APCL og SENEGALhttps://www.laviesenegalaise.com/franck-timis-patron-de-la-filiale-senegalaise-dafrican-petroleum-a-porte-plainte-contre-letat-du-senegal

"The Senegalese subsidiary of African Petroleum filed a complaint against the State of Senegal. The firm of Franck Timis has appealed to the International Center for the Settlement of Investment Disputes (Cirdi) to challenge the allocation to Total of "Sosp" (Senegal Deep South Offshore) and "Rop" (Deep Offshore Rufisque), two oil blocks where the company holds 90%.

Libération, who gives the information, specifies that the complaint was filed on July 11th. The paper adds that the Cirdi will soon meet to appoint the referees responsible for the investigation of the case.

African petroleum announced the complaint less than a month ago. In a letter to its shareholders, the oil company was "to prevail its rights, according to the contract of production and sharing (CPP) on this block". It said, however, "open to engaging in a constructive dialogue with the Senegalese authorities through the appropriate official channels, with a view to finding a satisfactory solution in the interest of all parties". Obviously the two sides did not find an agreement."
tuja
20.07.2018 kl 11:10 8335

Gir rom for en eventyrlig oppside. Tok noen få 10k til. :)
thief
20.07.2018 kl 11:26 8316

Hvis det er kravet til apcl, som tydligvis har kommet frem, mener de vel at de har en MEGET sterk sak:)Ellers hadde de vel bare vært fornøyd med sosp.Ikke rart forhandlingene med Senegal da strandet.De ville vel ikke gå med på dette kravet uten kamp:)Da er det ikke utenkelig at Senegal har tilbudt apcl noe,men at apcl tydligvis vil ha mer,lovende:)!
tuja
20.07.2018 kl 15:12 8122

Stille før stormen?
Alle venter på avklaring.

God helg :)

Takk som deler. Ja dette blir spennende

Den eneste spenningen som ligger i caset slik det har utviklet seg er hvor lang tid går det før cash kassa må økes...

Strippet for majoriteten og ikke minst de mest attraktive lisensene, 2 dyre rettsaker (Senegal og Gambia) hvor det ikke blir avsagt noen dom i år for noen av dem, ingen inntekter overhodet ei heller i overskuelig fremtid og løpende utgifter hvor kassa skrumper betydelig for hvert kvartal som går.

En emisjon på dette nivået betyr satt på en kurs langt under krona for hvis man i det hele tatt skal ha noen mulighet til å hente noe som helst slik ståa faktisk fremstår i dag så er det for en ren kriseemisjon å regne hvor det må lokkes med en betydelig rabatt - om det er noen investorer som i det hele tatt vil bite på denne gangen gjenstår og se etter noe som i ettertid indikerer en systematisert emisjonssvindel gjennomført i all hast i fjor på 7,75nok og det bare dager før sannheten kom for dagen og alt krakket - det disse investorene sitter igjen med er selskapets "confident both in fact and Law" og en aksjekurs på knappe krona hvor håpet om å beholde lisensene virker å være lengre borte enn noen gang....
Redigert 21.07.2018 kl 12:14 Du må logge inn for å svare
tuja
21.07.2018 kl 11:43 7625

He he.
Risch. Det er din måte å tolke "signaler" på.
Husk å være inne når(OM) det meldes forlik. Da betyr ører lite i den store sammenheng.

Fortsatt god helg.

:)
2HB
21.07.2018 kl 12:50 7533

Galskap å starte opp i Senegal. Dette kan ende med forferdelse.
Warom
21.07.2018 kl 14:23 7440

Ja enig rischioso, det er jo like greit å se bort i fra hva selskapet selv har kommunisert når det gjelder behov for kapital i forbindelse med de pågående prosessene(les voldgift).

Eneste grunn til at jeg har et lodd i denne er at de fleste opphaussa daglige casino lodd går opp himmelhøyt på Nothing. Så er ganske sikker på at kurs går himmelhøyt 6 -7 kr på en melding om forlik... som igjen gir 0 kr i kassa

Når den melding kommer er jeg ute rett etterpå ?
Warom
21.07.2018 kl 14:55 7389

Ja, fint du har «forstått» caset. Blir det ett forlik i feks Gambia så selger du deg i så fall ut for tidlig(men det er jo min personlige mening). Kommer det i tillegg Senegal, så har du «bommet» med god margin(fortsatt min personlige mening;))

….og består forliket av en eller annen form for engangs kompensasjon noe som man bør kunne gå ut i fra som et best case slik som caset har utviklet seg så betyr det at selskapet er nærmest ribbet for verdier og sitter igjen med SL som er noe høyst usikkert langt frem i tid.

Og taper de helt som det også er en betydelig mulighet for så kan de egentlig bare avvikle hele selskapet...

Mao, en lottokupong vil kunne gi bedre odds, men for all del - ting vil som kjent kunne ta lang tid og i mellomtiden vil det nok komme flere afrikanske blogger artikler som kan tolkes som man måtte føle for og dermed åpner muligheten seg for en midlertidig kursoppgang om det da finnes flere som vil gå noe sånt...
Warom
21.07.2018 kl 15:11 7104

Ja Rishioso;
....og om ikke lenge så er du inne igjen(dvs kjøpt aksjer) og «hele verden» har forandret seg siden nå....

Der har jammen i meg fått en ny follower om det da ikke er en av de gamle som har opprettet et nytt nick siden det er det første innlegget - eller hva mener du oivindl…??…;)

Det er lenge siden Rish har solgt noe i ELE, for der er fortsatt tonen positiv selv om kursen er halvert.

Alltid kjekt å få vite når og hva jeg har kjøpt og solgt av andre her på forumet....

Det er ikke tonen som er avgjørende for om jeg selger eller kjøper/har tenkt å kjøpe eller har tenkt å selge. Det er hva som faktisk skjer/ikke skjer i caset som avgjør det.

Men for de som kjøper og selger basert på forumet og som tror at hva man skriver på forumet påvirker kjøp og salg i stort omfang så er det nok slik...;)
oivindl
22.07.2018 kl 14:42 6655

Du elsker jo å redegjøre for hva andre har av aksjer og helst hva de har tapt, men den informasjonen er vel ikke tilgjengelig for andre enn deg?

Vi andre får nok støtte oss på din nylige uttalelse om at du er all in i ELE, og senere bekreftet ved at du hevder du sitter fast i aksjen:-)
Holder for meg det.

Maniske followers som tror at de vet mer enn den de følger er jo interessant spesielt i et psykiatrisk perspektiv...
Gjennom det så kan man jo en viss forståelse for at ting ikke blir sett i sammenheng og at ting blir tatt ut av sammenhenger som passer en best...:)
Redigert 22.07.2018 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
oivindl
22.07.2018 kl 17:18 6577

Du skjønner visst ikke innholdet i enkle innlegg.
Som sagt, min kunnskap er basert på dine egne uttalelser:-)

Dette er et enkelt innlegg og det siste som er blitt skrevet:

….og består forliket av en eller annen form for engangs kompensasjon noe som man bør kunne gå ut i fra som et best case slik som caset har utviklet seg så betyr det at selskapet er nærmest ribbet for verdier og sitter igjen med SL som er noe høyst usikkert langt frem i tid.

Og taper de helt som det også er en betydelig mulighet for så kan de egentlig bare avvikle hele selskapet...

Mao, en lottokupong vil kunne gi bedre odds, men for all del - ting vil som kjent kunne ta lang tid og i mellomtiden vil det nok komme flere afrikanske blogger artikler som kan tolkes som man måtte føle for og dermed åpner muligheten seg for en midlertidig kursoppgang om det da finnes flere som vil gå noe sånt...

Det er dette man må forholde seg til om man har noe å bidra med. Har man ikke det så blir det å skrive om helt andre ting, om den som poster og hva som ble sagt tidligere - det er nettopp dette som ødelegger trådene, men det er kanskje meningen...??…:)
Redigert 22.07.2018 kl 17:33 Du må logge inn for å svare
oivindl
22.07.2018 kl 17:56 6528

Rischioso: "eller hva mener du oivindl…??…;)"

Tenkte bare jeg skulle være høflig å svare på din henvendelse:-)
User1
22.07.2018 kl 18:35 6482

Riskokern virker jo helt fjern som vanlig....
thief
23.07.2018 kl 09:27 6222

Noen som har en formening om hva opp/nedsiden for Senegal er i saken mot apcl??Hva har de å tjene på at apcl mister lisensene?

Slik jeg ser det er vel nedsiden mye større enn oppsiden.Taper Senegal på alle punkter,ser det vel ganske mørkt utfor deres del.Da går lisensene til apcl,de har tapt mye penger på at saken går igjennom systemet,apcl krever erstatning og total krever vel oxo penger tilbake.Og de blir gjort til latter,hvilke store selskaper vil satse i dette landet hvor alt er kaos.Altså en skikkelig SMELL økonomisk for Senegal og dårlig rykte.Noe de ikke akkurat har råd til:)

Så hva er oppsiden?De har jo allerede solgt rop til total.Så eneste oppsiden må jo være at de for solgt sosp en gang til,og får penger for dette.Eller er det andre fordeler?
Så er man fornuftig,så ser det vel ganske så klart ut at Senegal her vil være tjent med et forlik.At iallfall apcl beholder sosp(selv om det kan virke som at apcl vil ha mer).Og da kommer det garantert inn en major,for interessen er stor.Og utviklingen av feltet vil ikke ta noe lenger tid med eller uten apcl på laget.Så hva er det Senegal prøver på.Eneste må jo være å få lurt til seg ekstra penger, ved å selge lisensen en gang til?Men med den store nedsiden,tror du de gambler på dette???Nei,de tar nok til fornuften:)
hofa
23.07.2018 kl 09:36 6198

Der er så meget korruption i landet stadigvæk, at det er det der styrer magthaverne. Det vil domstolene straffe dem for, hvis de ikke besinder sig inden. Stoler stadig på JP, så kan kun tiden vise sig om det koster mig en mil.
thief
23.07.2018 kl 09:46 6175

jepp,når jp sier "both in Law and fact", da tror jeg Senegal stiller dårlig.De har nok ikke fulgt regelboken,GARANTERT:)!Og dette går selvfølgelig ikke i lengden,og de skjønner nok det selv!Tror dette blir en storgevinst etter hvert,opp flere kroner fra dagens kurs!

Both in law and fact har kjørt kursen til bunns så man burde ikke legge for mye vekt på det...:)

At denne holder seg fortsatt over krona er å anse som et mirakel. men så er det jo heller aldri noe som varer evig....
Hektar
23.07.2018 kl 12:45 6029

Senegal vil vel ikke annet å kunne utnytte sine ressurser? Hvor mange år har APCL sittet på lisenser uten en dråpe opp av olje? På 10 år har de boret ett hull i bakken og blitt gode og feite på emisjoner som aldri har gått til verdiskapning. Om Senegal taper dette er det jo en forferdelse for landet så man må jo spørre om det er forsvarlig å stå på APCL sin side her.

Forstår jo saken er annerledes for aksjonærer med papirtap og nye håpefulle, men om man ser det i et perspektiv utenfor egeninteressen så er det vel klart at APCL er ingenting annet enn en påkjenning?
Frodo1
23.07.2018 kl 13:07 5980

Hektar.

Mye fjas

Du glemmer en vesentlig sak - disse lisensene er under kontrakt og dette skal avgjøres på det juridiske plan - in the end. Heldigvis
Redigert 23.07.2018 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Yess
25.07.2018 kl 08:48 5603

Spennende dager i APCL, kan det komme en snarlig positiv melding vedr. Gambia og/eller Senegal? Det vil ikke overraske meg, og bare nye positive rykter kan sende APCL rett tilbake mot 2 tallet (som har skjedd mange ganger tidligere). Verdt også å merke seg at Risc som biasser nærmest manisk i APCL nå har bommet fundamentalt igjen i en annen aksje ned fra over kr 5 til kr 2. Være med i APCL? Risk/reward har nesten aldri vært bedre?
Yess
25.07.2018 kl 08:48 5655

Spennende dager i APCL, kan det komme en snarlig positiv melding vedr. Gambia og/eller Senegal? Det vil ikke overraske meg, og bare nye positive rykter kan sende APCL rett tilbake mot 2 tallet (som har skjedd mange ganger tidligere). Verdt også å merke seg at Risc som biasser nærmest manisk i APCL nå har bommet fundamentalt igjen i en annen aksje ned fra over kr 5 til kr 2. Være med i APCL? Risk/reward har nesten aldri vært bedre?
Warom
25.07.2018 kl 12:18 5494

Det har vært lagt ut mange kart fra Senegalesiske myndigheter på deres side(r). Noen husker sikkert denne vi diskuterte for ikke så mange mnd siden.

http://itie.sn/le-gouvernement-du-senegal-publie-les-contrats-de-total/

For å få litt sikkerhet i kart/terreng slik det ser ut nå, så ble det sendt en henvendelse til EITI i dag morges, og svaret kom kjapt tilbake:

«See attached file for the current situation of Senegal oil blocks. The following webpage http://itie.sn/liste-des-permis/ has been updated accordingly.»

Best regards

Papa Alioune Badara PAYE
Deputy Permanent Secretary|
Secrétariat Technique - Comité National ITIE| 186 Avenue du Président Lamine GUEYE x Jacques Bugnicourt,
Immeuble Collé Ardo SOW, 5ème étage.
E-mail : badara.paye@itie.sn|
Site web : www.itie.sn .

Her får vi tydelige svar på 3 ting i den situasjonen «visestatssekretæren» kaller «current», altså nå.

Vi står på SOSP og Total står ikke lenger på UDO(som på det første kartet)

I tillegg ble det stilt ett spørsmål ang det vi har lurt litt på mtp T5, Elenilto og AZ.

Meg:Thank you for the quick replay!

T5, Elenilto and AZ are not present, could you provide some information in that regard?

Thanks

Svar:Those contracts was terminated mainly due to failure to comply with drilling work commitments.

Kindest regards,

PAYE

Disse siste er altså terminert pga at de selskapene ikke har oppfylt forpliktelsene, men her kan vi se svart på hvitt at dette IKKE er tilfellet når det gjelder APCL/SOSP.

Jeg synes i alle fall dette er interessant, hva sier dere ? ;)

Warom

Du la merke til at APCL står som innehaver både av SOSP og ROP i tabell nederst på linken din?
Redigert 25.07.2018 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
tuja
25.07.2018 kl 12:37 5467

Bra jobbet, warom.

Kartene taler vel sitt tydelige(foreløpig) språk, og der står APCL oppført som lisensinnehaver av SOSP.
Personlig tror jeg vi snart får en bekreftelse/avgjørelse iht arbitrition der ett forlik vil komme fra Senegalesiske
myndigheter. Mye som kan tale for det.

Spennende :)
Warom
25.07.2018 kl 12:44 5450

Ja FF;
...men det er siden den nederste delen tar for seg forskjellige år, i dette tilfellet 2012(man kan velge periode/år)

OK, Warom

Det la ikke jeg merke til ?
Redigert 25.07.2018 kl 12:51 Du må logge inn for å svare
dato
25.07.2018 kl 13:04 5390

Takk for den Warom :-)
Det jeg finner positivt (for oss) er at andre lisenser har blitt terminert. Det viser jo at Senegal i hvert fall vet å bruke dette verktøyet..., og av en eller annen grunn bevisst har latt være å bruke det ovenfor APCL.

Slik sett vil jeg tro det er positivt med dette kartet (og prosessen bak) om arbitration gjennomføres. Det kan neppe styrke Senegals sak at de åpenbart anerkjenner at vi råder over lisensen, og bare trenerer videre fremdrift.

:-) dato
Warom
25.07.2018 kl 13:13 5370

Bare hyggelig dato ;)
Det er akkurat det som er poenget med det påfølgende spørsmålet. Hvorfor har de terminert(som "visestatssekretæren" sier) de 3 andre lisensene, men ikke vår.....

....jeg lar den henge litt ;)

EDIT;
Jeg tror jo egentlig ikke at de(myndighetene) er spesielt uenig når det gjelder SOSP i seg selv. Det er vel heller "ekstrakravene" fra Betto som gjør at de ikke helt vet hva de skal foreta seg akkurat nå. For min del så må de gjerne bare få SOSP på plass, men skulle det komme noe mer(som jeg tror de er ute etter) så blir det en mer enn nok bra bonus :)
Redigert 25.07.2018 kl 13:30 Du må logge inn for å svare
tuja
25.07.2018 kl 13:30 5336

Som man sier, " hang in there".

:)