Kraftig børsfall i Midtøsten 😱


Børsene i Midtøsten faller kraftig søndag etter USA fredag drepte den irakiske toppgeneralen Qasem Soleimani i et droneangrep i Bagdad.

Søndag er første åpningsdag siden torsdag i de fleste landene i Midtøsten. Børsene i regionen holder stengt fredager som følge av fredagsbønn.

Nedgangen er verst på Kuwait-børsen som faller over fire prosent. Samtidig falt Tadawul-børsen i Saudi-Arabia 2,5 prosent, hvor oljekjempen Saudi Aramco falt 1,7 prosent. EGX30-indeksen i Kairo falt samtidig 4,4 prosent, den største nedgangen siden september, ifølge Bloomberg.

Også børsene i De forente arabiske emirater, Qatar, Bahrain, Israel og Oman falt søndag.

«Investorer som håpte på mindre geopolitisk spenning i Midtøsten og Nord-Afrika i 2020 fikk sine håp knust på årets andre dag. 2020 vil fortsette å være et år med høy geopolitisk spenning, sier sjefstrateg Mohammed Ali Yasin i Al Dhabi Capital, ifølge Bloomberg.

Søndag ble det kjent at Iraks nasjonalforsamling ber landets regjering om å kaste ut den USA-ledede militærkoalisjonen fra landet. Norge har rundt 70 soldater i koalisjonen.

– Nasjonalforsamlingen har stemt for å be regjeringen om å avbryte sin forespørsel om hjelp fra den internasjonale koalisjonen til å bekjempe IS, sier nasjonalforsamlingens leder Mohammed Halbusi i en uttalelse søndag, ifølge NTB