Photocure - Storaksjonær dumper aksjen 😱


Storinvestor Tore Aksel Voldberg dukket i midten av desember opp blant de største aksjonærene i biotek-selskapet Photocure.

Nå har Voldberg gjennom investeringsselskapet Skøien as kvittet seg med Photocure-aksjer og faller ut av listen over de 50 største aksjonærene.

Photocure-aksjen har steget 85 prosent på Oslo Børs til kurs 81,4 kroner det siste året.

Redigert 13.01.2020 kl 08:10 Du må logge inn for å svare

Når storinvestorene som Voldberg går inn i et selskap så kan man ikke forvente at det dreier seg om småbeløp. At han da kommer inn på listen over de 50 største er ikke overraskende. Men at Voldberg skulle bli en langsiktig aksjonær i PHO hadde jeg ikke forventet. Men disse såkalte bjellesauene lager alltid bølger når de både går inn og ut av et selskap. Derfor har jeg ikke videre sans for at disse gutta dukker opp i de selskapene jeg selv er investert i. Voldberg sin inngang PG utgang har ikke noe å si for det fundamentale i PHO. Voldberg fant trolig noe annet han fant interessant.
pafo
13.01.2020 kl 08:35 5385

Ja det var vel ventet att LM skulle komme med en bortførklaring om Voldbergs utgang av aksjen. Att han ikke fannt noen verdier før att sitte long, var vel ikke i LM sine tanker. Men i regel er det de som er andledningen til att de selger. Eg husker bland annet kommentarer som att Voldberg lukter penger, nær han kjøpte seg inn i aksjen.
Men det er vel luktesansen som trubbler litt før tilfellet. Men LM vet vad som virkeligen gjeller
Big_Bull
13.01.2020 kl 08:50 5291

Voldberg er i likhet med spettet og flere andre bjellesauer en momentum trader. Med tanke på det fundamentale i aksjen er det helt uinteressant når han kjøper og selger

Pafo, ikke overraskende så er du rask til å henge deg på. Noe ubetydelig skal du ha til å være negativt. Hvor positiv og betydningsfull mente du det var når Voldberg kjøpte seg inn?

Mente du ikke da at det var uten betydning da han var en kortsiktig trader?

Hvor seriøst er det mulig å ta en slik som deg?
pafo
13.01.2020 kl 09:21 5099

Der tar du feil eg kommenterte ikke Voldbergs inntrede i aksjen, da eg ville se hvor mye og lenge hans interesse vara. Og du behøver ikke ta meg seriøst, det er bare en mening eg har. Vi har jo hatt en flaggmelding i 2019 og den var negativ, men kommer det en positiv fra noen som vi trur vet litt mer en andre. Så er eg og fornøyd.
Computum
13.01.2020 kl 10:08 4943

Enig i at Londonmannen som oftest tilpasser terenget etter kartet. Voldberg har teft for penger og mange tok det som et godt tegn da han entret PHO. Men han er ikke kjennt for å sitte passivt i aksjer som faller. Vil tro han har tapt litt på PHO? Han var vel ganske sen i å kaste seg på da aksjen gikk til "himmels"?

"I perioden Voldberg kan ha solgt aksjene sine har Photocure-kursen vært både høyere og lavere enn da han dukket opp på oversiktene i desember."

https://aksjelive.e24.no/article/K32ok5

50% av aksjene i selskapet omsatt, og eneste endringen er at top10 reduserer, top20reduserer og top50 reduserer.
Ingen nye større aksjonærer.
Klart det er positivt. Kan umulig tolkes annerledes. Kjør på LM, dette kan du.


Ikke så verst å stige 50% på 3 måneder når alle reduserer :-)
focuss
13.01.2020 kl 10:28 4805

Voldberg ut. I could`t care less. Hva kan han om PHO som ikke vi kan? Absolutt ingenting. Han rekker oss antagelig ikke engang til ankelen når det gjelder kunnskap om PHO
Nomaden
13.01.2020 kl 10:30 4743

Har nok muligens noe å gjøre med at Photocure ikke er raske penger for øyeblikket, - det er sakte, sikre penger.
Stinke
13.01.2020 kl 10:57 4637

Ikke bra at så store aksjonærer forlater selskapet, da kan de umulig forventevente kursøkning i snarlig fremtid.

Begynner også å bli urovekkende lenge siden det ble registrert nye scoop.
pafo
13.01.2020 kl 11:23 4548

Ja Voldberg kom såg og forsvann. Antagligen fikk han sett en webcast med Schneider, eller ett referat fra DNB konferanssen der Schneider uttalte att mange av selgerne hadde nådd maks kapasitet, og ikke hadde tid att selge mer. Men potensialet til PHO bør han fått med seg, det står i presentasjonen. Men var tydligen ikke nok før att han ville sitte i aksjen, og det samme gjeller visst en del andre og siste tiden.
EmmieSi
13.01.2020 kl 11:29 4515

Må dere slutte med tullet deres! Ingenting har forandret seg fra den korte tiden han kjøpte seg inn til han solgte. Klovner.

For orden skyld:
Jeg har vært ute av PHO en stund og plasserte en god del av gevinsten i SSHIP, fra i dag VOW.
Hvis brukshyppigheten øker og ikke Europa og Norden faller videre i Q4, så vil jeg vurdere ny inngang.
Au au, og med god margin.
Neste store test vil være like over, eller rundt 60,-

Nå begynner kartet å ta form.

PHO - Den amerikanske storbanken JP Morgan kjøper seg opp i PHO!
Oppgang Kommer
PHO 04.12.2019 kl 14:42

OK, hva var realitetene rundt dette innlegget?
For du skulle vel aldri være en av disse horene som hausser all verdens tull og tøv, kun for å komme ut så høyt som mulig, eller å skrive noe helt uten substans, bare for å pushe kursen?

Pafo
Tror du jeg tok feil om at Voldberg luktet penger? Jeg tenker han har fått seg en god fortjeneste med sitt stunt i PHO. Mewn jeg tror heller ikke Voldberg går ut av PHO fordi han nødvendigvis ikke har tro på PHO eller at hamn frykter at den skal gå åt skogen. Når Voldberg og hans typer skifter beite så gjør de det i tro på at de skal gjøre mer penger i andre aksjer. Ikke ulovlig det. Noe du også har full anledning til. Selv nyter jeg oppturen i poLight for tiden, kan absolutt anbefales.
Men jeg følger ikke Voldberg eller noen av Spetalenbrødrene. Jeg har nok med mitt.
Men jeg har ikke behov for å se verken Voldberg, Spetalen eller andre bjellesauer i de aksjene jeg er investert i. De lager bølger når de kommer inn, men sannelig lager de også bølger når de trekker seg ut. Og langsiktighet er ikke noe for disse gutta. Hadde jeg hatt et haleheng av småaksjonærer som kunne bidr til å presse kursen i enhver aksje jeg gikk inn i, så ville jeg også gått hurtig inn og ut av aksjer og melket dumme småaksjonærer som tro de gjør lurt i å følge i fotsporene på disse gutta.

Jeg har fortsatt like sterk tro på PHO og at 2020 kommer til å bli et meget hyggeliog år som PHO aksjonær, også uten Voldberg og Spetalen som aksjonærer. Derfor har jeg ikke vurdert å selge meg ut. Dagens dump er forbigående og ikke noe å bry seg med. I dag gleder jeg meg over oppturen i poLight.

Jeg hadde ikke tenkt meg ut av PHO overhodet når jeg skrev det du siterte meg på.
Jeg var fanget av euforien som de fleste andre her.
Solgte alt når jeg leste at det var tusener av micro alsjonærer som dro kursen til over 100 og jeg så at Voldberg gikk inn med en antatt trader portefølje.
Jeg kommer tilbake hvis jeg ser det formålstjenlig, og jeg er ingen hore.
Liker hverken meglere eller analytikere, og bruker nær null tid på slike.
Computum
13.01.2020 kl 15:15 3824

Kanskje Spetalen som tar exit idag? Jeg tror hverken Voldberg eller Spetalen gjorde det spesielt godt i PHO. PHO kommer nok tilbake. Men det behøver ikke bli med det første dessverre. Skulle man selge PHO så burde det være gjort over 90. Nå er feil tidspunkt. Tror (og håper) jeg :-)
Computum
13.01.2020 kl 15:18 3801

Det verste med det som skjer nå er at vi snart har Rischioso på tråden igjen.
pafo
13.01.2020 kl 15:20 3785

Ja der syns eg du er smart som kommer frem til konklusjonen, att nær de selger så er det før att de kan tjene bedre på andre aksjer. Eller tape mindre om de ikke er i aksjen. Men en sak er sikker de ser ikke noen omiddelbar større vekst nær de selger, men det betyr ikke de vet alt. Men det samme gjeller de som sitter long og ser kursen gruses, de vet ikke så mye mer.. Eg har jo troen på cevira, og vil helst vare inne nær den meldingen kommer. Så får vi se om Schneider klarer att prestere noe annet en bortførklaringer og løften som aldri innfris. Men eg liter på att styret tar grep, om han aldri presterer noe. Men du får gjerne fortsette att førklare menigheten hvor saker og ting fungerer, de setter sikkert pris på det
HrDuck
13.01.2020 kl 15:25 3748

Re Pafo, du var akkurat like negativ når kursen var på 40 kroner. Du hevder å sitte med aksjer pga cevira. Men du burde visst at en cevira melding ikke ville komme i løpet av 2019. Dette står ikke til troverdig Pafo, jeg tror du er det største forumtrollet vi har her.
kreinh
13.01.2020 kl 15:26 3740

Det kan fort komme en positiv børsmelding. Men stort sett skjer det for lite mellom kvartalstallene. Tålmodighet behøves.
Computum
13.01.2020 kl 15:38 3677

Ja, stor tålmodighet kreves. Det kommer sjeldent positive nyheter og alt tar fryktelig lang tid. Men ser vi på utviklingen siste år så er aksjen opp 75% og det er jo meget bra, om man ikke er for bortskjemt. Tror ikke kursen skal mye lenger ned nå. De siste kortsiktige ristes ut, og så vil kursen stabiliseres og være klar for nye opprykk.
kreinh
13.01.2020 kl 15:40 3658

Tenkte nettopp de samme tankene...
pafo
13.01.2020 kl 15:41 3652

Ja nu kom vel meldingen om Cevira avtalen 1/7 - 2019 og hadde den ikke kommt, så hadde eg solgt på 90 kr. Men samtidigt så hadde vi vel aldri nådd 90 uten den. Men du får kalle meg vad du vil, da du ikke er en av dem som eg vil skall respektere mine åsikter. Men att du er skikkelig god på att regne på hypotetiske inntekter har eg førstått. Og vi har alle våre talenter.
HrDuck
13.01.2020 kl 15:48 3608

Mange som leser her har ikke et klart bilde av korrelasjon mellom US vekst og inntekter fremover. Jeg har en modell som jeg mener er ganske presis og har delt litt informasjon. Jeg har aldri påstått å vite eksakt hva fremtidig vekst vil bli, men har delt ulike scenarier.

I andre selskap som jeg ikke kjenner like godt ville jeg satt pris på få slike modeller presentert fra noen som har gjort jobben med å lage de. Tydeligvis ikke du Pafo, du har konstant forsøkt å gjøre narr av dette, uten på noe tidspunkt å diskutere sak (du har aldri kunnet vise til at noe i modellen er feil). Du Pafo mener tydeligvis at forumet blir bedre av innlegg der du vekselvis kritiserer DS for ting han ikke har gjort i 2020 og utover (at dette er fremtidige ting stopper deg ikke fra å presentere det som faktum) og hakke på andre deltagere på forumet.

Pafo har så langt jeg har lest fortsatt til gode å si noe positivt om andre som skriver her eller selskapet.

Og hvorfor du skulle sitte med aksjen etter meldingen om cevira medio 2019 når du er så negativ er fortsatt umulig å forstå. Jeg holder fast ved at du er et forumtroll.
kreinh
13.01.2020 kl 15:53 3566

Klinikk nummer 145 er oppført.
Beth Israel Deaconess Medical Center.
330 Brookline Ave., Rabb 440, Boston, MA 02215

Endelig livstegn...
pafo
13.01.2020 kl 16:06 3494

Ja att eg kritiserer DS før alt han lover men aldri skjer, er vel naturligt. Om han presterer så hadde eg ikke kritisert han, og det samme gjeller de som konstruerer inntekter som ikke finnes. Vitsen med det her forumet er att prikke verkligheten så godt som muligt, og da må man begynne i rett ende.
pafo
13.01.2020 kl 16:09 3509

Ja hadde han gjort en god jobb så hadde de neppe behøvt lage en EGF før att skape aksjonærverdier.
HrDuck
13.01.2020 kl 16:15 3473

Å konstruere inntekter som ikke finnes? Å estimere fremtidige resultat og implikasjoner for aksjeprising er jo selve kjernen for å investere i aksjer. Si meg pafo, kjører du bil ved kun å se i bakspeilet?
bravi
13.01.2020 kl 18:58 3155

Kursfallet i dag er helt forferdelig, uansett bortforklaringer, og det er slettes ikke første gang det skjer. Biotec sektoren er en useriøs sektor for investorer. Pcib falt faktisk enda mere, hadde Voldberg aksjer der også kanskje?
Har sett endel strategiske uttalelser her på forumet slik som f.eks at biotec bransjen er en trygg havn når det er uro på børsen, sektoren er uavhengig av markedet generelt og hovedindeksen. Dette er bare tull, går børsen ned går biotek ned minst dobbelt så mye. I dag falt aksjen 4,55 % mens indeksen gikk i pluss.

Kursen nærmer seg kursmålene til meglerne nå, kanskje er ikke analysene så feil allikevel. Det må leveres mere enn håpefulle lovnader og luftige målsettinger for å bygge aksjekurs. Skal bli interresant å se årsrapporten hvor mye bøtteballetten med alle selgerne koster. Leverer ikke DS ved Q4 bør fredningstiden være over.
Hayen
13.01.2020 kl 19:32 3056

Både oppturen til 102 og korreksjonen til 77 er bare faser på veien mot vesentlig høyere kurser.
Skal man ikke selge nå, så spiller kursen egentlig ingen rolle.
Kanskje påvirker turbulensen dagshumøret, men det er også det eneste.

Det viktigste er uansett det fundamentale.
Leverer selskapet, så kommer tallene og psykologien I markedet til å gi kursen kraftig medvind oppover på et eller annet tidspunkt.

Redigert 13.01.2020 kl 19:40 Du må logge inn for å svare
Stinke
13.01.2020 kl 21:07 2891

Synes det er lite snakk om den begredelige utplasseringen av scop siden forrige Q. Kan vi med dette anta at det da bare er eksisterende kunder som kjøper nye flexiscop og nesten ingen nye kommer til?

For de som kan TA, så mener de det er null støtte før kursen er i 60 så ikke akkurat betryggende å sitte på denne. Kommer det svake resultater på neste Q så blir det jo nytt ras.
Redigert 13.01.2020 kl 21:07 Du må logge inn for å svare
Hayen
13.01.2020 kl 21:12 2870

Enig i at det har kommet få scope på cysview.com i q4.
Så har scope historisk sett blitt utplassert ujvent.
Man kan på en måte si at mange i q3 sannsynliggjør få i q4, men skulle det, tross slik det ser ut nå, komme 20 i q4, så er jeg nær ved å si at ketchupeffekten er igang.
Redigert 13.01.2020 kl 21:19 Du må logge inn for å svare
pafo
14.01.2020 kl 03:51 2598

Ja den dagen urologer vil ha BLC behandling, uten att PHO skall behøve tape penger på att selge scope til dem.
Så kan vi kalle det en suksess, og de som vill kan begynne regne på mulige inntekter. Men det er vel ingen som har
imponert hittils.

Men nær man ser vad de skriver om Cevira, Så finnes det ikke konkurrenter eller motstand mot behandlingen.
Tvertom de helser behandlingen velkommen, og de har vunnit pris som har størst mulighet til å ha innvirkning på industrien.
Det er bare att lese så førstår man vilke muligheter som ligger der, uten att Schneider klarer att sabotere dem.
Og att de gjør vad de kan før att få det på markedet så fort som muligt.


https://translate.google.com/translate?hl=no&sl=en&u=http://www.asieris.cn/index.php/content/176&prev=search
kreinh
14.01.2020 kl 09:37 2282

Neste gang det kommer noe fra Norne/Edison er det best å gjøre i henhold til deres analyser. Skulle ha solgt på 90. Denne mikki mus aksjen er ennå et offer for nervøse små investorer. Photocure trenger å ta noen grep når det gjelder kommunikasjon med markedet.