Nye olje- og energi statsråd Tina Bru inngav godt inntrykk.

Slettet bruker
24.01.2020 kl 19:58 868

Snakket om at klimautslippene må løses på etterspørselssiden. Ikke tilbudssiden.
Virker som regjeringen har lest her på HO.

Det virker som vi i Norge nå er i ferd med å etablere denne konsensusen. Og det er viktig.
Vi bragte inn dette med etterspørselssiden først.

LoVeSe bør vi spare. Dvs. ikke lete der, pga. gyteplassen til fisken i hele Nord-atlanteren.
Vindkraft ja, men være forsiktige på land. Ikke tillate noe naturraserende og vulgært der.
Noen steder, men da må omgivelsene og lokasjonen tåle det etter strenge norske krav.
Strenge konsesjonskrav på minimalistiske anleggsveier osv. Og gjenplantning/tilsåing.
På havet ja, men da begynner vi å snakke stort, og da må vi ut av EØS. Ut av EØS bør
vi se på (jobbe med) uansett.
Redigert 20.01.2021 kl 13:54 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
24.01.2020 kl 20:25 843

Hun sier ja til oljeleting i Lofoten. Hun vil bombardere naturen vår med vindmøller. Det finnes ikke mange steder hvor man kan bygge vindmøller uten ødeleggelser og det finnes som godt som ikke noen krav til utbyggerne. Vi ser det jo hele tiden. Det er vekst og kommersielle krefter som blir prioritert. Naturen taper alltid i vårt land. Her skal man tjene seg rike, og det er helt OK at utlendinger stikker av profitten og overfører den til skatteparadiser. Finnes nesten ikke skatt her i landet for disse vindkraftbaronene. Vindkraften som er utbygget og under bygging i Norge vil redusere verdens CO2 med 0,0007 % er det regnet ut. Mange setter spørsmålstegn ved det og mener det er enda lavere. Hva betyr vel natur og fugleliv i dette landet?

Sette igang oljeleting og rasere naturen. Katastrofe med dette valget av ministeren er jeg stygt redd for. Sjelden jeg sier noe pent om Listhaug, men hun ønsket i hvert fall møllene dit pepperen gror. Nå gnir vindkraftsbransjen og oljebransjen seg i hendene.

«Bru var et navn som gikk igjen i mange forhåndsspekulasjoner, og reaksjonene er positive både innen fornybarlobbyen og oljebransjen.»

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/P9BOkp/tina-bru-om-olje-og-klima-ja-til-lofoten-og-nei-til-kirken
Redigert 24.01.2020 kl 20:29 Du må logge inn for å svare
pengex
24.01.2020 kl 20:59 823

Tviler litt på utsagnet ditt der visjonæren. Personlig kommer jeg til å kjøre diesel så lenge prisen er under 15kr literen.
Mest fordi det lønner seg i forhold til å kjøpe en lik bil i el til 5-600k kr. Ikke interessert i å dure rundt i en leaf eller i3.
Slettet bruker
24.01.2020 kl 21:24 793

pengex, jeg har ikke snakket noe om bil.

Flua, du glemmer Granavollen plattformen som forbyr røring av LoVeSe. Og Bru har ikke sagt et ord om vindkraft.
Slettet bruker
24.01.2020 kl 22:04 770

Jo da - hun svarte etter boka hun. Men en forunderlig ting sa hun " Slik at vi kan overlate landet i samme stand som det var". !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fluefiskeren
24.01.2020 kl 22:17 754

Det er i hvert fall tydelig hva hun gjerne ville gjøre i Lofoten hvis det var opp til henne. Apropos vindmøller:

«Mens avtroppende statsråd Sylvi Listhaug har kalt vindmøller «hvite monstere», har Tina Bru omtalt vindkraft på Fosen og i Snillfjordområdet «et fantastisk kinderegg».

Bru var også Høyres forhandler da stortingsflertallet kom til enighet om ACER og bygging av fremtidige kraftkabler til utlandet.

Hun har vært tydelig på at oljenæringens rammevilkår må ligge fast, og i 2015 truet hun med å melde seg ut av statskirken i protest mot at biskopene Tor B. Jørgensen og Olav Øygard tok til orde for å bremse norsk oljeproduksjon.»

https://www.tu.no/artikler/medier-tina-bru-h-blir-ny-olje-og-energiminister/483585

Du skal få mer. Litt fra vindaktørens store interesseorganisasjon som ufører et voldsomt lobbyarbeid mot politikere. De er kjempefornøyd med den nye ministeren. Det er dette de lever av og kjører over kommuner og befolkningen hver dag:

«Nye statsråder og ny regjering gir langsiktige muligheter for utbygging av vindkraft på land og til havs. NORWEA jobber nå for å legge grunnlaget for at nye kompromisser kan skapes som legger til rette for et nytt konsesjonsregime.

Vindkraftbransjens interesseorganisasjon NORWEA gratulerer nyutnevnt olje- og energiminister Tina Bru, nyutnevnt klimaminister Sveinung Rotevatn, nyutnevnt kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og nyutnevnt finansminister Jan Tore Sanner.

For NORWEA sine medlemmer mener vi den nye regjeringen Solberg er gode nyheter. Både de nye statsrådsutnevnelsene og den nye parlamentariske situasjonen kan gi oss gode muligheter med tanke på et nytt konsesjonsregime for fornybarbransjen, sier adm. direktør i NORWEA, Øyvind Isachsen.

Å få bygget ut mer vindkraft krever at den politiske ledelsen i Olje- og energidepartementet, Klima- og miljødepartementet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Finansdepartementet »

De vet hva politikerne står for og vindindustrien omfatter henne.

https://norwea.org/new-blog/2020/1/24/nye-statsrder-er-gode-nyheter-for-norsk-vindkraft




Redigert 24.01.2020 kl 22:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.01.2020 kl 22:20 750

Hun er ganske ung. Jeg tror de fleste skjønte hva hun mente. Og å være olje- og energiminister i Norge er ikke noe solospill.
Videre er det temmelig rammet inn nå.
Fluefiskeren
24.01.2020 kl 22:21 747

Ja. Snakker om å være frekk! Landet var ikke bombardert med vindmøller da det ble skapt slik vi kjenner det etter istiden for 10 000 år siden.
Slettet bruker
24.01.2020 kl 22:29 730

Eventuell økt kraftproduksjon i Norge, vil legge et enormt press på at Norge må trekke seg ut av EØS.
Det norske folk vil ha fri eksportpris på kraft. Det norske folk vil ikke se europeere som gratispassasjerer i norsk uberørt natur.
Tror noen det, har alle disse forregnet seg kraftig.
Norge bør dessuten bruke mer av sin kraft selv. På norskeiet kraftkrevende industri i Norge. Norge egner seg ypperlig til dette,
med tilhørende mange dype fine havner i smule fjorder, nesten overalt i landet. I kombinasjon med norsk skipsfart.