Dagens tema

 

Tung dag på jobb for Torp: Flopp for planlagt sverting av Trump

papaXI
09.01.2020 kl 18:07 2369

Opplegget i programmet Torp i NRK var klart denne onsdagen: Trump skulle nok en gang svertes og henges ut. Men til tross for at den erfarne journalist Ole Torp brukte alle triks i boka, fikk han ikke de svarene han nok hadde regnet med fra sin inviterte gjest.

Det var Norges ambassadør i Washington, Kåre Aas, som var gjest i programmet. Temaet var da naturlig nok knyttet til USA og krisen med Iran, og det handlet dermed oppskriftsmessig mye om president Donald Trump.

Det ble fort tydelig hvilken rolle NRK-journalist Ole Torp hadde tenkt at ambassadøren skulle spille: Han skulle levere Torp de «ønskede» svarene på ledende spørsmål om Trump.

Som så ofte ellers skulle dermed seerne få høre hvilken idiot det er som styrer i Det hvite hus, og hvor viktig det er å få en demokratisk kandidat som president ved det kommende valget, slik at man endelig kan få litt skikk på sakene der borte.

«Få kjenner amerikansk politikk bedre enn vår ambassadør i Washington, Kåre Aas», innleder Ole Torp.

Regien er satt, teaterstykket kan begynne.

Torp forsøker å få det til å virke mistenkelig og «krigersk» at Trump under sin tale var omgitt av høytstående militære.

Men, vent, hva er nå dette? Her er det noe som skurrer?

For ambassadør Aas kan opplyse at dette er vanlig praksis hos amerikanske presidenter når det er snakk om store sikkerhetspolitiske spørsmål. Da er ofte både generaler og andre størrelser til stede.

Torp kommer så inn på hvor uforutsigbar og uberegnelig han mener president Trump er, og spør ambassadør Aas om hvor mye lit vi kan feste til det som i dag ble sagt fra Det hvite hus.

«Han kan vel forandre mening om dette i neste uke?» spør Torp håpefullt.

«Jo, men han er vel ikke den eneste politikeren som forandrer mening innimellom», svarer en avslappet Aas.

I resten av seansen med Ole Torp leverer ambassadøren det ene svaret etter det andre som ikke ser ut til å være helt i tråd med programlederens forventninger. I denne utgaven av programmet går det rett og slett ikke helt som det pleier.

Ambassadør Aas fremstår ikke på noe vis som en ukritisk og ureflektert «fan» av Trump, men presenterer et balansert og nøkternt syn som er temmelig sjelden vare i norsk offentlighet. Situasjonen i Det hvite hus er kanskje ikke så katastrofal som norske medier liker å beskrive den?

Her er noen utdrag fra svarene ambassadører Kåre Aas ga i samtalen:

«Trump har vært veldig dyktig til å levere på den plattformen som han gikk til valg på i 2016. Han kan vise til betydelige resultater i forhold til de valgkampløftene han kom med.»

Dyktig?! Torp flytter seg litt i stolen.

«Økonomien går bedre, historisk lav arbeidsløshet, økonomisk vekst som var på mer enn to prosent i 2019, børsene går godt, folk får mer penger – de har mer i lommeboka i dag enn i 2015.»

Hva er nå dette, da? Utviklingen i dialogen virker uventet selv for den drevne Ole Torp, som er i ferd med å ramle ut av komfortsonen. Akkurat denne kvelden trives han litt mindre enn vanlig på jobben.

Men det skal bare bli verre – sett med Torps og NRKs øyne:

«Han leverer i forhold til det han gikk til valg på, og han har sterk støtte i befolkningen.»

Torp flakker innimellom litt med øynene, og nøler. Kanskje han i sitt stille sinn vurderer om dette kan klippes og redigeres på noe vis? Det finnes jo så mange muligheter med teknologien nå.

Faktisk ser ambassadør Kåre Aas ut til å blåse en lang marsj i NRKs altfor åpenbare agenda. Hans fokus later til å være å presentere det han mener er fakta, basert på hans erfaring og kunnskap.

Torp angrer muligens litt på sin introduksjon, der ambassadøren roses for nettopp sine kunnskaper om temaet.

Denne utgaven av programmet Torp ble faktisk ganske så severdig, selv om det antagelig ikke var ment slik. Fortsett på denne måten, NRK. Overrask både dere selv og seerne med flere gjester som ikke er helt «på lag» med intervjueren. Det er da det blir bra.

https://www.document.no/2020/01/09/tung-dag-pa-jobb-for-torp-i-nrk-flopp-for-planlagt-sverting-av-trump/


Ambassadør Kåre Aas respekterer Donald Trump. Ja, tenk det

Kommentar Av Helge Lurås - 11. januar 2020 | 09:56

Før valget i 2016 var det bare Ulf Leirstein av politikerne på Stortinget som gikk ut og støttet Donald Trump fremfor Hillary Clinton. I mediene ristet man foraktfullt på hodet. I løpet av de siste årene har det blitt noe mer ærbødighet å spore, men det er lite skryt den amerikanske presidenten blir til del fortsatt.

Men på programmet Torp på NRK denne uken fikk vi et velkomment eksempel på en norsk representant for etablissementet som gjorde nettopp det. Og det var Norges ambassadør i Washington D.C. Kåre Aas (64). Det var riktignok ingen ukvalifisert hyllest, men Aas balanserte godt de motstridende forventningene som ligger på ham. Ole Torp fikk ham ikke til å si at Trump er en katastrofe.

– Trump gjennomfører det han lovet, sa Aas. Han mente også Trump hadde en positiv innvirkning på NATO.

Jeg møtte Aas første gang i 2008 i Kabul, der han da var norsk ambassadør. På den tiden var det en av de viktigste ambassadørpostene fordi Obama hadde gjort Afghanistan til et satsningsområde for sin utenrikspolitikk. Amerikanske og andre vestlige medier var fulle av stoff om Afghanistan – og av forventninger til suksess.

Jeg dukket opp i Kabul utsendt av NUPI. Oppgaven var å evaluere og foreslå endringer på det de norske militære styrkene gjorde. Det var FD som var oppdragsgiver.

Kåre Aas tok meg godt i mot, noe jeg også beskriver i boken «Veien til Resett». Han var endog smart nok til å tilby meg kontor i ambassaden den tiden jeg var der. Det slo meg da at han var føre var nok til å tenke at det ville få meg til å føle meg som en «på laget» og dempe det som eventuelt ellers kunne komme av kritikk fra min og NUPIs siden i norske medier.

Jeg takket nei til kontoret, men fikk alltid audiens de gangene jeg besøkte byen. Aas sugde informasjon av alle han møtte. Han var i hovedsak mer opptatt av å lytte enn å snakke.

Det var ikke tilfeldig at det var Aas som fikk jobben i Kabul. Han var dyktig. Fra 2003 hadde han sittet som sjef for Sikkerhetspolitisk avdeling i UD, en ettertraktet posisjon. Da han kom hjem fra Kabul, ble det opprettet en egen stilling til ham som politisk direktør. I 2013 ble han sendt som ambassadør til Washington D. C. og det som er betraktet som den viktigste norske ambassadørposisjonen av dem alle.

Der har han nå sittet i seks og et halvt år. Det er langt over vanlig tid. Aas har hatt en høy stjerne hos såvel utenriksministre fra Høyre og Arbeiderpartiet, Ine Eriksen Sørreide blir sagt å holde ham spesielt høyt i hevd.

Aas har også klart å skape gode kontakter med Trumps folk. I det hele tatt er han en svært omgjengelig fyr. Han tror heller ikke så spesielt godt om seg selv, han innser at han har begrensninger.

Og det er det ikke alltid man kan si om folk som når høyt opp i norske byråkratier.

For de av dere som ikke har sett intervjuet på Torp, er det vel verdt å få med seg. Det blir ikke lett å finne noen som kan gjøre en like god jobb for Norge i USA som det Kåre Aas har gjort.

https://resett.no/2020/01/11/ambassador-kare-aas-respekterer-donald-trump-ja-tenk-det/

Nå er det på tide at kringkastingsrådet går gjennom journalistikken NRK bedriver , dette er en skam.

Solkeslauren fra Bergen og alle de andre må settes på ventelønn...
cinet
10.01.2020 kl 14:23 937

Sak for kringkastingsrådet?
HanVann
10.01.2020 kl 12:46 951

Ambassadøren er slettes ikke sprøyte gal, bare i stand til å motstå Nrk sløvrevens agendapropan antijournalistiske skandalesendinger pakket inn.
Jeeses
10.01.2020 kl 12:43 958

Alle som ikke hjernevasket av rasistiske løgner og hat ser at mannen sprøyte gal og syk!!
cinet
10.01.2020 kl 12:31 967

Du får ikke svar, hen har tatt seg fri ut dagen, og/eller har som vanlig ingen argumenter

Ja, det er det du viser frem i alle innlegg.
Du stempler i vilden sky på grunn av hatet ditt!

Gal - Nevn ETT tilfelle som viser at Trump er gal?
Syk - Gi ETT eksempel på at han er syk?
Rasist - Kom med ETT tilfelle der han har uttrykt rasisme?

Du stryker som du pleier, og det viser bare at det er du som er syk, mentalt, full av hat som du er!

RR
cinet
10.01.2020 kl 12:04 986

Jesse, ditt DT-hat har gjort deg blind. Du er Trolig rammet av en dyp ureversibel psykose , så ta deg fri I dag. Dine patetiske manipulistiske innlegg kan du poste i Klassekampen.
Redigert 10.01.2020 kl 12:04 Du må logge inn for å svare
Jeeses
10.01.2020 kl 11:26 992

Om Faktisk.no skulle ta opp hver eneste sak den svært rasistiske løgnbloggen Document skriver ville de ikke fått gjort noe annet fordi det løgnbloggen kommer er kun løgner og hat!!
undrende
10.01.2020 kl 10:46 1005

Var i Kuwait da det smalt på andre siden av grensen sist fredag.
Var ikke så mye som et ørlite vindpust av protester å registrere i gatene, på flyplass under hele dagen, men tjukt av rike arabere som hadde gjort unna helligdagen i Kuwait med shopping av tjuetalls kolli hver som skulle på flyet med en drøss kjerringer og unger. Ingen som løftet verken bagasje eller øyenbryn, men innleide.
Så hva Pål T har å gjøre der er uvisst. Rolig plass å fabrikkere fake News på i allefall.
cinet
10.01.2020 kl 10:02 1015

Fredrik fake news har til de grader avslørt seg selv. Dennes "analyser" er skremmende dårlig journalestikk. Vi kan ikke forvente mer fra TV2 Batti-news. Fredrik fake news viderformidler bare subjektive fake news, fra sine faste "kilder" CNN/dems. ( Anbefaler dere å se "Trump verden" , et DT-mobbeprogram hvor en del "journalister" avslører seg selv. Spesielt novisen /USA-kommentatoren Bergesen. Flaut program)

Nå er Pål The looser Jørgen sendt til Kuwait. Da blir det ikke mye bedre. Denne rakettforskeren må hentes hjem snarest!

Torp er utgått på dato, og har avslørt seg selv for lenge siden.
undrende
10.01.2020 kl 02:55 1050

Jeg så en slutten av sekvens nå i Julen hvor de hadde en kvinnelig programleder, et par andre, og en fornærmet Fredrik Græsvik ved en pc med en kaffekopp. Det var tydelig at dette var en slags selvransakelse uten innrømmelser. Fikk med meg bare at at sistenevnte forsøkte å parere en kritikk mot kanalen med at selvfølgelig formidlet de ikke fake News (altså, de løy ikke) For da ville de vel snart ikke hatt noen jobb.
Saken er jo den, at Græsvik og Torp i spissen for NRK serverer alt sterkt farget av deres eget personlig syn og interesse. Alt blir vridd til det ugjenkjennelige etter deres eget syn, eller ønsketenkning. Om det ikke er ren løgn, så er det jaggu ikke langt unna. Forferderlig trasig at en statskanal tillater noe annet enn objektive nyhetsankre
undrende
10.01.2020 kl 02:39 1054

Men det skal ikke et nyhetsanker i den norske statskanalen, hAHAHAHAHA.
undrende
10.01.2020 kl 02:34 1057

Det er intet Faktisk.no skulle likt bedre enn å avsløre document i løgn.
Det går heller dårlig har jeg lagt merke til
Når det gjelder statskanalen NRK, så er det ikke måte på hvor farget de er av raddisene Torp, Gresvik m/fl sin personlige subjektive mening.
Skandale i en statskanal, at ikke Objektiviteten blir ivaretatt.
Jeeses
09.01.2020 kl 23:56 1074

Hva mener du Torp prøvde å vinne?? Det var da ingen konkurranse, men en vanlig journalistikk utspørring som ikke har vakt andres interesse enn løgnbloggen Document!!

Sjelden jeg gidder å se på Torp, men denne gangen så jeg det live fra start til slutt. Torp prøvde med alle triksene i sosialisthåndboken, men ble tvert parert på en genial og informativ måte. Ikke noe politikerprat, men rett på beinet med konkret informasjon. Tipper Torp angret bittert på at han inviterte denne durkdrevne karen. Alle vet hvor Torp står politisk, men er ble det 20-0 til diplomaten Aas.
Redigert 09.01.2020 kl 23:33 Du må logge inn for å svare

Hold kjeft, slutt å gjenta deg selv. Du misforstår med vilje fordi en programleder ikke vant frem med Trump-hets. Er du virkelig så dum?
dirken
09.01.2020 kl 23:16 1108

Dyktig fyr han der ambassadøren vår.
HanVann
09.01.2020 kl 22:47 1119

Og en journalist skal være journalist og ikke smalltalkaktivist som torp ligner mer på.
Du forstår ikke journalistisk minstemål fordi du er oppdratt av ark
Jeeses
09.01.2020 kl 22:43 1095

Jeg gjentar - en diplomat skal være diplomatisk - hvor vanskelig er det å få det inn i skallen?! Han skal være forsiktig med alt han sier om landet og landets ledelse han er ambassadør i!! Derfor svarte han i runde formuleringer og forsiktig for ikke å si noe som ville provosere amerikanske myndigheter!!
HanVann
09.01.2020 kl 21:53 1116

Nrk midtøsten ekspert debatten opp summert: trump er dum, uten peiling. Gjort alt feil uten snøring.

Enig gett. Torp var tydelig uprofesjonell, ledende og absolutt ikke nøytral. Godt at diplomaten var proff og klar over NRK sin holdning ovenfor Trump, og dermed svarte med edruelige fakta som jo gavner Trump og diskret sverter kritikerne som prøver å sverte Trump med overdrivelser, løgn og den nå velkjente venstrevridde vridningen av fakta.
papaXI
09.01.2020 kl 21:46 1122

Jeg vet ikke hvilken Torp du har sett på, men vi har ikke sett på samme mann, men vi kjenner deg nå og du bor i skyggenes dal så vi skjønner.

NRK må nå rydde opp i disse redaksjonene som fremstår som ekkokammer med motbydelig innhold.

Dette hatet som serveres må opphøre og de som frembringer dette må finne seg annet å gjøre
HanVann
09.01.2020 kl 21:14 1167

Document er åpent for litt av hvert men ingen løgnblogg.

Jeeses I dag kl 21:13 1
løgnblogger som f.eks. Document
Jeeses
09.01.2020 kl 21:13 1170

Når dere er totalt hjernevasket av løgnblogger som f.eks. Document som gir en temmelig tendensiøs fremstilling av et helt udramatisk intervju av en diplomat så kan ikke jeg ta dere på alvor, ikke løgnbloggen heller!!

Har (som kommet frem i noen tidligere innlegg) ikke spesiell sans for Trump. Primært pga. sin "bølle-mentalitet", også overfor allierte.

Men - dette interview - viser med al tydelighet at UD har rett mann i denne stilling, og vel sannsynligvis høyst rangerte også innen diplomatkorpset!

DIPLOMAT til fingerspissene - smart, skarp og analytisk! Samtidig som han både får sagt noe, og ikke på noen måter fornærmer vertsskapet.

Flott! rett og slett!

Torp er ikke den verste råtassen i NRK. Men han prøvde å komme til.
Aas lot seg ikke vippe av pinnen. Heller gav han Torp noen diplomatiske mooninger.

NRK har kanskje blitt noe bedre de senere måneder. Mulig vi har påvirket
dem litt i riktig retning. De tør ikke de stygge stuntene lenger. Da tar vi de raskt.
Og de begynner å innse at mer normal tilnærming er riktigere farbar vei.

Du er en totalt håpløs debattant som vi driter i Jeeses. Rett og slett en
lakei for noe som ikke tåler dagslys. Vi driter i deg.
HanVann
09.01.2020 kl 20:16 1226

Men når ble det selvsagt at torp i nrk skal være så tver gennom ujournalistisk, men bare en sløvrev med agenda?
Pga skatten betaler for propan?
09.01.2020 kl 20:11 1235

Noen tanker fra en tenker om hva som skjer når "ekkoet" over tid (siden 2016) får en selvforsterkende effekt.

As I explained in an earlier Psychology Today post, it may be difficult then, for some celebrities not to succumb to a sense of narcissistic grandiosity: “I am a wealthy actor who is worshiped by millions of fans. Surely, my uninformed opinion on issues that I know next to nothing about is profound. Hey, members of the peasant class, let me lecture to you in a patronizing and condescending way about why you are immoral. I will guide you about whom to vote for, what to eat, and how to navigate through daily life because I play pretend on a screen.”

Then Ricky Gervais happens. He steps into the room and smashes celebrities' privileged safe spaces. They are not used to being called out, let alone from one of their “own.”
cinet
09.01.2020 kl 20:01 1246

Etter programmet har Torp mistet den siste rest av sin jurnalistiske troverdighet. Makan til forutintatt ledende spørsmålstilling skal vi lete lenge etter. Torp fremstod som en fake news formidler.

Ås fremstod som meget voksen, kunnskapsrik, helhetstenkende og reflektert diplomat. ( Rake motsetningen til novisen "x-leke-diplomaten" og USA-kommentator Bergesen/TV2)

"Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram" - som plutselig ble severdig. Kan anbefales, også for blinde DT-hatere som Jabba/Jesse m.fl.
Redigert 09.01.2020 kl 20:02 Du må logge inn for å svare
Change14
09.01.2020 kl 19:35 1265


Så denne i går og steike for et fornøyelig program. Denne MÅ dere bare se.
HanVann
09.01.2020 kl 19:33 1265

Journalistisk fakemaskinmessig sett håper jeg den smiskende såkalte "journalisten" representerer bunn nivå for dårlig journalistisk tilnærming.

Du ser de samme teknikker brukt i Corporate sammenhenger som lager video/intervjuer, der intervjueren har en oppdragsgiver å pynte for. Men torp får lønn av skattekroner, og er en skam for journalistiske minstemål mener jeg. Bør jobbe for firsthouse ikke skattekroner.