Bergen Group ASA: Gjennomført kjøp av tørrdokk


Nå er tørrdokken, som skal brukes til store fremtidige kontrakter, i boks!Bergen Group ASA har sluttført kjøpet av Backe Bergen sin eiendom (Sjøsterk AS) og virksomhet (Sjøsterk II AS) på Stamsneset ved Grimstadfjorden i Bergen. Kjøpet er gjort i henhold til de vilkår som er kommunisert i tidligere børsmeldinger 27. februar og 2. mars i år. Virksomhetene endrer navn til henholdsvis Bergen Group Sjøsterk Eiendom AS og Bergen Group Sjøsterk AS, og vil inngå som datterselskaper i konsernet på lik linje med Bergen Group AAK og Bergen Group Services. Konsernsjef Torgeir Nærø vurderer overtagelsen som en viktig milepæl i konsernets strategi om å vokse til å bli et attraktivt vestlandsbasert industrikonsern. -Kjøpet gir oss en mulighet til å utvide og utvikle vår maritime virksomhet til også å gjelde produktleveranser inn mot akvakulturnæringen. Vi har i dag overtatt en godt etablert virksomhet med en omfattende erfaring i produksjon av integrerte fórflåter til oppdrettsnæringen. Denne markedsposisjonen ønsker vi å videreutvikle. Anlegget tilfører oss også en langsiktig strategisk kapasitet som ved behov kan utnyttes inn mot konsernets maritime virksomhet, sier Nærø som påpeker at det også er synergier inn mot Bergen Group sin eksisterende operasjonelle aktivitet.

Stamsneset ligger i fjordbassenget som skiller flyplassen på Flesland og marineanlegget på Haakonsvern. Bergen Group har overtatt eiendom og anlegg som blant annet inkluderer en moderne og oppgradert tørrdokk på 22 meters bredde og 90 meteres lengde, god krankapasitet, produksjonshall og en oppgradert administrasjonsbygning.

Bergen Group ASA er et vestlandsbasert industrikonsern og en veletablert leverandør av produkter og tjenester til områdene Maritime Service, Tilkomstteknikk og Akvakultur. Konsernets selskaper bygger på bred kompetanse og lang erfaring innen sine virksomhetsområder. Den operasjonelle aktiviteten utøves av datterselskapene Bergen Group Services AS, Bergen Group AAK AS og Bergen Group Sjøsterk AS med til sammen rundt 200 ansatte. For ytterligere info: www.bergengroup.no.

https://newsweb.oslobors.no/message/455328
Redigert 21.01.2021 kl 04:14 Du må logge inn for å svare