REC – Info fra fabrikken I Kina

Robinson
REC 28.11.2017 kl 15:47 15561

Vi nærmer oss 1 desember og med det en måned siden Q3 presentasjonen mandag 30 oktober. CEO Tore Torvund kommenterte her oppstart av første FBR B reaktor.:

«We also will start our first reactor by the end of this week, and that is the first time our FBR B reactor will be started.»
http://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=67384321
(Tidspunkt I presentasjonen: 35:30)

Dette betyr altså at etter planen skulle første reaktor vært startet opp innen søndag 5 november.
Jeg ser flere aksjonærer her på forumet har etterspurt info om hva som faktisk skjer der borte. Jeg har ikke registret at noe info er kommet ut om reaktoren etter Q3. Jeg har heller ikke fått svar på nylige henvendelser til Kina. Oppfordrer alle til å formidle det her hvis de har fått vite noe konkret etter Q3, angående oppstarten. Ikke bare haussing om at at intet nytt er godt nytt.

Med tanke på hvor helt avgjørende det er for REC at FBR-B teknologien faktisk fungerer godt nok i stor kommersiell skala, slik det skal gjøres i Kina, må det jo komme en eller annen form for melding. Hvor vanskelig kan det være å sende ut noen korte linjer om at reaktoren faktisk er startet og fungerer som planlagt? Hvis den da faktisk er det? Dette ville jo ikke kostet noen ting, hverken arbeid/tid eller penger av betydning. Meningsløst!

Det ville jo fjernet mye av usikkerheten hardt prøvede eiere/aksjonærer sitter med, og vært bra for aksjekursen. Burde være en selvsagt service til aksjonærene som faktisk eier bedriften.

Spesielt er dette viktig med tanke på som skjedde før Q2 i år. Ut fra informasjon gitt fra selskapet var det forventet at fabrikken skulle være i gang tidlig 2H17.
På Q2 presentasjonen får vi plutselig vite at alt er utsatt i flere måneder. Man spør seg jo om det er det samme vi opplever igjen.
Skal vi nå holdes i uvitenhet til Q1 februar 2018 om hva som faktisk skjer der borte?!!

Noen her på forumet ynder å hevde at intet nytt er godt nytt, og at alt går på skinner så lenge det er taushet fra Kina. Dette er selvsagt ikke tilfelle i denne situasjonen. Spesielt da med tanke på hva vi har erfart med informasjonsflyten før i år. Det skapes usikkerhet i markedet og det er dermed negativt for aksjekursen. Hadde vi visst at reaktoren var startet, fungerte og produserte slik den skulle, ja da ville intet nytt vært godt nytt!

Jeg skjønner at teknologien er svært kompleks og at ting tar tid, men da må informasjonen til markedet tilpasses dette! Oppfordrer alle aksjonærer til å presse på for bedre kommunikasjon fra selskapet!
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Aldara
28.11.2017 kl 16:30 10904

Helt enig!!
Men mulig ikke noe skjer hvis U.M ikke ønsker det skal skje..?
Mvh 750k.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
SolarLover
28.11.2017 kl 16:59 10821

En mulighet er at REC får det til å se vanskelig ut / drøyer med vilje. Det er viktig at kineserne er avhengig av REC og deres teknisk FBR kompetanse. Hvis det er bare å slå reaktorene på, så trenger ikke Kineserne REC og da tar de 85% og REC står igjen med 15%. Men hvis det er "veldig tricky" å balansere reaktorene så må kineserne være greie med REC for at de skal fortsette å dele kompetanse.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 17:21 10711

Hør, hør!

Men du sier du har skrevet til Kina? Ikke IR i USA?

Edit: Det var en som foreslo kronerulling for en flybillett til Shaanxi. Jeg spytter i en tusenlapp jeg - helt seriøst!
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 17:22 10734

En sånn "stalemate" er det REC som taper på tror jeg. Men om man skal være skikkelig negativ, så er det en slik desperat handling vi er vitne til.

Edit: Om man skal ha en mer positiv vinkling på manglende info, så er det at TT har kommunisert at lån går i orden når JV er oppe og går, og at han ikke vil kommunisere noe før begge deler er på plass.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
28.11.2017 kl 17:31 10692

Hva pokker er det dere amøber ikke skjønner med «We also will start our first reactor by the end of this week, and that is the first time our FBR B reactor will be started.» :D

Mener dere at TT skal gjenta den setningen i en egen selskapsmelding og på 4Q17-presentasjonen for at dere skal skjønne innholdet?

Dere krever og krever ting som er helt tullete. Dere har kun krav på informasjon fire ganger i året for hvert kvartal og dersom det er noen særlige ting som krever en selskapsmelding. REC har allerede gitt melding om at FBR-B reaktoren har startet på 3Q-presentasjonen. Dere må forstå og sette dere inn i hvordan informasjonsflyt foregår og ikke synse alt mulig rart om hva dere selv har behov for av informasjon. Driver dere med aksjer så er jobben deres å grave etter informasjon. Aksjehandel handler om at noen er flinkere til å samle, tolke og analysere informasjon enn andre. Her gjør dere en for dårlig jobb selv, men legger ansvaret egen inkompetanse over på selskapet! Aksjehandel er risikofylt, og det må dere bare lære dere med en gang. Skal dere tjene penger må dere ta risiko der andre ikke tør. Dere skal vite ting FØR det skjer, ikke 12 måneder etterpå forsatt lure på hva som skjer...

Om 1 år går det opp for traderne på OSE at reaktoren har startet. Mest sannsynlig må folk ha "annual report 2017" for å skjønne at det er kommet ny reaktor.

Dersom TT skulle komme med en selskapsmelding nå ville det mest sannsynlig vært fordi noe galt hadde skjedd med FRB-reaktoren. Så lenge det ikke skjer noe galt og alt går som planlagt eller innenfor det som er rimelig å forvente av forsinkelser og problemer, så vil neste oppdatering omkring FBR-reaktorens produksjonsstatus mest sannsynlig komme ved 4Q18-presentasjonen da vi allerede har fått tilstrekkelig informasjon om status ved 3Q.

Om TT ønsker å være hyggelig og gjenta seg selv så kan han selvføligelig velge å gi ut en ekstra selskapsmelding hvor han sier "FBR reaktoren går fortsatt". Men det er smør på flesk og litt uprofesjonelt. Da er det eneste formålet med meldingen å kommunisere med daytradere på OSE, og slik skal en CEO holde seg for god for. Det er ikke CEOs oppgave å prate aksjekursen opp eller ned, og please tradere som vil ha garantier på ting for å tjene raske penger. Det er CEOs oppgave å drite i traderne og gjøre det som er best for selskapet. Hva som er best for selskapet er ikke nødvendigvis det samme som hva hver og dere syns er best for deres lommebok eller har behov for av informasjon.


Men igjen... «We also will start our first reactor by the end of this week, and that is the first time our FBR B reactor will be started.» Det er dette mange ikke klarer å få inn i hjernen sin men fortsatt stenger ute. Flesteparten forstår ikke hva dette innebærer. Følgelig vil mange ikke tjene penger på dette, men bli stående utenfor. Det er slik aksjemarkedet skal fungere. Noen tjener penger på at andre gjør dumme ting.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 17:39 10661

Nok en gang kommer du med at vi er kravstore på informasjon. Det er bare tull. Selskapet bør hele tiden kommunisere tingenes tilstand til markedet slik at markedet priser selskapet mest mulig riktig. Dette er ikke tilfellet!

At ting er vellykket “by default” fungerer for deg som alltid er positiv til selskapet Anton, men for mange av oss andre som også ser mindre hyggelige scenarioer, så er en melding om en vellykket oppstart av, en for selskapet helt kritisk, ny teknologi en selvfølge.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
questi
28.11.2017 kl 17:50 10594

I det verst tenkelige scenariet er det jo ikke verre enn at kvaliteten som kommer ut av FBR-B ikke kvalifiserer helt til semikonduktorer og kun kan brukes på solar - at reaktoren før trimming fungerer som en FBR-A.. :) Godt med fortjenestemarginer allerede der inni Kina selv om man skulle kun produsere til solar og ikke elektronikk-industrien. 16 USD/kg - 9 USD/kg er masse gryn.. man trenger ikke hige etter 22 USD/kg - 9 USD/kg :P

Dessuten så ville man ha sett på aksjekursen om noe hadde skjedd.. Shorterne har garantert ører og øyner overalt :P

Akkurat nå er kina-fabrikken vurdert til 0 kr.. (noen innbiller seg at restbetalingen er pliktig og derfor forårsaker REC-konkurs og vurderer den til minus 1.5 mrd NOK) :D Så.. jeg er fornøyd om Kina-fabrikken skulle dra inn lusne 1 kr i året .. den er da mere verdt enn 0 kr uansett :P
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Odi.1
28.11.2017 kl 17:51 10542

Tian-Rec er ett selvstendig selskap og skal ikke børs melde noe som helst på Oslo Casino.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
28.11.2017 kl 18:06 10412

@poly

"Selskapet bør hele tiden kommunisere tingenes tilstand til markedet slik at markedet priser selskapet mest mulig riktig."

Jeg tenker for din egen del at du bør revurdere denne holdningen. Da blir du ikke skuffet.
REC er det selskapet innen solar som gir mest informasjon til markedet. Å kritisere REC for å ikke gi deg nok informasjon er bullshit.
Et selskap skal ikke være en åpen bok. Du taper om REC gir ut for mye informasjon, fordi det tar konkurrentene til REC å bruker for alt det er verdt. Så du bør være forsiktig med å forlange enhver detalj.

Du har krav på informasjon 4 ganger i året. Basert på det skal du selv gjøre jobben med å prise aksjen. Summen av alle som gjør den jobben gir markedspris. Om du er misfornøyd, så kan du finne en annen aksje hvor du føler du får bedre informasjon til å gjøre dine vurderinger.

Nå har du også den luksussituasjonen at du får ekstremt mye ekstra informasjon omkring REC her på forumet. Da blir det ekstra tullete å kritisere ledelsen i REC på dette punktet. Om du ønsker å bli bedre, må du forstå spillereglene. Du har tonnevis med informasjon du kan grave i, tolke og analysere. Når du tolker ting feil taper du penger eller muligheter, og når du tolker ting riktig tjener du penger. Om du ikke gjør det så bør du ikke være på børsen. Det er ikke TTs oppgave å prate aksjekursen opp.


...............

Nå tjener jeg mer penger på at folk ikke skjønner hva som foregår og kommer til å reagere for sent. Det er slik aksjer skal fungere. Det er det som er spekulasjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 18:08 10307

All den tid REC eier halve TianREC, og REC er notert på OSE, så skal REC melde info om TianREC til markedet på OSE.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Robinson
28.11.2017 kl 18:11 10295

Det vil tjene din troverdighet bedre om du viser mer nøkternhet Anton.
Du skriver:
"Om TT ønsker å være hyggelig og gjenta seg selv så kan han selvføligelig velge å gi ut en ekstra selskapsmelding hvor han sier "FBR reaktoren går fortsatt""
Problemet er at han ikke har sagt at den går. Han har sagt at planen var å starte den opp innen 5 november, og så taushet.
Når du nå refser andre for å være for kritisk, kan det jo være betimelig og minne deg på tidligere innlegg du har hatt:

Fra 21.06.17:
http://forum.hegnar.no/post.asp?id=21541493
Sitat AntonBerg:
"Og ja, når TT går på talerstolen 20. juli vil han med overveiende sannsynlighet fortelle oss hvor mye TianREC har produsert i juni/juli. Han vil presentere en løsning som med overveiende sannsynlighet sikrer JV-bidragene for 49 % av assets i JV. Dagen etter vil TT arbeide med hvordan best og mest optimalt refinansiere BOND2018 Konvertiblen i September 2018. Det er 1 år med én problemstilling å jobbe med for TT - alt annet har han løst."
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 18:17 10279

Hva er det REC eller jeg som aksjonær taper på om REC informerer om en vellykket oppstart av JV? Hvordan skal konkurrenter i Kina dra nytte av slik informasjon på en måte som kan skade TianREC?

“Et effektivt og velfungerende verdipapirmarked er avhengig av fullstendig, nøyaktig og rettidig tilførsel av kursrelevant informasjon om utstedere av de verdipapirer som handles.” står det på OSE sine sider.

Det er ikke TTs oppgave å prate aksjekursen *opp*, det er TTs oppgave å gi markedet tilstrekkelig informasjon til å prise selskapet *riktig*.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 18:26 10234

Til Antons forsvar, så husker jeg hvordan også han var tydelig frustrert over styrets og ledelsens non-performance på Q2
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Robinson
28.11.2017 kl 18:31 10210

Ja, og nettopp dette burde mane til mer nøkternhet i forhold til info eller manglende info fra styret og ledelse.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
questi
28.11.2017 kl 18:40 10180

Jeg kan tenke meg at informasjon alltid kan brukes :)

Et enkelt eksempel.. hvis en kinesisk konkurrent har fått tak i planene til anlegget.. og vil 'kopiere' fabrikken.. så er det jo lurt av ham å vente med å starte til han vet at det funker? :) Så hvis REC ikke røper at de faktisk har produsert og til hvilken kvalitet sånn veldig åpenlyst, så ville jo konkurrenten bli forsinket tilsvarende? :)
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
mofi1
28.11.2017 kl 18:41 10166

Veldig enig i at det burde kunne sendes ut en melding eller i hvert fall en Twitter om vellykket oppstart i TianRec, hvis det er tilfelle.

Dette er jo en historisk og skjellsettende begivenhet i selskapets historie, også skal det omtales med taushet eller kun nevnes i kvartalsrapportene. Andre selskapet ville feiret dette i alle medier.

Det er defor mistanken kommer om at alt enten ikke går så bra eller at JUM ikke vil at slik postitiv info skal komme ut før det passer ham.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
questi
28.11.2017 kl 18:52 10156

Jeg tror de bevisst vil gi ut minst mulig info.

Det er feks flere bilder fra anlegget fra bygningskontraktøren Fluor, som skryter av anlegget, enn fra REC selv (ikke et eneste ord eller bilde om tian-REC på hjemmesiden). Tilsvarende er JV-partner også mer raus med info..

FLUOR: http://www.fluor.com/projects/tianrec-polysilicon-plant-design
TIANHONG: http://www.cccme.org.cn/shop/cn1722616279/index.aspx
REC: http://www.recsilicon.com/ (nada om Tian-REC :P)

Har noen gode teorier på hvorfor REC alltid har vært så taus om denne kina-satsningen? :P
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Odi.1
28.11.2017 kl 18:58 10084

Det vil ta minst 6 måneder å se at oppstarten er "vellykket" , dette er ikke en av og på knapp til en kjøttkvern.
6 måneder er faktisk meget kort tid for en slik prosess, så en får være godt fornøyd med dette , så langt det ikke er
kommet noe negativt.

For REC Silicon er det fortsatt Vinn-Vinn , da en ikke har mer en 15% ferdig finansiert i prosjektet.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 19:05 10119

Det blir litt søkt synes jeg. Hvis det er så lett å kopiere fabrikken, så er i hvert fall REC fucked. Men det tror altså ikke jeg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 19:17 10095

Om seks måneder skal absolutt hele anlegget være oppe. Oppstarten av den første reaktoren er det mest kritiske, og evt. problemer ville oppstått ganske umiddelbart. Nå tror jeg også, som jeg har skrevet før; at REC sine teknikere gir seg selv mange uker på å fikse evt. problemer før man sender ut en melding, mens man i hvert fall *burde* sende ut en melding ganske umiddelbart dersom kjelen putret stabilt. Jeg ser det altså som negativt at det ikke kommer noe. Men når du er så positv at du tenker det er vinn-vinn at REC kun har sikret 15% fordi det *kanskje* aldri funker og dermed aldri betaler seg, så blir det vanskelig å overbevise deg om alternative tolkninger av tingene.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Robinson
28.11.2017 kl 19:37 9981

AntonBerg

Du skriver:
«
Hva pokker er det dere amøber ikke skjønner med «We also will start our first reactor by the end of this week, and that is the first time our FBR B reactor will be started.» :D

Mener dere at TT skal gjenta den setningen i en egen selskapsmelding og på 4Q17-presentasjonen for at dere skal skjønne innholdet?

Dere krever og krever ting som er helt tullete.»
»

Amøber, virkelig? Man spør seg jo hvilken tilstand du egentlig er i når du refser meddebattanter som om det skulle vært en gjeng med uskikkelige unger.

Jeg vil igjen minne deg på et av dine innlegg, til ettertanke for alle, men mest deg selv:
Fra 21.06.17:
http://forum.hegnar.no/post.asp?id=21541493
Sitat AntonBerg:
"Og ja, når TT går på talerstolen 20. juli vil han med overveiende sannsynlighet fortelle oss hvor mye TianREC har produsert i juni/juli. Han vil presentere en løsning som med overveiende sannsynlighet sikrer JV-bidragene for 49 % av assets i JV. Dagen etter vil TT arbeide med hvordan best og mest optimalt refinansiere BOND2018 Konvertiblen i September 2018. Det er 1 år med én problemstilling å jobbe med for TT - alt annet har han løst."
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 19:54 10006

Når man er uenig meg Anton, så skyter han fra hofta - det må man bare leve med uten å bli provosert av det.

Det han trodde foran Q2 var det alle aksjonærer håpet på. Men der han så det som “overveiende sannsynlig”, så anså markedet det som “overveiende usannsynlig”. Markedet tippet best i den omgangen.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Odi.1
28.11.2017 kl 20:26 9863

Les litt hva en Ekspert på dette sier, kanskje ? INTERVJUET var 09:10 PM (Beijing Time) - 01. April 2017 hehe...for de som ikke fikk dette med da...


http://taiyangnews.info/technology/the-secret-of-fbr-solar-silicon/

"There will be a commissioning period. Wacker in Tennessee announced that their commissioning period was 8 months, though it depends how you define commissioning. Considering REC will have 6 months commissioning period, in order to start up in December 2017, construction should be finishing in June 2017. "
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Odi.1
28.11.2017 kl 20:43 9917

Rec og TT har nettopp børsmeldt at de er i forhandlinger pga at de ikke kan betale, skal de da gå på NEWS WEB med 15% eierskap for en fabrikk som er under oppkjøring i KINA? ( testing )

Hva i alle dager ville Kineseriene tenkt om Ledelsen til REC da ??
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
28.11.2017 kl 20:59 9812

Vel, en god grunn til å ikke lage for mange meldinger om økt produksjon men å heller skjule informasjonen i 3Q-presentasjonen som vi hører, er at man ikke ønsker å prate ned spotpriser. Om du skal brette opp NYE FBR-REAKTORER FUNGERER OG BEGYNNER NÅ Å SPY UT POLYSILIKON... så kan det påvirke supply/demand.

Konkurrenter følger nøye med på all informasjon. De fleste får med seg at reaktoren har startet. De fleste vet hva FBR-teknologien innebærer fordi de har fulgt forskningen underveis. Men det handler også timing av informasjon. Markedspsykologi.

TT har heller ingen historie på å skulle være en karismatisk leder som går ut i media å prater opp selskapet. Om vi hadde ønsket en slik leder hadde vi sparket TT og funnet en annen. Enger likte å skryte mer. TT er pessmist av natur, industralist og opptatt av bedriften. Hans strategi med å få REC gjennom stormen har fungert veldig bra. Det som er synd er at de fleste av dere ikke har skjønt en puck av strategien til TT. Da er det klart at han taper en popularitetskonkurranse og at dyktigheten drukner i kortsiktig tradingjag.

Det går betydelig bedre med REC enn det du syns poly. Det er du som er pessimisten og som må oppdatere kunnskapen din. Da blir du automatisk i bedre humør.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 21:37 9782

Du mener altså at tydeligheten i kommunikasjonen skal være på et nivå som gjør at aksjonærene så vidt skal få med seg ting, mens konkurrentene og spotmarkedet ikke helt skal klare det? Er ikke helt med på den altså.

Ingen tvil om du du er en større optimist enn meg Anton, men jeg er likevel såpass lite pessimistisk at jeg altså har en, for meg, ganske betydelig eierpost. Jeg er i og for seg i godt humør, men blir naturligvis i enda bedre humør når jeg får bekreftet at jeg er medeier i en halv fabrikk i Kina som med visshet fungerer.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 21:37 10023

Ja, altså “commissioning period” startet i praksis en gang på sensommeren og full produksjon ventes å nås en gang i Q1. Hva var poenget ditt?
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
28.11.2017 kl 21:53 10013

@poly

Du er medeier i en halv fabrikk i Kina. Du har også en andel av en FRB-B reaktor. Ta det med ro og nyt det!
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Robinson
28.11.2017 kl 23:00 9751

Det kan jo være ubehagelig for mange av oss som har aksjer i REC i det hele tatt å diskutere om alt går som det skal med den mye omtalte oppstarten av reaktoren. Åpenbart fordi det kan drive kursen nedover ved negativ info. Vi kan vel merke det på desperasjonen til enkelte.

Likevel er det galt og ikke gjøre det, stikke hodet i sanden og være ensidig positiv. Børshistorien er full av eksempler på det.

Hvis det ikke informeres om vesentlige forhold ved selskapet, vil dette sannsynligvis lekke ut likevel, men da gjerne ad omveier til utvalgte større aktører. Dette gitt det store antall mennesker som er involvert i fabrikken (både på kinesisk og vestlig side) og den skrøpelige menneskelige natur når det kommer til penger. Dette gjelder både om det er negativ eller positiv info.

Så kan vi jo sitte der «i mørket» mens utvalgte større aktører kan handle, kjøpe eller selge på denne informasjonen. Mens vi mindre aksjonærer som kanskje lojalt har vært inne i aksjen i mange år, ikke får denne fordelen. Åpenbart vil vi ha tilgang til positiv info, men ingen ved sine fulle fem kan vel si de heller vil stikke hodet i sanden, og ikke vil ha informasjonen selv om den er negativ! Er det et vesentlig problem vil vi jo få dette i trynet før eller siden uansett. Da er det bedre at alle aktører får det samtidig og dermed likebehandles.

Oppfordrer derfor igjen eierene/aksjonærene til å få selskapet til å sende ut info om hva som faktisk foregår i Kina. Det være seg om det er positivt eller negativt.
Angående om melding fra fabrikk bør gis ut eller ikke, henviser jeg til mine egne og Polygons innlegg over.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
28.11.2017 kl 23:01 9825

Om REC og kineserne har hatt en vellykket oppstart av den første reaktoren, og REC (fordi de altså enn så lenge eier 49% av fabrikken) kommer med en gladmelding om dette, så tenker jeg ledelsen i Shaanxi Non-Ferrous bare hadde blitt stolte jeg. *De* rapporterer jo bare til sine provinsmyndigheter, og det er kanskje ikke så glamorøst.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
questi
29.11.2017 kl 00:16 9717

Det som er vanskelig med FBR er:
1. Renhet
2. Størrelse og jevnhet på granulene
3. Minimalisere biprodukter som støv og ureagert råstoff
4. Minimalisere energiforbruk

Enhver reaktor kan starte, inn går silan og ut kommer noe granul-aktig.. men hvor bra produktet er det som er vanskelig. Enhver middelmådig produsent klarer å få til FBR med dårlig kvalitet. REC selv har i årevis produsert i mange forskjellige anlegg en ganske høy kvalitet FBR-A. Nå er det FBR-B.

I verste fall får de noe som er like bra som det de allerede har.
Sannsynligvis får de noe bedre enn det de allerede har.
Vi kan håpe på at de lykkes med å få uovertruffen renhet.

Det er altså aldri spørsmål om at man ikke får NOE ut av reaktoren..
Spørsmålet er om man får noe som er LITT bedre enn det man har i MosesLake,
eller om man får noe som er MYE bedre enn det man har i MosesLake.
Altså: Ikke et ja-nei spørsmål om hvorvidt oppstart er ok eller ikke, men hvor langt man er kommet i en forbedringsprosess. Arbeider REC lenge nok med problemet finner de løsningen uansett :)

Det er som å bake en kake til det kongelige hoff.. Hoffbakeren sier han starter med kaken neste uke... Ja, da vet alle at han kommer til å skru på ovnen både en og to ganger. Det er jo rimelig å anta at hoffbakeren er over nybegynnerfeilene med å brenne kaker osv.. Spenningen ligger kun i hvor fenomenal god årets kake vil være. Er den ikke god nok, så baker han den igjen inntil den blir god :)
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Ettertenksom
29.11.2017 kl 00:27 9623

Når REC sender ut melding er det mange som leser dette, det vet TT. I nærmeste fremtidig er det viktig med informasjon til potensielle lånegivere. Derfor tror jeg det kommer en melding snart. Man kan selvfølgelig kommunisere med lånegivere i lukkete møter, men ting man sier offentlig om hvordan det går har en høyere troverdighet. Jeg tror en melding vil komme når også silan anlegget er i gang, man ønsker ikke å melde alt OK nå, hvis den opstart blir forsinket. Derfor venter de! Samtidig kan man melde om at "first shipment has taken place XX days ago." Folk som skal yte lån liker å se at det kommer penge inn. Mitt estimat for en melding er 15 desember.
Derved blir det nok tid frem til Q4 regnskap for å få låneavtale om JV bidrag på plass.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Polygon
29.11.2017 kl 00:39 9615

Ok, nå fikk jeg nettopp svar fra IR. Han skriver "Our current plan is to give the next update at the Q4 release in February". Så da kan noen av oss være skuffet over det, men sånn er det altså.

Edit:

Han skriver altså “current plan”, som jo absolutt kan tolkes som at ting går greit foreløpig :-)

Så da kan du skrive “told you so” Anton!

Så det ikke blir noen misforståelser, så var spørsmålet mitt: "On the Q3 presentation on the 30. of October, CEO Tore Torvund informed that the first of the two FBR-B reactors on the TianREC JV would be started by the end of that week. Naturally the market would like to know if this critical startup was successful or if problems have been encountered. Without asking for an answer to this question, are you able to answer whether both a positive or negative answer to this question is going to be communicated to the market before the Q4 presentation in february?"
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
questi
29.11.2017 kl 00:46 9677

Man kan jo tenke seg den usikkerhet og spekulasjonen som uforståelig teknisk info vil trigge.
En viktig del av commissioning-perioden er jo å oppdage feil og mangler og fikse på dem.
Det går 100 folk rundt som har som daglig oppgave å oppdage feil.

Tenk deg rabalderet det vil generere hvis markedet får høre om at REC har 100+ feil som ramler inn i boksen hver dag? :D
Traderne har jo ingen anelse om hva disse tekniske tingene er for noe :D Én feil er nok grunn for dem til å halvere REC-kursen :D
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
29.11.2017 kl 00:47 9702

Om REC får på plass en kinesisk låneavtale er kanskje mer sannsynlig å sende ut en melding om. MEN også den er delvis kommunisert i 3Q. En lånefasilitet blir det uansett enten igjennom forsatt deferral eller med et kinesisk banklån.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
29.11.2017 kl 01:24 9604

@poly
Bra du fikk svar da. Det er jo faktisk et godt svar all den tid dere har spekulert i meldinger før 4Q. Nå kan dere slå dere til ro med det som utgangspunktet.

Nå er det 29.11.17 og FBR-B reaktoren har gått i 3 uker. Silane starter i slutten av desember, noe vi allerede har i USA. IR sier at dere må vente til 4Q for mer informasjon. Det i seg selv er et svar på at ting går som planlagt.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Odi.1
29.11.2017 kl 08:11 9763

Poenget er at dette er gaidet fra REC i ettertid, noe vi visste med forbehold sist Vinter :)
Allikevel vil noen ha børsmelding fra ett selskap uten Mario tet for ett selskap inne i KINA.?
Spinnvilt!

En må jo bare se dette, eller så er det Agenda , pga..pga :)
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.11.2017 kl 09:06 9512

Polygon, takk for at du skrev og deler det du fikk av svar.
Som vanlig er det ikke utpreget kursdrivende info de lar sive ut, men det ser da ut til at ting er på stell.

Er det forresten noen som veit hvorfor megleroversikten er borte?
Hva er hensikten, og hvem har jobbet for å fjerne dette?
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Aldara
29.11.2017 kl 09:21 9451

Kom igjen—Kjør nå aksjen gjennom 1,15-1,20.
Det er kun ren ondskap som holder den tilbake!
Mvh 750k.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare