fortjent havnet i den gruppa :-)

De aksjene vi diskuterer har definitivt et lite gamblingpreg over seg, all den tid ingen av oss kan lese fremtiden.
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.12.2019 kl 14:27 3477

Hehe...folkeopplysning i bred forstand. Vet selv jeg kunne trengt litt før jeg entret børsen. Å bli blendet av egen bias i vurderingen av en aksje man har entret, kan fort vise seg å bli svært dyrt.
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
omans
24.12.2019 kl 14:54 3461

Fortell fortelll..du som tilsynelatende har et så mye bedre liv enn alle sammen. Er livet kun en dans på roser, og ikke bare en lek ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.12.2019 kl 14:56 3460

Lurer litt på å ta opp NEL skriveriene mine igjen.
Noen stemning for det ?? 😄

SS
KNM
Redigert 21.01.2021 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
Shinkage
24.12.2019 kl 15:47 3488

Nei, la oss nå endelig få slippe det. Gå tilbake til AXA tråden din.

Du har vel shortet NEL igjen tenker jeg, så da slipper vi neppe unna.
Slettet bruker
24.12.2019 kl 16:16 3459

Skinka;

Jeg må bare sette en short først, så kommer jeg tilbake til skriveriene.

SS
Hammers
24.12.2019 kl 22:06 3391

Da var juleribba fordøyd - akkurat som det naturlige tilbehøret.
Pakkene er åpnet, inkl 3 med noe "dyp klukkelyd" i - og jeg har kastet av meg "uniformen" til fordel for noe lett og behagelig.
Tid for å lese noen innlegg rundt om - og gi noen raske svar:

- Kokko; Takk for støtten. Ja, jeg husker vi diskuterte for en tid tilbake. Joda, det ble seier - og jeg ELSKER å vinne. Mange gode poenger du har!
- Omans; Ta deg en dram - opp m/humøret! "De flate" var myntet på NEL'likerne som ukritisk KUN ser OPP. Ber meg dra til H pga mitt syn.
- Skrink1; Ikke bland meg m/"røkla blant ridderne". Har levert varene i 10-15 år! Multitasking er NULL problem. Kan gjøre andre ting og skrive.
- Shrink2; Slikt er ikke dyrebar tid, men dobbel utnyttelse av tid som er avsatt til annet formål. I NEL er tallene som jeg sier! Regn ut selv!
- Shrink3; "all den tid ingen av oss kan lese fremtiden". Vel, det har jeg da bevist at jeg KAN - i UTALLIGE selskaper - via TA! Tar ikke TA i NEL!
- SS; Alle gjør hva de selv føler er riktig.

Hilsen Hammers
Redigert 24.12.2019 kl 22:11 Du må logge inn for å svare
Shinkage
25.12.2019 kl 12:24 3197

"Dyp klukkelyd" kan jo være så mangt, men la meg for din skyld håpe det var en god whisky (Cognac er jo litt passé).

Så du prøver å multitaske? Ja, da skjønner jeg jo hvorfor alt ikke bestandig virker helt gjennomtenkt, men snarere litt slengt inn mens du egentlig drev med noe annet :-). Kan godt hende du har levert flere varer enn de fleste av oss, men selvskryt passer ikke helt deg - det er mer Skipssjefen sitt varemerke.

Jeg har vel sjelden (om aldri) protestert på tallene dine, men sagt at de virker å ha mindre relevans ifm investeringsvilje og kursutvikling enn de har for andre selskaper. Så jeg trenger ikke regne ut, for det gjør jo du for meg.

Beklager å måtte skuffe deg Hammers, men du kan nok ikke lese fremtiden - du har vel snarere 50% sjanse til å få 100% rett eller 100% feil. Mange av dere artige karer på forumet har jo gjort en liten levevei ut av det - gratulerer til dere. På den annen side skal jeg selvsagt ikke ta fra deg suksessen du muligens/tilsynelatende/sikkert har oppnådd med dine TA - jeg har ikke studert disse, men som jeg sa fikk jeg inspirasjon fra deg angående SSHIP.

Noen universitetstudenter gjorde en gang et artig eksperiment ut av akkurat det fenomenet (50% sjanse for å ta 100% feil). De valgte ut et tusentalls rike mennesker og sendte brev til om at de var et nytt aksjerådgivningselskap, og at de skulle bevise for kundene at de var bedre enn konkurrentene. De sendte halvparten av dem råd om at en aksje kom til å stige, og den andre halvparten at den ville synke. Så ventet de passende lenge for å se utviklingen, valgte så ut den halvparten der de fikk rett, delte dem på nytt i to grupper og sendte tilsvarende opp/ned spådommer til disse. Her skjønner du sikkert tegninga allerede. Så, etter å ha gjort dette suksessfullt noen ganger, sendte de brev til de som hele tiden hadde fått korrekte råd om at de fra nå av måtte betale en betydelig fee for fremtidige rådgivningstjenester. Nesten alle bet på.

Nyt klukkegavene dine i romjula :-)
Redigert 25.12.2019 kl 14:11 Du må logge inn for å svare
Admoff
25.12.2019 kl 14:07 3107

Hammers, tror du må lese deg opp på multitasking. Fører i lengden til lite positiv utvikling. Håper ikke du har bedrevet denne type aktivitet for lenge..
https://lederne.no/2018/06/21/multitasking/
Atomvinter
25.12.2019 kl 19:09 2973

Blir spennende og se hvor lenge disse grønne selskapene som NEL kan finansieres av emisjoner og støtteordninger før lufta går ut av ballongen. Stadige aksjetrykkinger, utvanninger og underskudd år etter år etter år...

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2019/12/25/7483857/tror-olje-og-gassaksjer-kan-vaere-lurere-investering

Redigert 25.12.2019 kl 19:10 Du må logge inn for å svare
kaliber
25.12.2019 kl 20:20 2914

Den som lever får se hva som blir fremtiden, olje eller fornybar energi!
Ignoranceisbless
25.12.2019 kl 20:31 2889

Ett enkelt spørsmål (til Hammers), hadde du noen posisjon i NEL (om det var short eller long skal du slippe å svare på) fredag 20.12.19 eller mandag 23.12.19?

Jeg er langt på vei enig i dine skriverier om NEL, men jeg skjønner ikke motivasjonen hvis du ikke sitter på den ene eller andre siden av bordet.
Redigert 25.12.2019 kl 20:33 Du må logge inn for å svare
Hammers
25.12.2019 kl 20:40 2874

Shrink - nå må du ikke dumme deg loddrett ut:
"Beklager å måtte skuffe deg Hammers, men du kan nok ikke lese fremtiden - du har vel snarere 50% sjanse til å få 100% rett eller 100% feil".

I fjor høst lagde jeg en tråd om de salgsanbefalingene jeg hadde lansert fra sommeren av.
Aksjer jeg oppfordret folk til å kvitte seg med. Jeg fulgte utviklingen noen mnd fram i tid for å se hvordan det gikk med salgsporteføljen.
Jeg traff så det sang i alle de 8-9 kandidatene som ble lansert. Vede årsskiftet hadde de i snitt falt ca 33%.
Noen falt HEMNINGSLØST mye, andre klarte seg bedre. ALLE falt = 100%. Etter hvert gadd jeg ikke å følge opp.
SNITTET på de utvalgte aksjene hadde falt med 37,2% - og da hadde jeg vært SVÆRT snill i utregningen av REC og NAS!

Jeg KAN se i framtiden, men det kan ikke dere! https://finansavisen.no/forum/thread/13789/view/895796
Her står NÅR jeg lanserte innlegget om hver enkelt kandidat, forutsetning for at spådommen skulle gjelde, utvikling osv.
Nei det er ikke fifty/fifty - det er 100/0.

Admoff;
Multitasking er helt topp. Ikke innviklede gjøremål når jeg bedriver dette, men flere ulike ting til samme tid.
Det har jeg gjort i årevis - og nå er jeg på topp......🤭!

Hilsen Hammers........som trodde det var NEL som sto på programmet?

PS; Atomvinter. Interessant. Andreassen mener mao det samme som meg.
Om de grønne som aldri tjener noe som helst - og tapene bare eskalerer. De går etter hvert mot sin egen "Atomvinter"!
NEL er "verstingen" - som jeg flere ganger har antydet i denne tråden!

Da er det LANGT bedre med de grønne som går med solide overskudd - og som allerede har betalt utbytte til tross for sin SVÆRT unge børsalsder.
_____________________
Ignorance:
Nei, jeg hadde ikke aksjer i NEL - og jeg har aldri shortet på børs.
Enkelte gang er det berettiget med en pekefinger til som ikke skjønner noe som helst - bortsett fra at "Hydrogen er framtidens drivstoff".
Hvis insiderne slipper sine aksjer f.eks først dag inn i det nye året (nå UTEN lock-up) - ja da blir det baluba i NEL.
DE VET hvor høyt overpriset aksjen er!
Redigert 25.12.2019 kl 21:44 Du må logge inn for å svare
Ignoranceisbless
25.12.2019 kl 22:01 2832

Takk for tilbakemeldingen :)
Breikjeften
25.12.2019 kl 22:25 2807

Har stor tro på HEX/NEL på sikt, fristelsen ble for stor da Seadrill "bikket under " Nok 10,-. Lettet meg "litt" i "De grønne" og kjøpte Seadrill. Spennende fremover .....
nucleus
25.12.2019 kl 22:34 2784

Hammers, du hadde ju plukket ut syklisk industri aksjer og på den der oktober år 2018 listen, Elkem og Norsk Hydro. Jada de går nedover og oppover. Er vel ikke helt rettferdig å jevnføre de med REC, NEL, THIN liksom. Når P/E, kontant beholdning, egenkapital og inntekter er der.
Hammers
25.12.2019 kl 22:45 2779

Den lista besto av en mix mellom "alt mulig".
Alt ut fra de tekniske formasjonene + annet jeg skrev om etter hvert som det stadig kom flere selskaper på min salgsliste.
En liste som bygde seg opp på ulike tråder jeg skrev - og som jeg til slutt satte sammen på en felles liste.

Bottom line: 100% TREFF - 0% BOM!

Hilsen Hammers......Mr 100%.....🤭🤭🤭!
OZZY
25.12.2019 kl 22:59 2753

Blir det spennende og se om olje eller fornybart blir den store vinneren i fremtiden ?
Shinkage
25.12.2019 kl 23:45 2707

Jeg er ikke det minste redd for å dumme meg ut, men du er i alle fall langt fra den som vil være i stand til å bedømme det. For hver aksje har du 50% mulighet til å ta 100% feil - den går opp eller den går ned (la oss se bort fra at en aksje er 100% stabil).

Så, du er super stolt av deg selv, har spådd nedgang på 9 aksjer og truffet på alle (bortsett fra NEL da selvsagt, som denne tråden handler om). Samtidig bekrefter du at du aldri har shortet på børs. Da er det nærliggende å spørre - ville det ikke vært en smule smartere å funnet aksjer du kunne spådd oppgang på, investert i disse og tjent penger? Jeg tror nemlig ikke du er en av disse "lønn i himmelen" typene. Det er noe smått idiotisk over det du beskriver, og måten du beskriver det på.

Oi, er NEL overpriset? Shit, det visste vi ikke....

Og, Hammers - en siste ting, det er alltid baluba i NEL. Spørsmålet er om du rører rundt her inne bare for å masturbere egoet, eller faktisk prøver å tjene penger? Jeg begynner å lure....
Shinkage
25.12.2019 kl 23:55 2687

Ignoranceisbless skrev Takk for tilbakemeldingen :)
Hammers mener ikke "enkelte ganger" - det han mener er "hele tiden, til det kjedsommelige" :-)
Hammers
26.12.2019 kl 00:00 2677

Beklager Shrink!
Du begynner å miste all din troverdigheten med denne dritten og usaklighetene du har begynt å lire av deg!

Bortsett fra min "negativitet" til diverse aksjer (dvs aksjonærenes egen negativitet via det tekniske chartet) - har jeg "hyllet" EN aksje her inne. Det var da jeg begynte å skrive om SSHIP på 8-tallet i april i år. 8 mnd senere står kursen på 28-tallet!

Noen fortjener hyllest for hva de oppnår. Andre fortjener ikke annet enn sur og realistisk kritikk. NEL er et typisk eksempel på sistnevnte.
Nei, jeg har ikke noe behov for å shorte - og har heller aldri hatt det! Langt mer behagelig å finne vinneraksjer som LEVERER!

Leverer rekordhøy backlog - leverer stadige økte overskudd - leverer varene til kjøperne - og som leverer til en "forurenset verden"!
NEL leverer ikke noen verdens ting - bortsett fra fyrverkerier i Sandvika + stadig stigende underskudd!! ENORME i forhold til omsetning!

Hilsen Hammers........som lurer fælt på når insiderne til slutt trykker på salgsknappen!
Det kan skje når som helst - for strikken begynner etter hvert å bli UTROLIG tynn - ut fra ALLE underliggende tall!

Les heller starten av innlegget enn å sitte her og spikke fliser; PE i forhold til den ene millionen. Den som ligger 250 mill unna!

DE vet det, JEG vet det, mens DERE drømmer videre!
Joda, fortsett med det. Mest behagelig - helt til dere våkner opp - en "vakker" morgen!
Etter MITT syn er NEL's verdi nærmere kr 1 enn 9 - ut fra det underliggende!

At Molnes (rettet) sier 11 eller 13 får stå for hans egen regning.
HAN reiser rundt på messer med NEL - og får livsnødvendige oppdrag fra selskapet. DET gjør ikke jeg,
Redigert 26.12.2019 kl 10:01 Du må logge inn for å svare
Shinkage
26.12.2019 kl 00:30 2640

Oi, se det - Hammers begynner å bli småhissig :-). Så, nå er vi altså tilbake på "dritt og usaklighet" igjen? Der har vi vært før også, litt typisk fra din side når du får uønsket motstand og spørsmål du ikke vil svare på.

Det er absolutt ikke noe usaklig over det jeg antyder - det er faktisk like så betimelig og saklig som du mener det er å peke på at NEL er overpriset (noe jeg gjentatte ganger har sagt jeg er enig med deg i). Det er derfor i høy grad på sin plass å spørre hva du egentlig holder på med her inne. Du finner masse aksjer du ikke liker, spår nedgang og snakker dem ned i større eller mindre grad, men du shorter dem liksom ikke. Kan du gi meg, og muligens andre interesserte, en god god forklaring på hva motivasjonen er? Gjerne en troverdig en - ikke den litt lamme "enkelte ganger er det berettiget med en pekefinger...."

Jeg er dessuten ikke opptatt av av om jeg beholder eller mister troverdigheten. Når jeg synes du fortjener ros for analyse av SSHIP så gir jeg deg det (jeg har som sagt kjøpt aksjen), og når jeg synes du kommer med tøvete og tendensiøse argumenterer om feks NEL så sier jeg det. Jeg har derimot lagt merke til at du ikke er så god på å ta imot ros, så du hopper elegant over det, og tar tak i det du kan kritisere.

Jeg er nemlig ikke den på forumet som prøver å fremstå som en guru, snakker ned aksjer jeg ikke er interessert/investert i eller prøver å overbevise noen om at NEL er veien til himmelrike - den strikken har vært tynn lenge. Så, da er det vel opp til leserne å bedømme troverdighet.

Og, jeg kan love deg en ting - jeg drømmer ikke om noe som helst i aksjemarkedet - det er steinhard vurdering dag for dag. Likevel, noe må man velge å tro på, og jeg blir aldri noen motstander av evolusjon.
Redigert 26.12.2019 kl 00:32 Du må logge inn for å svare
omans
26.12.2019 kl 00:32 2647

Claerstream øker stadig sin aksjebeholdning. Tror tyskerne er mer bevisste på hvilke verdier en har med å gjøre basert på potensialet.

Disse tyskerne har nå passert 35% eierandel. igjennom denne banken.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Clearstream

Jeg blir ikke veldig overrasket dersom det kommer et bud ila 2020. Spørsmålet er om det er til salgs, og evt til hvilken pris. Ingenting under 2-sifret ville blitt godtatt, dersom ikke tvangsutløsning om tyskerne sammen kommer med "skambud" Tror ikke noe under 12 kr er realistisk budaksept.
Shinkage
26.12.2019 kl 00:47 2620

Ja, og at du mener den er verdt bare 1 er det vel ikke en kjeft som bryr seg om heller, siden alle andre akkurat nå mener den er verdt 8,54.

Hvis alt skjærer seg for NEL så havner den sikkert ned dit, eller lavere, og da kan jo du hoppe rundt som en vårkåt påfugl og skryte av deg selv igjen. Men, akkurat nå så er du dessverre bare tildelt et hjørne du kan sutre i.

Hvis de som sitter med aksjer som var omfattet av lock up frem til 04.12 selger, eller hvis insidere selger på sine opsjoner, så vil kursen selvsagt droppe betydelig. Det er en risiko man må vurdere, men mye verre ting enn det må skje for at du skal se tall under 5.

Ozzy sier at det skal bli "spennende og se om olje eller fornybart blir den store vinneren i fremtiden". Javel, ja - hvor mange tror du deler hans undring på dette området?
Redigert 26.12.2019 kl 00:50 Du må logge inn for å svare
Hammers
26.12.2019 kl 01:07 2599

Jeg er da ikke hissig - jeg er født i Vektens tegn! Synes imidlertid at DU virker opphisset.

Jeg har heller ikke sagt at NEL er verdt 1 kr. Les heller hva jeg skriver - i stedet for å miste fatningen!
Når du skriver; "Spørsmålet er om du rører rundt her inne bare for å masturbere egoet" - ja da skjønner jeg raskt at du har fått nok å drikke for i kveld!

Hilsen Hammers.......på et LANGT høyere og sakligere nivå - så jeg gidder bare ikke dette lavmålet du har havnet på!
Du driter deg ut!
Redigert 26.12.2019 kl 01:13 Du må logge inn for å svare
OZZY
26.12.2019 kl 01:18 2578

Shinkage....svaret er vel gitt og TYSKERNE ØKER BEHOLDNINGEN I NEL UKE FOR UKE. Om ikke lenge er de oppe i 40%. Jeg selger ikke under 20 kr hvis jeg MÅ.
Redigert 26.12.2019 kl 01:20 Du må logge inn for å svare
Atomvinter
26.12.2019 kl 01:20 2575

Det er vel ikke om olje eller fornybart blir "vinneren i fremtiden" som diskuteres her.

1. Vi er avhengige av olje i mange, mange år ennå. Slutter vi å produsere olje i Norge så vil stater som Saudi Arabia og Russland øke produksjonen tilsvarende. Og i de statene tror jeg neppe interessen for miljøvern, fornybart eller hydrogen er på topp.

2. Ta en tur til de mest folkerike statene i verden som Kina og India. Hvor høyt ligger miljøvern på prioritetslisten i disse landene? De kappes om å bygge nye flyplasser og kullkraftverk, og mannen i gata i disse landene gir blanke blaffen i fornybart. Hydrogen har ikke mannen i gata hørt om engang. Ta en tur og se selv.

3. Fornybart er ikke det samme som NEL. NEL kan gå konkurs selv om andre fornybare selskaper gjør det bra fremover. Mange grønne selskaper tjener gode penger i motsetning til NEL som øker underskuddene hvert eneste år.

4. Personlig tror jeg NEL vil bli utkonkurrert av bl.a. kinesiske hydrogenselskaper den dagen det er penger å tjene på hydrogen. Jfr. REC.
Redigert 26.12.2019 kl 03:13 Du må logge inn for å svare
Hammers
26.12.2019 kl 01:31 2561

Enig med Atom - som har SVÆRT MANGE gode og saklige argumenter.

Jeg begynte tråden på et saklig og relevant tema; NEL's verdsettelse i forhold til alle underliggende faktorer.
Dette passet NEL'aksjonærene dårlig og i stedet ble det diskusjon om person, olje og mastrubering (Shrink = minske/avta (i troverdighet?) ).

Kanskje en avledningsmanøver? Ikke vet jeg!
Tallene ligger uansett fast. Ståa blir gradvis verre for selskapet. Insiderne vet alt. Hadde JEG sittet i deres posisjon hadde jeg ikke tvilt.
Tatt kjempegevinsten - og gitt F.. i resten! Forklart at hytta skulle restaureres - at julegavene ble for dyre - baksmell på skatten - eller hva som helst! Avisstormen hadde uansett lagt sett etter en ukes tid ut på nyåret! Solgt det til tyskerne i Clearstream.
Folket som også tidligere (etter hvert) gikk på nederlag i Norge!

Hilsen Hammers
Redigert 26.12.2019 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Shinkage
26.12.2019 kl 01:42 2551

Hehe, du fornekter deg ikke - denne "Du driter deg ut" og at du mener du selv er på et langt høyere saklig nivå er den samme argumentasjonene du alltid tyr til når du vil unngå spørsmålene. Du får ikke noe "sandkasse" tilsvar av meg på sånt.

Så, derfor gjentar jeg bare spørsmålet - hvorfor bruker du tid på å spå nedgang på aksjer du ikke er involvert i, og hvorfor med så intens negativitet? Er dette et komplisert spørsmål? Dersom du ikke gjør dette for økonomisk vinning, men kun for å å vise til hvor flink du er, så er gjør du det altså for å masturbere egoet. Om du ikke liker ordvalget får du heller ta deg en ekstra støyt av klukkegavene dine. Det er faktisk en ganske bra beskrivelse på folk som bare har som mål å vise hvor flinke de er, og skryte av sin egen fortreffelighet. Skipssjefen har vært dyktig på det, mens du faktisk har vært betraktelig mer beskjeden inntil nå.

Så, svar heller på spørsmålet enn å danse rundt grøten, og irritere deg over meg.

Og, siden du vil ha detaljene korrekt - du sa faktisk ikke direkte at NEL er verdt 1 kr, du sa "Etter MITT syn er NEL's verdi nærmere kr 1 enn 9". Det betyr vel da sikkert at du mener den er verdt under 5 og ikke over 5, for du prøvde selvsagt ikke til å få det til å virke som om du mente 1? Du har vel faktisk sagt og antydet at du ikke mener den er verdt noe som helst, men whatever - dette er vel ikke stedet for å være etterrettelig. Herlighet, kan du ikke bare svare på spørsmålet om hva du egentlig gjør her inne?

Jeg håper du ikke bruker noe astronomi i TAen din :-) Jeg er Løve så det betyr vel at jeg er den sinte mens du er den rolige - hehe, morsomt.
Atomvinter
26.12.2019 kl 01:46 2543

Godt gjort å skrive så mange ord som Shrinkage med absolutt null substans. Ingen fakta, ingen informasjon. Kun personangrep og kverulering.
Hammers
26.12.2019 kl 02:02 2533

Hvorfor; Det angår ikke deg, men jeg har NULL økonomisk interesse i NEL. Advarende pekefinger til de uvitende er vel svar greit nok?
Irritert?; Absolutt ikke. Akkurat som de fleste andre "kritikerne" tilllegner DU meg egenskaper som jeg ikke har.
Skryte av; Jeg skryter ikke. Jeg svarer på spm fra slike som deg + leverer egne innlegg. Den linken var et FINT svar til din ubegrunnede påstand.
Hva jeg gjør her inne; LEVERER VARENE. Opp eller ned. Dette i motsetning som deg som kun leverere spørsmål og dritt.
Kanskje på tide å "lalle" nå?

Hilsen Hammers......som kjenner til ALT om "løven"......gjennom 27 år!
Shinkage
26.12.2019 kl 02:07 2535

Ja, jeg er enig med Hammers om at Atomvinter har mange gode og saklige argumenter her. Ellers bryr jeg meg fint lite om hva Hammers mener om min troverdighet. Jeg er ikke ute etter å verken booste eller få den verifisert i dette forumet. Hammers burde heller fokusere på å svare på spørsmålene han får siden han selv mener han er så utrolig dyktig på å komme med alle fakta, og vet hva som skal skje. Han kunne også diskutert om han hadde giddet, men er mer opptatt av å få anerkjennelse, og sutre over at alle som ikke er enige med ham er usaklige og bare farer med dritt. Han skal selvsagt ha enerett på å kunne harselere litt med meningsmotstanderne, hehe.

Alle punktene til Atomvinter er relevante, og han kan selvsagt få rett i at NEL kan gå konk og at de kan bli utkonkurrert. Jeg tror derimot ikke det kommer til å skje. I "verste fall" tror jeg det blir allianser eller oppkjøp. Selvsagt er vi avhengige av olje i mange år. Spørsmålet til Ozzy var derimot om hvem som vil "vinne " i fremtiden. Allerede nå er det sterke krefter på gang over hele verden for å sørge for at det i alle fall ikke blir olje.

Det tragiske for Norge i den sammenhengen er vel i det øyeblikket vi skal være best i klassen (som vi alltid liker å være i Norge) og begynner å gi slipp på oljen så vil vi flytte maktbalansen internasjonalt til land som kanskje ikke burde ha den - som Øst-Europa, MidtØsten etc.

Og nei, fornybar energi trenger over hodet ikke å bli Hydrogen. Det kan bli elektrisitet fra vindkraft, vannkraft, bølgekraft, og kanskje burde vært atomkraft.

Jeg tror derimot nåværende sentiment vil sørge for at hydrogen får veldig fokus i en tid fremover, og jeg tror det er mulig å tjene penger på det. Så da gjelder det å gå både inn og ut på riktig tid.
Shinkage
26.12.2019 kl 02:43 2513

Ja, dere er en flott gjeng :-).

Ikke er du irritert, men du gjentar flere ganger at jeg bare leverer dritt og lavmål. Så det er kanskje bare ditt vennlige og hyggelige forsøk på en kompliment? Eller vent litt, det er selvsagt bare fakta :-) Sorry, jeg overså den.

Ikke skryter du heller - du bare kommer med fakta. Nei, Mr 100% - om det er fakta er det selvsagt ikke skryt. Det er jo åpenbart viktig å jevnlig minne alle oss andre idioter om at du alltid leverer varene, og at du gjør det som en ren tjeneste for å advare de uvitende.

Selv er du selvsagt også bare saklig - "Folket som også tidligere gikk på nederlag i Norge" er jo fakta, så da er jo det relevant å bringe frem ifm Clearstreams involvering på Tradegate. Som en litt artig kuriositet kan jeg avsløre at jeg har tysk mor - oppvokst i ruinene av Ruhr-området under krigen. Jeg tror hun er enig i vurderingen, og nok også helst hadde sett at "gutta" hadde holdt seg hjemme i Tyskland den gangen :-).

Jeg har skjønt for lenge siden at det ikke nytter å gå inn i noe som ligner på en saklig diskusjon med deg og en del andre. Det er det lett å se om man faktisk leser hele tråden. Men du leser kanskje ikke dine egen innlegg i etterkant?

Både du og Atomvinter skal lete godt for å finne de såkalte personangrepene og dritten, jeg har faktisk gitt deg skryt i flere av innleggene. Det eneste jeg har kritisert, og det står jeg ved, er en litt usmakelig fokus på å fremheve egen fortreffelighet på bekostning av alle andre. I tillegg stiller jeg spørsmålstegn ved motivasjonen for all negativ fokus på aksjer du ikke er investert i. Det er som du sier helt riktig ikke mitt anliggende, men det er lov å spørre - spesielt når du kjører på så hardt som du gjør.

Dette liker du tydeligvis dårlig, så da får du jo bare fortsette å bruke den taktikken du mener er nødvendig for å få fokus vekk fra det. Jeg har likevel ikke tenkt å verken lalle, eller bekymre meg om hva du synes om kvaliteten i mine innlegg.

Overrask meg heller med å argumentere fornuftig, og ikke bare vise til at det er poengløst å svare på noe fordi du uansett har rett.
Redigert 26.12.2019 kl 02:57 Du må logge inn for å svare