Sverige brenner....


Vårt ufattelige vannstyrte naboland brenner, og nok engang har de seg selv å takke. Sverige har 0 brannhelikopter, Norge har vel minst 16? De har brukt mange hundre milliarder for å brødfø økonomiske migranter fra araberland og Afrika, men har ikke råd til å ha en brannberedskap. De har bygd ned forsvar, heimvernet og sivilforsvaret. Nå klarer de ikke engang å skaffe nok folk.

Russland har tilbudt assistanse med gigantiske brannfly, men er blitt avvist av regjeringen. De frykter sikkert at de vil innta landet i samme slengen?

På samme måte som at de ikke klarer å slokke brannene i landet selv, er de også avhengig av andre lands ressurser når opptøyene start for alvor. De kan ikke forsvare seg selv, har ikke politiressurser og helsevesenet er på knærne. De er kort og godt blitt en failed state. Sverige vil om kort tid være avhengig av nødhjelp fra Norge og EU i flere tiår fremover.
Baren
19.07.2018 kl 22:23 2408

C. STATSSKULD
STATENS SKULD INKL. VIDAREUTLÅNING OCH FÖRVALTNINGSTILLGÅNGAR
-76 724 745
1 231 094 522 334
Redigert 19.07.2018 kl 22:24 Du må logge inn for å svare

Her er Link til Barens tall for statsgjeld.

https://www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/Pressrum/publicerat/Statsskulden/

BNP er nesten 5000 mrd så statsgjeld relativt til BNP er veldig lavt.
Sverige har, til tross for alle problemer, knallsterke statsfinanser.
exian
19.07.2018 kl 23:31 2389

Noen steder hevdes det at statsgjelden er 57 % av BNP.

Knallsterke statsfinanser, med stor netto statsgjeld ?

Hva er Norge da ? Vi har tross alt penger på "bok".

Norske statsfinanser er nærmest helt unike i verdenssammenheng

Sverige kommer bra ut i forhold til de aller fleste Europeiske land og mye bedre enn feks USA.

Oväntade oron – Sveriges statsskuld kan vara för låg
Svenska statsskulden är på lägsta nivån sedan 1977.

Den kan till och med vara på väg mot en för låg nivå.

– Det kan bli något som vi kommer att behöva titta närmare på, säger finansminister Magdalena Andersson
Efter krisen på 90-talet, då statsskulden låg stadigt på drygt 70 procent av BNP har den i dag sjunkit till 25,7 procent av BNP.

Prognoser pekar på att statsskulden kryper under 20-procentsgränsen inom tre år.

Finansministern: Ekonomin kommer att vända
Men den som väntar på några presenter i budgeten till följd av detta låneutrymme kan glömma detta – den historiskt låga statsskulden kommer inte att märkas i vare sig investeringar eller skattesänkningar.
I stället handlar det om att spara i ladorna inför tuffare tider.

– Sverige har i dag en väldigt låg statsskuld. Alla får del av detta i form att svensk ekonomi står stark den dag det vänder neråt, säger finansminister Magdalena Andersson till Dina Pengar.
https://www.expressen.se/dinapengar/ovantade-oron-sveriges-statsskuld-kan-vara-for-lag/
Redigert 19.07.2018 kl 23:51 Du må logge inn for å svare
Baren
19.07.2018 kl 23:53 2376

Svenske Riksbanken selger Statsveksler når Magdalena varsler at "Kassan er tom, (Likviditeten økes og samtidig gjelden)
Denne metoden ser vi ellers i ECB som kjøper Greske Statsveksler oa
littsur
20.07.2018 kl 08:05 2347

Lenge betraktet Sverige som en branntomt, burn baby, burn.


Sverige har importert mennesker som leser avisoppslag om tørke som en gratis invitasjon til påtenning, mediene gir hatere gode idéer.


Selvantennelig, kunstig og falsk sammensetning av befolkningen er farlig i kombinasjon med etniske svensker som har sabotert fremtiden for landets opprinnelsesbefolkning.
Redigert 20.07.2018 kl 08:22 Du må logge inn for å svare

Vi har tross alt penger på "bok".Joda, vi har penger på bok men har fortsatt en statsgjeld på 550 milliarder, men tar man med det private så er Norge blant de mest forgjeldede..... Ikke dårlig i verdens rikeste land:-)https://www.nettavisen.no/na24/norge-blant-verdens-mest-forgjeldede/8546739.html

Statsapparatet feiler i Sverige nå, frivillige overtar. De klarer ikke å slukke branner, så frivillige tar grep der samfunnet svikter. Anarki neste?

23:53
Det heter å stjele penger. Bl.a. Ola og Kari blir ranet her.
Redigert 21.07.2018 kl 01:38 Du må logge inn for å svare

9:28
Hva er vitsen med disse 550 ? Og hva koster det ?
Redigert 21.07.2018 kl 01:40 Du må logge inn for å svare

"Hva er vitsen med disse 550 ? Og hva koster det ?"

Praktiske årsaker, likviditet etc. Koster så å si ingenting

"Statsapparatet feiler i Sverige nå, frivillige overtar. De klarer ikke å slukke branner, så frivillige tar grep der samfunnet svikter. Anarki neste?"

Litt sykt at du på en og samme topic sutrer over at Sverige har dårlig økonomi og at de ikke har tilgjengelige ressurser til å slukke de verste brannene i manns minne.

Har du litt tungt for det Jabba? Jeg nevte innledningsvis at Sverige er vannstyrt. Ting henger sammen her.

Svenskene har i åresvis kuttet i landets beredskap - på ALLE områder. I stedet for å selv bekoste denne beredskapen satser de heller på hjelp fra nabolandene og EU. Den samme idioten som ødela det svenske politivesenet, sitter nå som sjef for beredskapen i Sverige. De hadde en storbrann så sent som i 2014, men har ingenting lært av det.

For å finanisere den sanseløse innvandringen har de tappet alle landets ressurser og samtidig knekt alle samfunnsinstitusjoner. På overflaten ser alt fint ut og de kan vise til gode tall, men under flaten skjuler det seg gigantiske kostnader som vil komme som et "sjokk" på de fleste. Om sosialistene vinner valget til høsten, vil nærmest øyblikkelig heve skatter og avgifter betydelig. Det sier disse løgnaktige politikerne ingenting om nå. Tar jeg feil, kan du gjerne minne meg på det til senhøsten.
consept
21.07.2018 kl 20:39 2220

Det er da ikke så vanskelig. fyll huset ditt med analfabeter du må fø på, og se hvilke ressurser du har igjen.

Tenk så mange muslimer de kan bosette der det før bare var skog

Er vel ganske åpenbart for hele verden nå at Sverige ikke klarer å slukke disse brannene selv. Selv med hjelp fra Norge, Polen, Tyskland, Lithauen, Italia og Frankrike vil de ikke klare å slukke brannene på flere uker. Eneste som kan redde dem nå er kraftig regn, men det kan la vente på seg. Flere av brannene i utkanten av Stockholm er det nå mistanke om at er påsatt.

Veldig avslørende for den svenske regjeringen dette, spesielt nå rett før valget. De usannsynlig stupide sosialistene har spart inn og kuttet i budsjettene til alle organer som skal sikre samfunnet og dets innbyggere til fordel for masseinvandring av asylsvindlere, økonomiske migranter, familiegjenforening og illegale innvandrere.

De mangler naturligvis 2-3000 brannmenn pga. kutt, politi, heimvern og forsvar er allerede på knærne som vi vet. Folk jubler for at det komer 139 polske brannfolk for å hjelpe til. https://www.expressen.se/nyheter/polska-brandmannen-hyllas-genom-landet/
Hele det svenske forsvaret kunne kun bidra med 6 helikoptere....

Stakkars svensker, ikke vet de at dette bare er begynnelsen.
Riot
22.07.2018 kl 02:18 2149


Det brinner....
Normalt skapar det en känsla av att hjäpa till.....
Men som alltid finns Kukhuvden.

littsur
22.07.2018 kl 10:17 2116

Det finnes en brann i Sverige som aldri vil slukke, og den er politikerskapt, planlagt og påtent.


Sverige har skapt seg et helvete, dårene.


Straffen for svensk sosialdemokratisk sengehygge med nazi-Tyskland blir knallhard, bare vent, karma/rettferdighet seirer til slutt.


Flott ar svensker har blitt jøder i eget land, utsiktene til masseutslettelse er ekstra gode, desto lengre den ekte nazisympatiserede eliten får herje.

Karl XII ble drept i Halden 1718, i 2018 feirer vi at Sverige ser ut til å bukke under av egne grep.

Slik det gjerne går med dårlige mennesker, svenskene har tapt Sverige og det er til pass.

Dere ble advart, men hånlo og løp like ut i veibanen foran lastebilen som kom i rasende fart.
Redigert 22.07.2018 kl 10:47 Du må logge inn for å svare

Klart nabolandene må hjelpe til, skulle bare mangle, men det er naturligvis Sverige som må betale kostnadene for all denne hjelpen. Disse kostnadene i milliardklassen vil jo bare være positivt for Sverige, BNP vil øke kraftig også til neste år. Verdiene for det som er svidd av i brannen har vel allerede oversteget milliarden, men det er jo ikke slutt ennå.

Når regjeringen i Sverige utnevner Dan Eliasson til ny sjef for MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) må de nesten kunne takke seg selv. Denne utrolig stupide sosialisten og barndomskamerat til Löfven, klarte egenhendig å maltraktere hele politietaten. Misslykket omorganisering, manglende rekruttering, "feminisering" , dialogpoliti og vaffler. Antall no-go soner tidobblet under hans tid som sjef. De klarer kun å oppklare i overkant av 20% av drapene som skjer stadig hyppigere.

Sosialistene gråter nok sine modige tårer nå. Tenk hvor mange afghanske gutte"barn" de kunne importert for den prisen de nå må betale?

Det sitter titusenvis av migranter rundt omkring i mottak i landet, men de tør dem vel ikke engang å bruke til dette. Det å slippe horder med kjederøykende analfabeter som ikke skjønner et kvekk svensk er nok for stor risiko. Om det skulle dukke opp en og annen flyktning som frivillig, tenker jeg avisene vil lage reportasjer om det ganske så kjappt.

Skjønner ikke hva du babler om. Sverige har knallsterk økonomi. De har ikke for dårlig beredskap pga at de har svak økonomi eller har tatt inn for mange innvandrere. Det er andre årsaker. Det er slik at dersom man gjør alt perfekt og ingen har noe å klage på så bruker man høyst sannsynlig alt for mye penger.


Littsur påpeker ganske riktig det som var litt av bktanken med tittelen på topicen. Sverige brenner på mange områder.

Til glede for Riot og andre svensker sjekket jeg opp Migrasjonsverkets hjemmeside i dag. Litt fakta og statistikk skader vel ikke.

Bare i første HALVÅR fikk 66.661 opphold i Sverige. Av disse er det ca 35.000 asylsøkere og familiegjenforeninger. Kostande bare første halvår for denne siste gjengen beløper seg til mange milliarder (5-10 mrd.?) . De mest kostandskrevende er naturligvis ensamkommande "barn" da disse bor på egne institusjoner og blir passet på av masse personal. 4700 av de som fikk innvilget asyl var barn, men hvor mange av dem som var ensamkommande er ikke oppgitt. Om vi estimerer at det kan være 1500 vil kostnadene bare for dem beløpe seg til 2.4 milliarder svenske kronor i året, men neste halvår kommer det nok ennå flere...

Til sammenligning er vel det totale budsjettet for hele Sivilforsvaret i Norge på i underkant av 400 millioner.

Selvfølgelig hadde du en baktanke med topicen men det er ikke første gang du skriver at Sverige har elendig økonomi, noe som er fake news.
Skal du ikke starte nye Watergate topicer snart? Det ble jo offentliggjort nye dokumenter i FISA saken mot Carter Page i går så nå er det vel rett før det smeller?

Riot :
Det brinner....
Normalt skapar det en känsla av att hjäpa till.....
Men som alltid finns Kukhuvden.

Ta kopi av den meldingen, Riot.
Om noen år kommer du til å poste akkurat den samme meldingen, men da er det byene som brenner.
Og årsaken er dere selv, som har importert berikelsen.
Det er dere som er Kukhuvden.

Vi får se da Jabba, det er så mange lik i det regnskapet du lar deg forlede av at folk ikke vil tro det når det velter ut. Om Sverige igjen skal bli en velfungerende stat vil de måtte øke utgiftene med 150 milliarder årlig. Det er bare for å dekke de mest akutte behovene, men om de skal ta igjen etterslepet som følge av åresvis med kutt, manglende vedlikehold og vannstyre, vil de måtte bruke ennå mere.

Nå er det høykonjuktur, så da kan man tenke seg hva som skjer når det blir resesjon. Så vidt meg bekjent har de vel fortsatt negativ rente i Sverige. Noen som har noen gode eksempler på land med "råsterk økonomi" som har negativ styringsrente? Om vi ser lengere frem etter kollapsen i 2022 vil eldrebølgen skylde over landet. For å motvirke dette vil de tvinge befolkningen til å jobbe til de er 75 år. Ikke nok med at de selv vil få mange pensjonister, men de har importert hundretusenvis av dem også. Selv de få som har vært i arbeid av dem vil ikke ha rukket å innbetale nok til engang å dekke sine egne pensjonskostnader for staten.

Skal de ha råd til dette, må de igjen øke skattene betydlig. For et land som allerede har en av verdens høyeste skatter, vil dette neppe være populært. Skal de slippe igjennom med det, må de innføre pressesensur og innføre statlig Pravda organ med ennå mer hjernevask og massesuggesjon. Ett land med "råsterk økonomi" rapper ikke 250 milliarder fra valutareservern, spesielt ikke når det bare er noen 10-år siden de holdt på å bli vippet av pinnen med et angrep fra rik herreman med navn Sorros. De har de sikkert glemt og de håper vel at det ikke vil skje igjen. Nå kan de vel bare rope om hjelp fra EU og nabolandene.
consept
22.07.2018 kl 13:49 2059

Til Riot og jabba.Her er en intervju med nasjonal økonom hans jensevik.
Se den og kom tilbake og kommenter. Det handler om sveriges økonomi.
Staten sverige har penger, men ikke penger som holder til de okonomisk konkurse kommunene som gjelden er veltet over på..

http://www.swebbtv.se/

Hans Jensevik er en ytre høyre type. Har du intervju med en upartisk økonom så skal jeg lese/høre og vurdere hva han sier. Det må da være mange slike om kollapsen er nær.
consept
22.07.2018 kl 17:56 2027

Det er dette dere venstreekstreme aldri vil skjønne.
Økonomi er eksaktvitenskap.
Der er det ikke noen synsing eller følerier.
Ettersom dere på venstresiden styrer hele tilværelsen utfra følerier og synsing og er inkompetent på fakta og økonomi, vil dere tape i fremtiden.

Oi, den sosialistiske venstre blekka Expressen ser ut til å være enig med meg i dag, Når selv de erkjenner dette er det et dårlig tegn..
https://www.expressen.se/nyheter/svidande-kritiken-mot-svensk-krisberedskap/

Storbrannen i Serige er bare et symptom på hvor galt det står til i landet. Det er minst like tørt i Norge og Finland, men der har man bedre beredskap for å slukke brannene raskt før de utvikler seg slik de har gjort i Sverige. Tiden er som kjent svært kritisk når det gjelder branner.

Stupide hjernevaskede svensker står langs veiene og hyller polske og franske brannmenn som kommer til unsetning, Media slenger seg på å skryter av hvordan utlendinger strømmer til for å hjelpe. Lite aner de at det er de selv som skal betale for dette, og det grovt. Hver og en av brannfolkene som kommer vil koste svenske skattebetalere omtrent 10.000 per dag. For helikopter gjelder vel samme per time.

I første omgang er det vel kommuner og landsting som må ta regningen, men i og med at de er konkurs pga. innvandring alle sammen, er det staten som må ta regningen. Ved neste korsvei er det ikke branner som vil avsløre sosialistenes vannstyre, men kanskje politiet? Når opptøyene bryter ut vil det ta minst like lang tid for å slå ned de som brannene nå. Det vil de heller ikke klare selv, men vil være avhengig av internasjonal hjelp.

Etterhvert vil den ene etaten etter den andre bryte sammen. Helsevesenet, sosialomsorgen, boligformidling og rettsapparatet.

Var det disse flyene svenskene ikke ville ha hjelp av? Verdens mest avanserte brannbombere men de er russiske.....

Nei det er vel bedre å brenne ned landet enn å ta imot hjelp fra den forferdelige naboen som er villig til å hjelpe. Forstå det den som kan.https://www.tu.no/artikler/dette-flyet-kan-tanke-12-000-liter-vann-pa-14-sekunder/233456

Helt korrekt! Nå har de krøpet til korset og vil ha hjelp allikevel. Italienerne trekker seg ut for å hjelpe Hellas.

Denne hendelsen kan paradoksalt nok få en svært postitiv effekt i valget nå i September. Svenekse ser nå med egne øyne at regjeringen er handlingslammet og helt ute av stand til å styre landet. Eneste håpet for svenskene nå er at SD blir landets største parti og Jimmie Åkesson ny statsminister. Selv da gir jeg dem ikke store sjansene på å redde landet fra katastrofe.

verste er vel hvis Svenskene går på disse BNP løgnene. da er de fucked!

I kveld er det startet massive og organiserte opptøyer hvor nysvenskene har satt fyr på titalls bil i Gøteborg og Trollhättan.
https://www.expressen.se/gt/flera-bilar-i-lagor-i-frolunda-flera-ungdomar-flydde-platsen/

"På måndagskvällen står flera bilar i lågor vid Frölunda Torg i Göteborg.
Polisen har fått flera larm om bilbränder och ungdomar som setts springa från platsen.
Enligt räddningstjänsten handlar det om mellan 10 och 14 bilar som brunnit vid Frölunda Torg.

Ett vittne berättar:
– Det här var organiserat. De ville göra så stor skada som möjligt. En bil sprängdes, det var helt galet. Jag var rädd.
Det brinner också bilar i Hjällbo och i Kronogården i Trollhättan. "
imatza
13.08.2018 kl 23:54 1457

Grensene mot Sverige skal stenges hvis de kommer her. Vi skal bruke samme teknikk som svenskene brukte om oss under 2. verdenskrig. Jeg vil ikke se en svenske her, de skal ligge så de reder.