Prising av selskapet

MJ
KOMP 15.01.2020 kl 10:42 883

Noen som har noen tanker om prisingen til selskapet for øyeblikket? Vi har jo hatt en ganske betydelig opptur de siste månedene, men nå virker det som om kursutviklingen har stagnert igjen, og det er småsparerne som rår. Virker helt latterlig at det skal forekomme handler med volum på en aksje bare for å manipulere kursen uten at dette får konsekvenser.
Moge
15.01.2020 kl 12:22 855

Det siste året har Komp beveget seg 0%, mens NOFI har gått 40%. Sammenlignbare peers som hovedsakelig befinner seg i Sverige har også hatt en betydelig positiv utvikling siste 12 mnd.

Prisingen av selskapet reflekterer at markedet vurderer at det er en høy risiko (særlig knyttet til potensielle tap i låneboken) i inntjeningen til selskapet, både absolutt, men også relativt til peers. Den siste er interessant, hvorfor antar markedet at det er større risiko i Komp sin lånebok enn f.eks Nofi?

Hvis man har et langsiktig perspektiv vil man enten få betalt i form av utbytte eller kursutvikling. Komp er en del av de 20% selskapene som faktisk tjener penger på Oslo Børs, samtidig som de er priset lavt på multipler. Det er to ting man må følge med på 1) tap på utlån og 2) vekst i utlån.