PEN: Årets vinneraksje, oppturen fortsetter:)


Noe av det som er veldig bra med PEN og som gjør at jeg sitter en god stund til er at vi vil se en bra news-flow fra PEN det nærmeste året - halvannen og da tenker jeg først og fremst Dussafu. I tillegg har vi både AJE og Tunisia som trolig vi vil få meldinger fra i nevnte periode. 
Ser en kun på Dussafu så har vi mange milepæler - hvorvidt alle disse blir meldt vites ikke:
* BW Adolo ankommer feltet - commisioning starter
* Q2 rapport hvor inntekt fra lifting Front Puffin kommer (ble ikke inntektsført noe i Q1). Vi bør se blå tall.
* Prospekt 6 ferdig borret - funn og loggdata fra borringen
* First oil
* Bestemmelse Tortue fase 2 (trolig 4 nye produksjonsbrønner)
* Off-take-kontrakt Dussafu?
* 4 nye produksjonsbrønner igangsettes og ferdigstilles og kobles opp (i 2019) - melding per brønn
* 2 appraisal Ruche-feltet (avhenger av prospekt 6). Kanskje vi kan se prospekt A eller B som en av disse??
* Oppdatert CPR Tortue
* Ny CPR for Ruche (og de to andre feltene)

Blir en spennende Q2 med mer innsikt i hva vi faktisk har ervervet (DNO Tunisia) og spennende å se om DNO øker sin eierandel utover høsten.

Innlegg lånt av skribenten spitzer:)
bmw5
29.07.2018 kl 13:28 7035

6 Mack Du kan bedre enn det du nå skrev. Prøv igjen.
Alby
29.07.2018 kl 14:05 6961

6 Mack.

Hvis BMW 5 skriver feil syntes jeg det er naturlig at DU beskriver det rette, ikke bare slenge med leppa Vis nå hva du kan !!
Redigert 29.07.2018 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
oto1
29.07.2018 kl 14:41 6894

bmw5 har en helt korrekt fremstilling.

Noe som forteller meg at bmw5 har litt erfaring fra oljebransjen (ellre annen landbasert virksomhet), mens 6 mack trolig har mest erfaring med å gå på fylla.

Min erfaring er 10 år i oljebransjen, og for tiden holder vi på med commissioning av Mariner A, noe som forøvrig har pågått et år og der vi håper på first oil i slutten av desember.
En betydelig større operasjon enn BW Adolo, men prinsippene er de samme.

Vet noen hva probleme var med Catcher?

"Det er ikke en bil du bare starte, med en kompleks unit" var vel sagt om Catcher. De fikk det i orden for det.

Kan teknes at Adolo er en god del mindre komplisert en Catcher.

BW vet hva de gjør, er ikke første gang de har koblet opp og kjørt i gang en FPSO.

Happy days, produksjonen for PEN skal 7 doble seg innen noen uker.

1. Adolo fylles med olje,
2. Kontoen fylles med cash,
3. Verdien på aksje kontoene vores stiger. Vet ikke hvor mye hvor fort ennå, men den kommer til å stige
4. Adolo får en lifting,
5. Aksjene stiger mer,
6. Start på #1 igjen, dette kommer til å skjer i mangen år framover.

Har blitt millionaire i Kroner med PEN, blir millionaire i Dollar med PEN, blir millionaire i EUR med PEN, og til stutt millionaire i GBP med PEN.

Det blir en PEN historie. Si det alle du kjenner så de kan få litt selv og slipper å spørre deg om penger :-)

Spitzer
29.07.2018 kl 16:32 6726

Feil i innlegget ditt, Petromonkey.
7-gangern var å ta vel hardt i.

Petromonkey

I tillegg får vi nok en egen FPSO på utvidet Ruche felt etterhvert. Da blir det dobbelt opp ?
Alby
29.07.2018 kl 16:46 6677


Spitzer

Pytt pytt litt fra eller til gjør ingen ting. Jeg har 45,- før årsskifte ????
Spitzer
29.07.2018 kl 17:59 6546

FF
Mener jeg spurte John om det under forrige CC eller kanskje det var Nordnet-presentasjonen. John sa det var alt for tidlig å si noe om nå, men han antydet at det gjerne var like (kanskje mer) sannsynlig at det ble plattform på Ruche. Forsto det slik at de ser for seg egen utvinning/utvikling omkring Ruche slik at Tortue blir standalone prosjekt etter at de gjorde så bra funn i vestre flanke av Tortue.

Av presentasjoner ser en at det er fremhevet noen få prospekter utover funnene som er gjort (selv om det er 27 ulike prospekt og leads i EEA). Det betyr at det trolig ikke er så veldig mange plasser de ser for seg å borre på kort sikt (utover produksjonsbrønner).
De har nevnt prospekt 6, Mupale (tror jeg det var) og prospekt A og B.
Nå bores prospekt 6 Ruche NE. Dersom funn vil det bores to nye brønner for å kartlegge Ruche-feltutvikling. Tipper Mupale blir det ene og prospekt A eller B den andre.
Redigert 29.07.2018 kl 18:01 Du må logge inn for å svare

Fra min side vektlegges at det synes være tilkommet en del nye PEN-aksjonærer. For det er en del nye nick. Det er sykt viktig at en aksje står i fokus og at det skapes momentum. Vi er der nå, som vi savnet så til de grader tidligere. Men så er da også PEN i en helt anderledes og positiv forfatning. Oppgjørets time nå - eller oppløpet, for å si det sånn. Materialiseringen står for tur. og da er det riktig tid å sette noen slanter på PEN.

Oljeprisen står overfor så mange utfordringer samlet sett at noe bare vil og må slå til. Han Torbjørn og vår oljeguru, kan ha skjønt det:

Analytiker: Høy oljepris vil forårsake ny finanskrise i 2020

Nye drivstoffregler for shippingbransjen vil sende oljeprisen til nye høyder og forårsake en finanskrise, mener amerikansk analytiker. – Nesten som å se et isfjell komme drivende mot oss, sier oljeekspert Torbjørn Kjus.

https://e24.no/energi/olje/analytiker-hoey-oljepris-vil-foraarsake-ny-finanskrise-i-2020/24402500
Redigert 29.07.2018 kl 18:02 Du må logge inn for å svare

Spitzer

Nå ble jeg litt forvirret. Vet at olje fra Ruche ikke skal knyttes til Adolo, men...

Forstår jeg deg rett at du mener de skal benytte en oljerigg istedenfor en FPSO til lagring av oljen. Her er mine kunnskaper tydeligvis for små. Finnes slike innredninger som foruten å bore skal prossessere og lagre store mengder olje? Høres veldig rart ut. Har du noen eksempler på slike innretninger?

Husker det var snakk om å bruke halvt nedsenkbar borerigg istedenfor oppjekkbar (som Norve), men regner med at det ikke er det du mente.
Redigert 29.07.2018 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
oto1
29.07.2018 kl 19:11 6325

FF

Problemet med en FPSO er at det er begrensninger på hvor mye olje som kan prosesseres.
Adolo er en svær en, men den har like fullt begrensning på 40k/d.

En plattform kan prosessere mye mer, og dersom det blir funn på A eller B (eller begge), så blir en FPSO løsning rett og slett for liten.

Alle funn i området kan da knyttes opp mot en plattform, som også har muligheter for flere risere. Adolo mener jeg kun har 2 risere.

Prosessert olje blir enten sendt i rør til land, eller i dette tilfellet mer sannsynlig med en FSO tilknyttet plattformen.

Et sånt konsept kan du se på Mariner A (google den) som altså nå er i kommisjoneringsfasen.

Det er i lengden billigere med en plattform enn mange FPSO'er i feltet.

Plattform, men ikke rigg. En rigg benyttes jo til boring.


Tipper Spitzer tenker på sitt eget innlegg fra mai som jeg tillater å klippe og lime fra. Fremdeles snakk om FPSO. Det benyttes også på Etame som det referes til her.

«29.05.2018 kl 00:00
2339
Del
Rapportér
Noen som fikk med seg CC sist torsdag? Jeg var på reise så jeg fikk ikke hørt den live, men sendte inn en del spørsmål på epost i forkant. Fikk svar på noe av det under CC.
http://www.panoroenergy.com/investors/webcasts/ (fra 15:00 min)

Her er transcript:
We have a question that has been emailed to us around what happens if Ruche north east is a discovery and what that would mean for future production hub in the Ruche area.
The idea behind that is to see if we can prove up additional resource. We already have discovered resource from a well of Panoro drilled in 2011; Ruche. And if Ruche north east shows additional resource we can perhaps aggregate those volumes into thinking about the Ruche area beeing the second production hub after Tortue. For future phases. Its unclear yet weather that would need to be a platform or some other solution, we had a question on weather thats another FPSO or not, its way to early on that, but I think its more likely a sort of platform development coming back to an FPSO. Much like the Etame field, just to the north east of us, in which the development are done in a similar way.
The other question that was asked as a part of that is: Will we see more exploration wells drilled as a part of a Ruche development? And I think the answer to that is: We´re not sure yet. Obviesly, once we´re finished with this campain we will release the rig. When we come back for any fase 2 drilling, which it´s still quite a ways of, weather additional explorationtype wells or appraisal wells will be added to the program remains to be desided. So hopefully that answer that question which is been emailed in.»


Tolker dette som at prosseringen kan foretas på en plattform, men at lagringen skjer på en FPSO

EDIT Dette må da være en veldig kostbar løsning? Da er jeg enig at en slik avgjørelse må vente på resultat av prospekt A/B.
Redigert 29.07.2018 kl 19:36 Du må logge inn for å svare
Alby
29.07.2018 kl 19:24 6231


Oto 1

Er slike plattformer ledig i markedet , eller skal de bygges først ? Kanskje et dumt spørsmål ?
Spitzer
29.07.2018 kl 20:04 6122

Takk FF. Begrepsforvirring fra min side ;).
Ikke rart du ble forvirret.

Blir spennende med boreprogram i 2019. Spent på om Prospekt A og/eller B er med blant de to letebrønnene som skal bores med tanke på utvikling rundt/tilknyttet Ruche.

Hvis en har en plattform, vil det da være nødvendig med FPSO?

Spitzer

Som du skjønner er jeg langtfra noen spesialist, men jeg ser for meg at det ikke trengs. Hvis prosseringen forgår på plattformen kan man vel like gjerne benytte en FSO istedenfor en FPSO. Man har vel også løsninger hvor oljen kan lagres i tanker på selve plattformen. Jeg tenker da på f.eks. Goliat i Nord-Norge. Den benytter en rund plattform som kan lagre olje. Du husker f.eks. kanskje disse Sevan tønnene som de ble kalt.

Andre får korrigere eller supplementere.

EDIT Men jeg skjønner fortsatt ikke helt hvorfor det ikke kan benyttes kun en FPSO. OTO-1 nevner prosseseringskapasiteten. Imidlertid litt rart. Noen kjenner kanskje til funnet av SNE på dypvann utenfor Senegalskysten. Vi snakke vel der om reserver på ca 700-800 mmboe. Det er mye. Der skal benytte en FPSO som kan prosessere helt opp til 100 000 fat i døgnet. Det er veldig mye.Development overview
The SNE field, containing oil and gas, was discovered by the Cairn led joint venture in 2014 and is located two kilometres below the seabed floor. The field is spread over a large area of 400 kilometres2.
The development concept includes the installation of a stand-alone floating production storage and offloading (FPSO) facility and subsea infrastructure that will be designed to allow subsequent development phases. These options include potential gas export to Senegal and future subsea tie-backs to other fields.
An FPSO is a vessel specifically designed for the processing of hydrocarbons and the storage of oil. The FPSO processes the hydrocarbons through a series of facilities located on the deck which separates the different fluids from the crude oil.
The processed crude oil is stored in tanks located in the hull of the FPSO, before being offloaded via a flexible floating pipe to tankers which transport the crude to global markets.
The FPSO will be permanently moored above the field in a water depth of ~800 metres. The mooring system is fixed to a turret on the bow of the vessel, which allows the FPSO to pivot according to local weather and marine conditions.
The FPSO will be approximately 300 metres long and up to 60 metres wide. Depending on the final design, it will require an operational workforce of 80-125 people.
The FPSO will have a production capacity of approximately 100,000 barrels per day of crude oil, which will provide revenue to help deliver sustainable long-term economic and social benefits for Senegal.

Tatt fra Woodside :

http://www.woodside.com.au/Our-Business/Developing/Documents/Senegal%20Field%20Development%20Factsheet.pdf

Side 2

Redigert 29.07.2018 kl 20:35 Du må logge inn for å svare
oto1
29.07.2018 kl 21:14 5945

De aller fleste plattformer har egne boretårn.
Det de ikke har er lagringskapasitet, og dermed bruker man egne FSO (Floating Storage Offloading), som da brukes som mellomlagring og offloading til tankere.

På Mariner feltet skal det bores rundt 100 nrønner, så der bruker man i tillegg en integrert jackup de første årene for å hjelpe på i boringen.


Mariner B er FSO'en som ligger ankret opp noen km fra plattformen.

Alby: Plattformer blir bygd etter spesifikasjoner, og de står som regel på bunnen. Så de er ikke flyttbare, og det blir trolig billigere å bygge nytt enn å demontere, oppgradere og montere på nytt en brukt en.
Yme plattformen kunne vært ideell, så hvis du finner en måte å flytte den på så blir du rik :)

Når det er sagt så finnes de nå store offshore kraner som monterer mindre plattformer i et løft.

Edit: Ser at de allerede har fjernet den når jeg googler litt: https://www.tu.no/artikler/loftet-tok-60-sekunder-her-fjernes-yme-plattformen/350616
Redigert 29.07.2018 kl 21:18 Du må logge inn for å svare
Idar1
29.07.2018 kl 21:37 5896

Felt produksjonsløsning bestemmes av felt størrelse, levetid, vanndybde, værforhold, etc.
Plattform løsning blir billigere jo mindre vanndybde.
Her kan det være mulig å bruke jack up for produksjon med foreksempel FSO til lagring siden det ikke er dypt.

Oto kom meg i forkjøpet :)
Redigert 29.07.2018 kl 21:40 Du må logge inn for å svare
Hammers
29.07.2018 kl 22:17 5805

Jeg ser at kursen har falt jevnt fra ca 85 i 2011 - til ca 3 i fjor. Så begynte stigningen fram til i dag.
Er det noen som vet årsaken til fallet?
Kun "normalt fall" pga dårlige resultater - eller har det vært utvanning i perioden?

Hilsen Hammers
Jajaja
29.07.2018 kl 23:36 5657

Stigning (i kortform) fordi selskapet via ulike grep og sammen med partner-selskap nå lykkes med å bygge opp oljeproduksjon på ulike felt. Også positivt at selskapets aktiva/lisenser anses som attraktive for evt oppkjøp fra større aktører. Jf DNO's nylige innkjøp i selskapet, det ser jeg på som rene "reklameskiltet" - og en vekker i markedet (hos aktører som ennå ikke har fått med seg hva som skjer i PEN). Man ser nå for seg at det blir noen små blå tall - for første gang i selskapets historie, uten at det i seg selv betyr så mye. Det store trekket er at man er i ferd med å lykkes framover. (Ja, tidligere "normalt fall" etter manglende resultater).
Du kan lese mer fra nyhetsarkivet, her: http://www.panoroenergy.com/press-section/news-archive/
og presentasjoner, her: http://www.panoroenergy.com/investors/presentations/
Redigert 30.07.2018 kl 00:12 Du må logge inn for å svare
Hammers
30.07.2018 kl 00:08 5594

Ja, ja....
Takk for linken. Jeg har lest de siste 3 meldingene.
Positivt at emisjonen ble satt til markedskurs og at denne ble KRAFTIG overtegnet.

Chartet ser uansett SVÆRT spennende ut for tiden!
Fortsetter stigningen nå til uken er det faktisk ingen teknisk motstand i det STORE bildet før 25 - OVER LITT TID!

Hilsen Hammers
Svindel2
30.07.2018 kl 08:49 5234

...og DNO melder om økt produksjon, hvor skal de gjøre av alle pengene ;)
Alby
30.07.2018 kl 09:12 5162


Kjøpe Pen aksjer ??

Jeg forventer at vi får en melding fra selskabet i dag eller imorgen om at handelen nu er på plads med DNO samt at BW ADOLO nu er på plads i Garbon.
Jeg forventer at vi passere 17,10 i lukkekurs en af dagene, det vil udløse et købs signal.?
Har suppleret med 10k i dag
6 Mack
30.07.2018 kl 10:17 4994

Børsbjarne

Da er det kjøpt hele 3616 aksjer på en og en halv time i dag ved siden av dine 10000 aksjer

Pen snur ned nå
Alby
30.07.2018 kl 10:25 4959

mackegutten

Kos deg med dine 6 mack du. det er nok bedre for deg.

Så kom meldingen om handlen er på plads med DNO samt hvem der har suppleret med nye aktier.?
GMOAT
30.07.2018 kl 15:37 4663

Er jo ikke spesielt bra tegn at PEN setter kursen på 12.82kr, ca 25% under der aksjen handlet. Hadde det bare vært DNO som hadde fått tegne i denne plasseringen kunne man vel antatt at rabatten var en motytelse for Tunisia-kjøpet, men DNO har bare fått 50% av aksjene her. Resten går til management og andre aksjonærer, mens det sitter veldig mange småaksjonærer igjen som har blitt forfordelt. Dette er helt grusom corporate governance og sier mye om etikken til Panoro. Hilsen sint investor som ikke har fått være med på placementen.
6 Mack
30.07.2018 kl 15:38 4650

Denne faller fort under 12 kr
wwbwb
30.07.2018 kl 15:50 4716

Oslo, 30 July 2018 - DNO ASA, the Norwegian oil and gas operator, today announced it has subscribed to 2,641,465 shares in Oslo-listed Panoro Energy ASA at a price of NOK 12.82 per share. Following this transaction, DNO holds 2,641,465 shares in Panoro, representing 5.65 percent of the outstanding shares.
Spitzer
30.07.2018 kl 15:52 4700

re GMOAT
Er nå greit å sjekke litt fakta først før en skriver?
Du ville fort finne ut at når PEN satte emisjonen var sluttkursen 12,65. Emisjonskursen ble satt som 30 dagers volumvektet gjennomsnitt og emisjonskurs faktisk over det som var sluttkurs.

Kursen i ettertid har gått en del bl.a. på at vi får DNO inn som ny storeier og flere innsidere tegner seg, men kanskje like mye at vi stadig nærmer oss first oil og resultat fra pågåene borring i prospekt 6.
GMOAT
30.07.2018 kl 15:57 4679

Hvis det bare var DNO som fikk delta i denne emisjonen hadde det jo som sagt vært greit nok, men slik var det ikke. Julien Balkany, som er styreleder og dypt involvert her, kunne med de 325,000 aksjene han fikk "tildelt" berike seg selv med ca 1.2m kroner basert på hva aksjekursen var før meldingen kom. Dette er profitt småaksjonærer ikke fikk lov å være med på. Grunnene Panoro gir for denne rabatten er bare tull (lavere pris, høyere kost, mer tidkrevende), men disse private placementene til stor rabatt er der primært for å berike spesifikke aksjonærer.

Gomota
Da de lavede aftalen var pen´s kurs 12,65 den dag så kursen så du kunne bare have købt.
Den er steget siden bla. på grund af aftalen. Det er en meget Real aftale.
GMOAT
30.07.2018 kl 16:00 4665

Som sagt, jeg mener det er helt ok at DNO får denne rabatten, men hvorfor i alle dager skal andre spesifikke investorer få denne rabatten? Hvorfor skal styreformann få 1.2m i ekstra profitt gratis på dagens kurs? Jeg har gledet meg mye over den gode nyhetsstrømmen fra Panoro, men for å være helt ærlig så er denne typen oppførsel blant enkelte småselskaper noe som burde være ulovlig for børsnoterte selskaper.

Spitzer

Du var før meg. Det har kommet inn mange nye nick i aksjen som har den agenda at kursen skall snakkes ned for at de tror de skal få en bra inngang.

Har ingen tro på GMoat ikke visste dette. Hvor skulle han få 25 % fra?

Vær obs på denne personen samt 6 Mack fremover. Ikke tro på noen av dem.
Redigert 30.07.2018 kl 16:03 Du må logge inn for å svare
GMOAT
30.07.2018 kl 16:05 4637

Sorry, ser jeg har tullet litt til her nå. Så litt feil på datoene her og ble litt forbannet først.
Spitzer
30.07.2018 kl 16:07 4624

Gmoat
Skjønner ikke hvorfor du påstår at DNO (og andre som tegnet i rettet emisjon) handler til rabatt? Sluttkursen var jo lavere på tegningstidspunktet og du (og andre småaksjonærer) kunne kjøpe aksjer i markedet til samme eller lavere pris.

Jeg fikk tilbud, men tegnet ikke. For andre som ønsket å delta/tegne seg i emisjonen var det bare å ta kontakt med Sparebank1 Markets.

Edit: Ser du har kommet med nytt innlegg. Da er alt ok :)
Redigert 30.07.2018 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
GMOAT
30.07.2018 kl 16:07 4637

25% rabatt fikk jeg feilaktig fra dagens pris og ned der private placementen ble satt for en måned siden.

Jeg har forøvrig vært med Panoro en stund, og skulle gjerne gått inn senere. Fikk med meg nedturen fra 5.8 til under 3kr før ting heldigvis begynte å fungere igjen i aksjen nå i år.