2020 et spennende år for Nattopharma


Ja nå nærmer vi oss Q4 presentasjonen som kommer 19. februar. Så hva kan vi forvente oss fra denne og videre i 2020? Kjør debatt.

Jeg tror først og fremst at den gode trenden fortsetter med årlig vekst i 2019 opp mot 30%. De tidligere kapasitetsproblemene burde være et tilbakelagt stadium. Det ble sist indikert at noen større ordrer i Q3 ble forsinket til Q4. Ledelsen har også uttalt at de vil komme med en guiding for 2020. Det kan bli interessant og kan være veldig kursdrivende hvis denne blir god. Vi må forvente at kostnader har gått noe opp pga økt aktivitet. Dette er i utgangspunktet ikke negativt hvis det påvirker salget positivt.

NattoPharma er nå et typisk eksempel på en uoppdaget, underanalysert og undervurdert aksje. Før eller siden er de økte inntektene nødt til å gjenspeile seg i kursen. Vi ser nå en svak tendens til økt dagsomsetning av aksjer. Jeg tror denne trenden kommer til å øke gradvis gjennom 2020 og da kommer også kursen. I andre halvår 2020 kommer også den nye ingrediensen som vi ikke vet så mye om ennå, annet enn at det har å gjøre med "mood enhancement and energy segment". De kliniske studiene er forventet ferdig i første halvår. Dvs at vi kan høre noe når som helst. Med gjennomført emisjon på 11,50 så er likviditetsrisikoen borte også, så dette ser meget bra ut fremover. At emisjonskursen ble på 11,50 når kursen ligger på rundt 8, har vel neppe skjedd før! Det gir klare signaler om at noen er helt sikre på at kursen vil øke mye i årene som kommer.

Norne har for øyeblikket et kursmål på 11, dvs 40% opp fra dagens kurser på rundt 8. Merk at Norne egentlig kom frem til et kursmål på 13,20 (65% oppside) men justerte det ned, mye pga emisjonsfaren som jo nå er over.

Norne kommer med en ny analyse i forbindelse med 4Q rapporten.

Vi gleder oss 😊


PS: Det skrives mye negativt og useriøst om Nattopharma her inne, men jeg vil anbefale alle nye aksjonærer å lese kvartalsrapporter og den siste analysen fra Norne for å danne seg sitt eget bilde. Jeg legger ved linker her:
http://www.nattopharma.com/investors-relations/reports-company-announcements/reports-presentations/
http://www.nattopharma.com/investors-relations/share-information/analyst-coverage/

Ledelsen er totalt fraværende desverre.
Trencher
08.01.2020 kl 21:56 1226

Jeg synes ikke ledelsen er så fraværende. Jeg sendte de nettopp noen generelle spørsmål og fikk et hyggelig svar av CEO Kjetil Ramsøy med en gang. Vi får også se om de tar i bruk webcast på Q4 presentasjonen med muligheter for å stille spørsmål, det vil jo også hjelpe på kommunikasjonen med aksjonærene.
fabian2
08.01.2020 kl 22:11 1198

Herregud....................... Ytterligere kommentar avståes.

Har kastet bort mange år i denne aksjen, aksjen må dobles før jeg er i pluss. Kursen burde ho vært en helt annen når vi ser på omsetningsøkninga. Men markedet har null tillit. Kursen har vel stått stille i årevis uten at ledelsen bryr seg det minste.
Jono
08.01.2020 kl 22:32 1164

takk for et saklig og voksent innlegg, i motsetning til Vestavind og alle "hans barn"!

selv har jeg vært med fra dag en, og ikke som andre, oppfører som som barn, noen har tatt slikkepinnen fra!

nei, ikke til å ta seriøst, om hva de beskylder styre og ledelse for, kanskje burde gå i seg selv?

JA -- for om jeg hadde noe å handle for, ville kjøpt NATTO aksjer med begge hender!
Jono
08.01.2020 kl 22:44 1139

samme her Vestavind, men hva f.. hjelper det å rakke ned på styre og ledelse, ingen andre enn din egen skyld!

Selvsagt er det ledelsen sitt ansvar å bygge aksjonærverdier. Der har de feila i årevis på en ellers positiv børs. Er jo en grunn til at det dumpes ut aksjer på 7 tallet i årevis
Herman*
08.01.2020 kl 23:06 1104

Tror vi må kunne ha flere tanker i hodet samtidig: Rose ledelsen for det som går bra og samtidig påpeke opplagte svakheter.

Thanks for a sensible post.
Insider just bought 1 235 000 shares for a price of NOK 11.50 per share.
1.235 Million shares! That is more shares than what was traded on the stock exchange during the full year of 2018!
Buying shares below 11.5 NOK now is a no-brainier and an opportunity that will not last forever. My guess is that the last opportunity to buy below 11.5 will be 18'th of February 2020.
trendi!
09.01.2020 kl 01:10 1037

vesta, du har rett. resten av klovneloversen er enten ihugga lovers eller ansatt i drittselskapet. natto har ikke levert noe som helst til sine aksjonærer.
dere som har vært med i årevis har ikke fått noe tilbake. hadde det ikke vært for dere som har stilt opp på emissene, hadde boahan og resten av klovnene vært historie.
det dumpes ikke, markedet har ikke troen på svindlere, til det motsatte er bevist. hvorfor selger ikke bohan over børs? hvorfor kjøper ikke bohan over børs?
økokrim burde gransket selskapet. det er ikke så mange år siden oslo børs grep inn og måtte lære svindlerne diverse.
ha en trendi natt uten at en svindler må stjele din drøm
holmes
09.01.2020 kl 16:05 928

“In the short run, the market is a voting machine but in the long run, it is a weighing machine.” sa Benjamin Graham, den sterke fundamentale utviklingen vil trumfe at dette er en upopulær aksje i det lange løp. Du kan kjøpe populære Hofseth til P/S 45 eller upopulære Natto til P/S 1.25.
Herman*
09.01.2020 kl 16:32 907

Du har helt rett. Det skjer ikke noe vesentlig med kursen i natto før ubalansen mellom kjøpere og selgere er gjennopprettet. Nå pøses det bare på med aksjer når kursen stiger noen prosent. Når balansen er gjennopprettet vil vi få en solid reprising.
trendi!
09.01.2020 kl 19:29 844

reprising, dere mener vel reprise på loversen sine innlegg? guru trendi fikk pepper for sitt kursmål på 6 grunkere, loversen sitt kursmål 200 grunkere i 2019.
bakveienledelse har ikke markedet troen på

Jeg mener at det er en gavepakke til resten av aksjonærene at noen velger å kjøpe aksjer i en emisjon til 45% over dagens kurs. At dette blir gjort av Styremedlem Sjur Thorsheim og langvarig partner av NattoPharma, Synergia Life Sciences viser bare at dette har de klokketro på, og at de er helt sikre på at kursen kommer til å gå langt over emisjonskursen i relativt nær fremtid. Disse har selvfølgelig full oversikt over status i selskapet og hva som kan forventes fremover. Et klarere signal om gode fremtidsutsikter er det vanskelig å gi.
Videre så kan vi jo se på hva alternativet hadde vært. Det vanlige er jo at emisjonskursen ligger under markedspris, så den kunne godt blitt på rundt 6. Da hadde det blitt utstedt dobbelt så mange nye aksjer for å hente samme beløp og tilsvarende større utvanning av oss aksjonærer. Igjen, dette kan ikke sees på som noe annet enn en stor hjelp fra innsidere for å sikre kapital til fremtidig vekst. Ledelsen i NattoPharma fant en løsning som nesten er for god til å være sann. Godt jobbet!
trendi!
09.01.2020 kl 20:13 807

trench boy du sier det selv ' Ledelsen i NattoPharma fant en løsning som nesten er for god til å være sann. ' lurer på som lusker på bakrommet

Følger egentlig ikke med... De har hatt enda en emisjon for å sikre noe å la produksjonsfasiliteter eller markedsavdelingen?

Har en bru i Hokksund til salgs om noen Nattoere er interessert...

Dette er jeg 110% sikker på, med komiske Trendi & Co som kun er ute for å sverte selskap og ledelse, er ikke dette uten grunn, og tror dette hjelper, så er han like idstor idiot som innleggene han gjentar seg selv år etter år, det ligger så klart som dagen, og i tillegg den indre kjerne kjøper aksjer i emisjon langt over dagens kurs, rett og slett latterlig å tro at ikke kursen skal opp, må bare modnes litt til. Sveaas solgte og tok 8 gangen i Kappa og innkasserte 340 mill, og vi er ikke blinde for veksten vi er vitne til i Natto, og ingen skal få meg til å tro at Natto ikke kommer til å få seg en saftig reprising av selskap og aksjekurs, og nytter ikke å komme å sutre i etterkant, når dette ligger så klart som det kan bli. Vekst etter vekst, kvartal etter kvartal, innsiderne betaler langt over børskurs i emisjon, og sutrekoppene lurer fortsatt hva som skjer bak i kulissene. Tor dere det tilfeldig ansatte, som er kommet på en rekende fjøl, FY fae, for noen duster.
Redigert 09.01.2020 kl 20:24 Du må logge inn for å svare
Herman*
09.01.2020 kl 20:31 769

Gavepakke vil jeg ikke kalle det. Det er utelukkende manglede handlekraft fra styret som er årsaken til at kursen er på et latterlig nivå til tross for betydelige operadjonelle fremskritt. Hvis vi justerer for differansen i omsetning, tilsvarer prisingen av Kappa ca 25 kroner per aksje om jeg ikke husker feil. Både Sjur T og Frode Bohan kunne ha brukt noen av sine millioner på kjøp via markedet. Selskapet kunne også redusert kostnadsveksten litt eller økt gjeldsgraden marginalt for å finansiere et tilbakekjøpsprogram. De største aksjonærene eller en ny investor kunne også lagt inn et bud på inntil 0.5-1.0 mill aksjer til 10-11 kroner. Dette ville også ha ryddet bort mange selgere og dermed banet vei for kursoppgang. Vi har sett det samme handelsmønsteret i flere år. Uten konkrete grep fra styret vil selskapet forbli ekstremt underpriset i lang tid. Er langt mer positiv til den operasjonelle utviklingen, vi må bare følge med på om de klarer å opprettholde over 30% vekst og holde litt igjen på kostnadssiden.
trendi!
10.01.2020 kl 18:20 600

meget godt driv i aksjen i dag. 2020 blir nok ett knallår for oms. messig i aksjen og kursen til nye høyder, kanskje en ser 50 lappen hvis en ser på himmelen rett vest

Det er da litt merkelig handel for tiden. Det virker nesten som det er en marketmaker som kun kjøper og selger til seg selv. Kursen ligger klistret fast mellom 7,85-8,00 og det blir stadig nye aksjer til salgs straks noen aksjer er solgt.

Helt utømmelig. Kursen skal ligge under 8, ser ut til at noen passer på det.
Herman*
14.01.2020 kl 15:33 292

Det er mange som vil ut. Noen vil selge på 8, noen på 9, amdre på 10. Hver gang vi øyner håp, pøses det bare ut nye aksjer. Dette er ikke noe som markedet automatisk løser når vi snakker om små selskaper med liten likviditet. For øvrig skal jeg ikke gjenta meg selv.
trendi!
14.01.2020 kl 18:27 249

h.mann, synes du det er merkelig at noen selger seg ut av natto? det er nesten ikke oms i aksjen og hvorfor skal noen sitte med sin aksjepost eller kjøpe aksjer?
Herman*
14.01.2020 kl 18:58 232

Jeg synes ikke det er merkelig at folk vil selge aksjer generelt. Det er dog en fordel at det finnes kjøpere, og de har det ikke vært så mange av i Natto de siste årene. Derfor er det en vegg av aksjer som velter ut i marledet hver gang det skjer noe. Mange vil selge, men ikke for en hver pris. Styret vet hva de bør gjøre.
trendi!
14.01.2020 kl 19:25 212

h.mann, tror ikke de i styret er kompetente til jobben. skal det gå bakveien, er styret kompetente. jeg har ennå tilgode og høre fra loversen hvorfor en skal kjøpe aksjer i natto. har ennå ikke hørt noe som har gitt meg en aha opplevelse og hørt noe som har gjort at aksjen har gått som en rakett