Ultimovacs - Hvor stort er potensialet?

Ultimovax
ULTIMO 26.01.2020 kl 22:58 5473

Ultimovacs er nå i gang med å utvikle en generell og universell kreftvaksine, noe som er helt enestående innen kreftforskning. Vaksinen har navnet UV1.

Som man da kan tenke seg - er markedet enormt, men la oss fokusere på lungekreft..

Tidligere i år presentert Ultimovacs langsiktige resultater fra en klinisk studie med UV1-behandling hos pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), atten pasienter deltok i studien. Dette er pasienter som var svært syke og var i stadium 3b/4 og i utgangspunktet uten håp.

I gruppen som fikk høyest dose, var fem av seks fremdeles i live fire år etter behandlingsstart. Median overlevelsen var 28.2 måneder på tidspunktet Ultiomovcs presenterte resultatene - til sammenligning er median progresjonsfri overlevelse med radiokjemoterapi alene er cirka åtte til ti måneder..

Dette er knallsterke resultater, som i utgangspunktet her helt fantastiske, først og fremst for pasientene og pårørende, men også for Ultimovacs.

Hvor gode er disse resultatene?

De er faktisk så gode at selveste Bristol-Myers Squibb ønsker å gjennomføre en stor randomisert studie sammen med Ultimovacs, hvor Bristol Myers tar det aller meste av kostandene.

118 pasienter vil bli inkludert i studien. Halvparten av pasientene vil bli behandlet med kombinasjonen av UV1, nivolumab og ipilimumab, mens den andre halvparten vil bare motta nivolumab og ipilimumab.

Men hvor stort er egentlig markedet og potensialet?

Det terapeutisk markedet for ikke små cellet lungekreft er 60 milliarder per år og vil nå 110 milliarder per år innen 2025. Kombinasjonen nivolumab og ipilimumab er og kommer til å bli standard behandling for de fleste som førstelinje behandling..

UV1 har nå blitt testet i fase1 som behandling i etterkant av standard behandling for å hindre tilbakefall, noe som har gitt FANTASTISKE resultater,spesielt på den sterkeste dosen UV1. Jeg har forhørt meg med mange og søkt opp og ned på nett, men ikke funnet noen som har levert like lovende resultater, noen gang.

Nå skal den altså kombineres med nivolumab og ipilimumab...Hva om UV1 feks bidrar med å øke overlevelsen med 10 prosent? Vil UV1 bli en del av standard behandlingen sammen med nivolumab og ipilimumab? Eller alene i etterkant av standard behandling?

Uansett så er her et marked på 110 milliarder per år, hvor mye av kaka kan Ultimovacs få? La oss si konservative 1 prosent..1.1 milliarder per år (hva om det blir 5-10-20 eller 50prosent?)

og da snakker vi bare om EN krefttype....markedet kan gjelde ALLE krefttyper samt forbyggende.

Ultimovavs vil nok bli oppkjøpt før vi får de konkrete tallene på bordet, heldigvis har vi en sterk aksjonærbase som gjør at vi i det minste vil få bedre betalt enn hva vi aksjonærene gjorde i tilfellet med Algeta.

Liten tvil i at vi snakket om et helt vanvittig og ekstremt potensial om man begynner å ser på tall..

Vi vil få små drypp med informasjon underveis i den videre testingen av UV1 - som gjør at man kan begynne å regne sannsynlighet, og det er vanskelig å si hvilket "drypp" som vil sette fyr på markedet.

Følg med og hold på aksjene.

Hurra for Ultimovavs og hurra for at pasienter og pårørende kan få en god og sikker behandling uten bi-virkninger.

om noen år er UV1 standard behandling, men dessverre under et annet navn enn Ultimovacs.

Ultimovacs - selskapet med desidert størst potensial i Skandinavia.
Redigert 20.01.2021 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
SirJohnny
27.01.2020 kl 00:50 5400

Potensialet er stort, det som nevnes her er jo bare lungekreft.

Konferansen i USA vil nok i Ultiomvacs og UV1 mye oppmerksomhet. I disse «virus-tider» kan nokke farmasi aksjer vær den beste bransjen å være eksponert mot da den ikke blir påvirket av tankrater, oljepris eller lignende.

Bare potensialet i Ultimovacs burde priser aksjen til 10-15 mrd på nåværende tidspunkt. Tør ikke å tenke på hva den ville vært priset til om den va lister i US.
Ultimovax
27.01.2020 kl 09:00 5224

Om den var listet i USA, ja.. men det gjelder også mye andre av farmasiselskapene. Ikke lenge til oppdatering fra selskapet i US - spennende tider å være ultimovacs investor.
Ultimovax
27.01.2020 kl 09:12 5191

Kanskje litt kynisk, men for Ultomovacs er corona viruset i beste fall støy, dette kan gå ut over tank, olje, import osv, men vil i praksis ikke berøre farmia si mindre grad, men når OSE tryner - tryner alt, en svært beleilig korreksjon for de som vil inn i Ultimovacs helt på tampen før flere triggere materialiserer seg.
rockpus
28.01.2020 kl 09:46 5033

Noen som forstår logikken bak kursfallet blant farma/bio selskaper? Det er jo irrasjonelt at selskaper som jobber med bl.a. virus og sykdomsbekjempelse skal bli rammet av kursfall som følge av en virusepidemi. Da er det lettere å forstå at f.eks. selskaper innen transport blir rammet. Eneste unntaket er selvsagt farma selskaper som innen relativt kort tid antas å måtte gjennomføre emisjon. Den kategorien kan man i alle fall ikke sette Ultimovacs i !
Ultimovax
28.01.2020 kl 12:32 4915

Nei, den logikken er ikke lett å forstå. Men at Ultimovacs har et unikt produkt som vist gode (sensasjonell) resultater forstår jeg, jeg forstår også at markedet er gigantisk og at det kommer flere store de neste dagene/ukene.

Jeg kjøpte enda mer i dag.

Litt dumt sagt, men coronoa viruset med påfølgende nedgang har jo vært en gavepakke for de som ønsker å øke eksponeringen i Ultimovacs - før den får betydelig mer oppmerksomhet. ..å handle på rundt 50kr er jo ikke mindre enn helt utrolig.
Redigert 28.01.2020 kl 15:37 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
03.02.2020 kl 12:56 4623

Tenk potensialet her, Big pharma sikler garantert på Ultimovacs, og Gjelsten har også kommentert at de har "mange friere"

Låner denne fra focuss:

"Skulle vært morsomt å sett en analyse av denne og ikke minst hvordan analytikerne hadde bygget analysen. Kanskje noe slikt som dette:

Verdi:
Prostata A kr/aksje
Lungekreft: B kr/aksje
Melanom: C kr/aksje
Meso: D kr/aksje.
20 andre E kr/aksje.

Totalt: Mange mange kr/aksje."
focuss
03.02.2020 kl 13:45 4567

Det er mangel på selgere på disse nivåene fordi de som har aksjer kan tilstrekkelig om selskapet og vil ikke selge.
Det er også mangel på kjøpere på disse nivåene fordi de som ikke har aksjer i Ultimo ikke kan nok om selskapet.
Det vil endres. De som ikke har aksjer vil lære, mens de som vet nok vil ikke miste trua på denne.

En stor forskjell på Ulitmovacs og Nano er at Ultimovacs har en aksjonærvennlig ledelse. Det har ikke Nano. Har virkelig tro på at Ultimovacs kan komme raskere til markedet enn Nano. Rekruttering synes ikke å være noe problem i det hele tatt for Ultimovacs. Ønsket å utvide et studie med 10 pasienter. FDA ja uten å blunke og de ti ekstra pasientene ble rekruttert raskt uten problem.

Når de skal i gang med stort studie sammen med Bristol Meyer Squibb så vil BMS trolig også være en magnet på pasienter.
Redigert 03.02.2020 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
Sydney
03.02.2020 kl 15:30 4471

ja du ier noe viktig der focuss. Prostata og melanom er kreftformer med enormt mange apsienter. Inkluderingen er derfor veldig enkel. Det er en joker i utviklingen. Dessuten har de lange og solide fase 1 resultater. Håper de starter opp kjappt den nye studien nå.
focuss
03.02.2020 kl 15:49 4425

Det synes å være en stor forskjell på strategi for Ultimo i forhold til Nano. Nano gikk tidlig på børs og trettet ut aksjonærer med optimalisering, seminarvirksomhet, utsettelser og når de endelig skulle i gang med Paradigme hadde de klart å gjøre det nesten dobbelt så stort som først forespeilet aksjonærene. Når de endelig kom i gang med registrerings studiet så hadde de laget så trange inkluderings spesifikasjon at rekruttering går fryktelig seint.

Med Ultimo er alt omvendt. De gjør hjemme leksa før de går på børs og ved børsintro er de mer eller mindre klare til å gå i gang med fire registrerings studier i svært sentrale kreftdiagnoser som lungekreft, prostata med spredning, melanom og mesotheliom. Og det kan komme flere fordi UV1 skal virke på 85-90% av alle krefttyper.
Og ikke nok med det men godt bemidlet BP partner er allerede på plass. Gustav Gaudernack satser kjempestort her. Selskapet har fått med seg det beste Norge har å by på.

Så sammenliknet med Nano blir Ultimo Paradigme x 4 med dobbelt turbo. Nano blir seende stusslig ut i forhold.
Redigert 03.02.2020 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
03.02.2020 kl 16:13 4371

Ja potensialet er så inderlig stort og de har gjort alt riktig. Det jobbes i det stille og tanken er at de skal la «resultatene snakke» herlig og ekstremt veldrevet selskap. Som aksjonær er det også givende å føle at man er med å gjøre en forskjell.
Sydney
03.02.2020 kl 16:34 4337

jeg er langt på ei enig. Men pengene som er brukt er historie i nano. De er vel rundt 50-60 pasienter nå i sitt registreringstudie. Dvs halvveis til godkjenning. Dit er ingen anre selskaper på oslo børs. De har 87 sentre klare for kommersialisering. Sånn sett er nano svært langt på vei. Lett å huske det negative som har skjedd. Men nano er veldig nærme noe stort. Utbombet selskap også. Jeg har troa egentlig på hele radforsk porteføljen. Men ultimo ser bra ut. Klarer de få det godkjent til er markedet enormt. Jeg tror faktisk begge selskapene er nærmest godkjenning og derfor de to selskapene med mest potensiale fremover. veldig fin avslutning idag. Kjøpspress uten nyheter lover godt.
Sydney
03.02.2020 kl 18:10 4211

Oppjustert analyse fra DNB idag. Noen som har noen høydepunkter fra analysen??
KKJ
03.02.2020 kl 20:33 4083

Er det derfor den gikk opp 10 % i dag?
Ultimovax
03.02.2020 kl 21:27 4005

Nei, den går nok mest fordi den er veldig lavt priset i forhold til potensialet, dette i kombinasjon med forventninger til kommende triggere.
Ultimovax
04.02.2020 kl 09:47 3792

Ultimo med Paradigme x 4, full finansiert, og med betydelig triggere er en solid cocktail. Dette kombineres med det største potensialet blant samtlige aksjer i Skandinavia. Til tross for dette prises feks Ultimovacs langt under vaccibody, (som er et spennende og godt selskap) men hvor potensialet er langt lavere enn i Ultimovacs.

Men snart vil markedet våkne, og da bør man være inne. Kjenner godt igjen samme tegnene som jeg så i Algeta i sin tid, bare at potensialet i Ultimovacs er mye større enn i Algeta.
SirJohnny
06.02.2020 kl 09:50 3570

Ultimovacs eventyret kan bli betydelig større enn Algeta med tanke på potensialet som ligger her.
Anders9ls1
06.02.2020 kl 10:16 3514

Solgte meg ut av flere selskaper i dag. Alt inn i ultimovax 👍
Davinci_me
06.02.2020 kl 10:18 3500

Forstår det skal komme nyheter til helgen?
focuss
06.02.2020 kl 23:01 3233

Det er grunn til å merke seg at melanoma med spredning studiet som skal starte nå i Q1 kan medføre at UV-1 blir en del av første linje behandlingen av denne diagnosen. Intet mindre.

Studien blir et randomisert studie med 154 pasienter, altså 24 pasienter mer enn antallet Nano har i sitt registreringsstudie Paradigme. Studiet skal gå i USA og Europa og være ferdig i 2022.

To fase 1 studier i forkant med hele 42 pasienter til sammen er allerede utført og i morgen skal vi få vite data for fire års overlevelse for ett av disse fase 1 studiene.
Redigert 06.02.2020 kl 23:08 Du må logge inn for å svare
Homunculus
08.02.2020 kl 23:26 2947

Enig i vurderingene, dette er et selskap og en teknologi med vanvittig potensiale. Fase I/IIa-studiene så langt har fokusert på kreftdiagnoser med dårlig prognose. Det samme gjelder de to fase II-studiene som er planlagt. Ettersom over 85% av krefttyper har telomeraseaktivitet som kan være mål for vaksinen, kan fremtidig bruk bli svært utbredt. Så langt vet vi at det er lite bivirkninger, og til tross for små studiepopulasjoner er det tegn til god effekt.

For å tenke på noen tilfeldige tall:
Ca 2000 dør dessverre årlig av lungekreft i Norge. Ca85% av tilfellene dreier seg om ikke-småcellet lungecarcinom som ultimovacs har utført fase 1/2a-studie på. Jeg håper ikke UV1 blir altfor dyr for pasientenes- og vårt felles helsevesens skyld, men checkpoint inhibitorene som f.eks ipilimumab koster antakelig flere hundre tusen per pasient. Dersom en full behandling med UV1 for NSCLC koster 100 000, vil det utgjøre 170 mill i inntekter kun for lungekreft i Norge.

Ultimovacs har forøvrig hevdet at vaksinen er billig i produksjon. Inkluderer vi andre krefttyper og den blir godkjent på verdensmarkedet... Stort potensiale.

Potensiell nedside er selvfølgelig at andre enn ultimovacs utvikler liknende teknologi og kommer først i mål. Det blir et veddemål, men oppsiden er så stor at jeg personlig satser, både for selskapet, pasienter og egen økonomi.
Homunculus
09.02.2020 kl 21:51 2703

Litt Bakgrunnsstoff for nerdene om teknologien og ulitimovacs konkurrenter.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6515163/
Ultimovax
10.02.2020 kl 09:24 2602

Algeta også hadde flere dupper, noen forståelig og noen uforståelige. Denne duppen i Ultimovacs er helt uforståelig og den kommer sterkt tilbake. Alt av stoploss ble nok ferdig på fredagen, synd og trist for de som røk ut på grunn av dette på alt for lave kurser.
Slettet bruker
10.02.2020 kl 09:40 2555

hei,
nå har selskapet falt ytterligere mens man bare ser på lovende medisin og overser helt ordinære markedsvurderinger slik at kursfall blir helt "uforståelig".
Men bruk fornuft i disse tidlige fasene:
Vi er alle enige i at selskapet har svært lovende medisin på gang, men jeg har samtidig advart på to begynnende haussetråder nå mot å starte NANO-euforien også her om at markedet ikke forstår selskapet osv., men heller akseptere at markedet forstår utmerket godt at det gjenstår flere års utviklingsarbeid fremdeles.
PS: Jeg forutsetter at folk ikke kjøper aksjer på Oslo børs for å tape penger, og da må man innrette seg iht. de grunnleggende kursmekanismer.