Lyver våre politikere bevist til velgerne?

cappit
27.11.2017 kl 14:58 1291


".....og for første gang i historien hadde dette blitt et norsk innenrikspolitisk spørsmål, fordi det i løpet av få år kom 250.000 mennesker fra muslimske land til Norge. Mot dette bakteppet blir paradokset enda mer slående: Hvorfor håndterte norsk offentlighet den mest offisielle og anerkjente erklæring om islam og menneskerettigheter i tre tiår som om den ikke eksisterte?

De islamske verdiene fremstilles overlegne
Kairo-erklæringen argumenterer for menneskerettighetene eller «human rights». Artikkel I lyder: «All human beings form one family» forent i «their subordination to Allah and descent from Adam». Og så: «All men are equal in terms of basic human dignity» og «no one has superiority over another except on the basis of piety and good deeds». Utenriksministrene vedtok at alle mennesker har samme grunnleggende menneskelige verdighet, som jo ikke er det samme som rettigheter. Tekstens premiss er at mennesker ikke er like, siden overfor Allah må troen være en distinksjon".

https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/wE6aon/Norge-har-oversett-at-islamske-land-har-sine-egne-alternative-menneskerettigheter--Terje-Tvedt
cappit
09.12.2017 kl 08:15 1201

Hvis dyptgripende endringer i samfunnet skjer helt uten intellektuell motstand, har vi et stort problem.

Å antyde at Norges humanitære politikk – i bistandspolitikken ute og i innvandringspolitikken hjemme – er så omfattende at det er å sammenligne med USAs militærindustri, er ganske sterkt.
Men ideen om et «humanitær-politisk kompleks» er ikke det mest oppsiktsvekkende ved boken. Tvedt forteller oss at dyptgripende og avgjørende norsk politikk – fra nesten ikke å ha noen utenrikspolitikk i 1960-årene til å bli en «humanitær stormakt» – er kommet på plass via noe som ligner ren osmose. Ingen diskusjon, ingen debatt, ingen innsigelser. Plutselig var politikken der, og alle var enig om at det hadde vært en fin tur. 1800-tallets nasjonsbyggingsprosjekt var over, det samme var 1900-tallets oppbygning av velferdsstaten og etterkrigsårenes gjenoppbygning.
I løpet av få år gikk Norge fra å være et etnisk homogent land, uten noen utenrikspolitisk innflytelse, til å bli et multikulturelt land med et bistandsbudsjett som gjorde Norge til «verdensmester i utviklingshjelp».

Norske verdier fantes ikke lenger; verdiene var universelle. På Marienlyst ble det besluttet at man ikke lenger skulle bruke begrepet «norske verdier», for det kunne virke ekskluderende. Game over.

https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/21G7da/Hva-hvis-Terje-Tvedt-har-rett--Therese-Sollien

Pensum og årets julegave:
Det internasjonale gjennombruddet : fra ettpartistat til flerkulturell stat Terje Tvedt
Innbundet | Dreyers forl. 2017 Boken forteller historien om da Norge debuterte på den globale arena som rådgiver i utvikling, og da verden på samme tid kom til Norge som migranter og ..."

Les og lær!
Redigert 09.12.2017 kl 08:38 Du må logge inn for å svare
Chorizo
10.12.2017 kl 18:33 1181

Terje Tvedt er den nye helten til nazistene. Et real drittsekk som er fullstendig på viddene med hatet sitt.
AlfredZweistein
10.12.2017 kl 22:42 1181

Visste ikke at Terje Tvedt var din store helt.