poLight er klare for det meste nå


Hele markedet summer om Xiaomis nye smartklokke. Den har avansert autofokusteknologi basert på poLight-produktet TLens.


– Vi kan dessverre ikke bekrefte eller avkrefte at vi leverer til Xiaomi eller andre av verdens største mobil- og smartklokkeprodusenter. Det sier COO og teknisk direktør, Marianne Sandal i poLight:

– Vår avtale som underleverandør betyr at det er merkeprodusenten som skal ha oppmerksomheten og æren. For oss handler det om at vi endelig er kommersialisert og ute på handelsmarkedet. Vår patenterte TLens, som Gjengangeren har omtalt en rekke ganger opp gjennom årene, har blitt en handelsvare.

KLOKKE: Xiaomis smartklokke med kameralinse fra Horten spesialtilpasset for barn har fått mye skryt for alt den kan klare, men noe pepper for at den er stor og klumpete Foto: Xiaomi

– Med på å flytte grensene
Forståelig nok vil merkeprodusent Xiaomi gjerne ha kredit for nye og grensesprengende kameraløsninger. Men anerkjente nettsteder slår fast at Xiaomis «Mitu Children's Learning Watch 4 Pro» kommer med «T-LENS ultra fast focusing». Og poLights patenterte TLens er den eneste i verden.

– Så da skulle vel den saken være klar, Sandal?

– Jeg kan ikke kommentere navn på andre ifølge inngått avtale. Jeg kan bare si at vi er kjempefornøyde med å ha blitt lansert i et kommersielt tilgjengelig produkt. Det at vi er med på å flytte grensene for hva som er teknologisk mulig, og samtidig får kommersialisert TLens som vi her i Horten patenterte for snart femten år siden, er artig. Det å kunne sende ut noe på markedet som vi tenkte ut her i Horten for mye over ti år siden er stort.

SMÅTT OG GODT: To små flasker polymer er nok til fire wafere og en waferplate inneholdende rundt 2.500 enheter. Vera Dietzel (t.v.) og Marianne Sandal i poLight har tatt verdens ledende mobil- og smartklokkeprodusenter med storm

Full av tekniske finesser
Nesten i samme åndedrag, med det samme glade ansiktet, forteller Marianne Sandal at autofokuslinsa fra poLight gir foreldre muligheter til å se barnas ansikt og omgivelser i sanntid, i fotooppløsning opp til 8 MB. I tillegg er det GPS, sporingsmuligheter, læringsmuligheter, videoløsninger og annet i smartklokka «Mitu Children's Learning Watch 4 Pro».

Finessene stemmer med anmeldelsene av da Xiaomis smartklokke ble verdenslansert på elektronikkmessa CES 2020 i Las Vegas forrige dagen. Men igjen ønsker ikke Marianne Sandal å kommentere:

– Vi har en avtale med klokkeprodusenten som vi må forholde oss til, sier hun med et smil.
SJEKK: Da han var på verdens største elektronikkmesse, CES 2020, passet poLight-direktør Øyvind Isaksen også pa å få sjekket ut konkurerende AR-løsninger. Foto: Privat

– Likefullt, dette betyr vel mye for poLights rundt 25 ansatte i Horten, i Tampere i Finland, i Frankrike samt i Kina og på Taiwan? Blir det flere ansatte nå, Sandal?

– Ja, det at vi er ute på det kommersielle markedet i et produkt fra en stor aktør på markedet, betyr mye for oss. Selv om poLight i flere år har vært et innarbeidet og godt navn hos produsenter av forbrukerelektronikk, er det å være ute på det kommersielle markedet et gjennombrudd for oss. Nå kan alle de som har bestilt og fått poLight til utprøving få oppleve og se at det vi har framhevet og påstått også virker i den virkelige verden. I tillegg ser jeg at vi må ansette flere til salg og markedsføring og kontakt med kundene.

Kan øke kapasiteten når som helst
UNIK LINSE: Forskning og utvikling på TLens står Lars Henriksen og de andre i Kongeveien i Horten for.

Et annet spørsmål er om lille poLight fra Kongeveien i Horten har leveringskapasitet nok. Utifra egne børsmeldinger nådde bedriften kanskje et par hundre tusen leverte enheter totalt i 2019. Hva hvis, eller når, Apple, Samsung, Huawei og Xiaomi ønsker TLens på sine enheter? Finansdirektør Alf Henning Bekkevik svarer slik:

– Kapasiteten er ikke noe problem. Med forskning og utvikling her i Horten og produksjonen av polymervæske som gir oss en million enheter per liter polymer er det bare å rampe opp produksjonen vår i Italia og Taiwan hvis det er ønskelig. Vi kan raskt gå opp i en million TLens i måneden ved behov.

STORT: CES 2020-messen i Las Vegas er verdens største messe for konsument-elektronikk, noe som gleder Øyvind Isaksen. Foto: Privat

– poLight er klare for det meste nå, sier Marianne Sandal.

– Vi har jo sett hvordan mobiltelefonen er i ferd med å overta for spesialkameraet for folks fotobehov. Vi ser ikke bort fra at smartklokker med alle sine finesser – blant annet telefoni, GPS, internett, SMS og fotografering med autofokus – vil ta over mer og mer fra mobiltelefonen i mange situasjoner. I tillegg har du jo strekkode., AR-briller og annet som kombinerer dataverden og virkeligheten – og annet som ikke er realisert ennå. Vi vet at Microsoft har nevnt TLens i en av deres patentsøknader, legger hun fornøyd til.


– Kommenterer ikke 2019-tallene ennå
Helt siden Gjengangeren første gang skrev om bedriften og TLens, har poLight hatt store underskudd. Det har ikke har vært mulig for bedriften å hente inn store forsknings- og utviklingskostnader, fordi prisen på hver TLens har vært rundt et par-tre dollar stykket.

– Men nå skal dere altså begynne å tjene penger til både dere og statskassa?

– Jeg kan ikke si noe om 2019-tallene fordi de er ikke klare ennå. Dessuten er vi et børsnotert selskap som skal varsle børsen og eierne før Gjengangeren og avisas lesere. Det jeg kan si er at det vi hadde i omsetning for hele 2018 nådde vi i tredje kvartal i fjor. Etterpå har vi hatt leveranser og blitt kommersialisert nå i januar 2020. Det langsiktige bildet ser bra ut, svarer finansdirektør Alf Henning Bekkevik fornøyd.

https://www.gjengangeren.no
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
23.01.2020 kl 11:41 3974

BULL med så positiv artikkel om PoLight :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
VNVN
23.01.2020 kl 12:00 3919

noen som har teksten på denne tilgjengelig?
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Ja, her er det bare å klore seg fast for denne har et eventyrlig potensiale! Markedet for TLens er jo nærmest ubegrenset og selskapet har patent på TLens-teknologien i mange år fremover. Det er også svært få frie aksjer tilgjengelig. Så her snakker vi i sannhet om gullkantede aksjer👍
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Ja, men er ikke lov å klippe og lime inn betalingsartikler. Kjøp abb. for 1 kr og evenetuelt si opp med en gang. Ingen bindingstid :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
Semmern
23.01.2020 kl 12:37 3746

hva ender vi på i dag? 20%?
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
Dakota
23.01.2020 kl 12:41 3733

Man kan jo tenke seg hvilket enormt marked for PLT blir hvis Microsoft kommer på banen,hva med medisinske apparater ENORMT,i biler!!!,
Strekkoder i Tomra panteautomater etc...
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

👍 :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Siden bunnen i fjor sommer har Polight-aksjen hatt en eventyrlig utvikling. De siste seks månedene har aksjen steget formidable 462 prosent. Men i forhold til kursen da selskapet ble børsnotert i oktober 2018, er oppgangen på 49 prosent.
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
Rojan
23.01.2020 kl 22:54 3254

Blir det ikke 49% økning fra 50 til 74,5?😜
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Jo, du har rett. Etter dagen i dag. Klippet fra dagens artikkel fra e24, på daværende kurs :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
Cumulus
23.01.2020 kl 23:56 3170

Ja, det er riktig. Men vi må etterhvert fjerne oss fra sammenligningen med emisjonskursen, som jo var i en helt annen situasjon.

Etter emisjonen i 2018 hadde selskapet masse cash. Nå har man mindre cash, men samtidig er selskapet fundamentalt i en annen situasjon.

Nedsalget i fjor sommer hadde en helt spesiell grunn, nemlig inkompetanse i fond. Senere har vi fått en oppvisning i hva det vil si å investere i fond. Kundene blør når de som forvalter pengene deres ikke skjønner hva de driver med.
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Sant, men en YPPERLIG mulighet for enkelte å plukke billig.
Etter å ha sittet både her og i AGS så har jeg lært at nedsalg fra store eiere ikke er det samme som at det går dårlig med selskapet, nødvendigvis.

Når det er sagt så er jeg helt enig i at vi må bevege oss vekk fra emisjonskursen. Gjennombruddet er et faktum og ligger til grunn, og veldig mange spennende prosesser i flere forskjellige segmenter er påstartet. Q3 ga en god indikasjon. Q4 vil vise enda større utvikling.

poLight ligger før sin tid med sin teknologi og 5G kommer i høy hastighet, bokstavelig talt. Jeg tror poLight sin teknologi vil være sentral i IoT.

Verdens 4 største mobilprodusent er først ute med produktet.

Kunden:

Xiaomi Corporation is a Chinese electronics company founded by Lei Jun in 2010 and headquartered in Beijing. Xiaomi makes and invests in smartphones, mobile apps, laptops, bags, trimmers, earphones, MI Television, shoes, fitness bands, and many other products. Ranked 468th, Xiaomi is the youngest company on Fortune Global 500 List for 2019.

Xiaomi released its first smartphone in August 2011 and rapidly gained market share in China to become the country's largest smartphone company in 2014. At the start of second quarter of 2018, Xiaomi was the world's fourth-largest smartphone manufacturer, leading in both the largest market, China, and the second-largest market, India. Xiaomi later developed a wider range of consumer electronics, including a smart home (IoT) device ecosystem.

Xiaomi has 15,000 employees in China, India, Malaysia, Singapore and is expanding to other countries including Indonesia, the Philippines, and South Africa. According to Forbes magazine, Lei Jun, the founder and CEO, has an estimated net worth of US$12.5 billion. Xiaomi is the world's 4th most valuable technology start-up after receiving US$1.1 billion funding from investors, making Xiaomi's valuation more than US$46 billion.
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
Cumulus
24.01.2020 kl 00:27 3126

...is what...?
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Sjekk erfaring og hvor han jobber nå.
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare
Cumulus
24.01.2020 kl 00:42 3105

Joda, men det vet vi allerede. Det er en liten verden. Polight har i årevis nytt godt av tidligere NOKIA-folk i Tammerfors i Finland.

Tidligere Nokia-topp, Dr. Juha Alakarhu, er nå styremedlem i Polight. fom mai 2019.
Redigert 21.01.2021 kl 02:35 Du må logge inn for å svare

Ja, gammelt nytt, men greit for nye potensielle investorer å få servert.

Forøvrig tror jeg PLT blir kjøpt opp innen 2020.

Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
onuk
24.01.2020 kl 01:52 3062

Nokia burde vel finne på noe snart. Ellers lurer folk om to/tre år på Nokia: Hva eller hvem var det for noe.......
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Nokia startet som støvelprodusent. Og når man ser hvordan satsingen deres på mobiltelefoner endte, så friser det å si: « skomaker, bli ved din lest!» ;-))
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Nokia var jo en av de første til å virkelig dominere mobilmarkedet i mange år. Nå er de som sagt en av de som har kommet lengst innen utviklingen av 5G.

The world’s most advanced 5G markets and front-runners are selecting Nokia. With a comprehensive and secure end-to-end portfolio, operators can be assured that they can seamlessly upgrade their networks to 5G and offer a broad range of compelling 5G services to both existing and new customers.

Nokia is at the forefront of this revolution. We have already secured 63 global 5G contracts and over 100 5G agreements in total and have seen 18 5G networks go live around the world. This is supported by a strong pipeline of new business that’s set to swell these figures even further. What is clear is that Nokia is the vendor of choice for almost all of the leading early adopter 5G markets. This includes all three advanced Korean operators, KT Corp, LG Uplus and SKT Telecom – which have already collectively reached 4 million 5G subscribers - as well as Du, Ooredoo Qatar in the Middle East and AT&T, Sprint, US Cellular and Verizon in the U.S. T-Mobile became the first U.S carrier to switch on a nationwide 5G network covering over 200 million people and over 5,000 cities including rural communities. Nokia’s end-to-end portfolio plays a key part in delivering T-Mobile’s 5G network. This is 5G deployment on a grand scale. In these early deployments, 5G networks depend on strong 4G networks and Nokia also has the best performing 4G networks.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
provence
24.01.2020 kl 07:40 2877

Aksjen har da virkelig tatt av .. for oss som var tidlig inne i denne/ kremt sent :).

Men aksjer blant mange aksjer .. det er noe her som går på forståelsen.. at man har fokus på teknologien og hva som er i køymda

Jeg skal ikke selge noe ..
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Cumulus
24.01.2020 kl 10:51 2750

Jeg synes for øvrig at Polight har vært veldig flinke til å knytte til seg nøkkelpersonell. Folk som kjenner hverandre snakker bedre sammen. Folk med en standing i bransjen blir lyttet til. Det finske teamet vi har betalt for i mange år kan vise seg å være verd milliarder for oss.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
OZZY
24.01.2020 kl 11:02 2740

ikke selge jeg heller. flere meglere jeg har vært i kontakt med mener denne kan gå 5 gangern. De er klare nå for å ta verden.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Alop123
24.01.2020 kl 11:30 2667

Med en linse med så rask responstid som 1ms, kombinert med et så raskt internett som 5G, er mulighetene mange.
Videosamtaler uten lagging, en lege kan i prinsippet operere en pasient fra andre siden av jordkloden, tenk på alle desse SMART-bilene etc...
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
focuss
24.01.2020 kl 11:46 2622

Fint
Takk for godt svar.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
oljen
24.01.2020 kl 11:59 2576

Liker ikke helt utviklingen her nå. Kjøperne sitter på sidelinjen, og det ser ut som om endel tar gevinst før helga. Skal PLT slutte i minus i dag?
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Cumulus
24.01.2020 kl 12:12 2530

Huff ja, det er bare kjøpt aksjer for 33,5 millioner på 3 timer... Omtrent som i Orkla
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
OZZY
24.01.2020 kl 12:13 2535

hva så oljen. hvis du er engstelig for det putt penga dine i banken. jeg mener da har du ikkenoe på børs å gjøre.
dette firmaet er et firma for fremtiden. i så måte går det opp og ned men på sikt mest opp.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
provence
24.01.2020 kl 12:46 2435

Vi har en på topp som har vært lenge i dette selskapet T.D Veen som selger seg ned .. det er en forklaring til alt ..
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Til dere som kan litt mer om TA. Slik situasjonen er nå hvor ligger en evt støtte? Sitter klar med noen kroner, men venter å se om den kryper lengre ned på 70-tallet før jeg fyller på.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Ingen aksjer går rett opp i en rett linje. Det er umulig å si hvor vi skal neste time, dag og uke. Det var nok en del som tok gevinst rundt 70 kr på slutten i går for så å oppleve at den steg til 74,5 i stedet for å falle tilbake. Hvor denne ender i dag tør i hvert fall ikke jeg å spå.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Met1976
24.01.2020 kl 12:52 2477

Med stigning på 30kr+ på en drøy uke er det vel er det ikke rart at det kommer litt roligere tider med gevinstsikring, ingenting å stresse med.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
provence
24.01.2020 kl 12:55 2515

.. fra status pr. tirsdag 21.1.2020 inkludert salg denne dagen .. mange aksjer har blitt omsatt de siste dager .. vi nye tar over selskapet nå :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
2211
24.01.2020 kl 12:56 2514

Hvor kan du se det?? Ikke synlig på siste lister att han har solgt noe🤔
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
provence
24.01.2020 kl 13:10 2455

Alt er tilgjengelig om man har det rette verktøyet.

T.D Veen har også solgt periodevis tidligere 20k aksjer (samlet 40k og kursen var på 40-45) så det går nok tomt der også :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
2211
24.01.2020 kl 13:14 2435

OK hold oss oppdatert når det kommer noen nye av betydning😉
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

En viss utskifting av aksjonærer vil det alltid være. Og investorer har ulike grunner til å selge å kjøpe. Selv har jeg for tiden svært lite frie midler i banken. Stort sett alt står i eiendom og i aksjer. Så dersom fruen vil skifte bilen, kjøkken eller bad, så må jeg enten låne eller realisere aksjer. Og slik er det nok for mange.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare