OZZY
15.01.2020 kl 00:57 1850

Velldig bra for REC. Chinamann må levere før han får noe.

Kina må overbevise
Ifølge Bloombergs kilder er en betingelse for tollkutt at Kina overholder «fase én»-avtalen, som etter planen skal signeres onsdag.
garve
15.01.2020 kl 02:54 1750

At USA ikke fjerner særlig toll i denne runden var som forventet. Grunnen til at rec har steget de siste dagene, er tro på at poly er en del av det KINA dropper toll på. Enten i dag eller at tollen ikke videreføres etter den 20.

Og her er det jo ikke noe nytt, sjansene er ikke mindre i dag enn i går for at dette kan skje: spekulasjonene igår gikk kun på i hvor stor grad USA dropper toll.

Men det som er annonsert, er at Kina skal fjerne toll på hundrevis av varer, vi vet ikke hvilke, men poly stod på topp ti av produktene da avtalen strandet i 2019.
Redigert 15.01.2020 kl 03:07 Du må logge inn for å svare

Da tviler jeg på at Kina fjerner toll den 20. også. Tollen er linket til USAs toll på moduler og tror begge disse må være del av Fase 1 for at tollen skal forsvinne nå, og siden det ikke har vært nevnt noe om solar i fase 1 er det lite trolig.
Sann
15.01.2020 kl 06:40 1559

Garantert nå at dette ikke vil omfatte Rec. Kina vil ikke lette på tollsatser den 20 jan nå som Usa velger å vente til etter valget. Det inngår heller ikke i fase 1 avtalen da det i hovedtrekk omfatter jordbruksprodukter.
Tror vi ser en markant nedgang i dag i likhet med de globale børser.
questi
15.01.2020 kl 07:08 1478

Handelskrigen for stormaktene handler om å lære hverandre å kjenne og bygge opp gjensidig respekt. Ingen av dem har noe å tjene på militær konflikt eller på handelskrig. Respekten kommer når begge anerkjenner at den andre er likebyrdig, dvs har like stor handlekraft og en like effektiv rapporteringskanal internt som kan melde ifra om urettferdige handelsmekanismer. Det gjelder å ikke vite i dette spillet at man ikke kan uten konsekvens:
- gjøre dårlig vurderinger og tro på falske rapporter
- komme seg unna med å triks og juks
- bryte avtaler
- finne opp nye regler

De to lands økonomier er i et avhengighetsforhold til hverandre, og langsiktig kan det kun fungere dersom ingen misbruker eller utbytter den andre. Eksempel på misbruk er å ha en utløpsdato for så å forlenge den i det uendelige - da må man ikke tro at motparten ikke kan gjøre noe tilsvarende. Eskalerer man, må man ikke tro at motparten ikke kan eskalere. Tit-for-Tat strategien er den optimale i en situasjon med motstandere som er like sterke ifølge spillteorien.

Med de nye rapporteringskanalene som er etablert i løpet av handelskrigen, kommer USAs handelsdepartement til å få vite om forholdet og reagere på det, dersom Kina haler ut tariffperioden sin. Det er dessuten kjent for USA at Kina har et gjenværende svakt punkt som når som helst kan bli rammet hvis de prøver seg med triks. Vietnam-smutthullet der kinesisk wafere blir hvitvasket med falsk opprinnelseland og blir til 'vietnamesiske moduler' og som kan selges fritt i USA, kommer til å bli tettet! Tettingen vil ha enorme negative konsekvenser for den allerede kriserammede solar-industrien i Kina. (USA og REC hadde et tilsvarende smutthull frem til 2015 med den såkalt processing-trade regelen i Kina - og da smutthullet ble tettet ble REC virkelig rammet).

Med en eskalering der alle smutthull blir tettet, kommer garantert 6N polysilisium prisene i Kina til å kollapse fra 5 USD/kg til 2 USD/kg med massive nedleggelser og arbeidsløshet som følge.
Redigert 15.01.2020 kl 07:19 Du må logge inn for å svare
garve
15.01.2020 kl 07:09 1465

Hvilken markant nedgang på globale børser mener du?

Nikkei ned 0,5%, etter at de raskt ristet av seg bloomberg-spekulasjonene var Nasdaq ned kun 0,24% og Dow Jones opp 0,11%.

Her var det mange som solgte i går. Vel, jeg mener de da solgte alt for tidlig. Rec kan (svært) raskt doble seg hvis det blir en avtale. Semi indexene steg svakt videre opp igår. Og tar garantert med seg rec videre oppover.

Solar får vi eventuelt snakke om litt senere. Jeg blir sittende og håper avtalen blir underskrevet i dag. Alt det vissvasset om at USA ikke letter på tariffene er tull. Donald har sagt at de letter på noen, mens andre blir. Det har vært kjent lenge.

Uff,

Det er trist å se at så mange får panikk. Vel, spør du meg er det ingenting nytt siden i går. Men ting hauses opp fra begge sider. Så da blir det jo litt turbulens på veien. Ikke selg med tap i hvertfall. REC skal videre opp.
garve
15.01.2020 kl 09:24 1086

Truseskvetterne har solgt unna, de som ikke har panikk, sitter godt på aksjene'. Vi er straks oppe på 3,20 igjen
Redigert 15.01.2020 kl 09:24 Du må logge inn for å svare
Trier
15.01.2020 kl 09:33 1009

I avtalen som skal signeres i dag er mye ukjent. Trump planlegger en storslått seremoni, og det er nokså utenkelig at han ikke kommer med betydelige overraskelser kjenner vi den karen rett. Han er jo nædt til å vise til konkrete resultater. At fase to kommer senere og blir instrumentalt for å bli gjenvalgt er en ting, men han er nødt til å vise til noe veldig positivt også i fase 1 for å beholde troverdigheten - iallfall blant sine egne velgere. Jeg har faktisk tro på at det kan komme noe svært positivt for REC allerede i dag.

Det er ikke mye positivt nytt siden kursen var 2,50 heller, så en korreksjon var å forvente
garve
15.01.2020 kl 09:44 899

Baisserne her inne klarte å spre så mye usikkerhet at noen solgte helt ned mot 2,9 i åpningen. Heldigvis er vi på vei oppover igjen, 3,12 nå.

Blir nok fortsatt trading utover dagen frem mot kveldens fase 1-signering.

Tja,

Semi indexene har økt betydelig. En faktisk avtale som stimulerer semi-industrien kommer stadig nærmere. Positive resultatvarlser for q4 har kommet flere steder i denne industrien, blant annet for Samsung. Det er masse!

Når det gjelder pv er jeg enig. Der er det rykter og spekulasjoner. Men faktum er at etter det vi vet så skal Kina øke kjøp av amerikanske varer for 220-230 milliarder dollar. Og da er det naturlig at det blir spekulasjoner om poly er med her. Ingenting nytt har kommet rundt dette siden i går.


Se for eksempel denne. Her står det spesifikt at semi conductors er med. I tillegg til alt det andre som også er proppfult av elektronikk.

'The $80 billion increase for manufactured goods includes significant purchases of autos, auto parts, aircraft, agricultural machinery, medical devices and semiconductors, said one of the sources, without naming any specific suppliers.'

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/01/15/business/china-ramp-u-s-car-aircraft-energy-purchases-tune-80-billion-line-trade-deal-source/#.Xh7cBmmUmyN

Kantarell skrev Innlegget er slettet
feil tråd.
Redigert 19.01.2020 kl 12:24 Du må logge inn for å svare