svestnes
06.01.2020 kl 08:13 7364

Alfred Berg har også tatt Hydro i portoføljen.

Berrre utbyttet blir over 1,50kr så vil det påvirke kursen positivt.
isaach
07.01.2020 kl 14:42 6938

Skal være mer enn fornøyd med 1,25.Ut fra forventet inntjening burde kanskje ikke utbyttet vært mer enn 50 øre,noe Trump skal ha en stor del av "æren"for.

Har hatt en periode med lavere kostnader på innsatsfaktoren alumina og svak krone. Dette må vell ha en viss effekt på Q4?
svestnes
07.01.2020 kl 18:12 6763

Det er satt et gulv på 1,25. Ledelsen må bare fortsette med den gode utbytte politikken, eller blir ikke så lukrativ å eie aksjen.
svestnes
07.01.2020 kl 18:19 6751

Gjennstår å se. Ingen poeng å spekulere. Resultat og tall snakker best.
MERLOT
08.01.2020 kl 12:41 6588

NHY: STOR VOLATILITET, LAV VISIBILITET I MARKEDET -AASHEIM
Oslo (TDN Direkt): Markedet for Norsk Hydro er preget av stor volatilitet, og visibiliteten er lav.

Det sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim til TDN Direkt i forbindelse med NHOs årskonferanse onsdag.

-Det er for tidlig å si noe om fjerde kvartal. Vi har tatt ned vekstanslagene våre kvartal for kvartal etter handelshindringene og økt usikkerhet. Det er stor volatilitet nå, så visibiliteten er ganske lav, sier hun til TDN Direkt.

Aasheim sier at selv om risikopremiene har blitt lavere etter USA og Kina har kommet til en handelsavtale, er det fortsatt spenning mellom USA og Iran.

-Spenning i markedet er det, til de grader, sier hun.

Videre sier hun at både selskapets forbedringsprogram og restrukturering av valsevirksomheten går etter planen.

-Vi har satt en veldig kraftig agenda som dreier som å løfte lønnsomheten, samtidig som vi jobber med å fortsette å utvikle ansvarlig og bærekraftig produksjon. Jeg tror faktisk ikke det er mulig å drive lønnsomt hvis ikke vi er bærekraftige. Videre er det godt takt i forbedringsprogrammet vårt for å levere det vi har sagt vi skal levere. Også arbeidet med restrukturering av valsevirksomheten går etter planen, sier Aasheim til TDN Direkt
svestnes
08.01.2020 kl 16:53 6468

Hva er budskapet og hva prøver hun å si egentlig? Stor volalitet og visibalitet på hva da?

Tror hun sier stor VOLATILITET, lav VISIBILITET ;-) Norsk Hydro er et solid selskap. Kursen vil gå opp!
isaach
08.01.2020 kl 21:27 6287

Man kan få en mistanke om at eksterne forhold(handelskrig,midtøsten)blir brukt som "syndebukker"for at hydro sliter.Kan ikke være hele sannheten.Dårlig og svak ledelse av konsernet er en viktig årsak til problemene.Vi får håpe disse overbetalte superbyråkratene klarer å få til brukbar lønnsomhet.
svestnes
09.01.2020 kl 07:00 6098

Det var omtale i avisa om usikkerhet, ingen store handlinger. Usikkerheten er borte nå, melder DN.
MERLOT
09.01.2020 kl 08:14 6049

I Norge er vi slik laget at vi starter året med et brak. Nyttårstaler og raketter er knapt overstått, før norsk næringsliv markerer hvor veien går videre.

Ofte er det stimulerende nytt som kommer ut av den slags arrangement.

Ikke minst klarte Norsk Hydro å skape den gode følelsen da selskapet 7. januar inviterte til sitt tradisjonelle Nyttårsseminar på Fredssenteret i Oslo.

Eyde og Birkelands mer enn 100 år gamle selskap har i dag 35 000 ansatte globalt og produserer aluminium med et lavere klimafotavtrykk enn de aller fleste av sine konkurrenter.

Dagens sjef er Hilde Merete Aasheim, tidligere styreleder i Norsk Industri. Hun startet seansen tirsdag 7. januar med å forsikre om at "lønnsomhet og bærekraft" er mulig å få til. Samtidig.

Aasheim fortalte om det store forskningsarbeidet som selskapet gjør og har gjort for å få aluminium i verdensklasse produsert med et lavest mulig fotavtrykk.

I hele produksjonen
Målsettingen er selvsagt at denne tankegangen skal gjennomsyre hele den lange produksjonskjeden. Fra Brasil til verkene i Norge.

Det koster å tenke klima. Men markedet, kundene, etterspør i økende grad aluminium som er produsert med klima og miljø for øye. Bruk av ren og fornybar norsk vannkraft er en viktig del av helheten.

En av Hydros kunder er Jan Chr. Vestre, som leder Vestre AS. Selskapet er et av verdens fremste når det gjelder utemøbler. Møbler som er så robuste og så solide at det er livstidsgaranti som gjelder.

Det beste er godt nok
Vestre produserer i Skandinavia og eksporterer til en hel verden. Aluminiumen de benytter, kommer fra Hydro. "Det beste er godt nok", er tankegangen som gjennomsyrer forretningsstrategien til Jan Chr. Vestre. I tråd med dette, har han selvsagt bestilt elektriske Tesla-lastebiler for varetransporten sin.

I sitt innlegg på Nyttårskonferansen til Hydro tok Jan Chr. Vestre til orde for en "re-industrialisering" av Norge. Han mener at det er den eneste muligheten vi har til å redde velferden, når inntektene fra olje- og gassnæringen gradvis går ned.

En økende rolle
Denne troen på industriens økende rolle i fremtidens Norge, kom også sterkt frem i den avsluttende debatten mellom Ap-leder Jonas Gahr Støre, klima- og miljøminister Ole Elvestuen og Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri.

Norge står for 1 promille av verdens utslipp av klimagasser. Vi er ikke problemet, men våre løsninger og teknologi kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder hva verden trenger.

Hydro er en del av dette, Equinor er det i minst like stor grad. Selskapets mål om en utslippsfri norsk sokkel – offentliggjort dagen før Hydros store dag – er hårete så det holder.

Stein Lier-Hansen tror vi kan lykkes. Men det forutsetter at politikerne klarer å styre unna uforutsigbar skjerping av skattereglene. Den slags vil utelukkende svekke vår konkurranseevne.

Rammevilkårene må være internasjonalt konkurransedyktige og ligge fast. Det må gjelde for all eksportindustri og for produksjon av kraft, sa han.
https://www.norskindustri.no/om-norsk-industri/finns-hjorne/lonnsomhet-barekraft-og-mer-industri/
isaach
09.01.2020 kl 13:46 5884

Bra informasjon.Håpet er at hydro skal lykkes i sin satsning på det grønne skiftet.Det er vel nesten en forutsetning for at det skal lønne seg å produsere aluminium i Norge.Lønn og avgidter for en industriarbeider kommer nesten opp i 1 mill.I Kina og Russland er det kun en liten brøkdel av dette beløpet.Er det noen som kan opplyse om Rusal produserer energien fra vannkraft,helt eller delvis?
svestnes
09.01.2020 kl 15:37 5787

Hvis industriarbeiderne er så godt lønnet, tror at alle skulle ønske å jobbe i industri sektoren. Er usikker på hvor tungt arbeid de gjør, men vet at alle prosseser er automatisert. Må bare overvåke maskiner, roboter, strøm og at alt utføres etter plannen.
svestnes
10.01.2020 kl 08:16 5509

Da har aksjen 13 anbefalinger og 8 hold. Informasjonen på DN er ikke oppdatert siden 03.01.
nucleus
10.01.2020 kl 10:04 5410

Hva som skjer til q4 rapport blir spennende.
"En avsetning for restruktureringskostnader på 1.145 millioner kroner ble regnskapsført i tredje kvartal".
Valsede produkter får vel mest omrestrukteringer fremover, for å få opp lønnsomheten.
"Vekk fra utfordrende segmenter over til vekstsegmenter som bildeler og drikkebokser.
Målet er en forbedring på 0,9 milliarder kroner innen 2023."
Vi andre får vel håpe på fortgang i den process, sån at det ser lysere ut fremover.
Bauksittproduksjon og aluminat fra Alunorte, Paragaminas og Albras går jo gradvis oppover. Så blir jo fortjeneste iforhold til gunstigere råvarer, for konsernet norsk Hydro. Allt tar sin tid, men håper jo på posetiv vekst.
Trump'en vill nok ha en handelsavtale med Kina, så roer det seg ned med Iran. Blir neppe bra med Iran -USA, men ikke noe krig hvertfall.
svestnes
10.01.2020 kl 11:26 5329

Vi bør se resultater av forbedringer i løpet av 2020. Innen 2023 kan de omstille helle organisasjonen fra a til å.

MERLOT
10.01.2020 kl 14:21 5226

Norsk Hydro to get boost from trend towards low-carbon construction

Mens den samlede globale etterspørselen etter aluminium stort sett er stillestående, fant selskapet ut at eiendomsutviklere i Europa, Nord-Amerika og andre steder i økende grad er villige til å betale mer for metall som kan bidra til å senke karbonavtrykket.

Sertifisert for å ha minst 75% skrap etter forbruker, et kilo Hydros Circal-merkede metall krever 2,3 kg CO2-utslipp for å produsere, bare 13% av verdensindustriens gjennomsnitt på 18 kg for primæraluminium.

Hydros bygningssystemenhet bruker anslagsvis 80 000 tonn aluminium per år for å lage fasader og vinduer. I 2020 regner den med å utnytte 25.000 tonn Circal-aluminium, opp fra 10.000 tonn i fjor.

"I 2021 spådde vi et salg av 40.000-50.000 tonn Circal, og potensialet er betydelig høyere etter det," sa Egil Hogna, som leder Hydros virksomhet innen Extruded Solutions.

Kostnadene for å lage metallet, inkludert kjøp, sortering og rengjøring av skrot, er imidlertid fortsatt 10-20% høyere enn for primær aluminium, og er imidlertid en hindring for salg i noen bransjer, ifølge Hydro.

I konstruksjonen kommer imidlertid kostnadene for fasadene til en bygning også fra vindusruter og andre materialer samt arbeidskraft, og bruk av Circal kan da legge til en mer beskjeden 2-3% til regningen, sa Hogna.

"Men det er aluminiumet i det som gjør den store forskjellen når det gjelder CO2-fotavtrykk," la han til.

For kunder, som må velge mellom lignende utseende produkter, har de lavere utslippene forårsaket av bruk av Hydros Circal-metall derfor i økende grad oppveiet den høyere prisen, sa han.

Nøkkelen til etterspørselen fra utbyggere er det faktum at potensielle leietakere i økende grad faktor i karbonavtrykk i deres valg av beliggenhet.

"Vi forventer at dette vil vokse betydelig de kommende årene - hastigheten vil avhenge av hvor raskt myndighetene endrer standarder og insentiver, og hvor raskt opinionen endres når det gjelder å betale for grønnere produkter," sa Hogna.

"Det krever bare en beskjeden endring i betalingsviljen."

Norsk Hydros enhet for Building Systems omsatte for 8,1 milliarder norske kroner (912 millioner dollar) i 2018, med en inntjening før renter og skatt (EBIT) på 0,4 milliarder kroner.

Enheten sysselsatte om lag 2900 personer i nær 30 land, rundt 8% av Hydros globale arbeidsstyrke.
https://www.reuters.com/article/us-norsk-hydro-aluminium/norsk-hydro-to-get-boost-from-trend-towards-low-carbon-construction-idUSKBN1Z91D6?feedType=RSS&feedName=environmentNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2Fenvironment+%28News+%2F+US+%2F+Environment%29
svestnes
10.01.2020 kl 14:33 5206

Verdens befolkning øker merkant år etter år. Bygge arbeidet vekser i hele verden. Tror ingenting på at etterspørel etter aluminium er dempet. Tvert imot det øker.
Redigert 10.01.2020 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
halvpris
10.01.2020 kl 15:48 5142

Satt her og håpet på 30 blank, så hadde jeg dobbla min beholdning :-(
freetexx
10.01.2020 kl 15:59 5126

Joda, men billig nivåer dette også.. Vaket rundt her lenge nå, men bunnene blir høyere og høyere
isaach
11.01.2020 kl 13:57 4879

Bra informasjon.Lønnsomheten er vel ikke imponerende,men på noe sikt vil nok hydro komme seg opp på akseptabelt nivå .Det er mange smarte i hydro og vi på nettet er vel kun noen små "maur"som av og til kan ha et poeng.Men jeg har alltid lurt på hvorfor hydro ikke også har utvidet sin virksomheten mot andre metaller,til f.eks dataindustrien osv.Alcoa satser på spesialmetaller til romfartsindustrien,marginene her må være i en helt annen klasse.Bruk av aluminium i vanlige forbruksartikler har tydeligvis hydros fokus,noe som kan gi spennende muligheter
Jpeace
11.01.2020 kl 14:52 4842

Romfart er det mye penger i så det hadde vert en spennende rettning. Men det er vanskelig å kommer seg inn den bransjen vis man har vert uhelldig der før. Skriver uhelldig da det var Sapa som dummet seg ut, men Hydro kjøpte i ettertid opp Sapa og ble nødt til å betale erstatningen.
Hvem vet, mulig man får en ny kjangs:)

https://e24.no/boers-og-finans/i/QogL6W/nasa-tapte-seks-milliarder-paa-feilede-romprosjekter-legger-skylden-paa-hydro-selskap

I utgangspunktet ser jo NHY fin ut. Men alcoa har stup 8 % de siste tre dagene omtrent uten at Nhy har rørt seg. Noen tanker om dette? Ofte har jo Alcoa frontrunnet Hydro.
nucleus
11.01.2020 kl 16:41 4741

NHY har jo tappt seg - 2,63 % sist uke. Så helt posetivt har det ikke vært. På lengre tid, har nok Alcoa hatt et bedre år en NHY? NHY har jo haft usedvanlig mye motgang det siste 1,5 år. Var det ikke Alunorte, så var det hakker angrep og lavere aluminium priser, handelskonflikt USA - Kina m.m.. Jeg tror definitivt at NHY får et bedre år 2020, iforhold til restrukteringer og resultater. Mere penger blir jo erstatning for nevnte hakkerangrepp, til q4 forhåpentligvis.
isaach
12.01.2020 kl 15:41 4419

Alcoa har store leveranser til flyindustrien,mulig de betydelige problemene med maxflyet skader inntjeningen.
MERLOT
14.01.2020 kl 13:10 3840

Norsk Hydro
Rek: Köp (Köp)
Riktkurs: 43,00 NOK
Pris: 32,53 NOK
Analytiker: Ola Soedermark
Aktieanalytiker
Analysen producerad av Kepler Cheuvreux 2020-01-14 kl. 07:15, och översatt samt distribuerad via Aktiellt 2020-01-14 kl. 13:01.
Köp Sälj Info
UPPDATERING
Q4: Ännu ett steg mot normalisering
Vi förväntar oss att Q4 innebär ännu ett steg mot normalisering efter utmaningarna vid Alunorte. Upstream-segmentet förväntas att fortsätta förbättras q/q och att utsikterna för primärmetallerna för 2020 förblir balanserade. Vi fortsätter att se omvärderingspotential som ännu inte har materialiserats och vi upprepar Köp och riktkursen 43 NOK.

Fortsatt förbättring
Vi prognosticerar underliggande EBITDA på 3 368 MNOK (Q4 2018: 2 210 MNOK). Den huvudsakliga avvikelsen är Primary Metal med en prognosticerad EBIT på 168 MNOK för Q4 (-677 MNOK Q4 2018). Förbättringen beror i huvudsak på lägre materialkostnader. Vi förväntar oss att utdelningen uppgår till 1,25 NOK, vilket indikerar en hälsosam direktavkastning på 4%.

Besparingsprogram gör skillnad
Det pågående effektiviseringsprogrammet med målsättning 6,4 miljarder NOK i EBIT för 2023 gör skillnad. Vi ser en förbättrad stabilitet i resultatet de kommande kvartalen, trots en utmanande marknad. Den strategiska översynen av Rolled Products fortsätter med en eventuell försäljning i korten.

Omvärderingspotential kvarstår
Problemen i Brasilien under 2018 och första halvåret 2019 har effektivt motverkat möjligheterna till en omvärdering. Endast när de brasilianska tillgångarna är tillbaka på banan kommer det att vara möjligt att dra nytta av den fulla potentialen. Vi förväntar oss att multiplarna ökar kvartal för kvartal när Hydro visar på stabiliteten i affärsmodellen, med stöd av vändning i den brasilianska lönsamheten och effektiviseringsprogrammet. Vi sänker våra estimat för EBITDA med 1-4% för 2019-2020p efter en något långsammare återhämtning av aluminiummarknaden än tidigare förväntat.

Köp och riktkurs 43 NOK upprepas
Vår riktkurs på 43 NOK är baserad på en summa-av-delarna, med EV/EBITDA-multiplar på 4-8x för de olika affärssegmenten för 2020-2021p. Vi upprepar Köp och riktkursen 43 NOK.

https://www.swedbank-aktiellt.se/analyser/2020/01/14/norsk_hydro.csp
Redigert 14.01.2020 kl 13:13 Du må logge inn for å svare
Borret
14.01.2020 kl 15:15 3730

Takk for mange gode innlegg. Jeg sitter godt lastet med NHY aksjer og regner meg for å være langsiktig. Følger likevel daglig med på kursene og noen ganger spør jeg om dette er aksjen "fra helevete". Det synes ikke å ta slutt på negative nyheter. Til tross for at aluminium prsen ser ut til å stabilisere seg over 1800USD/tonn presses kursen ned hver eneste gang den forsøker å bryte 33 tallet. Noen som har en god forklaring ut over de kjente utfordringene kursen har hatt? Hydro aksjen inngår i mange strukturerte spareproduktur som blir avlest nå i Januar. Her er de store amerikanske bankene tilretteleggere og kan ha et motiv for at kursen ikke skal bevege seg høyere. Det blir uansett spennede med resultatfremleggelsen for 4Q om ikke lenge. Håper på good news.
MERLOT
14.01.2020 kl 15:25 3711

Jau....men hver gang jeg poster et innlegg så ramler kursen et par tiøringer. 😏

Men jeg jobber med saken, muligens noen lokale muntre torpedoer kan invitere meglerne på en spa-aften med kokosmjølk og raspende kameltunger for å få slutt på uvesenet.
isaach
14.01.2020 kl 15:29 3700

Hydrosjefen sa det enkelt og greit,problemene med handelskrig og usikkerhet er ikke borte selv om positivt med delavtalen.Ingen et hvor haren(trump)hopper og det skader langsiktig strategi og derved investeringer.Hydro kan komme som et skudd hvis verden normaliserer seg.Tror dette event.ligger noe frem i tid.
isaach
16.01.2020 kl 14:09 3247

Handelsavtalen,med sine svakheter,er tross alt positivt for hydro.Det er temmelig uforståelig at hydro får en slik negativ reaksjon.Jeg er ikke i tvil om at store aktører vil ha kursen ned.For å snu utviklingen må hydro få redusert driftskostnadene vesentlig,noe de holder på med.Denne trusselen fra Trump om toll på europeiske biler om EU ikke uttaler at Iran har brutt avtalen indikerer vel heller at det ikke blir noe toll.Dette brukes i et politisk spill av Trump,som opererer som en slags klovnediktator fra sørlige breddegrader.Det er sørgelig at EU ikke har større politisk og militær styrke til å være en motvekt til alt dette vrøvlet.Et alvorlig tegn på at de politiske systemene i Europa forvitrer.
MERLOT
16.01.2020 kl 14:19 3230

Century Aluminum Company holdt nå koken i går...https://finance.yahoo.com/quote/CENX?p=CENX

Alcoa skuffet med resulatet...https://www.barrons.com/articles/alcoa-stock-drops-after-earnings-2020-51579127307

10 årsrenten i US depper og NHY følger den. Snur renten, snur nok også NHY.
freetexx
16.01.2020 kl 15:24 3165

Aluprisen bryter snart ut av en omvendt hode skulder og nhy tikker oppover snart
MERLOT
16.01.2020 kl 17:06 3108

Død og Pine reaksjoner i Alcoa, ned over 10% nå...

https://www.industryweek.com/the-economy/trade/article/21120680/alcoa-bid-to-stem-losses-runs-into-world-awash-in-aluminum
...Og denne fyrer opp så det holder!

"Alcoa anslår onsdag den globale aluminiumsforsyningen til å overstige etterspørselen med hele 1 million tonn i 2020, drevet av produksjon i Kina. Det sammenlignes med et underskudd i fjor på 900 000 tonn til 1,1 millioner tonn. Produsenten rapporterte også om et større justert tap enn forventet for fjerde kvartal."


Men de siste linjene er nå positive:
Den såkalte fase en handelsavtale som USA inngikk med Kina onsdag kan være grunn til optimisme.

"Det er katalysatorer for positiv endring," sa Harvey og siterer "den siste utviklingen som vi har sett med Kina, og spesielt hvis vi begynner å gå videre mot en fase to av avtalen. Jeg tror det gir oss katalysatoren for forbedringer som skjer raskere. ”
freetexx
16.01.2020 kl 17:40 3054

Ja.. Kraftig fall for Alcoa. Men forholdet mellom USA & KINA + bedring i alupris skal vel sende NHY opp.. Klarer NHY seg bedre resultatmessig enn Alcoa?
Wyoming
16.01.2020 kl 18:14 2994

https://www.youtube.com/watch?v=8WhTvIMYK2o&t=0s

Er dette dama som klarer å snu Hydro? Hun er sikkert dyktig faglig, men ikke oser ikke engasjement og drive.

tja vi får gi henne en sjanse, men er enig at hun ikke oser av karisme.
på en annen side så kan hun vel neppe være verre en brantzæg som fikk fyken og nå er styreleder i Veidekke hehe

håper hun ikke er kjønnskvotert inn hvor mafiastaten er storeier som oxo gjelder mafiabanken DnB

er oxo overrasket over fallet idag