WENTWORTH RESOURCES LIMITED : CORPORATE PRESENTATION

Kingen
WRL 16.07.2018 kl 08:11 46719

WENTWORTH RESOURCES LIMITED : CORPORATE PRESENTATION

08:00
PRESS RELEASE
16 July 2018

WENTWORTH RESOURCES LIMITED
(Wentworth or the Company)

Corporate Presentation

Wentworth is pleased to announce that the latest version of the Companys
Corporate Presentation has been published and is now available by visiting
the Companys website atwww.wentworthresources.com.

-Ends-
Redigert 21.01.2021 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
Dennis
17.07.2018 kl 11:24 13835

Etter en tid som observatør skal jeg legge frem det jeg ser for meg fremover.

Fortid er fortid, og spist er spist !
Da AGI gikk overende så grunnleggerene Bob og Neil sitt snitt til en fin hobby investering som de kunne kose seg med etter et meget velykket arbeidsliv involvert på toppen i verdens største oljeselskap og som ledere i megaprosjektene til ExxonMobil.

De fikk med seg venner og verdens største tradingselskap innen oljebransjen Vitol i sitt prosjekt fremover i Tansania og Mosambik.
At det skulle ta så lang tid og støte på så mange hindringer såg de sikkert ikke for seg.
Dette har jo selvsagt ført til at noen av vennene som var med har blitt tatt litt på kondisen og hoppet av eller redusert underveis.

Endelig ser det ut som det skal bli en utgang for gamlegutta. Ting har etterhvert falt påplass i Tanzania, og det er mange baller i luften fremover her sammen med Joint Venture partneren M&P.
Når det gjelder Mozambik har ting drøyd ut, men endelig begynner det å skje ting her også med store planer fra EM som Bob og Neil har ventet på.
Hva tror du dette har å si for Wrl/M&P mht. Tembo. Jo, senest idag kan du lese på XI at Mozambik sin oljeminister besøker Thailand og at det statlige oljeselskapet som eier M&P er kommet i en ressurs krise der de står klar med 1 milliard dollar for å sikre seg ny tilgang på olje.

Det blir spennede å høre hva den nye CPR gjennomgangen av Tembo avdekker, ref gårsdagens presentasjon. Blir det som tidligere indikert tror jeg at vi raskt snakker M&A mellom wrl og m&p. Husk at wrl ikke har midler til større overtakelser som skissert i gårdagens presentasjon, men de er operatør i et mulig olje og gass rikt område der det thailanske statsoljeselskapet godt kunne tenkt seg et fotfeste. I bytte er de tilbudt deltakelse i prosjekter med nært forestående inntekter gjennom M&P.

Jeg har sett flere planlagte og gjennomførte overtagelser (M&A activity) min arbeidskarriere.
Planene som ble skissert i gårdagens presentasjon er en oppskrift på en slik prosess.
En kan klage over at det ikke taes hensyn til mindre norske aksje eiere ved stryking av notering på OB.
Hvorfor skulle Bob og Co bry seg, i alle år er det ingen som har sett hans kongstanke, og vedsatt hans tidligere suksess.
Det meste er trukket ned i søla og wrl har vært oversett og nedgradert på OB i en år rekke.
Bob og hans kompanjonger har tidligere nytt stor respekt og vært vant til å være på toppen uten kontakt med vanlige arbeidsfolk eller småaksjoærer.
Dette har gjenspeilet seg i alle år med dårlig kommunikasjon mot både markedet og oss små eiere.
Nå er dette iferd med å snu som jeg har indikert over i tidligere innlegg.
Ryddegutten Jersing er ansatt og det er en aggresiv og tidfestet plan som de nå viser konjekturene av.
Jersing kunne sikkert ha bygget seg en fin karriere hos et av disse store oljeselskapene han har vært innom, men det er bare å skjekke CV'en så forstår en raskt at her er det andre ting han er god på. Han forlater Sterling Energy nettopp etter en ny opprydding der.

Jeg tror ting vil skje raskt utpå høsten, og det vil bli gitt gode muligheter for utgang før Wrl delistes fra OB.
Det klages på at det ikke er inside kjøp fra ledende personell eller styre. Alle forstår at dette ikke kan la seg gjøre med den prossessen som de har satt igang og som har pågått lenge før Jersing kom ombord. Når alle kortene er på bordet, og wrl taes av OB skal du se at det ikke er noe problem å bli kvitt aksjene, og at også ledende personell står klar for å ta imot når Wrl har samarbeids parteren klar, og alt er offentlig og alt er avtalt og i boks !
Det er bare å holde ut litt til. Endelig ser det ut som det skal matralisere seg for Bob og Neil.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
40something
17.07.2018 kl 12:22 13743

Jeg har vært med lenge og insidekjøp kunne ha vært foretatt i mange år uten at det er blitt gjort. Ledelsen har hatt mulighet for opsjoner i steden, men slik kursutvikling har vært har de falt i vasken. Og hvorfor skal ledelsen kjøpe aksjer når de kan hente opsjoner ved gunstige innganger. Jeg minner atter en gang om at vi retailers også er eiere og skal ikke marginaliseres. Det etterlyses nye investorer på Aim, men hvorfor skal de være mer hvert enn oss eksisterende. Jeg tror som flere andre at forslaget om delisting er en forberedelse for salg, men da er jo ikke handelsplattformen en sak for delisting. Det er også anntydet at en listing kun på Aim gjør trading så pass mye dyrere og omstendelig at de norske kommer å handle mindre. Og hvis de ev store skulle intressere seg på Aim så er kanskje kjøp og salg ikke så stort fokus for dem og da har vi enda dårligere likviditet enn idag. Muligens også vanskeligere å komme seg ut enn nå.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
JimJohnny
17.07.2018 kl 13:22 13654

Haha ?
Dennis, det var et av de bedre og mest fantasifulle innleggene jeg har sett på lenge ??

Tror jeg har hørt i minst 5 år at ledelsen ikke har vært i posisjon til å kjøpe aksjer grunnet «store ting på gang» ?

Og nå har man angivelig ansatt en «ryddegutt», og store ting vil skje allerede til høsten ?
For det pleier jo å gå unna i Afrika når man først bestemmer seg ?
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.07.2018 kl 14:15 13711

Kjekt å se at du kommer med velbegrunnede og reflekterte innlegg, JJ. Det viser prov på styrke og kapasitet å ikke bruke enkle grep som f.eks. å ta ting helt ut av sammenheng for å score enkle poeng, som f.eks. Poker liker så godt. For det hadde blitt for lettvint, ikke sant?

Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
plaff
17.07.2018 kl 14:15 13697

Noe innsidekjøp og en tydligere plan på utbytte hadde kanskje gjort noe med kurs. Nå tror jeg «utbytteambisjoner» uten noe form for tidshorisont ble nevnt etter press fra aksjonærer, uten at det ligger så mye bak.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
joergen
17.07.2018 kl 16:05 13593

Veldig bra; Dennis.

Til de som ikke har fått med seg 5. juli artikkelen om Katherine Roe i upstreamonline:
https://www.dropbox.com/s/et7fuwlo5vofq57/180705_Katherine_Roe.htm?dl=0
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Worth
17.07.2018 kl 17:23 13507

Endelig et fornuftig innlegg, takk Dennis!
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.07.2018 kl 18:07 13443

Interessant lesning av både Dennis og Joergen. Takk som deler.

Fra Joergen sin link:

"In 2014, she moved away from banking and joined a former client, Wentworth Resources. She started out with a corporate development role, but had her sights set much higher.

“Wentworth Resources had been a client for many years. I led their AIM IPO, worked with them on how to position the company for the London market, how to attract investors,” she says.

“At the time, the company had a management team in Canada, producing assets in East Africa, and London and Oslo listings, but nobody on the ground in London to help put it all together.

“I saw the underlying story with the company, so I explained that I thought it would be beneficial to have a presence in London, and that I wanted to build it,” she says.

Perfect opportunity

Roe spent four years with Wentworth before taking on the chief financial officer role.

Once at the helm, Roe began reducing corporate complexity, and moved the company from Canada to the UK to be closer to shareholders and assets.

As some of the management was left behind, Wentworth recruited a new chief executive, Eskil Jersing, former chief executive of Sterling Energy, to help lead the company along its new path.

Wentworth holds assets in Tanzania’s Mnazi Bay, which produces 80 million cubic feet per day of gas and supplies feedstock for domestic power generation.

“We have a real opportunity here to help the country grow. It’s very difficult for a developing country to grow without cost-effective, reliable power, so we are working to provide that,” Roe says.

Wentworth also has assets across the border in northern Mozambique, including Tembo, a 2014 discovery made by Anadarko, which has since exited the project.

“We think there’s a huge opportunity there, in particular with the development (of liquefied natural gas) offshore that we are starting to see get a little bit of traction,” Roe says.

“We want to do more work on Tembo — we want to drill an appraisal well in the next 12 months, if we can find a partner,” she says, confirming that Wentworth is still eyeing a farm-out.

While the company is looking at other gas opportunities in East Africa, she says she is not interested in high-risk offshore exploration"
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Kingen
17.07.2018 kl 18:19 13427

Flott Dennis. Flere av tingene du nevner inntreffer før noen aner.
Tror faktisk det kan skje svært mye allerede i August og September. Til og med farm out kan inntreffe snart, selv om flere ikke tror på det enda grunnet urolighetene. Mange selskap som er på jakt etter ressurser i Mosambik, og uroligheter i Afrikanske land er ikke noe nytt.
Utrolig mye spennende i vente med CPR på begge felt etc. og tror ikke det blir problem med å komme seg ut med god gevinst før delisting, og etter også for den del.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.07.2018 kl 18:45 10367

Veldig bra Dennis og ikke minst interessant. Problemet er hvordan jeg skal etterfølge informasjonen sålenge andre analyser aldri forekommer her på forumet.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.07.2018 kl 18:46 10363

Med dette mener jeg analyser fra andre meglerhus.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Arivle
17.07.2018 kl 21:41 10258

Forventer at denne stiger framover...stay cool
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
ken-guru
18.07.2018 kl 10:47 10047

Nærmer oss 2 kr med stormskritt nå:) Må skynde dere å selge nå før det er forseint.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
40something
18.07.2018 kl 10:53 10183

Hvis vi nærmer oss med stormskritt så trenger vi ikke å skynde oss å selge da 2 nærmer seg uten vår hjelp
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Mdg1
18.07.2018 kl 10:53 10182

Selger heller aksjene for 3 kr i London enn 2.64 i Oslo. Uansett ingen grunn til å selge før 2020
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
plaff
18.07.2018 kl 13:22 10074

Fint at du har tid og tålmodighet til negativ avkastning i år etter år etter år. Det er ikke alle aksjonærer som er like happy med det. Spesielt ikke når pengene kommer inn og selskapet har «lykkes»

Og emisjonen kommer, og jeg tviler på vi får tilbud om å bli med på den. Vår skjebne er avhengig av at Jersing får opp noe kursen før den tid. Så langt ser det ikke så lovende ut.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
ken-guru
18.07.2018 kl 13:34 10063

Null tillit til ledelsen. Om inntektene hadde økt kraftig i morgen ville hatt lite å si for kursen, så dårlig er tilliten. Så de som knuger seg til halmstrået om at økende inntekter vil medføre kursoppgang, lever i en illusjon. Det viser all historikken i selskapet. De som sitter i ledelsen i dag MÅ skiftes ut om dagens aksjonærer skal ha håp om å komme ut at dette med pengene i behold.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.07.2018 kl 13:59 10037

Ken,

Da kan du vel fortelle oss hvem i ledelsen som skal byttes ut, og hva den nye ledelsen skal gjøre for at "dagens aksjonærer skal ha håp om å komme ut at dette med pengene i behold?"
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Mdg1
18.07.2018 kl 15:02 10010

Hadde de hatt behov for penger og emisjon hadde de ikke betalt ned gjeld med 8m$ i steden for 3m$ som var originale forfall. Her er det tydelig at det ikke er behov for mye kapital fremover og at de kutter utgifter med å nedbetale gjelden fortere. Tror selskapet har planer om å betale tilbake all gjeld i 2018.

Sikkert en god plan å slette gjelden sammen med at utsatte betalinger kommer inn. Kan vi tippe at selskapet Ved utgangen av 2018 har null gjeld og 10m$ på konto. Sammen med en produksjon på 120mcf, som gir rundt 3m$ på bok hver mnd selv uten utsatte betalinger.

Så blir det utbytte allerede i 2019?
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
plaff
18.07.2018 kl 15:51 9954

Her snakkes om «third leg», og pr dags dato har de bare én. Det må også investeres på Mnazi.
Det spørs jo hva som planlegges og om de finner partner på Tembo. Jeg synes partner på Tembo ser fjernere ut enn noensinne.

De må hente MYE kapital. De sier nærmest rett ut at emisjon er nært foreliggende. De har bare et år på Tembo om ikke de søkes om ytterligere forlengelse.

Hadde vært fint om vi fikk mer håndfast informasjon. Men det er vel halve poenget med delisting, at de kan hente penger kjapt fra Vitol, Bob og store aksjonærer uten at vi småfisker får sukket fra oss.
Henter de mye kapital på lav kurs (med rabatt) er vi utradert.

Det er vel kanskje planen også. Få ristet av seg plagsomme småaksjonærer og få en fresh start i London. Det forklarer også mangel på innsidekjøp.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Arivle
18.07.2018 kl 15:59 9953

Oversolgt nå....kjøp inn...!!
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.07.2018 kl 16:12 9928

Selskapet tjener mer penger enn noensinne, og det er ikke planlagt noen brønner eller andre investeringer for Mnazi Bay i 2018, dvs. at selskapet kan få en god del cash på bok i løpet av året, oppimot $ 15-18 millioner.

Dernest snakkes det om en langsiktig feltutviklingsstrategi for Mnazi Bay med JV. Ingen umiddelbare utgifter her, muligens noe intervensjonsarbeid. I tillegg nevnes prosjektfinansiering, ergo ingen emisjon.

Tembo: Vinn eller forsvinn.

Altså trengs det penger til en eventuell "the third leg" eller som selskapet selv sier: "offset jurisdictional risk exposure and materially transform WRL." - hva enn det innebærer. Det nevnes produserende assets med positiv cashflow. Her kan det f.eks. lånes penger. Fusjon med et annet selskap? Jeg har ingen tro på en super-emisjon på dette nivået. Hvem gagner det?
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
plaff
18.07.2018 kl 16:48 9879

Jeg håper du har rett badabing. En superemisjon ville naturligvis gagne de som evt kupper emisjonen og kjøper butikken på brannskadesalg.

Nå er Mnazi mer opp til operatør og betalingsvilje av Tanzania, tror jeg. Før eller siden vil de slite med å følge etterspørsel. En «leg» kan faktisk være uavhengig storkunde på Mnazi? Gjødsel/ammoniakk feks som det var snakk om før. Uansett får de ikke assets gratis og skal de bygge helt ny infrastruktur fra Mnazi direkte til kunde må JV nok bla opp selv. De har ikke lommerusk på bok i den store sammenhengen.

Hvis tanken er 3 potensielle produserende assets med fordelt risiko må de hente mye kapital. Jeg kan ikke begripe noe annet. Redningen kan som nevnt være en freeride på Tembo, men jeg ser det ikke for meg akkurat nå.

De deler minst mulig uttad, og jeg synes ikke delistingen eller historikken virker så lovende for oss i Norge.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
plaff
18.07.2018 kl 16:52 9863

Er AIM så ille som enkelte vil ha det til er jeg overhodet ikke fornøyd med delisting. WRL må komme med noe til oss i Oslo. De skulle jo det i presentasjonen...?
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
ken-guru
18.07.2018 kl 17:08 9846

Når aksjen "endelig" er delistet fra Oslo Børs kjører Mr Bean fortrinnsrettet kjempeemisjon rettet mot seg selv og noen utvalgte aksjonærvenner. Sann mine ord. Husk at på AIM er det nærmest lovløse tilstander (samlignet med OSE) og her kan Mr.Bean marginalisere dere fullstendig, og så er man forundret over om hvorfor folk selger på disse nivåene? Er det mulig? Historien viser at et ingen med vettet i behold kan stole på hva som "snøfles" ut av denne munnen!
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.07.2018 kl 17:23 9833

plaff

Det er kanskje blant annet meg du henviser til angående meninger om AIM.
Jeg mener ikke så mye nå, men har prøvd å stille kritiske spørsmål.
Med den informasjonen vi har i dag vil jeg stemme nei. Kanskje får vi ny informasjon som gir oss bedre forståelse av hvorfor delisting er til det beste.

Ellers er jeg svært positiv til selskapets utvikling. Eskil vil nok få fram verdiene.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Kingen
18.07.2018 kl 17:42 9813

Litt pussig at selskapet betaler ned gjelden mye fortere enn det som er nødvendig, hvis selskapet snart trenger penger.
Det snakkes om prosjekt finansiering for en tredje investering. Kan jo være de får inn kapital (håper på å få inn) ifm Tembo farm out, og først da foretar en helt ny investering?

Det virker uansett ikke logisk med emisjon nå eller snarlig nytt låneopptak for å finansiere "third leg" eller annet på Mnazi ect. Dette siden gjelden betales ned så kjapt. Renten kan jo selvsagt være mye bedre på et nytt lån...
Ved en eventuell emisjon så må først kursen kraftig opp.
Det er vel dette selskapet har kommunisert, og vi får tro det stemmer.

Det virker i hvertfall som om det er full fyr etter at Jersing kom inn. Utrolig mye på gang, og de neste månedene blir veldig spennende.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.07.2018 kl 18:20 9776

Kingen, hvordan vet du at selskapet nedbetaler gjelden så fort. De viser netto renebærende gjeld i presentasjonen - dvs. Brutto gjeld minus cash . Jeg vil derfor tro at brutto gjeld er ca 14 USD - ned fra 17 ved årsskiftet. Men dette får vi nøyaktig svar på når halvårsrapporten kommer....
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Kingen
18.07.2018 kl 19:06 9717

Jeg baserer meg på side 4 i rapporten som rapporterer om cash på $6.3 mill. Og netto gjeld på $8.2 mill. Vi får se hva halvårsrapporten sier 16.08.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
thief
18.07.2018 kl 19:16 9730

Får se når tallene kommer svart på hvitt:)Men har de bare betalt ned 3musd,lurer jeg på hva de har brukt resten på.De har vel fått inn 16musd,da burde de hatt mer cash på konto,om de bare har betalt ned 3musd!Vil si at 9+musd har gått til andre ting,hørtes veldig mye ut.Blir vel spennende lesning av q-rapport,regner med visjonene fremover blir beskrevet.Mange som er skeptiske,men tror dette blir VELDIG bra:)Jersing kommer inn,og plutselig blir det fart i sakene.Mye mer spennende det,enn at wrl trasker videre i de gamle sporene.Her blir det forandringer,og det til det gode!Det mikroskopiske volumet som har trekt kursen litt ned nå,betyr ingenting.Blir det positive ting som skjer,går det fort oppover igjen:)!
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.07.2018 kl 20:09 9680

Net debt = debt (long-term+short-term) - cash and cash equivalents
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Mdg1
18.07.2018 kl 21:17 9621

Det stemmer, men om de har fått inn 16,7 mill og betalt ned 3,8 mill, økt cash med 2,7 og flytting har kostet 1. Drift ca 2,5 renter på 0,5.

Da gjenstår 6
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
thief
18.07.2018 kl 21:24 9607

Syntes oxo det er mye cash,som ikke er gjort rede for,men det får vi vite straks:)!De kan jo ikke ha brukt så mye på "ingenting"!
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
long-stocking
19.07.2018 kl 09:12 9388

Ligger trolig en del under " restricted cash "
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Mdg1
19.07.2018 kl 09:31 9364

Hvorfor skulle det plutselig ligge 6m$ under restricted cash. Har vel ikke vært noe der før.

Men, mulig at det ligger noe restricted cash i forbindelse med en skattesak med myndighetene. Det skulle ligge i området 7m$.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
cassey
19.07.2018 kl 09:51 9325

Var det etter at Mnazi bay produserte over 80 mmcf/d at M&P skulle begynne å betale inn de 5 mill dollar ? Iallefall burde det komme inn litt millioner månedlig nå.
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.07.2018 kl 09:52 9321

100 mmscf/d, som kan inntreffe i år.

"Under the agreement signed on 26 July 2012 to acquire Cyprus Mnazi Bay Limited from Wentworth,
Wentworth will be paid up to US$5 million in monthly instalments based on the level of production. The
production threshold was exceeded over the last quarter of 2015 and the commitment is recognised as a
monthly expense. As at 31 December 2017, Wentworth had been paid US$1.383 million. In the event that
production exceeds 100 million cubic feet of gas per day over a consecutive 30-day period, the balance
becomes due."
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
icebear
19.07.2018 kl 11:08 9236

Når jeg kikker nærmere på den nye presentasjonen virker guidingen for 2018 på 65-75 mmscfd helt ulogisk. Det er jo bare å se på hva som er oppnådd i år pluss å kikke på side 11 (grafen for Mnazi Bay gas demand forecast) Enten er det noe jeg ikke forstår eller så er det en rimelig underguiding. Litt for stor etter min oppfatning. https://www.wentworthresources.com/pdf/180716-Wentworth-Corporate-Presentation-July-2018-v8-Final.pdf
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
40something
19.07.2018 kl 13:19 9128

Enig Icebear. Hvis begrunnelsen er å ligge lavere i guiding når markedet overreagerer hvis skuffelse, så vil markedet ikke bry seg om selskapet guider lavt da skuffelse kommer av forventninger og ikke "lovnader"
Redigert 21.01.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare