REC - Dagens kommentar 29.11.17

AntonBerg
REC 29.11.2017 kl 12:52 26998

Det var en gang i tiden jeg måtte hardt insistere på og overbevise traderne om at selgerne måtte under 1,20. I dag er det forsatt selgere som tilbyr aksjer til under 1,15. REC er enkelt en doblingskandidat om ikke triplingskandidat mot slutten av 2018 når JV og refinansiering faller på plass.

At temperaturen og nervøsiteten er høy hos traderne er vi vant med. Det er tradernes svakhet. En svakhet som vi har kunnet utnytte til å få aksjer under 1,20. Det er tradernes egen argumentasjon som teknisk sett gjorde dagens kursnivå mulig. Hvor rasjonelt slik prising er, blir en annen sak, men teknisk mulig var det å få til. Mange har nå hatt mulighet til å kjøpe billige REC-aksjer i en fase hvor det skjedde lite og frykten var stor, slik at aksjekursen bunnet.

REC har startet FBR-B reaktoren sin i November. Endel spekulerer i at det må komme selskapsmeldinger om oppstarten på børs. REC pleier normalt bare å gi informasjon ved kvartalspresentasjonen med mindre det skjer noe ekstraordinært. Mange spekulanter spekulerer da feil. Da taper de penger og muligheter. Samlet sett gir det de som har bedre kunnskap gode muligheter til å posisjonere seg til gode priser.

REC har deferral av JV-bidrag. REC er i forhandlinger om kinesisk banklån som vil avslutte hele spørsmålet om JV-finansieringen først som sist. En avtale beror på aksept av pant og i hvilken grad FBR-reaktoren fungerer. FBR-B reaktoren har nå startet og dermed øker TianREC-andelen til REC seg i verdi og sikkerhet for et eventuelt banklån. REC ønsker å betale renter på 169 MUSD frem til 2020 og deretter bruke positiv cash-flow fra sin andel av TianREC til å nedbetale lånet. Det er dermed snakk om et lån som går over mange år og hvor det er kontanter fra TianREC som finansierer dette. Aksjonærene i REC har i praksis ikke bidratt noe til milliardinvesteringen til Moses Lake. TianREC vil ved full nedbetaling også ha delfinansiert gammel gjeld på Moses Lake. Dette er en form for indirekte utbytte som kommer langsiktige eiere til gode.

REC har fire gjeldsposter som potensielt faller i 2018. Per i dag er det to gjeldsposter vi med sikkerhet vet forfaller i 2018. Det er BOND2018 NOK i mai og BOND2018 Convertiblen i September.

REC har annonsert at de regner med å betale BOND2018 NOK i kontanter i mai. Denne obligasjonen utgjør da ikke lenger noen risiko for selskapet. Obligasjonseiere har skjønt dette og trader nå obligasjonen nær par. Det gjør videre at REC ikke ser poeng i å starte tilbakekjøp av obligasjonsandeler før forfall.

REC har annonsert at utfordringen omkring refinansiering er måten man skal refinanisere BOND2018 Convertiblen i September. Selskapet har oppstilt fire hovedkilder til refinansiering, hvor emisjon er siste utvei. Det innebærer at de tre første alternativene er mer sannsynlig. REC har lang historie med å utstede og betale på 2-3 obligasjoner (bonds). I September vil REC kun ha en utestående obligasjon og vil enkelt med dagens tall kunne betale renter på en eventuell ny obligasjon på 110 MUSD. Det er også muligheter for at REC innen september har samlet mer cash som da reduserer obligasjonsbehovet. Herunder vurderer REC i hvilken grad REC kan selge noe av sitt assets. REC får nå verdivurdert hele selskapet (hvilket også åpner for å tiltrekke seg potensielle oppkjøpere, noe dagens aksjonærer bør anse som en trussel og følgelig starte å prise seg mot). TT selv har antydet at et pendelerfly selskapet har kan bli aktuelt å selge. For guds skyld la TT få lov å beholde flyet!

At markedet skal skrelle vekk milliardverdier på RECs assets mens gjeldsrisikoen bare representerer noen hundretalls millioner som med sannsynlighet blir refinansiert uten store problemer, er en gåte. Med det prisfallet man har opplevd i aksjen kunne vi hatt 5-6 emisjoner for den prisen. Man har heller hatt prisfall uten emisjoner og dermed til liten nytteverdi. Nå styrer TT trolig unna emisjonsalternativet i sin helhet. TT benyttet ikke sin forrige emisjonsfullmakt. Ei heller har REC foretatt noen emisjon i 2017. Tiden for å foreta en emisjon i forbindelse med BOND2018 Convertiblen begynner å bli snau. Da må det foreligge en emisjon i løpet av sommeren 2018. Personlig er jeg positiv til en emisjon da jeg anser det en billigere refinansieringsform enn rentebærende løsninger eller salg av assets. Men jeg må erkjenne at sannsynligheten for en emisjon fra TT synes svært begrenset.

Usikkerhetsmomentene for RECs refinansieringsvalg beror i stor grad på timingen av skattekrav og indemnficiation. Per i dag er det ikke klart om og evnetuelt når vi eventuelt må betale disse. Skattekravet kan det hende vi må legge ut for eller får utsatt iverksettelse på om skattemyndighetene forsøker å gå videre, selve skattesaken derimot tyder på at REC har en sterk sak og til slutt vil vinne. Jeg anser det mest sannsynlig at skattekravet enten blir omgjort, redusert eller gitt utsatt iverksettelse inntil kravet er avklart i retten. Det vil ta lang tid å få saken avklart. I såfall vil skattekravete stå som kortsiktig fordring i regnskapet, men det vil ikke skje noen betaling før kravet er endelig avklart. Det skjer neppe i 2018. Også indemnification står oppført som en kortsiktig fordring i regnskapet fordi avtalens trigger om at det kan fremmes krav har startet. Men per i dag er vi ikke kjent med noen krav og vi må avvente at konkursboet blir ferdigbehandlet. Det er mest sannsynlig at dersom det forelå noen krav i konkursboet mot REC ville de blitt fremmet. Det er teoretisk mulig at det aldri kommer noen krav. Inntil konkursboet er endelig avviklet så må REC legge til grunn at de kan komme til å måtte betale ut indemnification. Det fremstår som mindre sannsynlig at det kommer noen krav i løpet av 4Q17-2Q18. Både skattekravet og indemnification er forhold som tilskriver seg konkursen av REC Wafer i Norge i 2012. Det har ingenting med dagens REC å gjøre. Begge kravene er av en slik størrelse at dersom de forfaller kan man benytte seg av en emisjonsfullmakt til å finansiere dette for å få det ut av verden. RECs fremtid står og faller ikke på disse småkravene.

Risikoen knyttet til spørsmålet om refinansiering er om REC får utstedt en ny obligasjon på inntil 110 MUSD eller 906,4 MNOK. Om vi skulle similere at REC ikke rakk å ordne finansiering til September 2018 og misligholdt BOND2018 Convertiblen, så er det forsatt lite sannsynlig at 906,4 MNOK vil velte hele REC. REC har sagt tydelig i fra at det ikke er noen målsetting for selskapet å bli gjeldsfrie i 2018. Likevel har mange tradere som premiss at REC må hoste opp nok cash til å betale all gjeld i 2018.

Markedet har overdrevet kraftig sin risikovurdering og overdramatisert hvor mye av RECs "total assets" det knytter seg risiko til. Følgelig underpriser markedet selskapet kraftig og underliggende verdier bør fremstå som svært attraktive for value investors. Man får i dag mye underliggende verdi for krona til sterkt subsidiert pris fra selger. Siden selger mest sannsynlig er en trader og ikke en investor, så skjønner ikke traderen selv hva han/hun selger i jakten på noen øre per aksje.

Det er markedets oppgave å prise risiko riktig. I dag er både risikovurderingen og prisingen av risiko helt absurd. Det ser heller ikke ut til at markedet ennå skjønner dette og dermed vil man kunne få en god deal en god stund til. På kort sikt er det imidlertid teknisk slik at vi stadig beveger oss nærmere intervallet 1,20-1,50 som neste lekegrind. Siden aksjekursen har vært under 1,20 i hele 2017 bør det være en delvis målsetting å ikke blåse opp verdiene til skatteoppgjøret. Likevel viser de siste ukers trading at aksjekursen er på vei oppover. Så her må man holde bremsene inne for å unngå at det stiger for mye ut desember.

Men det er makro- og selskapsrelaterte faktorer som danner positive triggere. I dag viste PVinsights en oppgang i polyprisene på nær 1 % fra et allerede høyt prisnivå. Også prisene i ROW synes å stige. Når vi nå er i slutten av november på vei inn i desember er det statdig ikke tegn på nedkjøling av polysilikon-demand til tross for spekulasjoner om et svakt andre halvdel av desember og 1Q18 som vil se en liten nedgang før det tar seg opp igjen i 2Q18. Jeg tror de fleste heller kan legge til grunn en flat utvikling på høyt nivå i desember og 1Q18 uten særlig dupp i spotprisene. De fleste vet også at FBR-B reaktorene i Kina nå er i gang, så da virker det også inn på prisdannelsen. Med dagens priser vil TianREC kunne tjene svært bra. Jeg venter også at TianREC kommer til å være nær utsolgt og at eventuelle negative ringvirkninger av økt kapasitet i Kina primært rammer OCI og Wacker.

Mange av de synlige shorterne har tatt posisjoner i intervallet 1,00-1,25. Det er bare et spørsmål om tid før vi bryter 1,20 og legger oss på et nivå høyere enn 1,25. Da svetter shorterne godt. Intervallet 1,25-1,35 er et nærliggende target for desember med håndbremsen på frem til 31.12. Det vil gå opp for stadig flere at FBR-reaktoren er i gang og at de som har aksjer ikke bør selge sin andel av reaktoren i 2017 for slikk og ingenting.

Kortsiktig target: 1,25-1,35 (teknisk oppgang)
Redigert 21.01.2021 kl 06:52 Du må logge inn for å svare
mr Nelson
06.12.2017 kl 08:43 10528

REC kommer den, Julegavene i år blir billige REC aksjer.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Preben_
06.12.2017 kl 08:54 10514

Litt mer ned så er jeg med igjen!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
spanjolen
06.12.2017 kl 13:24 10228

Ja da er vi nede på 1.05. Ender kursen under dette nivået idag så er sannsynligheten for videre nedgang stor desverre. Ser man på volum så er det veldig lavt de siste ukene. Null interesse. Da vil kursen falle. Tror jeg heller bruker kapitalen som bar avsatt til å øke beholdningen rundt 1.2 til julegaver:-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
økon
06.12.2017 kl 14:07 10087

Det er en serie med nedsalg, hvorav et gjerne litt større, som fører kursen trinn for trinn nedover. Dette er antakelig en investering for å få ned kursen før et større angrep settes inn når det kommer en eller annen melding. Mye kan tolkes negativt, og det kommer til å bli gjort i fullt monn.

Uansett er det en stor short som skal dekkes inn, og som det er skrevet i utallige innlegg her: Dette er gambling på høyt nivå. Vi som venter på oppgang må ikke la oss skremme! Ikke sett stop loss!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
fahr
06.12.2017 kl 14:31 9798

Fyller på litt mere,Er det bare short aksjer som drar denna ned,det kan da ikke væra folk med noen særlig fortjenste på detta nivået.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Odi.1
06.12.2017 kl 14:31 9794

De få oppturene som har vert er det større volum på, så dette er nok pjur Short forsøk fra de som sitter i klisteret.
Selvsagt noen tradere som kjøper og selger .Lite og ubetydelig volum, noe som er gull for long posisjon.
Det er ett Mareritt for Short til lenger ned handelen kommer, der er det tørt som i Sahara på en Sommerdag!

Ikke la seg lokke til å selge, Desperasjonen får Short ta seg av :)

Last REC for Long!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
questi
06.12.2017 kl 14:41 9921

Dessverre tror jeg den stiger igjen før lønna mi kommer :(
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
anderix
06.12.2017 kl 14:48 9719

Da er overføringen igangsatt, tar dessverre noen timer (forskjellige banker) håper jeg rekker en slump før den stiger for mye igjen. Her er det bare å fylle på tenker jeg.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
anderix
06.12.2017 kl 14:53 9710

Noen hørt fra Anton i det siste? Merkelig stille. Har han snappet opp noen dårlige nyheter som han ikke vil dele;-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.12.2017 kl 15:29 9753

Anton er nok bare skamfull etter å ha hausset kraftig den siste tiden.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
anderix
06.12.2017 kl 15:47 9537

Rakk det, pengene tikket inn og jeg har lastet opp med litt flere aksjer. Nice!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Odi.1
06.12.2017 kl 15:56 9523

antån han mange tunger, åps åps....
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Preben_
06.12.2017 kl 16:58 9487

Tja, ennå litt mer ned så er jeg med igjen!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
AdrianR
06.12.2017 kl 18:01 9285

Han har nok bare tatt seg en ferietur. Ingenting er bedre enn sol og varme i for eksempel Montenegro eller Monaco, sammenlignet med det været vi får servert her.

Spennende å se på 71-dagers grafen for REC nå.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.12.2017 kl 19:55 9118

Ok, nu tycker jag den fallit oroväckande lågt.... borde inte vara här nere.

Är det nåt på gång, tex emission, produktionsproblem i Kina eller ytterligare nedstängning i USA?
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Lollo
06.12.2017 kl 20:27 8963

Enkelt. Det er 300 mill shortaksjer. Små muligheter til å dekke seg inn uten store tap. Flere meglerhus er involvert på vegne av sine kunder. Kjøper og selger til hverandre. Ingen panikk lenger når aksjen synker slik det var for en tid siden. Sil prisene er gode og Kinaeventyret ser ut til å gå greit. Tolmodighet kjære venner, dette går greit.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
fahr
06.12.2017 kl 20:48 9035

Anton har sikkert mye å gjøre på sjokolade/marsipan fabrikken sin føre jul.Ja dere veit åssen det er.Men litt merkelig at han ikke tar seg tid.Går vi under krona nå,Har nå 2/3 av det jeg skal ha etter første kjøp i november og andre kjøp i dag.Detta må bare gå veien nå( håper jeg snitt 1,048)
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.12.2017 kl 22:17 8870

Lollo: Ja for du tror en inndekning skjer brått og plutselig? Herregud, de dekker selvfølgelig inn i det skjulte med volumer som ikke påvirker kursen. Når de først tør å ta sjansen på å shorte, så vet de også veldig glimrende hvordan de skal dekke seg inn uten å påvirke markedet. Så slapp av.
Du, Lollo, burde heller fokusere på HVORFOR REC er det riktige å gå All-in i nå?
HVA er det som skal tilsi kurs-stigning her?

Kjør på med argumenter FOR kurs-stigning!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Lollo
06.12.2017 kl 22:39 8820

Argumentasjonen for hvor underpriset Rec aksjen er overlater jeg til Anton Berg.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
questi
07.12.2017 kl 00:42 7335

Innlegget er slettet
Hvorfor ligger den under IKT og ikke Energi eller noe tilsvarende? :)
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
nemi's
07.12.2017 kl 10:30 6907

TT guidet 2.november:

-rekordhøyt silangass salg for 4Q17. Så det gjorde han altså godt inne i 4Q
-full produksjon fra TianREC i 2Q18. Tenk det! Salgskvalitet. Fantastisk!

REC har poengtert i hele 2015-17 at omhyggelig prosjektering har vært påkrevd i fire år for TianREC.
Og at det ikke finnes rom for kvalitetsavvik for å fremskynde oppstart. Fordi endelige kostnader ville uunngåelig blitt desto større.

SÅ:
alt er i rute.

Eller vedd på de motsatte.

Er det Lurt å dumpe REC aksjer på 1.03?
Det må svi å trykke på den salgsknappen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
anderix
07.12.2017 kl 10:32 6898

I går var dagen for å kjøpe, ikke selge. Glad jeg rakk en slump under 1,04;-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
tommy00
07.12.2017 kl 11:56 6730

REC:UBS SER OPPSIDE FOR SILISIUM PÅ KORT SIKT

Oslo (TDN Direkt): UBS ser en oppside i polysilisium på kort sikt.

Det fremgår av en analyse torsdag, der meglerhuset oppgraderer Wacker Chemie til kjøp fra nøytral med kursmål på 165 euro fra tidligere 120 euro.

Meglerhuset venter blant annet at sterk etterspørsel etter solceller fra Kina vil demme opp for kapasitetsøkninger fra innenlandske produsenter, særlig for mono-gradert materiale, og ser videre prisøkninger på kort sikt.

"Vår analyse tilsier at risikoen i spotprisene for silisium er vridd mot oppsiden, og en svekkelse er ikke trolig før midten av 2018, når nye kinesiske kapasiteten potensielt kan starte opp", skriver UBS.

I tillegg viser UBS' kanalsjekker at ikke bare burde poly-prisene vise sesongmessig styrke i fjerde og første kvartal, men ytterligere nedstengninger og høyere toll på import av polysilisium fra Korea gi ytterligere støtte.

Meglerhusets etterspørselsmodeller for polysilisium antyder global kapasitetsutnyttelse på 80 prosent eller over frem til 2020, tross betydelig kapasitetsekspansjon i Kina.

Oppgraderingen av Wacker Chemie til kjøp gjøres blant annet på grunnlag av en estimert økning på 38 prosent i ebitda for selskapets silisiumvirksomhet i 2018. Silisium står for 24 prosent av Wackers salgsinntekter.

"Basert på vårt over-konsensus-syn på inntjening fra områdene Silikoner og Silisium hever vi inntjening pr aksje med 25 prosent for regnskapsårene 2018-25", skriver UBS.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.12.2017 kl 13:03 6616

Kjøpte idag 5600stk BULL RECX3 ND1. Gåre så gåre!!!
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.12.2017 kl 14:36 6523

Skjult og lurt eller åpent, så er det uansett noen som må selge disse 300 mill. aksjene. Hvem skulle det være? Og kommer det gode nyheter, så blir det vel ganske vanskelig.
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
XL11
08.12.2017 kl 14:59 6179

Ultrakortsiktig target(før kl 16.25!): 1,075 (teknisk oppgang)

Hvilken hodeløs kylling solgte sine Bull'er til 15.56? Erre muuuuli?
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
kongkveite
08.12.2017 kl 16:06 6054

WTF?
Ligger vi har nede ennå?
ingen som kan ta grep ? Og hva i helvete er dette anonyme tullet ? Jeg vil se hvem som gjør hva ? Helv, de store skal alltid beskyttes på alle bauger og kanter. Pill fucking råttent ! Uansett mine er ikke tilsalgs under 2,- God helg !
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.12.2017 kl 16:25 6003

Håber der er nordmænd der vil anmelde alle små handler på 1 stk aktie for kursmanipulation, nu man ikke kan se køber/sælger mere.
Rec har store indtjenings muligheder og tror det bliver årets aktie i 2018
target over kurs 8 i 2018
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare
XL11
12.12.2017 kl 09:12 5521

Passerer 1,1 i dag og så videre i morgen.

Edit: Så lite blir det handlet i Rec at den nå forsvinner ut av OBX-indeksen, så da må vi vente litt lenger på 1,1...
Redigert 21.01.2021 kl 03:58 Du må logge inn for å svare