KITRON en vinner i 2020


Jeg har fattet interesse for selskapet siden jeg anser det som kraftig undervurdert på Oslo Børs.

Først noen kjappe tall:

Kitron hadde en inntekt på NOK 738 mill i 2019 (Q3) som er 31% opp fra samme tid i fjor. De opererer innenfor mange forskjellige områder, men de hadde størst oppgang innenfor offshore og forsvarssektoren. Det skal nevnes at de også står sterkt innenfor industri/telekom og medisinsektoren.

De hadde en backlog på NOK 1572 mill i 2019, hvilket er en oppgang på 40% fra backlogen på NOK 1122 mill i 2018.

De hadde en EBITDA på NOK 60 mill i 2019 som er en 32% økning fra 2018. Dette tyder på gode utbytter i 2020, men trolig edruelige og fornuftige for å fasilitere videre vekst.

Mine betraktninger:

Jeg anser selskapet som økonomisk stabilt, med en vekst som er fornuftig. Kitron er stor innen sektorer som er pengesterke og robuste. Selskapets aksjeverdi har en stor oppside, i tillegg til fornuftige utbytter. Den store oppsiden ser jeg som en følge av at de er tunge i store, solide selskap i tillegg til at de har fått inngang inn i fornybar energi. Kitron fikk nylig en kontrakt verdt over NOK 75 mill hos et ledende selskap innen fornybar energi. Som alle vet er fornybar energi et marked i sterk vekst.

Avslutningsvis har jeg satt meg inn i fagmilitært råd 2019 som sier en del om ting i tiden i forsvarssektoren i Norge. Kort oppsummert blir det presentert fire (fem) alternativer for hvordan Forsvaret burde se ut for å møte dagens trusselbilde. Uansett hvilket som blir valgt økes satsingen med minst NOK 12 mrd og opp mot NOK 25 mrd. Hvilket alternativ de går for vedtas i løpet av våren 2020.

Og med det er herved Kitron-tråden 2020 åpnet. Har troen på et bra år!
Redigert 20.01.2020 kl 07:04 Du må logge inn for å svare

Selskapet må gjøre det som er best for videre drift og overskudd.
Om det er å kutte utbytte støtter jeg det 100%, og tar imot pengene ved en senere anledning. Med renter 😉

Kaisovski I dag kl 21:57
Sannsynligvis eier du ikke en eneste aksje i KIT.
For det andre har kursen i KIT i en årrekke hatt en klam hånd over kursen i forhold til andre sammenlignbare selskaper,
som verken betaler utbytte eller har langt fra samme ordrereserve og unike kunder og produkter som KIT har.
Kall det hva dere vil, men dette som skjer på denne børsen er ganske komisk, i en krisetid enkelte selskaper blir shortet ihjel
Redigert 17.03.2020 kl 23:24 Du må logge inn for å svare

Klart jeg gjør. Du blir bare, som alle andre svake sjeler, fornærmet når noen har andre meninger om en aksje enn deg selv. Jeg ønsker at selskapet skal drives på en dyktig måte gjennom en STOR krise. Og jeg stoler på Kitrons ledelse til å få det til.

Gjør ikke du?
Redigert 17.03.2020 kl 23:18 Du må logge inn for å svare

Selvfølgelig gjør jeg det, men når man har en ledelse som er flinke til å berike seg selv med billige aksjer og opsjoner, i tillegg til en god lønn, så er det ikke enkelt å delta i en "dugnad" hvor mye vil ha mer, og fanden vil ha fler. Ledelsen har en fast lønn i selskapet, og drive det på en måte aksjeeierne er best tjent med, ikke ansatt for å berike seg selv med utvanning med billige aksjer og opsjoner til seg selv, som holder kursen tilbake på et lavt nivå, det er noen som har full kontroll over disse aksjepostene som dryppes ut. Jeg mener ikke det er helt greit at når man er ansatt, skal berike seg med billige aksjer som går på bekostning av andre aksjonærer, når vi ser til stadighet kursen skal gruses ned av en eller annen grunn, da mener jeg ikke de siste ukes hendelser. Men heller ingen grunn til at selskapet idag skal prises til dagens stusselige 1,2 milliarder, hvor robotene styrer hele kursen, i håp om å få plukket ut noen som får panikk og selger til disse bandittene.
Redigert 17.03.2020 kl 23:41 Du må logge inn for å svare

Så vidt meg bekjent er belåningsgraden i Kitron lav, og det burde ikke være grunnlag for å be om statlig støttepakke (sistnevnte ville ikke vært forenlig med utbyttebetaling). Jeg forventer et utbytte fra Kitrons overskudd i 2019, men om det av likviditetsårsaker blir utbetalt til høsten gjør meg ikke noe. Det som gjør meg noe smålig forbannet er denne fabrikksjefen som solgte stort ved koronautbruddet, og som i mine øyne var med på å utløse det skrellet som har funnet sted i Kitron.

Utrolig gode nyheter på webcasten! Ingen ansatte i Kitron er smittet, og viktigst:

- All factories are up and running without constraints to capacity.
- Demand situation supports current guiding

Vanskelig å ikke smile idag!

Virker også som de har gode planer om situasjonen skulle endre seg.
Redigert 18.03.2020 kl 10:27 Du må logge inn for å svare

«The U.S. government declared defense companies and their suppliers part of the country’s “critical infrastructure sector,” a designation that will allow employees to continue reporting to work even if local and state governments order citizens to stay home amid the COVID-19 outbreak.»

Hentet fra: https://www.defenseone.com/business/2020/03/defense-contractors-can-go-work-amid-state-local-lockdowns/163968/?oref=d-river

Ser ikke noen som har omtalt årsrapporten, så jeg deler et par hovedpunkter for å gjøre kvelden deres litt bedre:

"Kitron’s revenue for the year reached NOK 3 299.4 million (NOK 2 619.3 million), which represented a 26 per cent increase compared with 2018. Revenue from all business units grew, with particularly strong growth in Norway and in the US, the latter due to the acquisition of the EMS division of API Technologies Corp. EBITDA for the group reached NOK 285.6 million compared to NOK 208.9 million in 2018. Net profit for the year amounted to NOK 132.5 million (NOK 110.3 million)"

"Kitron’s services are most competitive within complex manufacturing processes that require niche expertise. Kitron has chosen to focus its sales and marketing activities within the Defence/Aerospace, Energy/ Telecoms, Industry, Medical devices and Offshore/Marine market sectors. The order backlog ended at NOK 1 883.9 million, an increase of 41 per cent compared to last year and an all-time high."
jularbo
31.03.2020 kl 22:05 356

Her er noe jeg reagerer på. Her er en overskrift fra finansavisen:" Nel har mottatt stor bestilling fra den britiske marinen. Nel Hydrogen, datterselskapet til Nel i USA, har mottatt en kjøsordre fra den britiske marinen på 1,6 millioner dollar. " Altså under sperregrense for hva Kitron har som meldegrense på 20 MNOK. NEL prises till 13,6 mlrd, og KIT 1,54 MLRD. Hvor er logikken?
La ellers merke til at det var stor interesse i sluttauksjonen. Kanskje får vi repriser.

Jeg har reagert på dette i mange år, "vennene" på OSE og Finansavisen i nøtteskall dette, som vi var vitne til her for en tid tilbake, KIT melder et par kontrakter på 300 MILL hver på en uke, OSE svarer med å sende kursen ned, senere blir det børsmeldt en kontrakt på over en milliard, kursen går litt opp, men ender dagen i minus. Jeg har lenge lurt på hvorfor vi har OSE, som kunne like godt fusjonert med Norsk Tipping, det blir jo styrt av banditter og roboter.
Pinox
31.03.2020 kl 23:00 289

Jeg har nesten sluttet og lese finansavisen. De lager nesten utelukket kun clickbaits artikler.
Samme holdning her på forumet, de som bare snakke tull for holde på i evigheter.
For meg er det bare støy, så ønskelig informasjon tilegne jeg meg kun fra selskapene, og deres egne rapporter.

Ingen logikk. Jeg reagerte på den samme overskriften selv. Min første tanke var at dette er sarkastisk..?

Ikke mye logikk nei. Kitron minner meg litt om Data Respons. Nesten ingen omtale i media eller forum som dette. Klatret fra kr 7 til den ble solgt for kr 48 i løpet av 5-6 år.

For å sammenligne så har Kitron over dobbelt så mye inntekter og mye bedre driftsresultat enn Data Respons.

Dette er korrekt Jularbo. I flere tråder har denne problemstillingen blitt diskutert tidligere. Det er ufordelaktig for Kitrons aksjonærer at enkelte aksjer hauses opp på E24 og Finansavisen av "journalistene ". Nel løftes opp og frem med massiv oppmerksomhet, mens Kitron sjelden får spalteplass. Jeg har tidligere undret meg over habiliteten til avisene og skribentene. Tilsynelatende står flere i samme aksjer til tider.