Oslo - rekordlite bruktboliger gjennom Januar 1253

noprofit
25.01.2020 kl 13:26 9198

Nå er status 1253 bruktboliger og vi skriver 25 januar. Dette er rekordlite for en by på over 690.000 innbyggere. Dette ser ut som vil forplante seg gjennom de neste månedene og kanskje resten av året. Det lille varelageret ser ikke ut til å få tiltrekkelig påfyll.

Ser ut ut som prisveksten de neste månedene kommer til å gå over gjennomsnittet. Ligger an til et sterkt år prismessig.

Detroit er veldig ekstremt, men kan skje lignende i avgrensede småbyer med hjørnestensbedrifter - også i Norge.

Mer vanlig forekommende er sameier med høy gjeld og dårlige byggløsninger. Finnes enkelte sameier som har skyhøye fellesutgifter pga dårlige heiser, porter, rør, ventilasjon mm. Omsetningsverdien for enkelte slike kan bli farlig lav.
Puta1n
21.03.2020 kl 12:51 1832

https://e24.no/naeringsliv/i/Qo8PxP/18000-i-fellesutgifter-pr-maaned-to-tvangssalg-i-ungt-borettslag

"Christian Myhrvold i Notar på Grønland har salgsoppdrag på to leiligheter i borettslaget i Gamlebyen.
Han anbefaler selgere å leie ut hvis de får problemer med salget. Den ene han har salgsoppdrag på med månedlige kostnader på nesten 18 000 kroner leies ut til 20 000 i måneden. Da får selger mer pusterom og bedre tid til å finne kjøper."

Helt ok å være leietaker nå.
baltuz
21.03.2020 kl 16:24 1709

Denne artikkelen er fra 2008. Den gang var slike borettslag med skyhøy fellessgjeld et problem rett og slett. lav inngangsbilett for de som ikke hadde råd til noe annet.
viss jeg ikke husker feil var vel også renta 4-5 % på den tiden.
omar89
21.03.2020 kl 17:28 1670

Jeg ser for meg et rush av selgere når Eiendom-Norge sin prisstatisikk for mars slippes.
noprofit
22.03.2020 kl 22:30 1509

Denne Uken starter med 1500 brukte og 1387 nye

Første gang på lenge at d r fler brukte enn nye.

En ganske klar lageroppbygning som ganske sikkert fortsetter en stund, blir spennende å se hvor mye etterspørselen har svekket seg, den sank en del forrige uke men ikke like katastrofalt som corona shutdown.

Begynner å bli ganske mange boliger til salgs i Oslo nå. Meglere må ha det travelt i disse dager med å legge alt ut. Det er nok de smarte som forlater det sinkende skipet nå. De som avventer vil kunne få igjen bare del av verdien de kunne fått nå. Folk permitteres over en lav sko og da hjelper det lite med at myndighetene prøver å berget boligmarkedet. Har allerede sett eksempler på leiligheter gå 400 tusen under prisantydning. Det er fortsatt noe etterspørsel etter bolig, men den er synkende - det verste er foran oss.
noprofit
23.03.2020 kl 22:07 1283

D r solgt 105 boliger første dag, d er en grei mandag tidligere i år.

Så tror nok noen har benyttet sjansen som antagelig ellers ikke hadde råd til de boligen. J tipper som sagt at mange kan ha spart mellom 5 og 10% på frykten som rår nå.
noprofit
27.03.2020 kl 14:50 1119

Denne ukens bunn ser ut som ligger på 1424 brukt boliger og 1440 nye.

Som de fleste har forventet har det vært en markant lager oppbygning av brukte, hvilket tyder på at det er blitt lagt ut ca tilsvarende det samme av brukt boliger som tidligere, men etterspørselen har blitt redusert betraktelig (som forventet).
Det skal også noteres at nye boliger har stått stille, veldig lite salg, og et nytt prosjekt på ca 50 enheter er lagt ut i løpet av uken.

Da starter uken med 1525 brukte og 1446 nye

En liten lageroppbygging fra forrige helg, men ikke veldig stor mtp etterspørselssvikten, så d ser ut som det legges ut færre boliger denne helgen sammenlignet med forrige.

Dette betyr at også tilbudet begynner å minske, mest sannsynlig fordi de antar at de vil få en dårligere pris.

Ser ut som ukens bunn er 1268 brukte og 1449 nye

Salget for brukte ser ut som går ufortrødent videre, og varelageret er redusert. Skal sies at dette nok skyldes at vi er rett ved påske. Blir veldig spennende å se om det blir noe trykk på visningene til uken ettersom de aller fleste vil være hjemme denne påsken.

Når det gjelder salget av nye så er dette fullstendig tørket ut, og jeg vet ikke hav som skal kick starte dette igjen. Dette vil som nevnt tidligere få store konsekvenser på sikt og særlig i Oslo hvor det allerede var ventet færre nye bygge prosjekter.

Påskeuken starter med 1411 brukte og 1465 nye boliger til salgs

Lageret av brukte er noe ned men sikkert ikke mot normalt på denne årstiden.

Det spennende denne uken er om etterspørselen faktisk er mer enn normal, siden så mange likevel er hjemme......

Egentlig så er det veldig få bruktboliger som ligger ute på Finn i Oslo akkurat nå tatt i betraktning omstendighetene vi befinner oss i.

Høie sier Norge nå har fått epidemien under kontroll.@@@

Wohoo, nå gjelder det bare å holde grensa til Sverige stengt!

Den dagen Colosseum kino i Oslo åpner og de klarer å selge ut en forestilling er dette under kontroll,

Noen her som leier ut som har tilbudt leietagere redusert leie? Eller noen her som leier som har fått tilbud om redusert leie?

Av 2 millioner mennesker i privat sektor er det kun 400 tusen som er rammet - nesten for godt til å være sant.

Du er åpenbart ansatt i FA for å trolle trådene her "Millennial" Absolutt ingenting du snakker om har noen fornuft. Hegnar er desperat etter klikk skjønner jeg.
Redigert i dag kl 02:17 Du må logge inn for å svare

Har du oppdaterte salgstall siden innlegget fra 23.03? For å få et mer komplett bilde hadde det vært interessant å vite hvor mange av boligene som faktisk er solgt i forhold til alle de som har blitt trukket fra markedet grunnet manglende interesse eller for lave bud for selger.

Det er interssant å følge dere som åpenbart ikke er ansatt hos Hegnar for å "drive" debatten. Ingen skrupler der - heller ikke for sine "egne" når det gjelder trafikk her i forumet.