DNO blir en utbyttemaskin eller tatt av børs.

Slettet bruker
DNO 17.01.2020 kl 12:06 31313

I løpet av året vil det komme store nyheter i DNO. For de av oss som i all hovedsak har vært long i aksjen i 10-15 år, har avkastningen vært totalt begredelig. Historien rundt kjenner de som har fulgt opp og nedturer, så jeg hopper harelabb over alt sammen. Saken er den, at kursen ble halvert på noen mnd etter den famøse capital markeds day. Disse er jo ment for å gi analytikere og forbindelser et dypdykk i ståda i selskapet. Resultatet uteble på ingen måte, kursen gikk rett i dass og ble der værende. Kritikken har siden haglet, imens DNO har kjøpt 10% treasury samt ryddet i finansene ellers. -driften er som vanlig sterk, og til alt overmål har den styrket seg vesentlig gjennom nedturen på børsen. Er det et enigma spør du kanskje?
Nei, eneste åpenbare grunn er at markedet ikke greier å lese den eneveldige hersker Bikan Mossawar Rahmani. Hva vil han? Han har nå to åpenbare valg: #1 Ta en "Per Sævik", og la all etikk og moral være glemt og bare kuppe selskapet til en billig penge. (De siste 10-15% blir det ikke søndagstilbud på). Eller #2 Gjøre DNO om til den utbyttemaskinen den burde bli. DNO besitter et (kanskje to) oljefelt i verdensklasse, men aksjonærene har ikke sett mer enn noen småpenger av inntjeningen. En inntjening som er totalt RÅ, og gjør dagens aksjekurs enda mer gåtefull. Markedet er som meg, meget i tvil. Jeg håper nå at man endelig skal få betalt for denne årelange maraton, og at DNO leverer minst en krone i utbytte per annum. -Dette klarer de fint på toppen av vekst, her er det kun snakk om vilje.
Alternativt, så tar største eier rotta på 15 tusen medaksjonærer og allierer seg med utenforstående penger. Vipps, så var det snipp snapp snute for Norges eldste oljeselskap.
Da får vi bare krysse fingre og knipe igjen øynene. -Jeg selger ikke før jeg MÅ, denne gangen!
Redigert 21.01.2021 kl 09:19 Du må logge inn for å svare
Malony
11.02.2020 kl 16:55 1154

Jaja... Da ble det stusselige 2% i gevinst, men Ingen ekstra aksjer på meg i dag. Kan jo takke en energisektor som er opp nærmere 3% som DNO kommer I dragsuget på. I morgen er det nok Bull HARAMI og DNO er ned å snuser på 8 blank, da de ikke har noe annet som holder dem oppe. Hva annet som kan ligge bak denne oppgangen idag vet jeg ikke.
Hvordan gikk det forresten med DNO etter støttekjøpene var ferdige? Hehe... Tipper "Komiske Ali" menigheten håper de fortsetter snart.
Redigert 20.01.2021 kl 23:05 Du må logge inn for å svare
velkjent
11.02.2020 kl 17:19 1090

Nå venter vi på utbyttene. Vi langsiktige har akkumulert så mye renter på inngangsverdien at utbyttene er skattefrie. Men det sier vel også sitt at kursen skulle vært høyere når EPS er over 20% etter skatt. Ikke mange selskap, som kan vise lignende.
Redigert 20.01.2021 kl 23:05 Du må logge inn for å svare